Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בנסיעה איטית יש רעש מהברקסים - חריקות כאלו.

האמת, אני זוכר שזה ככה כל שנה, בדרכ אחרי גשם וכאלו.

בזמנו כשהייתי במוסך נאמר לי שזה ככה בברקסים חלופיים ושאין מה לדאוג.

לפני שנה בערך עשיתי בדיקת בלמים (עלה לי איזה 220 + מעמ) ונאמר לי שיש עוד בשר. הרכב עשה טיפול במורשה יבואן לפני 3-4 חודשים וגם אז הם אמרו לי שיש בשר ואמרו לא להחליף את הבלמים. (קיבלתי את הרכב ב2011, מאז לא החליפו בלמים בשום טיפול אצל היבואן - התעקשו שהבלמים סבבה. אבל האמת עשינו איתו מ2011 רק 30K או 40K אז הגיוני, אבל לא יודע כמה עשו איתם לפני שקיבלתי את הרכב)

אז האם באמת זה בגלל הברקסים החלופיים? אגב בטויוטה בזמנו אמרו לי שהם בכל מיקרה גם אצלהם שמים וממליצים על חלופיים ולא על המקוריים כיון שהמקוריים נשחקים ממש מהר- האמת הופתעתי

מדובר רק כאשר הברקס לחוץ במהירויות ממש נמוכות,תחילת נסיעה, פקק וכאלו בבלימה במהירויות של כביש מהיר אין רעש.

הרבה זמן לא שמעתי את זה עד לפני כמה ימים מהגשם הקל האחרון, או שזה בגלל שהאוטו פשוט מטונף ויש פיח באיזור הגלגלים.

:-)

מצאתי שירשור דומה שגם שם מתארים רק בנסיעה איטית:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?42856-%D7%91%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A7%D7%93%D7%99%D7%9E%D7%94

כנראה שזה באמת בגלל החלופיים.

עריכה אחרונה על ידי zolshop
פורסם

רעש של חריקה לא מעיד על כלום, במידה ואתה סקפטי פשוט תבדוק כמה "בשר" נשאר מהרפידות או גש למוסך המידה ואתה לא יודע/בטוח במה שאתה עושה.

פורסם (נערך)

הסתכלתי על היסטוריית הרכב,

* ב75220 קמ (01/12/2010) הוחלף רפידות בלם קד מקורי .

* ב90415 (31/05/2011) הוחלפו רפידות בלם אחוריות מקוריות ,

* ב107738 קמ 13-07-2012 הוחלף סט דיסק מקורי - לא ברור לי אם זה משהו שקשור לבלמים או לא, זה היה חלק מהחלפה שהם עשו לקלאצ , רובוט וכל זה.

מאז ועד היום (135K) לא הוחלפו בלמים / דיסקיות. אני עושה טיפול אצל היבואן כל שנה ומבקש שייבדקו את הברקסים, ותמיד אומרים שיש עוד בשר ולא להחליף.

* ב09/05/2014 - ביקשתי בדיקה לברקסים במורשה טויוטה - הם אמרו שהכל תקין. (גבו לי על הבדיקה כ220 ש"ח + מעמ).

* בנובמבר השנה או דצמבר הרכב עבר טיפול שנתי אצל טויוטה - טוענים שהבלמים תקינים ואין צורך להחליף.

על הנייר הקדמיים עשו כבר 60K.

האם להתעקש בטיפול הבא - שהוא בסביבות נובמבר דצמבר שיחליפו או לתת למוסך טויוטה להחליט?

רוב הנסיעה שלנו היא עירונית, פעם בחודש חודשיים - שומרון (הרים)

האם הגיוני שאחרי כל כך הרבה זמן לא מחליפים?

אני אף פעם לא יודע עם המורשה יבואן טויוטה טוען שהברקסים טובים כי יש לו לחץ ואין לו זמן להחליף או שבאמת בגלל שאין צורך להחליף.

עריכה אחרונה על ידי zolshop
פורסם

אין מה להתרגש ממעט חריקות מהברקס. לא מהחלופי ולא מהמקורי.

אם עוצמת הבלימה מספקת והמוסך לא רואה בעיה ברכיבי הבלימה, סע לשלום.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...