Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה שאני אומר לך, אבל זאת גישה כוחנית שאופיינית לישראלי המגעיל!

הוא נחלץ לעזרתה והוא הדביל???

פעם הבאה תהיה תקוע, אף אחד לא יעצור ותגיד "איזה חארות הישראלים האלה" אבל תהיה להם סיבה נהדרת לא לעצור, הם נתקלו ביותר מידי אנשים עם גישה כמו שלך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מרטינ'ז,

מה הקשר לחוק החוזים?

אני הולך ברחוב, מרים אבן וזורק לך בחלון בבית, אני לא אשלם כי אין בניינו חוזה? :loco:

אה, אני המשכתי קו מחשבה של זה שמעלי ששאל "

האם יש פה משהו שיודע איזה דין חל במקרה זה?"

יש פה דווקא שאלה משפטית/פילוסופית מעניינת

ההקבלה לזריקת אבן לא משקפת נכון את הסיטואציה, סיטואציה מקבילה יכולה להיות אולי אם תבקש ממישהו ברחוב לעשות שיחה דחופה מהסלולרי שלו, הנ"ל יעביר לך את המכשיר דרך מישהו שלישי שנמצא ביניכם והוא יגרום בשוגג לנזק למכשיר (יפיל אותו). מי צריך לפצות את בעל המכשיר ?

פורסם

לא יודע מי, אבל לפחות שניינו מסכימים שבעל המכשיר צריך לקבל פיצוי ולא תגובות הזויות בגנון של "להבא שלא יתן לצד שלישי שיעביר לו את המכשיר".

ועדיין, אני טוען שהשאלה היא כלל לא משפטית אלא חברתית.

פורסם

פיצוי או לא, כמות הנזק הגדולה משמעותית מהמצופה בצירוף עם המהירות שבה תיקן בעל הרכב את רכבו מבלי לחסוך

בכלום + הנחישות להגיש לנהגת את החשבוניות במיידי ולדרוש שתשלם, נראים תמוהים בעיני (גם לא כל כך ברור לי מאיפה היה לו את הטלפון בכלל).

לתחושתי לא הוצג בפנינו הסיפור במלואו.

פורסם
סליחה שאני אומר לך, אבל זאת גישה כוחנית שאופיינית לישראלי המגעיל!

הוא נחלץ לעזרתה והוא הדביל???

פעם הבאה תהיה תקוע, אף אחד לא יעצור ותגיד "איזה חארות הישראלים האלה" אבל תהיה להם סיבה נהדרת לא לעצור, הם נתקלו ביותר מידי אנשים עם גישה כמו שלך.

95% מהאנשים שלא עוצרים, לא עוצרים מהסיבה שאין להם זמן לבזבז ו\או זה לא מעניין אותם יותר מדי, בטח לא בגלל שהם נתקלו יותר מדי ב'ישראלי המגעיל'.

עזוב עכשיו דביל, לא דביל.

מגיע בחור, נניח רוצה לעשות רושם על הבחורה שנתקעה עם הרכב, אז הוא עושה הכל כדי לעזור לה (לא משנה הסיבה, לא חסר 'גברים' כאלה), מוריד אותך מהכביש (אני מניח שזה פחות או יותר מה שקרה, סבירות גבוהה שאותו בחור שעזר עם המצבר די הורד מהכביש ולולא אותו אחד לא בטוח שהיה בכלל טורח לעצור לעזור) אומר לך בקצרה שהרכב של הבחורה תקוע ושתפתח מכסה מנוע.

אתה היית נשאר לשבת ברכב בזמן שאותו 'חצוף' מחבר לך כבלים מבלי שאתה יודע מה הוא עושה?

אני מאמין שלא, ורבים אחרים לא היו נשארים לשבת באוטו או לתת למישהו זר שהרגע הוריד אותם מהכביש להתעסק להם עם המצבר, במיוחד שידוע שטעויות קטנות כאלה יכולות לגרום לנזקים לא קטנים.

הרכב שלך, אתה בראש ובראשונה אחראי לו. אם אתה סומך על איזה אחד שהרגע נתקלת בו ברחוב אז זאת בעיה שלך.

אין ספק שהעניין פה הוא 'חברתי' גרידא, ומן הראוי להשתתף בהוצאות, אבל לדרוש את כל הסכום, כשאפילו לא התייעצת או ביקשת הצעות מחיר לפני ואתה ישר זורק את זה על מישהי שכל חטאה היה שהגיע איזה טמבל שכנראה ניסה להרשים אותה ויצא אהבל.

בכלל עצם זה שהוא אשכרה חיפש אותה כמה ימים אחרי לפי הרכב נשמע קצת תמוה.

פורסם
לא יודע מי, אבל לפחות שניינו מסכימים שבעל המכשיר צריך לקבל פיצוי ולא תגובות הזויות בגנון של "להבא שלא יתן לצד שלישי שיעביר לו את המכשיר".

ועדיין, אני טוען שהשאלה היא כלל לא משפטית אלא חברתית.

אתה צודק, היא חייבת לו יוק ויכולה להתנער מהמקרה לחלוטין משפטית כמובן.

