Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

bmw 235 -המטרה : 500 כ"ס .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

MOGO גם אתה כנראה לא הבנת, די בחיאת עזבו כבר.

בארץ שלנו אפילו פילטר אחר מהמקורי זה לא חוקי לשים ברכב וכולנו ידעים את זה,לפחות החברה ש''מתעסקים'' אם המכוניות

שלהם יודעים זאת וישנם המון דרכים ללכת בהרבה כיוונים וזו אחת הדרכים שבחר הלקוח של הרכב ודרך הסדנא שהוא בחר.

להזכירכם רוב המכוניות ה''מטופלות'' זוכות לתשומת לב יותר מרכבי ליסינג!

פורסם

לא הבנתי מה לא הבנתי.

האם הסדנא כתבה בפתיחת השרשור, שמיועד לצרכנים בעיקר, ש"האחריות נשמרת"? - התשובה היא כן.

האם ייתכן שברכב יהיו תקלות ב-3 שנותיו הראשונות? - התשובה היא כן.

האם הן יכוסו במסגרת האחריות? - התשובה היא לא.

האם, במקרה כזה, יש קייס לתביעת נזיקין/צרכנית כנגד הסדנא? - לדעתי התשובה היא בהחלט כן.

פורסם (נערך)

לא נראה לי שצריך לפרש את הדברים אבל במיוחד בשביל אלו שלא הבינו ,אחדד:

בזכות חוק ההגבלים העסקיים ,עובדת היותנו מוסך מורשה משחררת את בעל הרכב מחובת ביצוע הטיפולים התקופתיים במוסכי הייצרן .

משמע- אנחנו נוכל לבצע טיפולים תקופתיים לרכב ,לתעדם בספר הרכב ולחסוך מבעל הרכב שאלות מיותרות .

במקרה הזה האחריות מול הייצרן -תשמר .

במידה וידרש תיקון במסגרת האחריות -תמיד ניתן לפרק את כל מה שהרכבנו ,להכניס את הרכב במצב מקורי למורשה ייבואן ולתקן את הבעיה במסגרת אחריות הייצרן.

בתום התיקון , יחזור הרכב אלינו ונרכיב את כל השיפורים בחזרה.

השירות הנ"ל יינתן ללקוח הזה בחינם -גם אם הבעיה לא תהיה קשורה אלינו.

16 שנים בענף השיפורים מעידים שלא כל הפרוייקטים עוברים חלק אבל בסופו של יום ,לכל דבר יש פתרון.

עריכה אחרונה על ידי E&A-AUTOSPORT
  • לא הבנתי... 1
פורסם
לא נראה לי שצריך לפרש את הדברים אבל במיוחד בשביל אלו שלא הבינו ,אחדד:

בזכות חוק ההגבלים העסקיים ,עובדת היותנו מוסך מורשה משחררת את בעל הרכב מחובת ביצוע הטיפולים התקופתיים במוסכי הייצרן .

משמע- אנחנו נוכל לבצע טיפולים תקופתיים לרכב ,לתעדם בספר הרכב ולחסוך מבעל הרכב שאלות מיותרות .

במקרה הזה האחריות מול הייצרן -תשמר .

במידה וידרש תיקון במסגרת האחריות -תמיד ניתן לפרק את כל מה שהרכבנו ,להכניס את הרכב במצב מקורי למורשה ייבואן ולתקן את הבעיה במסגרת אחריות הייצרן.

בתום התיקון , יחזור הרכב אלינו ונרכיב את כל השיפורים בחזרה.

השירות הנ"ל יינתן ללקוח הזה בחינם -גם אם הבעיה לא תהיה קשורה אלינו.

16 שנים בענף השיפורים מעידים שלא כל הפרוייקטים עוברים חלק אבל בסופו של יום ,לכל דבר יש פתרון.

מה עם הלוג של המחשב? איך תמחק אותו? תחליף לו מחשב כדי שלא יזהו שינויי גדישה , הזרקה וכו..?

בלי קשר זה מבורך שאם יקרה משהו שהלקוח יזדקק לאחריות יצרן שתשקיעו כלכך הרבה שעות עבודה בפירוק והרכבת הרכיבים המקוריים ולאחר מכן לפרק את המקוריים ולהרכיב חזרה את המשודרגים , בחינם.

מי שכתב שמערכת הבלימה תתאים לרכב וכל נתוני הבלימה תלויים רק בצמיגים לא מבין ולו דבר אחד בנושא.

