Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפשת סופר מיני עד 50,000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

זקוקה לעזרתכם בהמלצות על רכבי סופר מיני.

הצרכים שלנו הם:

מרווחת, עם תא מטען שיכול להכיל עגלה (זוג +תינוק עם אופציה להרחבה..)

אמינה

צריכת דלק זולה

רוב הנסיעות קריות - חיפה (כולל העליות בחיפה..), עם מעט נסיעות מחוץ לעיר.

בטיחותית כמובן.

עדיפות לאוטומט, אבל לא חובה.

חשבתי על :

יונדאי i20

סקודה פאביה

סיאט איביזה

מיצובישי ספייס סטאר

והיקרות יותר שיצריכו אותי לבחור רכב ישן יותר..

טויוטה יאריס

הונדה ג'אז

אשמח לדעות והמלצות!

תודה :-D

פורסם

יונדאי אופציה טובה אמינה,מאובזרת ויכולה להכיל עגלה.

סקודה עדיפה על האיביזה עקב מרווח עדיף מאחור מה שיקל על הרכבת הסלקל,עדיפות לרכב ידני.

בתקציב שלך תכנס המיצובישי הידנית אבל היא לא ממש מאובזרת ואין לה את היתרון של הגירסה האוטומטית שהוא מנוע חזק יותר אני הייתי מוותר.

לא רואה סיבה לשלם על יאריס או הגאז תוספת אם היא גדולה,למרות שביניהם הגאז עדיפה עקב תא מטען נוח להעמסת עגלה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הייתי מוסיף פונטו איבו שעולה על כל השאר מבחינת אבזור רגיל ובטיחותי (אך סובלת ממותג פחות נחשב, וגיר ידני/רובוטי בלבד), ופורד פיאסטה.

דעותיי בנוגע לרכבים:

ה VAGיות (איביזה, פאביה) סחירות מאוד, קצת 'סולידיות' מבחינת אבזור, קצת יקרות יותר בתחזוקה (ביטוח / טיפולים). שימו לב שאם אתם שוקלים גיר DSG אז שיש דעות חלוקות לגביו.

ה I20 מציעה חבילה מאוזנת, היא לא מצטיינת בשום דבר אבל גם לא משתרכת מאחור בשום דבר, אחלה רכב למשפחה הממוצעת.

בניגוד לשאר הרכבים - את הפיאסטה אני לא מכיר מנסיון אישי, אבל רבים מאנשי הפורום ממליצים עליה בחום ויש לי שני חברים שאוהבים את הרכב, ולכן הוספתי אותה לרשימה.

את הפונטו איבו יש לי, בשרשור הזה הסברתי מדוע אני ממליץ על הרכב ונימקתי יתרונות וחסרונות לאחר שנה איתו. שורה תחתונה: המון תמורה למחיר מבחינת אבזור (בטיחות ורגיל), תחזוקה לא יקרה, נוח מאוד - אך רכב חלש וסובל ממיתוג גרוע בארץ. אנחנו מעמק יזרעאל ומתניידים איתו בחיפה לרוב, אין בעיה מבחינת 'סחיבת עליות'. אתם מוזמנים להתרשם ממנו על רטוב אם תרצו.

בהצלחה!

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

כמה הערות:

1. בנסיעות שאת מתארת קריטריון צריכת הדלק משני לגמרי שכן כנראה שנסועה שלכם תגיע לסדר גודל של 10,000-12,000 ק"מ בשנה. בנסועה כזו הפרש של 2 קמ"ל יתבטא במשהו כמו 1000 ש"ח בשנה, סכום קטן ביחס לעלות הכוללת של אחזקת רכב.

2. בדקו היטב את עניין תא המטען. בחלק מהדגמים תא מטען זעיר, שמישהי בפורום קראה לו לפני מספר שנים "תא כפפות אחורי". בדגמים אחרים תא מטען מכובד של 300 ליטר שיוכל לספק את צרכיכם גם עם שני ילדים. יש "משפחתיות קטנות" שאינן אלא דגמי סופרמיני שהוצמד להם תא מטען נפרד - למשל גרסת ה"סדאן" של הקיה ריו (קרובת משפחה של ה-i20) או האטראז' - ויש גרסאות דומות אצל עוד מספר יצרנים - ואשר עשויים להתאים לכם יותר בזכות נפח יותר גדול של תא המטען. עם זאת צריך לודא כי פתח אותו תא נוח ומספק להכנסת והוצאת העגלה ושאר הציוד.

3. הזכרת את היאריס - לפי זכרוני מדובר ברכב בעל תא מטען קטן מאד, אבל יש לו גרסה יותר שימושית הקרויה Space Verso S. אם אתם מעוניינים בטויוטה חפשו דגם זה, אם כי נדמה לי שמחירו קצת מעבר לתקציב שציינת.

4. עניין העליות של חיפה לא צריך להדאיג אותך יותר מדי, הדבר הכי גרוע שיקרה לך הוא שלא תובילי ביציאה מרמזור. דגמים שיהיו באמת חלשים מדי נדירים במקומותינו, בודאי כשמדובר בבציר מ-5 השנים האחרונות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ליונדרי יש גירסה עם מנוע 1.6 שמגיעה מאובזרת.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היה ידני ואוטומט, אם כי אין הרבה כאלו.

פורסם

שלום דאנה,

יונדאי i20 בהחלט תוכל להתאים לדרישות שציינת. מדובר במכונית סופר-מיני בטיחותית מאוד (6 כריות אוויר ו-5 כוכבי בטיחות), מרווחת, אמינה, זולה לאחזקה ועם תא מטען גדול יחסית שעגלת תינוק תוכל להיכנס אליו. הדגם הנפוץ ביותר של ה-i20 הוא דגם ה-1,400 סמ"ק האוטומטי, אך אכן יש מעט רכבים שנמכרו עם מנוע 1,600 סמ"ק וגיר אוטומטי או ידני. זה בעיקר בשנים המוקדמות של הדגם, כלומר 2009 ו-2010.

עוד אופציה טובה היא מאזדה 2. גם היא נחשבת למכונית אמינה ומרווחת יחסית. במאזדה 2 תוכלי לבחור גם בין דגם האצ'בק (5 דלתות, כמו ה-i20) לבין דגם הסדאן 4 דלתות, שיש לו תא מטען גדול עוד יותר. למאזדה גם יש מנוע קצת יותר חזק, 1,500 סמ"ק עם 103 כוחות סוס, כך שהיא תהיה זריזה יותר בעליות של חיפה.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

• תוכן חדש...