Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הגיוני שיגרם נזק למצבר "בריא" שקיצרו לכמה שניות.

לא הגיוני שניגרם נזק למצלמת אחורית, כדי לגרום לה נזק היא צריכה להיות מחוברת למערכת החשמל,

אם הבנתי נכון לא מדובר בכמה שניות אלא בדקות - לחבר להכנס לרכב לנסות להניע כמה פעמים ללא הצלחה, כל זה לוקח זמן ובינתיים המצברים מקוצרים אחד לשני.

לגבי המשפט השני אני גם חושב שזה קצת מוזר שהמצלמה תישרף, אבל עם ההתקנות בישראל כבר שום דבר לא יפתיע אותי.

אבל מה שהכי הכי חשוב - יכול להיות שחלק מהנזקים נגרמו בכלל מהניסיון השני להניע את הרכב שלו דווקא, כשרכב אחר היה מחובר למצבר שלו והרכב שלך כבר היה מנותק ממנו.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אשתדל לענות בצורה מסודרת על כל התהיות שעלו כאן.

הרכב ה"תורם" היה ג'יפ מסוג יונדאי. אין לי יותר פרטים מזה (וגם על החשבונית אין) אני מניחה שהוא בערך משנת 2010 +-

הסיפור בקצרה - אני נתקעתי לא רחוק ממקום עבודתי (אין מוסכים באיזור, אני לא חוששת לקונספירציה מהסוג הזה)

איש שהיה ברחוב ראה שהרכב לא מניע לי, ושאל אם הכל בסדר

הוא אמר לי שאני צריכה מישהו עם כבלים... והמשיך בעזרתו

הוא עצר עבורי את הבחור עם הג'יפ והתנדב לחבר את הכבלים

שני הרכבים היו מכובים בעת החיבור, והיה ניצוץ לשניה - מאותו הרגע הכבלים הוסרו, לא היה ניסיון להניע איתם את הרכב אחרי הניצוץ.

אותו בחור התקשר לחבר שלו שיבוא לראות -

החבר שהגיע לעזור חיבר כבלים, הניע לבחור את הרכב ושניהם נסעו לדרכם.

אני מניחה שהבחור שהניע לי את הרכב נסע ליד מקום עבודתי לחפש את הרכב כדי לדרוש את התשלום.

פורסם

משהו לא נשמע לי, איך אם כל הפיוזים נשרפו כולל הראשי, וזה גם לרכב לא להתניע, פתאום התניע ואחרי יום לא התניע.

לא יודע הקטע הזה לא נשמע לי הגיוני, בדרך כלל שפיוז נשרף אותו המכשיר שהפיוז מגן עליו לא יעבוד, אולי

מישהו יתקן אותי.

ובאמת יכו להיות נזק למחשב ולאלטרנטור במידה וחובר הפוך.

רועי

פורסם

לעניות דעתי,

לי גם לא נשמע הגיוני.

במידה ונישרפו פיוזים, מצלמה, מחשב רכב, כל דבר כזה או אחר אז באותו רגע שהניע את הרכב הוא היה רואה את זה.

ואם באמת נישרף משהו כמו מחשב, פיוזים משמעותיים הרכב לא היה מניע לו כלל והיה ניזקק לגרר.

מקרה שראיתי בעבר: ניסו להניע בעזרת כבלים, הרכב התורם היה כבוי וסוויץ סגור, חובר הפוך -ל+ ו+ל- היה קצר, הרכב הנתרם נישרף לו פיוז הגנה למחשב רכב, זה התגלה במוסך לאחרר שהרכב ניגרר למוסך.

לדעתי זה נשמע תמוהה מדי. ואל תמהרי לשלם.

>>>Fiat Punto Spice Dynamic v16 2005<<<

פורסם

הסיפור בקצרה - אני נתקעתי לא רחוק ממקום עבודתי (אין מוסכים באיזור, אני לא חוששת לקונספירציה מהסוג הזה)

איש שהיה ברחוב ראה שהרכב לא מניע לי, ושאל אם הכל בסדר

הוא אמר לי שאני צריכה מישהו עם כבלים... והמשיך בעזרתו

הוא עצר עבורי את הבחור עם הג'יפ והתנדב לחבר את הכבלים

שני הרכבים היו מכובים בעת החיבור, והיה ניצוץ לשניה - מאותו הרגע הכבלים הוסרו, לא היה ניסיון להניע איתם את הרכב אחרי הניצוץ.

עדיין חסר לי כאן משהו. האם באמת הכבלים חוברו הפוך ?, מישהו ראה את זה בוודאות ? כלומר פלוס במצבר אחד למינוס במצבר שני ? מי טוען שהם חוברו כך ?.

ניצוץ יכול לצאת גם כשמחברים 2 מצברים בצורה נכונה, זה עדיין לא אינדיקציה למשהו רע.

עוד משהו שמוזר לי - ששני הרכבים היו כבויים. כשמניעים באמצעות רכב תקין, המנוע של הרכב התקין מונע כדי להמשיך ולטעון את המצבר.

יכול להיות שהמצבר של הג'יפ היה כבר לקראת סוף חייו, לא החזיק הרבה מטען בתוכו, וכשחיברתם אותו למצבר הגמור ברכב שלך זה לקח ממנו מטען חשמלי שאח"כ כבר היה חסר כדי להניע את הג'יפ ?

