Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

עם התקרבות הקיץ הייתי רוצה לפתור תקלה מוזרה במערכת בקרת האקלים (אלקטרונית) בקורולה ראנקס GLI שלי.

תיאור התקלה: אם מעלים את עוצמת האיוורור מעל 4, אז המאוורר (המפוח) פשוט נכבה. זה קורה גם אם מפעילים את המיזוג במצב אוטומטי והוא מחליט להפעיל את האיוורור מעל עוצמה 4 (המפוח נדלק ואחרי שניה נכבה בלי שיש לזה אינדיקציה בכפתורים/צג המיזוג). כל עוד מפעילים את המפוח בעוצמה 1-4 אין שום בעיה, והאיוורור/מיזוג עובדים רגיל. להמחשה, צירפתי תמונות של צג המערכת בעוצמה 4 ובעוצמה המקסימלית - 10 (מצטער על האיכות - השמש גרמה לשתקפות).

במוסך המורשה אמרו שלא מכירים את התקלה אבל ישמחו לבדוק תמורת 250 ש"ח בלי הבטחות. בנתיים ויתרתי - לגשש באפילה גם אני יכול :wink: .

ניסיתי להוציא את פילטר המזגן ולבדוק אם אין לכלוך במפוח והוא נראה נקי ומסתובב ללא התנגדות, כך שאני משוכנע שהבעיה אלקטרונית. האם יש משהו מקביל לנגד מהירויות במערכת בקרת אקלים כזו? מה יכול להיות מקור התקלה?

אודה לכל עזרה.

fan speed 4.jpg

fan speeds.jpg

פורסם (נערך)

ברכבים בעלי בקרת אקלים בדרך כלל השליטה על המפוח היא לינארית לכן הבקרה על מהירות המפוח נעשית על ידי אפנון רוחב הפלוס (PWM). האותות המתקבלים מפנל הבקרה נכנסים למודול הנקרא בשמות שונים תלוי בייצרן הרכב ומשם למפוח.

שמות נפוצים למודול 'הנגדים'=יחידת בקרה אלקטרונית.

טויוטה - BLOWER MOTOR LINEAR CONTROLLER

ואג - blower motor with electronic control /fresh air blower controller

מאזדה - Power MOS FET

ברכבים מסויימים ניתן לבצע איבחון ממוחשב דרך פנל השליטה ללא חיבור סורק תקלות למספר רכיבים של מערכת בקרת האקלים.

הדבר נוסה בהצלחה על רנקס שנת 2006 של ידידה שלי

נסה את הדבר הבא:

1. העבר את הסוויץ' למצב ON מבלי להניע את הרכב.

2. לחץ בו זמנית על כפתור מיחזור אוויר ועל כפתור AUTO.

האם התצוגה מהבהבת 4 פעמים ?

בכדי לצאת ממצב בדיקה לחץ על כפתור OFF.

במידה וברכבך ניתן לבצע את שכתבתי נוכל להמשיך לבצע איבחון למערכת בקרת אקלים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אם השיטה לא עובדת נסה בו זמנית ללחוץ על שני הכפתורים אשר ציינתי קודם לכן והחזק אותם לחוצים ואז סובב את המפתח למצב ON.

פורסם

התצוגה אכן הבהבה (בשיטה השניה). לאחר מכן עברה להציג את המספר 21. לאחר לחיצה על off הכל חזר למצב הרגיל. מה לעשות עכשיו?

פורסם (נערך)

המספר 21 הינו קוד תקלה של חיישן כמות אור שמודד את כמות האור הנכנסת לתא הנוסעים. כנראה שהרכב שלך חנה בצל או לא היה חשוף ישירות לשמש לכן הופיע קוד התקלה שאינו מצביע כנראה על תקלה אמיתיית. בפעם הבא בצע את הבדיקה כאשר הדשבורד חשוף לאור השמש.

בצע שוב פעם את שכתבתי בהודעה מספר 5 ותמתין עד שהמערכת נכנסת אוטומטית לבדיקה עצמית של החיישנים השונים. רצוי להצטייד בדף נייר ועט בכדי לרשום את

מספרי התקלות.

