Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תסביר מה זה "גנב ממני כסף".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני עם בגירה. ממרום נסיוני בתחום הניהול במסעדות וטרם זאת מלצרות,בר,מטבח וכל המסביב נתקלתי מלא פעמים בעובדים שהיו בטוחים שגנבו אותם. בדיעבד, לאחר הסבר הם הבינו שלא כך הדבר. לאחרונה עלתה (שוב) ההתרעמות על שמקום שבו אני מנהל כרגע לוקח מהטיפים של המלצרים 28 ש"ח ומחזיר להם נטו 23.12, כפי שהחוק מחייב. הם לא הבינו על מה 5 ש"ח נעלמים. אצלנו המעסיק לוקח 5 לטובת מע"מ על הטיפים שוברים בקופה, מס הכנסה שולי, ב"ל לאומי וכיו"ב. נכון, לא מרגיש "פייר" אבל בחוק האפרורי שהוא הכנסה של מלצרים, זה מותר, לפחות לפי מיטב הבנתי.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם (נערך)

מה הכוונה לוקח מהטיפים 28 ונותן להם 23.12?

אם הלקוח שילם את הטיפ והוצאה לו קבלה זה בסדר, אך אם הלקוח שילם בנפרד ולא הוצאה לו חשבונית, אז איך אתה מוריד מע"מ, על שם מי אתה מוציא חשבונית?

והאם אתה כותב בהבלטה על התפריט את הנוהל הנ"ל?

שהרי אם אני כלקוח אדע שאתה מקזז מיסים מהטיפ, אז לפחות ארצה חשבונית כדי להבטיח שהמלצר לא ייקופח.

עריכה:

קראתי שנית את אשר כתבת, האם במילה "שוברים" התכוונת "שעוברים"?

אם כן, אז הכל בסדר וראוי, כסף שעובר בקופה חייב לרדת מע"מ ממנו כחוק, הדבר אף טוב למלצר ומבטיח את זכויותו.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

אני דיברתי למעשה על גניבה אמיתית, ולא גניבה במסווה של נהלים וחוקים. מעסיק מכניס יד לקופת הטיפים, שולף שטרות ומכניס לכיס מבלי שמישהו רואה.

פורסם

אני הייתי הולך על תביעה משפטית.

גנבה זה דבר חמור ובטח שמעובד שלך שסומך עליך.

בהצלחה!

פורסם

שמע, אתה מנדב מידע בקמצנות וזה גורר שאלות מיותרות אז בא נעשה ככה, ספר את מלוא הסיפור, העובדות, ההוכחות ועל סמך זה חברי הפורום יחוו דעתם.

סתם ככה שאחרי כל הודעה לאקונית שלך יתחילו שלל שאלות זה לא עובד.

JR,

כן, ללכת לתבוע על כסף שחור ולא מדווח, רעיון טוב!

פורסם

דבר ראשון, איך הגעת למסקנה שהכסף לא מדווח?

דבר שני, אם אכן יש הוכחה שהוא גנב את הכסף מטיפים שיועדו למלצרים, אין קשר אם הכסף מדווח או לא מדווח לבין ההצדקה לתבוע חזרה את הכסף או לפתוח בהליכים פליליים.

פורסם

והנה שוב אנחנו מתחילים להתפלפל סביב חצאי עובדות ואי הבנות.

השרשור ננעל, פות"ש מוזמן לפתוח שרשור חדש אבל אך ורק במידה שיופיעו בהודעת הפתיחה מלוא עובדות התקרית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...