Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני טירון ברמה מפחידה מבחינה טכנית ברכבים וזה רכב ראשון שלי. מבן משפחה.

יש לי כמה שאלות.

המזגן לא ממש מקרר. הבנתי שצריך למלא גז. אבל לפני זה צריך לבדוק אם יש דליפה או משהו.

מה סדר גודל העלויות ההגיוני עבור בדיקה+מילוי (אם אפשר גם לציין בנפרד מה כמה)?

בצד הנוסע ליד הנהג, אי אפשר לפתוח חלון. רק לסגור. הנהג יכול לפתוח אותו מהפאנל שלו. במה מדובר? האם יש פיוזים נפרדים לפתיחת חלון ולסגירתו?

חוץ מזה, אין לרכב ספר טיפולים. הוא נגנב ביחד עם תיק שהיה ברכב. ברור לגמרי שזה לא אידאלי בעליל.. אבל כמה זה באמת גרוע?

אם יש עוד איזה טיפ שקשור לעניינים טכניים, לא משנה של מה, שתרצו להוסיף, בכיף.

פורסם

בעיה ראשונה- סביבות ה 300 ש"ח, ממלאים יחד עם הגז החדש זרחן וכשיש דליפה ניתן לראות מאיפה, לאחר כשרואים מאיפה צריך שוב לעשות גז+ואקום בכ 200 ש"ח, ולתקן את הדליפה, אם זה מצינור גלוי זה יעלה כמה עשרות שקלים, אבל אם זה במקום יותר מסובך המחיר עולה בהתאם.

בעיה שנייה-אני חושב שמדובר במתג עצמו, מאחר והחלון ניתן לפתיחה מפיקוד הנהג תתכן בעיה במתג,העלות מפירוק כ 100 ש"ח ועוד כ 100 להחלפה.

תשאל את בן המשפחה מה הטיפולים האחרונים שעשה, אם הוא לא טיפל כנדרש עליך לבצע רענון לכל השמנים,הפילטרים,נוזל הקירור,פלאגים ולבדוק את מצב רצועת הטיימינג.

לאחר מכן עשה טיפול כל 10-12 אלף קילומטרים שכולל החלפת שמן,פילטר שמן ופילטר אוויר,כל טיפול שני או שלישי החלף גם פלאגים ונוזל קירור.

או שבקש ממורשה סובארו את ספר הטיפולים לרכבך,זה קיים.

העלויות משוערות , בצע סקר בין מוסכים לפני, עדיפות למוסך שמומלץ בפורום.

Miata ND2

פורסם

אנסה לעזור לך מאור,

דבר איתי אם צריך עוד משהו, אני נותן לך הערכות מחיר וידע מקצועי מהנסיון שלי:

*מילוי גז ובדיקה 250 ₪ + מע"מ.

*אם קיימת דליפה תקבל הצעה לאחר הבדיקה ואיתור מקור הדליפה, יכול להיות שגם מסנן במזגן סתום.

*חלון לא עובד : יתכן כי כפתור ביטול פתיחה בצד נהג לחוץ או שמתג החלון בצד נוסע שרוף.

מקווה שעזרתי, אייל :)

פורסם

מניסיון בסובארו שלי הבעיה היא במתג עצמו כי לי יש אותה תקלה בחלון של הנוסע, אני פשוט העברתי את המתג לחלון האחורי שהוא פחות חשוב לי .

Using Tapatalk

פורסם
בעיה ראשונה- סביבות ה 300 ש"ח, ממלאים יחד עם הגז החדש זרחן וכשיש דליפה ניתן לראות מאיפה, לאחר כשרואים מאיפה צריך שוב לעשות גז+ואקום בכ 200 ש"ח, ולתקן את הדליפה, אם זה מצינור גלוי זה יעלה כמה עשרות שקלים, אבל אם זה במקום יותר מסובך המחיר עולה בהתאם.

בעיה שנייה-אני חושב שמדובר במתג עצמו, מאחר והחלון ניתן לפתיחה מפיקוד הנהג תתכן בעיה במתג,העלות מפירוק כ 100 ש"ח ועוד כ 100 להחלפה.

תשאל את בן המשפחה מה הטיפולים האחרונים שעשה, אם הוא לא טיפל כנדרש עליך לבצע רענון לכל השמנים,הפילטרים,נוזל הקירור,פלאגים ולבדוק את מצב רצועת הטיימינג.

לאחר מכן עשה טיפול כל 10-12 אלף קילומטרים שכולל החלפת שמן,פילטר שמן ופילטר אוויר,כל טיפול שני או שלישי החלף גם פלאגים ונוזל קירור.

