Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב מיני ידני לצעירים, שיהיה איכותי, חסכוני וזול.

הסיכוי שאלך על חברות אירופאיות הוא נמוך מאד.

אני מתלבט בין קיה פיקנטו ליונדאי i10 . אם יש משהו יותר איכותי וחסכוני אשמח אם תציינו.

על איזה רכב כדאי שאלך?

כנראה שתיהיה לי גם הנחה קטנה ליונדאי.

אשמח אם תציינו למה אותו הרכב שאתם חושבים עדיף ואיזה שדרוגים כדאי לעשות (שבאמת שווים את זה)?

אני מחפש גם רכב מודרני יחסית.

אני גם יכול לחרוג עד 80 אלף ש"ח במידה והרכב באמת באמת שווה את זה אבל אני מעדיף לחסוך

תודה רבה לעוזרים 8)

פורסם

לדעתי עזוב את היונדאי וקיה ותבדוק את הפיגו 108,אמנם תא מטען ומרווח מאחור קטן יותר אבל יש לה מנוע 1.2 עם 80 כס לכן הרכב יהיה הרבה יותר זריז ולדעתי בתור רכב לצעירים זה יהיה יתרון גדול.

הרכב גם נוח מבחינת המתלים ומושבים אני אהבתי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני מחפש רכב מיני ידני לצעירים, שיהיה איכותי, חסכוני וזול.

הסיכוי שאלך על חברות אירופאיות הוא נמוך מאד.

אני מתלבט בין קיה פיקנטו ליונדאי i10 . אם יש משהו יותר איכותי וחסכוני אשמח אם תציינו.

על איזה רכב כדאי שאלך?

כנראה שתיהיה לי גם הנחה קטנה ליונדאי.

אשמח אם תציינו למה אותו הרכב שאתם חושבים עדיף ואיזה שדרוגים כדאי לעשות (שבאמת שווים את זה)?

אני מחפש גם רכב מודרני יחסית.

אני גם יכול לחרוג עד 80 אלף ש"ח במידה והרכב באמת באמת שווה את זה אבל אני מעדיף לחסוך

תודה רבה לעוזרים 8)

האיכות במחירים האלו נמצאת דווקא ביבשת שאתה לא אוהב, פג'ו 208 ידנית, קליאו כזו, גם הפנדה כך, עדיפות לדעתי על הפיקנטו והיונדאי. אבל רצונך כבודך, הכי פשוט לעשות נסיעת מבחן, גם על היונדאי גם על הקיאה ולראות מה טוב לך יותר.

פורסם

פות"ש - שים לב שיש לא מעט מכוניות בין יבשתיות. תאהב את ה-108? אולי תשיג אותה במחיר מופחת אם יהיה כתוב עליה סיטרואן C1. אתה יכול לרכוש גם טויוטה אייגו ולגלות שפרט לסמל בחרטום וכמה הבדלים בעיצוב החיצוני מדובר ברכב זהה. אז האם אתה מעוניין לשלם עוד כמה אלפי ש"ח כדי שעל הרכב יודבקו שלוש אליפסות במקום אריה אחד? ואם אנחנו מדברים על אבא צרפתי ואמא יפאנית - דע לך שהרכב נולד בצ'כיה..

רכב שתוכל לרכוש בקצה העליון של תקציבך ואפילו נושא סמל יפאני הוא הסוזוקי סויפט הידני. חסרונו הוא ברמת אבזור נמוכה למדי, וכמובן שמבחינתך יש בעיה בארץ הייצור - הונגריה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבנתי כבר שחלק מאנשים לא יסכימו איתי,אבל אל תשלול את סיאט מי \סקודה סיטיגו. הם הרבה יותר(!) חסכוניות מיונדאי וקיה - בקיה אתה משלם יותר רק אבזור). תא מעטן הרבה יותר גדול. יותר נוחות על הכביש.

אם אתה הולך על טויוטהאייגו, סיטרואן סי1 או פגו (שזה בדיוק אותו דבר ) - סיטרואן תהיה הכי זולה. כולם חסכוניות כמו סיאט וסקודה אבל פחות אהבתי אותם מבפנים וגיר רובוטי דור ישן יותר (לא רלוונטי עבורך אם אתה הולך על גיר רגיל).

הכי טוב - קח סיטרואן (או אחיות שלו) וסיאט (או אחות) למבחן, תרגיש הבדל ותבין מה יותר מתאים לך.

פורסם

שים לב שרק הפיגו מציעה את המנוע החזק יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ממה שאני מכיר, הביצועים של הפיקנטו טובים יותר מהיונדאי ומהפג'ו. ובלי קשר, הפיקנטו שומרת על המחירון שלה (וגם הרכב הכי נמכר בשנה שעברה), שלדעתי זה דיי אומר הרבה...