בתור אחד שביצע המון נסיונות בלימה בכל מיני מצבים תנסה לבלום עם הצמיג הכי אוחז שיש אך עם שמן ברקס שקיים ברכב ארבע שנים, לאחר מכן תחליף תגיד לי מה ההבדל (לפני ההחלפה ABS יכנס ב50% בערך במהלך דוושה לעומת 80% לערך עם שמן חדש).

בלי קשר מה שאתה בעצם אומר זה שבעצם לא משנה איזה ברקסים תשים זה לא קשור בכלל לברקסים אז למה ברקסים כלכך גדולים ומשודרגים? גם ברקס 200 ממ יכול לנעול גג הלא כן?

בוא נתחייס לזה לרגע בצורה מציאותית, הרכב שמדובר כאן במצב סטוק מתקשה לעמוד בכל מקרה בעומס .

הלקוח שרכש את הרכב הנ"ל שדרג את מערכת הבלימה כחלק מחבילת "M" מעולה! עכשיו הרכב עוצר כמו שצריך היה להיות מלכתחילה.

עכשיו בוא נוסיף 200 כוח סוס , המערכת תספיק? אני לא חושב .

הרכב מאיץ יותר מהר צריך לבלום יותר מהר מה שאומר דעיכה הרבה הרבה יותר מהירה .

כשרכב בולם מיד לאחר האצה יש המון גורמים שמגריעים את יכולת הבלימה בכל רכב , בואו נשאר במציאות יש המון תאוריות יפות שנאמרו כאן שאין להם שום קשר למה שקורה "בתאכלס" על הכביש.

פורסם

בתאכלס עם כל הכבוד להסבר על נתוני בלימה וכו, (מנקודת מבט לא מזלזלת בעיסוקך)הרי לא נהגת בצורה אגרסיבית ב רכב הנ"ל שברשותו בלמים מהיצרן "במצב סטוק'' ובטח לא במצב אגרסיבי מתמשך (בסטוק) ובטח שלא נהגת במערכת המשופרת

שהוסיף בעל הרכב אז למה לרשום שאת יודע ומבין. תנהג תבין!

אני נהגתי ברכב שכזה סטוק ולא מסכים! לי ברור שהמצב המשופר יהיה יותר ממצויין,אבל עוד לא נהגתי בו.

פורסם

מי שכתב שמערכת הבלימה תתאים לרכב וכל נתוני הבלימה תלויים רק בצמיגים לא מבין ולו דבר אחד בנושא.

בתור אחד שביצע המון נסיונות בלימה בכל מיני מצבים תנסה לבלום עם הצמיג הכי אוחז שיש אך עם שמן ברקס שקיים ברכב ארבע שנים, לאחר מכן תחליף תגיד לי מה ההבדל (לפני ההחלפה ABS יכנס ב50% בערך במהלך דוושה לעומת 80% לערך עם שמן חדש).

בלי קשר מה שאתה בעצם אומר זה שבעצם לא משנה איזה ברקסים תשים זה לא קשור בכלל לברקסים אז למה ברקסים כלכך גדולים ומשודרגים? גם ברקס 200 ממ יכול לנעול גג הלא כן?

בוא נתחייס לזה לרגע בצורה מציאותית, הרכב שמדובר כאן במצב סטוק מתקשה לעמוד בכל מקרה בעומס .

הלקוח שרכש את הרכב הנ"ל שדרג את מערכת הבלימה כחלק מחבילת "M" מעולה! עכשיו הרכב עוצר כמו שצריך היה להיות מלכתחילה.

עכשיו בוא נוסיף 200 כוח סוס , המערכת תספיק? אני לא חושב .

הרכב מאיץ יותר מהר צריך לבלום יותר מהר מה שאומר דעיכה הרבה הרבה יותר מהירה .

כשרכב בולם מיד לאחר האצה יש המון גורמים שמגריעים את יכולת הבלימה בכל רכב , בואו נשאר במציאות יש המון תאוריות יפות שנאמרו כאן שאין להם שום קשר למה שקורה "בתאכלס" על הכביש.

לפי התגובה שלך אני מבין שלהשקפתך ה"מציאות" אינה קשורה לפיסיקה? זכותך כמובן לא לחשוב כך, אבל לטעון שאם בלמת הרבה פעמים אתה מבין, זה כמו שאם אכלת הרבה קרמבו, אז אתה יודע בדיוק איך להכין אחד - לא קשור ולא רציני.