בכדי לבצע איפוס של התקלות עלייך ללחוץ בו בזמנית על כפתור מפשיר אדים אחורי+מפשיר אדים קידמי בזמן שהמערכת מבצעת בדיקה של החיישנים השונים.

לאחר האיפוס נסה לבדוק האם כפתור שינוי המהירות עובד בצורה תקינה כאשר הרכב מונע.

פורסם

מרק מאיפה המידע ל"קוד טכנאי" הזה? (שילוב הכפתורים, לא משמעות קוד התקלה)

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מרק, ביצעתי היום שוב את הבדיקה (אתמול סך השמש כנראה גרם להופעת קוד 21). הפעם הופיע הקוד 00, שלפי האתר הזה, אומר שלא נמצאו תקלות.

בכל מיקרה ניסיתי לעשות איפוס, אבל נראה שזה לא עשה כלום. התקלה עדיין קיימת.

יש הצעות נוספות למה לבדוק?

דרך אגב, אני מצטרף לשאלה של איתמר. רק אחרי שידעתי מה לחפש (בעקבות הההודעה שלך) מצאתי מידע בנושא.

פורסם
מרק מאיפה המידע ל"קוד טכנאי" הזה? (שילוב הכפתורים, לא משמעות קוד התקלה)

בזמנו היה פה חבר פורום ששלח לי הודעה בפרטי עם הסבר לגבי 'קוד טכנאי". בימינו גוגל חבר טוב שלנו מוצא את המידע הזה באינטרנט.

ראה קישור שאלכס אוסיף.

פורסם
מרק, ביצעתי היום שוב את הבדיקה (אתמול סך השמש כנראה גרם להופעת קוד 21). הפעם הופיע הקוד 00, שלפי האתר הזה, אומר שלא נמצאו תקלות. - המידע בקישור שצירפת הוא חלקי בלבד מכיוון שהמידע לא מתייחס לטיוטה ראנקס/קורולה משנת 2007. הכניסה למצב בדיקה דומה וחלק מקודי התקלה דומים אבל אל תסתמך ב-100 אחוז על המידע.

בכל מיקרה ניסיתי לעשות איפוס, אבל נראה שזה לא עשה כלום. התקלה עדיין קיימת.

יש הצעות נוספות למה לבדוק?

דרך אגב, אני מצטרף לשאלה של איתמר. רק אחרי שידעתי מה לחפש (בעקבות הההודעה שלך) מצאתי מידע בנושא.

הבדיקה שביצענו עד עכשיו היא בדיקת חיישנים ובדיקת תקינות התצוגה של מערכת בקרת האקלים.

האם בזמן הבדיקה העצמית המאוורר התחיל לעבוד במהירויות שונות ?

פורסם (נערך)
לא, המאוורר לא הופעל בכלל. התצוגה היבהבה 4 פעמים ואז הוצג הקוד 00.

חזור על סדר הפעולות כמו בהודעה מספר 5. לאחר שהבדיקה מתחילה או לאחר הפסקה של הבהוב המסך לחץ על כפתור סיחרור אוויר. המערכת אמורה להכנס למצב בדיקה אוטומטי של מנועי המדפים והפעלת המאוורר במהירויות שונות.

האם בזמן הבדיקה הזו המאוורר עבד במהירות מקסימלית ?

האם יש ברשותך רב מודד (פלוק או שווה ערך) ולא זבל סיני ב-20 שקלים ?

פורסם

עשיתי את מה שהצעת ואכן התחילה הבדיקה. המאוור התנהג כמו קודם - שניה לאחר עליה למהירות גבוהה הוא נכבה, והופעל מחדש כשהמערכת התחילה את סבב הבדיקות מחדש (היא לא מפסיקה עד שלא עוצרים אותה).

יש לי רב מודד, אומנם סיני אבל לא ב-20 שקלים. זה ה-vichy VC97 הידוע (לשמצה?). לפי המפרט אמור לדעת להתמודד עם זרמים עד 20A ומכיל פיוז. כמובן, שלא הייתי סומך על זה יותר מדי.

אם זה ממש קריטי אוכל להשאיל את הפלוק של אבא שלי.

• תוכן חדש...