פורסם

יצא לי לנהוג על טויוטה אייגו מהדור הראשון - ידנית.

יצא לי לנהוג על פג'ו 107 מהדור הראשון - רובוטית.

יצא לי לנהוג על I10 מהדור הראשון - ידנית.

יצא לי לנהוג על סקודה סיטיגו ידנית - 60 כוח סוס.

מת על הרכבים הקטנים האלה - בזמן שבאינפיניטי X35 פשוט "נרדמתי" משעמום על הכביש ב65 מייל שעה - ברכבים האלה במהירות כזו אתה מרגיש שאתה נוסע על הקצה וזה מביא המון כיף לנהיגה! והרעש מנוע - אוי איזה כיף!

הI10 הרגישה לי הכי "רכב" מכל הרכבים הללו מבפנים - אם כי הדור הראשון בעיני פשוט מכוער - הדור החדש פשוט עולם אחר.

האייגו היתה חביבה מאוד ונסעתי עליה ארבעה ימים בכרתים - מאוד נהניתי ממנה אם כי גודל תא המטען שם דומה לתא כפפות וזו נקודה מאוד רעה מבחינתי - בכל זאת צריך תא מטען - אבל מה שאהבתי זה את העיצוב - משהו כל כך "שיקי" ברכב הזה.

ה107 עם הגיר הרובוטי - שם פעם ראשונה הבחנתי באמת עד כמה מנוע 3 צילנדרים רועד והגיר היה פשוט מזעזע - ללא ספק, אם כבר רכב קטן וזול - אז שיהיה חסכוני ושיהיה ידני. שלא לדבר על המתלה האחורי - הבנתי שהנוסעים האלה שופרו מאוד בדור החדש - גם תושבות המנוע וגם המתלים. אבל תא המטען עדיין קטן מידי לדעתי - העיצוב - סוף הדרך - פשוט מדליק.

זה כבר פוסל מבחינתי את הפיקנטו והI10 אשר חוטאות בצריכת הדלק שלהן - בעיני זה פשוט לחטוא מהמטרה בקטגוריה הזו.

בשבילי הזוכה בקטגוריה היא דווקא הסיטי גו - למה?

כי למרות שהעיצוב החיצוני שלה קופסאתי משהו והכי פחות מושך ממתחרותיה - הדברים שממש אהבתי בה היו:

1. VAG ממש הצליחו כאן לייצר מנוע 3 צלינדרים שלא רועד! הרכב מרגיש הרבה יותר כמו רכב גדול יותר.

2. הרכב אמנם קטן מבחוץ אבל מרגיש פשוט ענק מבפנים - יותר מהמתחרות, לדעתי.

3. הגיר הידני נוח וקל לתפעול - חמאתי הייתי אומר - מאוד מוצלח, אין צורך כמעט במערכת סיוע בעליה אם כי - יתרון חזק מאוד למתחרות אשר יש להן (אלא אם כן פספסתי משהו ויש את זה גם בוואגיות).

4. הדגם של ה60 כוח סוס הרגיש לי מספיק חזק בכדי להנות ממנו כפי שהוא ועוד יש דגם עם 75 כוחות סוס שצריך להיות זריז יותר באופן מורגש על כבישים מהירים.

5. מערכות בטיחות.

6. תא מטען! גדול! יחסית

ככה אני לפחות רואה את זה - אם כבר רכב קטן אז שיהיה ידני ושיהיה חסכוני ובמקביל נוח לנהיגה ככל האפשר - אני הייתי פוזל בין 107 חדשה לבין סקודה CITIGO יד 2 עם קילומטרז' אפסי (או חדשה כמובן).

אבל אני רק אבל קטן - כמה עולה דאצ'יה סאנדרו? - שווה בדיקה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
יצא לי לנהוג על טויוטה אייגו מהדור הראשון - ידנית.

יצא לי לנהוג על פג'ו 107 מהדור הראשון - רובוטית.

יצא לי לנהוג על I10 מהדור הראשון - ידנית.

יצא לי לנהוג על סקודה סיטיגו ידנית - 60 כוח סוס.

מת על הרכבים הקטנים האלה - בזמן שבאינפיניטי X35 פשוט "נרדמתי" משעמום על הכביש ב65 מייל שעה - ברכבים האלה במהירות כזו אתה מרגיש שאתה נוסע על הקצה וזה מביא המון כיף לנהיגה! והרעש מנוע - אוי איזה כיף!

הI10 הרגישה לי הכי "רכב" מכל הרכבים הללו מבפנים - אם כי הדור הראשון בעיני פשוט מכוער - הדור החדש פשוט עולם אחר.