חברתית היא רוצה להשתתף אז רק להגיע לעמק השווה ובטח לא לשלם את כל הסכום כאשר לא ניתנה שום הזדמנות להיות מעורבת בסיפור לפני התיקון.

אני הייתי מסכים לשלם עלות של חילוץ דרך מקצועית שזה 350-450 שח ככה בשביל להיות נחמד על שעזרו לי.

פורסם
אתה צודק, היא חייבת לו יוק ויכולה להתנער מהמקרה לחלוטין משפטית כמובן.

חברתית היא רוצה להשתתף אז רק להגיע לעמק השווה ובטח לא לשלם את כל הסכום כאשר לא ניתנה שום הזדמנות להיות מעורבת בסיפור לפני התיקון.

אני הייתי מסכים לשלם עלות של חילוץ דרך מקצועית שזה 350-450 שח ככה בשביל להיות נחמד על שעזרו לי.

אני מסכים עם דנידין, זה לדעתי פיתרון הוגן ופשוט.

פורסם

סיפור אמיתי, אני התנעתי רכב לבחור שעמד תקוע בצד הדרך, אני חיברתי כבלים, הרכב שלו לא הגיב כמעט.

למרות שידעתי שאסור, בגלל שהוא ביקש, עשיתי טעות גדולה, הכנסתי מפתח לסוויץ, התנעתי ונתת לרכב קצת לעבוד ככה.

ניסה להתניע והופ, בשניה שסובב סוויץ, נכבה לי הרכב.

הוזמן שגריר, חילץ אותנו, נשרפה לי משאבת דלק והתושבת של הפיוז נשרפה, אז היה צריך להחליף את כל תיבת הפיוזים.

יש לך לרגע ספק מי שילם על זה?

פורסם

חסרים פרטים בסיפור, נחכה לתגובה של פותחת האשכול.

השאלות החשובות הן - מה בדיוק הוא דורש ממך? השתתפות? עזרה? תשלום מלא?

מי בפועל חיבר את הכבלים?

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

זה לא משנה מי, מה, מו.

הנזק לפי התיאור לא הגיוני. מצבר לא נהרס הגלל קצר של שניה ומצלמת רוורס לא יכלה להישרף שההילוך רוורס לא משולב.

כנירה ניסו להוציא ממנה כסף או מוסך הוציא כסף מהבחור שעזר לה.

פורסם

יוצא לי להניע רכב פרטי שלי עם כבלים די הרבה - רכב ללא טסט שעומד ברחוב.

לא ידעתי שהסיכון כל כך גדול - תמיד הייתי מניע עם רכב דולק, כולל פעמים שהמצבר היה ממש ריק.

אחרי השרשור הזה אחשוב פעמיים לפני שאעזור למישהו.

פורסם

האמת שגם אני חוטא ומניע כשהרכב עובד, אני חושב שיש יותר סיכון כשמחברים את הכבלים ואז מניעים את הרכב התורם, תקנו אותי אם אני טועה

פורסם

מכל הסיפור יוצא שהיום אסור להניע רכבים בעזרת כבלים מחשש להרס מערכת מחשב.

באמת אולי שהגברת תעלה את החשבונית/קבלה שקיבלה שנראה על מה מדובר.

בכל מקרה , הוזמן הצעצוע הנ"ל. אני כבלים לא מתכוון יותר לתת ( לא שנתתי אבל למנוע אי נעימות):

http://www.ebay.com/itm/16800mAh-Emergency-Jump-Starter-charger-Battery-For-Car-Auto-diesel-gasoline/391055379390?_trksid=p2047675.c100012.m1985&_trkparms=aid%3D444000%26algo%3DSOI.DEFAULT%26ao%3D1%26asc%3D28810%26meid%3D45a72c9867ef4120aef52d702840de87%26pid%3D100012%26rk%3D2%26rkt%3D3%26sd%3D391025770712

פורסם
מכל הסיפור יוצא שהיום אסור להניע רכבים בעזרת כבלים מחשש להרס מערכת מחשב.

באמת אולי שהגברת תעלה את החשבונית/קבלה שקיבלה שנראה על מה מדובר.

בכל מקרה , הוזמן הצעצוע הנ"ל. אני כבלים לא מתכוון יותר לתת ( לא שנתתי אבל למנוע אי נעימות):

http://www.ebay.com/itm/16800mAh-Emergency-Jump-Starter-charger-Battery-For-Car-Auto-diesel-gasoline/391055379390?_trksid=p2047675.c100012.m1985&_trkparms=aid%3D444000%26algo%3DSOI.DEFAULT%26ao%3D1%26asc%3D28810%26meid%3D45a72c9867ef4120aef52d702840de87%26pid%3D100012%26rk%3D2%26rkt%3D3%26sd%3D391025770712

הבעיה עם המוצרים האלה מעלי או איביי שאתה לא יודע אם זה יעבוד מתי שתצטרך אותו, וגרוע אם זה בעצמו יכול אולי לגרום לנזק בעצמו.

• תוכן חדש...