Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם!

יונדאי I20 שנת 2009 מנוע 1.4 אוטומט נושקת ל 150000 ק"מ, בעבר היתה בליסינג, יש היסטוריית טיפולים מלאה, בוצע טיפול אחרון ב - 135000, טיפול הבא יהיה ב 155000 לפי הוראות יצרן.

בחודש האחרון צריכת הדלק עלתה ממוצע של 15-16 ק"מ/ל' ל- 13-14 ק"מ/ל'.

יש לציין שהנסיעות בעיקר מחוץ לעיר כ- 120 ק"מ ביום, צמיגים הוחלפו ב 120K בערך + כיוון פרונט, לחץ אויר נבדק לפחות אחד לחודש.

כמובן שאת הבדיקה אני עושה כשאני ממלא מיכל מלא, מאפס את הק"מ, נוסע עד לריקון המיכל, ממלא שוב מיכל מלא ומחלק את הק"מ שנסעתי מאז התדלוק בליטרים שמילאתי.

אין בעיות סחיבה, אין רעידות, אין נורות אזהרה דולקות, המנוע והגיר עובדים יפה מאוד.

רעיונות?.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

אני יכול למשל בשביל הבדיקה לקנות רק שמן סינטטי מלא 5w30 ומסנן מקורי ולהחליף ואז לראות אם יש שיפור, אבל זה מאוד מציק לי שצריכת הדלק עלתה בצורה כזו.

פורסם

מסנן דלק ו/או אוויר סתומים,נבדקה אפשרות כזו ?

מסנן אוויר חובה להחליף פעם בשנתיים ומסנן דלק פעם ב-3 שנים בלי קשר לק"מ.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

האם יש ריח של דלק?

בכל מקרה רצוי לבדוק את הצנרת המובילה אל מכל הדלק(צינור מילוי +נשם). נתקלתי רבות בצינור נשם סדוק/קרוע ויחידות בודדות של צינור מילוי.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
מסנן דלק ו/או אוויר סתומים,נבדקה אפשרות כזו ?

מסנן אוויר חובה להחליף פעם בשנתיים ומסנן דלק פעם ב-3 שנים בלי קשר לק"מ.

מסנן אויר הוחלף בטיפול האחרון למקורי, בכל מקרה אני אפתח לבדוק האם הוא סתום אולי בגלל הסופות שהיו הוא נסתם.

בנוגע למסנן דלק הבנתי מספר הרכב שלא אמורים להחליף אותו אבל בהחלט יכול להיות שהוא סתום:

מסנן דלק.png

אין ריח של דלק, בכל מקרה הרכב מתקרב לטיפול בצעדי ענק אני אבקש שיבדקו את זה.

מה שכן לפעמים יש חוסר סחיבה במהירויות גבוהות שיוצאים לעקיפות ביניים אבל יכול להיות שאלו הביצועים של הרכב וזה תקין...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון: צריכת הדלק עדיין עומדת על 1:13, הרכב עמד מספר ימים (חג+שבת) אבל המחוג של הדלק לא ירד מה שיכול לשלול נזילה של דלק.

היום בבוקר כשהתנעתי ולחצתי מעט על דוושת הגז היה רעש מתכתי מהמנוע שנעלם לאחר כמה דקות של נסיעה, אף פעם לא היה את הרעש הזה וזה קצת מוזר. גובה נוזלים+לחץ אויר נבדקים כמעט על בסיס שבועי.

בכל מקרה אני אקח את הרכב לטיפול בקרוב מאוד ויבקש שיבדקו את כל המכלולים.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון נוסף ומעניין:

תדלקתי בתחנת דלק שונה ממש במקרה, בהתחלה לא ייחסתי לזה חשיבות אבל שמתי לב שצריכת הדלק שהמחשב מראה עם מיכל הדלק הנוכחי נמוכה משבועות קודמים (6.6 ל' ל 100 ק"מ לעומת 7.2 ל' ל 100 ק"מ, אופי הנסיעות לא השתנה, 70% בין עירוני)

המיכל טרם הסתיים ואני עדיין לא יודע בוודאות כמה ליטרים אני אצטרך לתדלק אבל בינתיים ניראה שצריכת הדלק נמוכה יותר גם לפי המחוג. (בכל תדלוק אני מתדלק מיכל מלא ומחלק את הק"מ שנסעתי מאז התדלוק הקודם במס' הליטרים שמילאתי).

אעדכן אתכם בהמשך, יש לי הרגשה/חשד שהדלק לא באיכות טובה וזה מה שגרם לעלייה בצריכת הדלק.

פורסם

אני אבצע מס' בדיקות על מנת לאמת את הנושא כדי לא להוציא דיבה על אותה תחנת דלק חס וחלילה, יכול להיות שיש בעיה ברכב ולכן אני בודק את כל הכיוונים. כרגע הרכב נושק ל 152000 ק"מ (כשפתחתי את השרשור הרכב עמד על 150000 ק"מ בערך :roll:) והטיפול מתקרב בצעדי ענק.

• תוכן חדש...