Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

לי יש רכב ידני (למעשה, מהיום שעברתי טסט נהגתי 95% מהזמן על רכבים ידניים).

לחברה שלי יש אוטומט, כמובן שיש לה רישיון על ידני אך לא נהגה מאז הטסט (9 שנים) על ידני.

אני רוצה (והיא קצת פחות רוצה, אבל אין לה הרבה ברירה :lol:) שהיא תנהג על הרכב שלי. כעקרון האזור העיקרי שהיא תנהג בו זה ר"ג - גבעתיים (אזור יחסית מרובה בפקקים וברחובות שיש בהם עליה חדה) ולכן יש צורך במיומנות קלאץ' יחסית גבוהה לדעתי.

איך אתם מציעים לי להתחיל להחזיר אותה לעניינים? ללכת למגרש? לתרגל "זינוק בעלייה" כמו שהייתי מתרגל עם המורה שלי?

איזה "טיפים" אני יכול לתת לה כדי שהאוטו לא "יקפוץ" בזינוק בהילוך ראשון? האוטו מצוייד במערכת Hill Hold כך שאני חושב שהבעיה העיקרית היא השתלבות / הדחפות בפקקים או חניות במקביל.

תודה ושבוע טוב.

פורסם

שיעור נהיגה, אם לא, להתחיל במגרש ריק, שתתרגל לעקרונות הפעולה של הקלאץ, התחלות נסיעה וכו.

אל תתן טיפים שהאוטו לא יקפוץ, בהתחלה זה בלתי נמנע, לאט לאט מהניסיון היא תלמד לבד.

המטרה העיקרית שתצבור ניסיון בשעות מתות בכביש, שישי צהריים וכדומה, ורק אז תתאתגר בלהשתלב בתנועה.

פורסם

מחזק את הנאמר מעלי ומוסיף - בכל תחום בנהיגה, אתה יודע שתרגלת מספיק עם מישהו, כאשר כבר נמאס לו לתרגל...

לגבי "הידחפות בפקקים" - זה תמיד טוב לשמור על מהירות אטית וקבועה בעומס תנועה ולהימנע מעצירות ומעבודה רבה עם המצמד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני אספר בקצרה מה חוויתי לפני כשנתיים:

מגרש חניה ריק באיזור הצפון, שבת בבוקר, הפונטו הידנית ועל ההגה החברה שלי.

לאחר כשבוע קניתי גולף אוטומטית.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

שכרתי סוזוקי אלטו ידנית לבת זוגי ערב אחד. נגמר בבכי.

אחר כך קנינו לה פאביה ידנית. אחרי תרגול ערב עם האלטו, הפאביה היתה הליכה בפארק.

פורסם

היה לי מצב דומה עם הבן הבכור אחרי קרוב ל-8 שנים באוטומט (מאז הטסט). עשיתי זאת במגרש חניה רחב ידיים של מלון (פינלנד), על גולף סטיישן. לא דומם אפילו פעם אחת. למחרת כב נהג 200 ק"מ על אותו רכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שלי פשוט לקחה 2 שיעורים אצל מורה לנהיגה כאשר עברנו לידני. עלה 200 ש"ח והיא חזרה לנהוג בלי בעיות בידני אחרי כמעט 10 שנים של נהיגה באוטומטי.

פורסם

הכי חשוב - להתעלם לחלוטין מצפירות.

אחרת, ברגע שהרכב יכבה - והוא יכבה, תהיה בטוח - והיא תלחץ ממבול הצפירות שנתברכה בהן ארץ ישראל, היא תעשה את כל הטעויות בספר.

ברגע שהיא כיבתה את הרכב - שתעצור הכל, שלוש נשימות עמוקות, מבט במראות, שילוב להילוך ושחרור מצמד איטי. יקח כמה זמן שיקח ולעזאזל עם כולם.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

לא להסתבך ולעשות הר מעכבר, פשוט לקחת אותו למגרש גדול וריק ולתרגל, בשלב כלשהו להתחיל לצאת לכביש.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

לאקסית שלי נתתי לנהוג ברכב בגיר רגיל ,

היא נסעה רק בהילוך ראשון. חשבה שזה אוטומט. אה וכמובן שצריך ללחוץ על דוושת המצמד(קלאץ') כשהאוטו עוצר. אחרת הוא כבה.

בכיתי על גררר כךךךךךך כשניסתה להעביר הילוכים.

עם הרבה סבלנות היא למדה את התהליך.

פורסם

יש עוד זוית להסתכל על העניין.

מה אנחנו יודעים על הבחורה? לא הרבה. למעשה כל מה שיודעים הוא שהיא לא מיומנת על רכב ידני.

טרם זוהו יתרונות בולטים. אולי תחליף חברה?

פורסם

שיעור נהיגה או שניים זאת המלצה טובה, ישמור לך על הסבלנות והקלאץ' כי אח"כ

ממילא תצטרך לתרגל איתה קצת בלי לחץ במגרש או כבישים קלים. לפעמים על פניו זה

נראה בלתי אפשרי וכאילו אין תפיסה של מה זה גיר רגיל בכלל, אבל

טוב תכל'ס סתם מבעס ישמצב שהיא תטחן לך תאוטו ותדפקק את כנפיו, זה הדבר היחיד שיש לי בראש.

בהצלחה

The first one to get angry loses

• תוכן חדש...