ציינת את זה שנוזל בלימה ישן משפיע על פעולת ה-ABS, האם אתה מבין מדוע? (רמז: נוזל הבלמים הוא היגרוסקופי, שזה בעברית סופח נוזלים, ולכן במהלך הזמן "מזדהם" עם לחות. הלחות מורידה את נקודת הרתיחה של הנוזל וכל פעם שאתה מתקרב לנקודת הרתיחה (שהולכת ויורדת), אתה מוסיף עוד אוויר לחגיגה מה שמקלקל לך את תגובת הדוושה - וזה התופעה אותה תיארת, כמו גם להרבה דברים אחרים שהם פחות כיפים).

מזל שבב.מ.וו אשכרה עובדים מהנדסים שמבינים דבר או שתים על איך ולמה הדברים עובדים (גם) בתיאוריה ולא רק מבינים אותם כי הם נהגו. במציאות.

בעניין הזה, תאמין או לא, יצא גם לי לנהוג על מכוניות במציאות. גם על כאלו עם הרבה סוסים, בנסיעות מנהלתיות וגם פחות מנהלתיות, גם משופרות וגם סטוק ואפילו להרתיח את הבלמים בירידה מפוריה יצא לי. במציאות, בחיי. אני מודה שספציפית ברכב הנ"ל לא נהגתי, אבל יש לי הרגשה שגם המהנדסים של ב.מ.וו, למרות כישרונם הרב, עדיין כפופים לחוקי הפיסיקה.

תנסה לקרוא שוב את ההסבר שלי ותמצא תשובות לכל השאלות שלך. אגב, אני לגמרי מקבל את מה שכתב עידן למשל, שכאשר הרכב חזק יותר, אפשר להניח שהוא ננהג בצורה אגרסיבית יותר ולכן מערכת הבלימה המקורית תתחמם ותאבד אפקטיביות מהר יותר ולכן כדאי לשפר, רק ציינתי ש (א)שיפור הוא לא פשוט עניין של צלחות וקליפרים גדולים יותר, אלא עניין של איזון ואני בספק אם הדברים הללו נלקחים בחשבון ו-(ב) הנהג ברכב ירגיש מתי המערכת מתחילה לדעוך וכל עוד לא יגזים (כמו שאני הגזמתי בירידות בפוריה), זה לא יהווה סכנה בטיחותית (אבל כן יוריד לו קצת את הקצב ואת הכיף).

פורסם

וואייי הרגתם את השרשור עם חפירות על בלמים!

לא כולם יורדים את pikes peak מידי יום.

אני מכיר המון אנשים ששיפרו את רכבם (תוספות של 100 כ"ס ומעלה להספק) ומי שנגע בברקסים אפשר לספור על יד אחת.

למה? כי לצרכים שלהם הברקסים מספיקים בהחלט וגם אחרי השיפור הם בחיים לא ידגדגו את קצה היכולת את מערכת הבלימה.

סופסוף פרוייקט מושקע ולא עוד שרשור על צ'יפ לקורולה אז למה להרוס!?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אני מכיר המון אנשים ששיפרו את רכבם (תוספות של 100 כ"ס ומעלה להספק) ומי שנגע בברקסים אפשר לספור על יד אחת.

למה? כי לצרכים שלהם הברקסים מספיקים בהחלט וגם אחרי השיפור הם בחיים לא ידגדגו את קצה היכולת את מערכת הבלימה.

+1

באמת צריך להגיד קדיש על שירשור יפה...

פורסם

את הפייקס פיק עולים :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני יודע, תדמיין איזה ברקסים צריך בשביל לקבוע שיא מהירות בירידה שם.

אפשר לנסות עם הקאנפילד באלאנס 2015 החדש :wink:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אם בעליה מתרסקים כלכך הרבה, מה יקרה בירידות באמת :)

אפשר לנסות, אבל צריך לתת גם קצת סיכוי לאחרים

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

מסכים עם כל מילה.

מת כבר לראות עדכונים בפרוייקט, בהצלחה !:-D

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

יש עדכונים על הפרוייקט?:)

כבר פרוייקט שני שמתחילים ולא ממשיכים לעדכן

אני סקרן לראות מה התוצאה עם הרכב בכביש :)

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

ערב טוב אליקו .

בחודש האחרון היינו עסוקים מאוד בהכנת החדר דיינו החדש וכמעט ולא ראינו את הבית ,כך שלא היה זמן לכתוב .

נספר שבינתיים הפרוייקט הזה הסתיים ונותר רק להעלות סרטון רועש וגודש במיוחד.

פרוייקט חדש ומעניין במיוחד התחלנו בשבוע שעבר על MERCEDES E-45 4MATIC .

המטרה תהיה להגיע ל 440 כ"ס על טורבו מקורי .

• תוכן חדש...