האייגו היתה חביבה מאוד ונסעתי עליה ארבעה ימים בכרתים - מאוד נהניתי ממנה אם כי גודל תא המטען שם דומה לתא כפפות וזו נקודה מאוד רעה מבחינתי - בכל זאת צריך תא מטען - אבל מה שאהבתי זה את העיצוב - משהו כל כך "שיקי" ברכב הזה.

ה107 עם הגיר הרובוטי - שם פעם ראשונה הבחנתי באמת עד כמה מנוע 3 צילנדרים רועד והגיר היה פשוט מזעזע - ללא ספק, אם כבר רכב קטן וזול - אז שיהיה חסכוני ושיהיה ידני. שלא לדבר על המתלה האחורי - הבנתי שהנוסעים האלה שופרו מאוד בדור החדש - גם תושבות המנוע וגם המתלים. אבל תא המטען עדיין קטן מידי לדעתי - העיצוב - סוף הדרך - פשוט מדליק.

זה כבר פוסל מבחינתי את הפיקנטו והI10 אשר חוטאות בצריכת הדלק שלהן - בעיני זה פשוט לחטוא מהמטרה בקטגוריה הזו.

בשבילי הזוכה בקטגוריה היא דווקא הסיטי גו - למה?

כי למרות שהעיצוב החיצוני שלה קופסאתי משהו והכי פחות מושך ממתחרותיה - הדברים שממש אהבתי בה היו:

1. VAG ממש הצליחו כאן לייצר מנוע 3 צלינדרים שלא רועד! הרכב מרגיש הרבה יותר כמו רכב גדול יותר.

2. הרכב אמנם קטן מבחוץ אבל מרגיש פשוט ענק מבפנים - יותר מהמתחרות, לדעתי.

3. הגיר הידני נוח וקל לתפעול - חמאתי הייתי אומר - מאוד מוצלח, אין צורך כמעט במערכת סיוע בעליה אם כי - יתרון חזק מאוד למתחרות אשר יש להן (אלא אם כן פספסתי משהו ויש את זה גם בוואגיות).

4. הדגם של ה60 כוח סוס הרגיש לי מספיק חזק בכדי להנות ממנו כפי שהוא ועוד יש דגם עם 75 כוחות סוס שצריך להיות זריז יותר באופן מורגש על כבישים מהירים.

5. מערכות בטיחות.

6. תא מטען! גדול! יחסית

ככה אני לפחות רואה את זה - אם כבר רכב קטן אז שיהיה ידני ושיהיה חסכוני ובמקביל נוח לנהיגה ככל האפשר - אני הייתי פוזל בין 107 חדשה לבין סקודה CITIGO יד 2 עם קילומטרז' אפסי (או חדשה כמובן).

אבל אני רק אבל קטן - כמה עולה דאצ'יה סאנדרו? - שווה בדיקה!

סקודה ופיג'ו לא כל כך באות בחשבון.

היית ממליץ על הi10? כי אני אקבל עליו הנחה וגם יש מוסך ממש ממש קרוב ככה שזה מאד נוח

פורסם

היית לי כמעט 3 חודשים טויוטה אייגו ידנית.

נהנתי ממנה מאוד! זריזה מאוד בתוך העיר והציגה צריכת דלק מדהימה של 1 ל17 (שזה מדהים ביחס לאיך שנהגתי עליה...רכב חברה בכל זאת).

חבר שלי מדווח על צריכה של מעל 1 ל21-22 על הרכב בנהיגה רגועה.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

למעט העובדה שהיא פחות חסכונית מהשתיים האחרות כן, זה רכב שנותן תחושה הרבה יותר לכוון הסופר מיני מאשר מיני - הסלון בפנים מעוצב יפה, הדיפונים סוגרים על כל הרכב מבפנים ולא משאירים מתכת חשופה כמו בשתיים האחרות.

ואם אני זוכר נכון גם בקיה וגם ביונדאי יש מערכת לסיוע בזינוק בעליה שזה מסיר את אחד החסרונות הכי גדולים של גיר ידני לעומת אוטומט - נושא שלנהגים רבים הוא סרט אימים בפני עצמו.

היתרון בקיה הוא כמובן אחריות יותר טובה - אני לא זוכר שביונדאי נותנים אחריות דומה נכון?

הI10 הנוכחית היא בחירה טובה מאוד ומוסך קרוב וטוב זה שיקול מדהים לרכישת רכב - לא בצחוק, מוסך טוב פעם היה קשה למצוא, אני לא יודע עד כמה זה נכון היום אבל לפחות בשבילי זה שיקול קריטי בבחירת רכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...