או שבקש ממורשה סובארו את ספר הטיפולים לרכבך,זה קיים.

העלויות משוערות , בצע סקר בין מוסכים לפני, עדיפות למוסך שמומלץ בפורום.

אכן, הרכב טופל ברובו במוסך מורשה של סובארו ולכן יש את כל ההסטוריה שלו אצלהם. ביקשתי שידפיסו לי כשהייתי שם היום.

עשיתי סוג של טיפול. החלפת שמן מנוע ומילוי נוזלים אחרים, החלפת בלמים קדמיים, מסנן שמן, מסנן פיח ובונסף גם החלפת איזה כמה חלקים שקשורים למייצבים. עלה 1800 שקל ואחרי התמקחות קלה על הכפתור של החלון הוא הוסיף אותו בעוד 50 שקל. כפתור בעקרון עולה 260....

בכל מקרה, איך מבצעים סקר בין מוסכים? כמובן כשהבעיה ידועה וספציפית זה דבר אחד. אבל לפעמים (אולי גם לרוב?) מגלים דברים על הדרך.

כמה באמת כדאי לטפל במוסך מורשה?

והאם בלמים חלופיים ב300 היה בחירה לא חכמה לעומת בלמים מקוריים ב600? (אציין שבעל המוסך המליץ על החלופיים במקום המקוריים מבחינת עלות\תועלת)

אנסה לעזור לך מאור,

דבר איתי אם צריך עוד משהו, אני נותן לך הערכות מחיר וידע מקצועי מהנסיון שלי:

*מילוי גז ובדיקה 250 ₪ + מע"מ.

*אם קיימת דליפה תקבל הצעה לאחר הבדיקה ואיתור מקור הדליפה, יכול להיות שגם מסנן במזגן סתום.

*חלון לא עובד : יתכן כי כפתור ביטול פתיחה בצד נהג לחוץ או שמתג החלון בצד נוסע שרוף.

מקווה שעזרתי, אייל :)

שלום אייל,

במוסך המורשה שהייתי בו היום נאמר לי שלא מתעסקים על מזגנים מעבר להחלפת\ניקוי פילטר. הגיוני?

אשמח גם אם תתייחס לכל מה שכתבתי לחברי הפורום האחרים.

תודה.

מניסיון בסובארו שלי הבעיה היא במתג עצמו כי לי יש אותה תקלה בחלון של הנוסע, אני פשוט העברתי את המתג לחלון האחורי שהוא פחות חשוב לי .

רעיון לא רע בכלל. לא חשבתי על זה.

פורסם (נערך)

אשמח לתשובות :)

בנוסף עוד כמה שאלות:

1. כמה עולה מנוע מזגן ששולט על התריס של החום\קור? הציעו לי ב450.

2. כמה לחץ אוויר למלא בצמיגים? על המדבקה שעל הדלת כתוב 22\20 קדימה\אחורה. זה לא נשמע לי הגיוני בעליל. אולי לא הבנתי משהו? אחד הגלגלים הקדמיים שלי נראה ממש שקוע אז מילאתי אותו ל35. גם כשהוא היה שקוע לדעתי הוא היה מעל ל22 ה"מומלץ" כביכול. כשניפחתי אותו ל35 זה לא היה שינוי ממש קיצוני מבחינת הניפוח של הגלגל. סה"כ כמה "נשיפות". וזה נראה סבבה לגמרי מבחינת חלוקת המשקל על הגלגל. לפחות בעין שלי.

3. מתי להחליף גלגלים? הגלגלים האחוריים שלי מ2009 והם כבר מכוסים יחסית בסדקים קטנים כאלה. עם זאת, אבא שלי מתעקש שהגלגלים תקינים ושלא צריך להחליפם. הוא גם אומר שהרכב עבר טסט לפני חודש ושאם הייתה בעיה בגלגלים היו מציינים את זה.

4. מתי להחליף פילטר אוויר למנוע? שוב. אבא שלי טוען שכל עוד שהרכב עבר טסט אין מה להתעסק עם זה.

עריכה אחרונה על ידי -MaoR-
פורסם (נערך)

לא יודע כמה זה עוזר אבל צירפתי את המדבקה שעל הדלת ותמונות של ארבעת הצמיגים. אני יודע שלשפוט לפי תמונות זה נכון אבל עדיין..

20150410_115029.jpg

20150410_115254.jpg קדמי ימני

20150410_115300.jpgאחורי ימני

20150410_115310.jpgקדמי שמאלי

rsz_20150410_115318.jpgאחורי שמאלי

כרגע כל הצמיגים מנופחים לסביבות ה35.

עריכה אחרונה על ידי -MaoR-
  • תוכן חדש...