Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
מרק תעלה PDF של המעגל חשמלי של הפעלת המאורר ונוכל לכוון טוב יותר לבעיה.

המסמך המעודכן הינו בשפה הספרדית אבל אפשר להסתדר עם זה. לטויוטה ראנקס קשה למצוא ספרות עדכנית בשפה האנגלית.

עשיתי את מה שהצעת ואכן התחילה הבדיקה. המאוור התנהג כמו קודם - שניה לאחר עליה למהירות גבוהה הוא נכבה, והופעל מחדש כשהמערכת התחילה את סבב הבדיקות מחדש (היא לא מפסיקה עד שלא עוצרים אותה).

יש לי רב מודד, אומנם סיני אבל לא ב-20 שקלים. זה ה-vichy VC97 הידוע (לשמצה?). לפי המפרט אמור לדעת להתמודד עם זרמים עד 20A ומכיל פיוז. כמובן, שלא הייתי סומך על זה יותר מדי.

אם זה ממש קריטי אוכל להשאיל את הפלוק של אבא שלי.

על סמך הבדיקות שביצעת וללא הופעת קוד תקלה אפשר להמשיך בכמה כיוונים.

לדעתי הבעיה עלולה לקרות מאחת הסיבות הבאות:

1. בעיה במפוח.

2. תקלה בבקר המהירות-מודול אלקטרוני.

3. תקלה בפנל (מחשב) בקרת אקלים.

4. חיווט חשמלי/קונקטורים שרופים.

מכיוון ששליטה על מהירות המפוח היא PWM קצת קשה לבדוק את המתח/זרם והדיוטי סייקל אלא רק בעזרת סקופ או ציוד מקורי של הייצרן לכן אני מציע לנסות לשלול תחילה בעיות פשוטות לבדיקה.

בדיקת מאוורר

בדוק את החיווט החשמלי לקונקטור ותקינות המגעים שלו.פרק את הקונקטור בעל 2 המגעים מהמפוח וחבר זוג חוטים מהמצבר ישירות למפוח. האם המאוורר עובד במקסימום מהירות ?

צירפתי שרטוט בשפה הספרדית וסימנתי עבורך את הקונקטור.

Acondicionador.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

גם אני מנחש שהבעיה בבקר המהירויות האלקטרוני מכיוון שהוא החולייה החלשה במערכת. אינני רוצה לקבוע באופן חד משמעי שהבעיה היא בו מכיוון שחלק חדש מקורי עולה רק 160 דולר =640 שקלים בחו"ל.

לחילופין אני מציע לרכוש חלק כזה מפירוקיה ולהתקין. עובד יופי, לא עובד הלכו כמה שקלים.

פורסם

בדיקת מאוורר

בדוק את החיווט החשמלי לקונקטור ותקינות המגעים שלו.פרק את הקונקטור בעל 2 המגעים מהמפוח וחבר זוג חוטים מהמצבר ישירות למפוח. האם המאוורר עובד במקסימום מהירות ?

מרק, ידוע לך איפה יש פלוס (שמתאים לזרם) בקרבת מקום?

הייתי מעדיף להמנע ממשיכת חוטים כל הדרך מהמצבר ובטח מפירוק המפוח כולו. אם לא תהיה ברירה, אוציא את המצבר ממקומו בשביל הבדיקה.

פורסם (נערך)

היי אלכס,

1. אני לא ממליץ לך לקחת פלוס או מינוס מכבלים של מערכת החשמל אשר שייכים לרכיבים שונים. יותר פשוט לחבר כבל עם זוג תנינים קטן למצבר עם פיוז של 20 אמפר ולתת מתח ישירות למפוח, כמובן הסווי'ץ סגור ומפתחות מחוץ לסווי'ץ.

אם אתה צריך כבלים מסוג זה אשמח להשאיל לך. מאיפה אתה ?

2. השרטוט שנלקח מספרות בשפה הרוסית הוא די דומה לדגם הרכב שלך אבל הינו דומה במלואו למערכת המיזוג ברכבים בעלי מנוע 3ZZ-FE. באותם השנים של הספרות ברוסית עדיין לא היו מנועי 3ZZ-FE בשוק.

3. חשבתי שוב פעם על התקלה שלך והייתי מציע לבדוק כמה דברים. תפרק רק את הקונקטור מבקר המהירויות האלקטרוני ובדוק האם ניתן לשנות את מהירות המפוח עד למקסימום מבלי שהמפוח עובד. בשלב שני חבר את הקונקטור בחזרה ופרק את הקונקטור מהמפוח ובדוק שוב פעם.

אני חושב שלמערכת הבקרת האקלים אין פידבק והיא לא יודעת אם בקר המהירויות או המפוח עובדים. בדיקה זו אולי תצביעה על תקינות פנל הבקרה.

