Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לי יש סט של Blackvue. מצלמות תמיד.

תוכל לתת מידע על המצלמה הזו ? מה זה אומר מצלמות תמיד לאן זה מחובר? אם כן ,זה לא מרוקן את המצבר ?

נראת מצלמה איכותיתי הייתי שמח לשמוע קצת פרטים

פורסם
אם זהו אופי הנסיעה שלך אני אכן ממליץ על מצבר גיבוי כמו לסלולרי.ניתן לקנות כאלו ב alirxpress בעלות שבין 30 ל 60 דולר והן יחזיקו לך את המצלמה ללא כל בעיה.

לגבי מדידת המצבר לא תוכל למדוד בצורה מדויקת ללא העמסה שלו וזה מצריך ידע וציוד.

חפש battery bank או battery pack ותמצא סוגים שונים וקיבולות שונות של מצברים כאלו.

עשיתי חיפוש באיביי מצאתי כל מיני אבל כולם עד 100 שקלים לא ראיתי משהו איכותי במיוחד במחיר שציינת

בכל מקרה לא עדיף כבר את הבוסטר שמניע גם את הרכב ? כי מצאתי אחד של 50 אלף מיליאמפר והסוללות מה שראיתי היום 30

מה זה אומר העמסה של המצבר ואיזה ציוד צריך ? יש לי מטען מצברים

ואם צריך אקנה את המכשיר שמודד מתח ,זה באמת כזה מסובך ?

פורסם

אל תקנה סוללת גיבוי.

אם הצריכה מספיק קטנה שסוללה כזו תועיל, אז המצבר של הרכב לא ירגיש את העומס.

ואם הצריכה היא כזאת שהמצבר של הרכב לא יוכל לעמוד בה, שום סוללת גיבוי במחיר סביר לא תעזור לך.

דני

פורסם
עשיתי חיפוש באיביי מצאתי כל מיני אבל כולם עד 100 שקלים לא ראיתי משהו איכותי במיוחד במחיר שציינת

בכל מקרה לא עדיף כבר את הבוסטר שמניע גם את הרכב ? כי מצאתי אחד של 50 אלף מיליאמפר והסוללות מה שראיתי היום 30

מה זה אומר העמסה של המצבר ואיזה ציוד צריך ? יש לי מטען מצברים

ואם צריך אקנה את המכשיר שמודד מתח ,זה באמת כזה מסובך ?

אני לא ממש מאמין למה שהם כותבים ברמת כמות האמפרים ......הייתי באמת מחפש jump start באליאקפסרס.

העמסה של מצבר היא הדרך לדעת איך המצבר מחזיק תחת עומס ( מדובר על נגד משתנה בעל התנגדות נמוכה בהספק גבוה, הנגד מעמיס את המצבר וכך ניתן לדעת האם המצבר מחזיק מעמד או נפרק מהר ) בעזרת העמסה ניתן לדעת האם המצבר עומד בעומס ומה מצבו.

במקומך הייתי עושה ניסוי ובודק את מצב המצבר בחיבור המצלמה והפעלתה לזמנים שונים ( מקסימום מניעים בכבלים וטוענים)

לפי כל המדדים לא אמורה להיות לך בעיה בהשארת המצלמה ללילה ואף לסופשבוע.

במידה ואתה מוטרד תקנה מוצר שמסוגל להניע כמו שכתבת.

פורסם

טוב אני מבין שהכי טוב לעשות בדיקה כזאת :

לקנות בוסטר,זה תמיד יהיה שימושי בשלב כל שהוא

לחבר את המצלמה לבדוק איך זה עובד אם זה מפתקד כמו שצריך אשאיר ,אם לא אבצע בדיקה עם המצבר ,במידה המצבר ייחלש אניע עם הבוסטר ואטעין את המצבר ,כנראה שהדרך היא ניסוי וטעייה

תתקנו אותי אם אני טועה

• חברי המעגל הראשון
פורסם
תוכל לתת מידע על המצלמה הזו ? מה זה אומר מצלמות תמיד לאן זה מחובר? אם כן ,זה לא מרוקן את המצבר ?

נראת מצלמה איכותיתי הייתי שמח לשמוע קצת פרטים

אצלי יש את הדגם DR650GW-2CH הייתה לי גם את ה- DR550GW-2CH. מחוברת ל- Power magic pro שדרכו מגדירים שעות פעילות\ כיבוי מצלמות לפי מתח מצבר או לפי שעות. אצלי מחובר גם למצבר וגם דרך הסוויצ', יש כבל לכל אחד מהם. סט המצלמות עצמו הוא הטוב ביותר (בעיניי) שמצאתי. בנוסף יש לי מצלמת אבטחה שצופה על הרכב מבחוץ.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
טוב אני מבין שהכי טוב לעשות בדיקה כזאת :

לקנות בוסטר,זה תמיד יהיה שימושי בשלב כל שהוא

לחבר את המצלמה לבדוק איך זה עובד אם זה מפתקד כמו שצריך אשאיר ,אם לא אבצע בדיקה עם המצבר ,במידה המצבר ייחלש אניע עם הבוסטר ואטעין את המצבר ,כנראה שהדרך היא ניסוי וטעייה

תתקנו אותי אם אני טועה

לטעמי זו הדרך הנכונה והפשוטה ביותר.

לעניות דעתי יש סיכוי טוב שזה יעבוד לך בלי בעיות.....

פורסם
המצלמה צורכת 200 מיליאמפר כך שב 24 שעות פעילות היא תצרוך כ 5 אמפר שהם בערך 10 אחוז מהמצבר.

אם אתה נוסע קבוע באוטו והמצבר במצב טוב אין בעיה.

גם לגבי סופשבוע לא אמורה להיות בעיה ל 48 שעות.

