Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כרגע מחזיק בקומפוננט בסיסי של מורל- טמפו.

יש לו קרוס כמו כל קומפוננט, ובמגבר שכנראה ארכוש יש קרוס, השאלה היא אם יש הבדלים באיכות בין הקרוסים ואם עדיף להשתמש באחד מהם או שהתבלבלתי לחלוטין ויש שימוש בשניהם בתצורה מסויימת. זו גם פעם ראשונה שאני מתקין ומחווט לכן אשמח לההבהרה בשאלה אם הרמקולים מתחברים לקרוס ומשם למגבר או שמה ישר למגבר.

המגבר כנראה יהיה של סאנדאון(4.100D), וישודך אליו בגישור סאב JBL 1204BR מאחור.

בנוסף, אני חושב להתקין את המגבר מתחת לכיסא הנוסע. יש איזה הגבלה על העניין? מה מבחינת התחממות בפנים הרכב? יש מספיק מקום לדבר כזה בכל הכיסאות נוסעים(אצלי ספציפית-גולף).

אציין שכמובר שקראתי כל מני מדריכים (גם את אלה שבפורום) .

שאלה אחרונה, החווים שיוצאים מהhu די דקים, יש לזה השפעה על איכות הצליל שמגיע למגבר? ערכת ההתקנה שנבחרה היא של knu concepts.

אשמח להכוונה.

עריכה אחרונה על ידי EEEBBR
פורסם (נערך)

מאחר ואתה משתמש רק בשני ערוצים של המגבר לטובת הקומפוננט, תצטרך את סיועו של הקרוס שלהם. הוא זה שיחלק את התדרים בין הוופר לטוויטר.

מה שכן, תוכל לתחום את הסט באמצעות ה-HPF של המגבר כדי שיותאם ל-LPF של הסאבוופר. זאת בהנחה שלא תעשה כן דרך ה-HU שברשותך (שלא ציינת אם מדובר באינטגרלי או אפטרמרקט).

הסט נחתך באיזור ה-3000 פלוס הרץ, ורוב המגברים אינם בעלי קרוס שמגיע כה גבוה, אבל דווקא לסאנדאון הזה יש קרוס עד 5000 הרץ.

כך שיכולת באופן עקרוני להשתמש בכל ארבעת ערוציו לטובת סט הקומפוננט ולוותר על הקרוס שלהם.

לגבי מיקום ההתקנה, צריך למדוד. באופן עקרוני, המיקום מתחת למושב נחשב מאוורר למדי (או שאתה מתכוון מאחורה?).

יש להקפיד על התקנה נאותה ולמנוע מגע של המגבר והחיבורים שלו עם המתכת בסביבת הכיסא (והדבר נכון לכל התקנה בעצם).

על איזה חוטים אתה מדבר? האם אין לך יציאות RCA?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

מדובר בHU לא איכותי מדי(סיני רפליקה לRCD510- יוחלף בעוד כמה חודשים).

לא ניתן דרכו לתחום את התדרים.

אם אני מגשר 2 ערוצים לסאב, נשארתי עם 2 ערוצים לקומפוננט, לכן לא אוכל להשתמש ב4 הערוצים בכל מקרה.

אני מניח שבגלל שהסט בסיסי לא אסתכן בצלייה של הטויטרים במקרה הזה ואחבר דרך הקרוס של הקומפוננט, לפחות עד שהHU ישודרג ואקנה מגבר מונו לסאב.. בנוגע לתחימת הHPF מדובר בעצם בקטיעה של תדרים נמוכים לטובת הסאב והתמקדות בHPF לקומפוננט, נכון?

ההתקנה תעבור בדיקה מקצועית בסופה,הנחתי שאוכל לשדך למגבר פלטת עץ מלא שתפריד לחלוטין בין הכסא למגבר. מחשבה נכונה?

הרגע הבנתי שבעצם אין לי שימוש בחוטים הללו שכן יש את היציאות RCA.

פורסם

הבנתי שאתה מתכוון להשתמש במגבר גם עבור הסאב, אבל הסברתי לך באופן כללי כי שאלת בנידון.

ערכתי את הודעתי אחרי שמצאתי שהטוויטרים של הטמפו אמורים להיות בעלי "כושר ספיגה" של 80W RMS. עם עבודה נכונה של הגיין, זה לא אמור להוות בעיה במרבית המקרים.

כש"מחברים" בין אלמנט כמו סאבוופר ומיד-באס, נשתמש ב-LPF עבור הסאב שיעביר תדרים נמוכים יותר מנקודת החיתוך, וב-HPF עבור המיד-באס שיעביר תדרים גבוהים יותר מנקודת החיתוך. את החיתוך הבא, בין המיד-באס לטוויטר, יבצע באופן דומה הקרוס של הסט.

(אגב, למגבר יש גם פילטר סאב-סוניק, שהוא למעשה HPF עבור הסאב להגנה מפני תדרים נמוכים במיוחד).

פלטת עץ זה תמיד טוב, אבל מוסיפה למחסור במקום. ולכן מדידה נכונה והתקנה טובה חשובים.

• תוכן חדש...