פורסם

היי מרק. אני מרחובות אבל כמובן נייד. אשמח להשאיל את הכבלים.

לגבי הספר, אתה צודק - הוא אכן לא מכסה דגמים עם מנוע מסוג 3ZZ-FE (למרות שהוצא לאור ב-2006). הסתכלתי על השרטוט לאחר שפירסמת את הספרדי וראיתי שהם דומים, לכן פירסמתי אותו (למקרה שיעזור). בכל מיקרה, כל הכבוד על הבקיאות :mm_yeah:

לגבי הבדיקה שהצעת, אנסה לבצע אותה בסופ"ש. במהלך השבוע אני מגיע הביתה כשאין אור יום כבר.

פורסם

אתה יכול לייצר כבל כזה במחיר סימלי. אם אתה נמצא באיזור תל-אביב אתה יכול לרכוש כבל בעל בעל שטח חתך של 2.5 ממ"ר או 4 ממ"ר וזוג תנינים ולהלחים את הכבל לתנינים.

בקצה השני אתה יכול לחבר פרובים או תנינים קטנים או כול מחבר אחר שיתאים לחיבור של המפוח ברכב.

בערב אני אעלה תמונה של הכבל שהכנתי עבורי לבדיקות חשמליות של צרכנים ברכב.

פורסם

לא התארגנתי על כבלים ולכן לא יצא לי לעשות את הבדיקה הסופ"ש, אבל כן פירקתי וחיפשתי את המחבר של המפוח.

אני מאמין שזהו המחבר:

blower1.jpg

ומשמאל בתמונה למעלה רואים גם את מה שאני חושב שהוא בקר המהירות האלקטרוני. הנה זום עליו:

blower3.jpg

ניסיתי לנתק ולחבר עת המחבר של המפוח למקרה שזו בעיית מגעים, אך זה לא הועיל.

blower2.jpg

מרק, לא יודע אם ייצא לי לבקר בתל אביב בשעות שבהן חנויות פתוחות, אבל אם כן, על איזו חנות אתה ממליץ?

ציינת כבלים ותנינים, אבל מה עם הפיוז? יש להם משהו מוכן? איך זה נראה?

פורסם (נערך)

אכן בתמונה שיצרפת זה בקר המהירויות וגוף הקירור שלו נמצא בתוך תעלת האיוורור.

התכוונתי שתבדוק האם התצוגה בפנל משתנה למקסימום כאשר מנתקים גם את הקונקטור מבקר המהירויות.

* שלחתי לך הודעה בפרטי

פורסם

לא הבנתי מה זה אמור לבדוק (הפעלה עם קונקטור מנותק)?

התצוגה מגיעה למקסימום גם כשהכל מחובר - פשוט המפוח עצמו נכבה אחרי שניה (התצוגה ממשיכה להציג עוצמה מלאה). אחרי שהמפוח נכבה (והתצוגה ממשיכה להציג כאילו הכל עובד), גם הורדת העוצמה לא מפעילה את המפוח, אלא רק לחיצה על OFF והפעלה שוב. לא יודע אם יש לזה משמעות, אבל כאשר אני לוחץ OFF אני שומע קליק כנראה של ממסר מתנתק וכנראה זה מה ש"מאפס" את המערכת.

פורסם

לתומי ממה שקראתי באשכול חשבתי שגם בפנל העוצמה לא עולה לכן המלצתי על הבדיקה.

לדעתי הדבר היחיד שנותר לבצע הוא בדיקת המפוח ואם הוא תקין לנסות להשיג בקר מהירויות משומש ולבדוק האם הבעיה נפתרה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הבעיה אכן נפתרה (כבר שבוע הכל עובד תקין).

למי שיגיע לשירשור הזה בעתיד, אני לא בטוח מה בדיוק פתר את הבעיה אבל אלו היו הפעולות שעשיתי:

ניתקתי את הקונקטור מהמפוח. חיברתי את המפוח ישירות למצבר (תודה למרק על הכבלים שהושאלו למטרה זו). החיבור הישיר כמובן הפעיל אותו. לא יודע אם יש קשר, אבל באותו זמן גם הפעלתי את בקרת האקלים שמבחינתה לא ידעה בכלל שהמפוח מנותק ממנה.

לאחר כיבוי, ניתקתי את הכבלים והרכבתי הכל בחזרה. הפעלתי שוב את בקרת האקלים והמפוח תיפקד כמו שהוא אמור גם במהירויות הגבוהות.

מסקנה, אל תרוצו להחליף חלקים לפני שבודדתם את הבעיה ואתם בטוחים מהו החלק התקול.

שוב תודה למרק על העזרה בפתרון התקלה :beerchug:.

• תוכן חדש...