כל זה בהנחה והמצבר לא בסוף ושאתה נוסע נסיעות שאינן רק בעיר ועם מזגן .

טעינה בריאה של המצבר היא בנסיעה לאורך זמן ועדיף לא בעיר בה יש הרבה עמידות שם סיבובי המנוע הם נמוכים והטעינה לא גבוהה.

זהו על קצה המזלג.

ברשותך אנסה להאיר כמה נקודות חשובות בחישובים.

כאשר ייצרן של ציוד אלקטרוני מציין צריכת זרם של 200 מילי צריך לדעת באיזה מתח נמדדה הצריכה בכדי לנסות לחשב מהי צריכת הזרם במתח שונה ומהו מתח המינימום שהמצלמה תוכל עדיין להמשיך לעבוד. יש ייצרנים שנוהגים לציין את ההספק הנצרך ואז החישוב קל יותר.

נניח שצריכת הזרם של המצלמה הוא 200 מילי במתח של 12 וולט. אם מתח המצבר יירד גם צריכת הזרם תרד אלא אם למצלמה יש בקר חכם (בקרת הספק).

לצריכה הקבועה של 200 מילי למשך 48 שעות יש להוסיף גם את צריכת הזרם הפריזטית אשר עשוייה להיות בין 25-50 מילי ולפעמים גם יותר לכן רוב הסיכויים שמתח המצב יירד מתחת ל-12 וולט והדבר בהחלט עלול לגרום לקשיי התנעה במידה והמתח יירד ל-11.9 וולט דבר שעלול לקרות עם מצבר יישן ובימים קרים.

כפי שכתבת נכונה רצוי בהחלט לבדוק הלכה למעשה ולא להסתמך רק על הנתונים הייבשים.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה לכם על התגובות

אכן קיבלתי כאן הרבה חומר למחשבה

אך הקושי הוא עבור אחד כמוני שלא מבין בחשמל,לעבד את הנתונים ולהסיק מסקנות נכונות

מסתמן שכן יכול להגרם נזק למצבר ,השאלה אם מדובר בנזק בלי הפיך ,אם כך אולי עדיף לשקול אלטרנטיבות אחרות

אני מאמין ומקווה שהיום ניתן למצוא אלטרנטיבות לדברים מהסוג הזה, רק צריך להבין מהי העצה הכי טובה שבמקרה שטעיתי תגרום לי כמה שפחות נזק מכל המובנים

פורסם

למצבר חדש מפריקה בודדת או שניים לא ייגרם נזק מקסימום תניע את רכב בעזרת כבלים.

ישנה אפשרות לחבר למצלמה מעגל אלקטרוני אשר מנתק את המתח למצלמה כאשר מתח המצבר יורד מתחת לסף מסויים בכדי למנוע פריקה עמוקה של המצבר וחוסר יכולת להניע את הרכב. המעגל נקרא Automatic Power Off Switch.

פורסם
ברשותך אנסה להאיר כמה נקודות חשובות בחישובים.

כאשר ייצרן של ציוד אלקטרוני מציין צריכת זרם של 200 מילי צריך לדעת באיזה מתח נמדדה הצריכה בכדי לנסות לחשב מהי צריכת הזרם במתח שונה ומהו מתח המינימום שהמצלמה תוכל עדיין להמשיך לעבוד. יש ייצרנים שנוהגים לציין את ההספק הנצרך ואז החישוב קל יותר.

נניח שצריכת הזרם של המצלמה הוא 200 מילי במתח של 12 וולט. אם מתח המצבר יירד גם צריכת הזרם תרד אלא אם למצלמה יש בקר חכם (בקרת הספק).

לצריכה הקבועה של 200 מילי למשך 48 שעות יש להוסיף גם את צריכת הזרם הפריזטית אשר עשוייה להיות בין 25-50 מילי ולפעמים גם יותר לכן רוב הסיכויים שמתח המצב יירד מתחת ל-12 וולט והדבר בהחלט עלול לגרום לקשיי התנעה במידה והמתח יירד ל-11.9 וולט דבר שעלול לקרות עם מצבר יישן ובימים קרים.

כפי שכתבת נכונה רצוי בהחלט לבדוק הלכה למעשה ולא להסתמך רק על הנתונים הייבשים.

יפה כתבת !!

מסכים עם כל מה שכתבת אך אינני ממש מבין למה יש 10 אחוז זרם זליגה פרזיטי ( נשמע לי המון )......

פורסם

איך הגעת לחישוב של 10 אחוז צריכת זרם פרזיטית ?

ברכב מודרני ברמת איבזור סטנדרטית מהמפעל בדרך כלל צריכת הזרם הפרזיטית נעה בין 15-25 מיליאמפר. לצערינו התוספות שמתקינים בארץ כמו אזעקה, קודן, מערכת שמע חדשה ועוד...מעלות את צריכת הזרם הפרזיטית גם ל-50 מיליאמפר. בעבר תוספת אזעקה הייתה מעלה את צריכת הזרם גם ליותר מ-50 מיליאמפר.

פורסם
איך הגעת לחישוב של 10 אחוז צריכת זרם פרזיטית ?

ברכב מודרני ברמת איבזור סטנדרטית מהמפעל בדרך כלל צריכת הזרם הפרזיטית נעה בין 15-25 מיליאמפר. לצערינו התוספות שמתקינים בארץ כמו אזעקה, קודן, מערכת שמע חדשה ועוד...מעלות את צריכת הזרם הפרזיטית גם ל-50 מיליאמפר. בעבר תוספת אזעקה הייתה מעלה את צריכת הזרם גם ליותר מ-50 מיליאמפר.

אהה....כללי לרכב סביר לגמרי - חשבתי שהתכוונת למצלמה !!!

• תוכן חדש...