אבל בשורה התחתונה, האדם האלמוני שניסה לעזור לך הוא זה שחיבר את הכבלים בין הרכבים, בעל הג'יפ לא השגיח מספיק על מה שהוא מחבר לג'יפ שלו, בנוסף כיבה את המנוע בזמן הפעולה, ושני הליצנים האלה יחד גרמו לתקלה. אם הם לא יודעים איך מניעים בעזרת כבלים למה הם בכלל התעסקו עם זה ?

עכשיו מה הטענה של בעל הגיפ כלפייך ? הוא ביקש שתשלמי על הכל ? שרק תשתתפי בחלק ?

פורסם
עוד משהו שמוזר לי - ששני הרכבים היו כבויים. כשמניעים באמצעות רכב תקין, המנוע של הרכב התקין מונע כדי להמשיך ולטעון את המצבר.

למיטב זכרוני, הרכב התקין צריך להיות לא מונע ועם מפתח מחוץ לסוויץ, זאת על מנת למזער השפעה במידה וברכב התקול יש תקלה חשמלית שעלולה לגרום נזק למחשב הרכב ולרכיבים ברכב התורם.

פורסם
למיטב זכרוני, הרכב התקין צריך להיות לא מונע ועם מפתח מחוץ לסוויץ, זאת על מנת למזער השפעה במידה וברכב התקול יש תקלה חשמלית שעלולה לגרום נזק למחשב הרכב ולרכיבים ברכב התורם.

בדקתי ואתה צודק. מה שכן האתר עליו הסתמכתי קצת בילבל בענין הזה :

פורסם

האם יש פה משהו שיודע איזה דין חל במקרה זה?

לא ברור לי איך זה נראה בעיני החוק. אמנם מעורב פה כלי רכב, אבל במקרה של עזרה בהתנעה, האם הרכב התורם הוא בחזקת רכוש שהושאל? אם כן, אז בעל הרכב אומר בעצם שהוא השאיל את הרכב כשהוא נייח למטרת עזרה בהתנעה ובתנאי שלא ייגרם לו נזק (נגיד שהוא טוען שיש הסכם בע"פ). עכשיו הוא מבקש פיצוי לנזקים שגרמה התובעת ע"י אדם מטעמה שפרטיו אינם ידועים.

כולם בטח מכירים מקרה של נזק לציוד שהושאל, אבל חייב להגיד שאני לא מכיר מצב שהמשאיל הוא אדם פרטי שאין לו היכירות מוקדמת עם השואל, וההשאלה נעשת שלא למטרת רווח. דוגמאות: אם מישהו שובר כיסא של "יד שרה" ההשאלה ותוצאות השבר מפורטות בהסכם; אם אתה שאלת פטישון מחבר ואז הרסת אותו כי ניסת לקדוח לתוך פלדה, אז אתם תסתדרו כי אתם חברים.

אבל המקרה הזה, אין לי שמץ.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

כמו שאני רואה את זה אין כאן השאלה. אין כאן גם חוזה כי אין מתן וקיבול.

בעל הג'יפ נענה לבקשת העזרה של האדם האלמוני מהרחוב ולא של הנהגת, ואותו אלמוני הוא זה שגרם לנזק.

האשם התורם של בעל הג'יפ שנתן לאדם זר שהוא לא מכיר להתעסק עם כלי הרכב היקר שלו.

למעשה ההסכם שהיה כאן הוא בין האלמוני לבעל הג'יפ.

אולי הגמרא תעזור כאן, אני מנסה להזכר בפרק בתכנית "שניים אוחזין" (נדמה לי שזה השם) שראיתי פעם , רק ששם היה מדובר בחמור שנמסר למישהו כדי לעזור לו במשהו ומת בעקבות כך. יכול להיות שזה עוד קיים ביוטיוב :)

פורסם

ניצוץ יכול לצאת גם כשמחברים 2 מצברים בצורה נכונה, זה עדיין לא אינדיקציה למשהו רע.

מניסיון, וכבר פתחתי שירשור בנושא בזמנו - כשמחברים הפוך יוצאים כאלה ניצוצות שאין מצב שמישהו ימשיך להחזיק שם את הכבל...

בזמנו עזרתי לחבר שחיבר הפוך, הרכב שלי היה מונע, אך לא נגרם שום נזק (למזלי) אפילו לא פיוז.

פורסם

מרטינ'ז,

מה הקשר לחוק החוזים?

אני הולך ברחוב, מרים אבן וזורק לך בחלון בבית, אני לא אשלם כי אין בניינו חוזה? :loco:

אני גם לא חושב שיש פה שום במה לאספקט משפטי, הגברת הייתה במצוקה, אביר על סוס לבן נחלץ לעזרתה וכתוצאה מעזרתו, נגרם לו נזק כל שהוא.

כל שנותר הוא לאשש שהנזק אכן קרה ולשלם לו.

עצות התחמקות והתחבאות בסגנון "לא אני חיברתי את המצבר, זה מישהוא אחר, לך תתבע אותו" הן לא פחות מאשר גועל נפש צרוף!!!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מצד שני לשלוח לה חשבונית ולבקש החזר על כל ההוצאות זה עוד יותר גועל נפש וחוצפה לא פחות.

אם הוא היה מספיק דביל לתת למישהו זר לגעת לו ברכב ולא לשים לב למה שקורה מסביב זאת בעיה שלו, המקסימום שהוא יכול לדרוש זה 50%.

חוצמזה שתעלה את החשבונית, מי יודע מאיזה תאריך היא ואם הוא לא מנסה לעשות עליה קופה.

• תוכן חדש...