Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מדובר בסיפור עם זקן - הופיע ברשת בעשור האחרון עשרות פעמים וגם כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?61862-%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%A0%D7%97%D7%9E%D7%93-%D7%A9%D7%94%D7%92%D7%99%D7%A2-%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9C&highlight=%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%90%D7%A7+%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%94

" זוהי הפעם השניה שאני כותב לכם, אני לא מאשים אותכם על אי התיחסותכם, כי תלונתי נשמעת מטורפת, אבל זו עובדה שיש לנו מסורת משפחתית של אכילת גלידה כל יום אחרי ארוחת ערב.

אבל סוג הגלידה משתנה ואחרי הארוחה, כל המשפחה מצביעה איזה סוג גלידה נאכל

– הרוב כמובן קובע – ואז אני יורד לרכב ונוהג עד חנות הגלידה לרכוש אותה.

זו גם עובדה שלאחרונה רכשתי פונטיאק חדשה ומאז שקיבלתי את הרכב הנסיעה לחנות הגלידה יוצרת בעיה. לתשומת לבכם, כל פעם שאני קונה גלידת וניל, כשאני חוזר לרכב, הרכב אינו מניע. אם אני קונה גלידה מסוג אחר, הרכב כן מניע.

נחמד, אבל אני רוצה שתדעו שאני רציני בקשר לשאלה שלי, לא משנה כמה היא נשמעת מטורפת- אני לא מבין מה יש לפונטיאק שגורם לה לא להניע כשאני קונה גלידת וניל ולעומת זאת אין שום בעיה בהתנעה כשזו גלידה מסוג אחר.

מנהל פונטיאק היה סקפטי בקשר לתלונה, אבל החליט לשלוח מהנדס לבדוק את התלונה.

המתלונן התפלא שפנייתו נענתה ובאחד הימים פנה אליו לקביעת פגישה המהנדס אותו שלח המנכ"ל. הם נדברו להיפגש אחרי ארוחת הערב באחד הימים הקרובים. כך הם נכנסו יחד לרכב ונסעו יחד לחנות לקנות גלידת וניל לאותו הערב ואכן לאחר שקנו את הגלידה וחזרו לרכב, הרכב לא הניע.

המהנדס חזר שלוש פעמים לפגישות ואכן בלילה הראשון הם קנו גלידת שוקולד- הרכב הניע, בלילה השני קנו גלידת תות- הרכב הניע, בלילה השלישי קנו גלידת וניל והרכב לא הניע.

המהנדס שהיה כמובן אדם הגיוני לא היה מוכן לקבל שהפונטיאק אלרגית לגלידת וניל.

הוא תכנן להמשיך ולבקר את המתלונן עד שהבעיה תפתר.

הוא הכין טבלה ורשם בה את כל הנתונים- יום, שעה, סוג הדלק, זמן נסיעה וכו' וכו'.

תוך זמן קצר מצא את הפתרון- קנית גלידת וניל ארכה פחות זמן מקנית גלידות מטעמים אחרים.

מדוע?

גלידת הוניל שהיא הגלידה הכי פופולרית היתה מונחת בחנות במיכל נפרד בקידמת החנות כדי לאפשר שרות יותר מהיר. כל שאר הגלידות היו מונחות מאחור במיכלים אחרים ולכן באופן טבעי לקח יותר זמן להכין למכירה גלידות אלה מאשר גלידת הוניל.

כעת השאלה שהמהנדס שאל- למה כשזמן הקניה היה קצר, הרכב לא הניע. כמובן שזו לא היתה בעית הגלידה. הבעיה היתה בסתימת אדים. וזה קרה כל ערב, הזמן הארוך שלקח לקבל את הגלידות עם טעמים האחרים איפשר למנוע להתקרר ולפתוח את סתימת האדים ואז ניתן היה להניע את הרכב.

כשקנו גלידת וניל, בגלל מיקומה בקידמת החנות הזמן הקצר לחזרה לרכב ולהתנעה היה קצר וסתימת האדים לא השתחררה.

בעקבות הבדיקה של המהנדס שונתה מערכת הדלק והרכב של המתלונן תוקן (כעת הרכב לא אלרגי לגלידת וניל).

ג'נרל מוטורס הנחתה את עובדיה להתיחס ברצינות לכל תלונה גם אם היא נשמעת מוזרה, אולי מאחורי תלונה כזו מסתתרת תגלית מופלאה.

מכירים מקרים שבהם נדמה לכם שלמכונית שלכם יש דעה?

נזכרתי בזה לאחרונה לאחר שגיליתי תגלית מפתיעה על המכונית שלי - בהמשך:

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

כמו רבים וטובים, גם אני מחפש כל הזמן את היכולת שלי לתרום למכונית להגיע למצב אופטימאלי.

זה יכול להיות בבחירת חומרי השטיפה, בסוג הצמיגים, בלחץ האוויר, שגרת טיפולים וכמובן אוקטן הדלק.

מודה, לא הגעתי למסקנה חד משמעית האם 98 טוב מ 95. נדמה לי שכן, אבל בגלל שההשוואה אינה בתנאים זהים ובמעבר מידי, זה קצת קשה.

תקופה מסויימת היה נדמה לי שהרכב בבוקר קצת החל לרעוד עד שהגיע לטמפרטורת עבודה. הייתי משוכנע שזה בגלל סוג הדלק.

שיחקתי עם זה מספר פעמים ולא הצלחתי להגיע למסקנה.

מה שכן הצלחתי להבין, באופן מקרי לחלוטין, זה שהמכונית אינה אוהבת את אחת הדרכים שאני נוהג בהן בבוקר. יש לי 2 מסלולים שונים ופתאום שמתי לב שהתופעה מטרידה רק באחת מהן.

בוודאי ברור שתהליך כזה לוקח הרבה זמן לאבחון. והרי אתה ממש לא פתי ומאמין שלמכונית יש דעה. אבל זו עובדה. הרעידות נטו להופיע רק במסלול אחד. מוזר. חשבתי שאני הוזה. כל פעם שניסיתי לתפוס רעידה ולקשר אותה למד הסל"ד לא הצלחתי. וזה הופך לדבר די משגע... האם אני מדמיין?

ואז, יום אחד, נפל האסימון, משאית שחלפה, הבהירה לי שהתופעה תמיד הופיעה כשעמדתי בהמתנה על גשר רוקח. רק משאית הצליחה ליצור ויברציה מספיק חזקה עם סיבה מספיק בולטת... (הגשר רועד וזה מורגש בעמידה).

פורסם (נערך)

הגשר רועד כל הזמן בגלל מעבר מכוניות. מרגישים את זה רק בעמידה. זה עדין מאוד. הייתי צריך משאית שתייצר ויברציה חזקה יותר כדי לקשר בין הדברים.

עריכה: טעיתי משום מה בגשר - הכוונה לגשר ההלכה!

פורסם

הדבר היחיד שאני יכול להעלות על הדעת זה שבבוקר האוטו (כל המכוניות שהיו לי) מרגיש זריז יותר, ובערב מרגיש עייף יותר.

אלא שבניגוד לבעליו, שסיים יום עבודה, האוטו כל היום נח בחניה.

האם זה קשור לכך שבבוקר האוויר קר יותר?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

או שהאוויר קר, או כפי שכתבת, הרכב מרגיש יותר זריז. הווי אומר, הרכב לא באמת זריז יותר, אלא רק מרגיש כך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש לי רנו...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
הדבר היחיד שאני יכול להעלות על הדעת זה שבבוקר האוטו (כל המכוניות שהיו לי) מרגיש זריז יותר, ובערב מרגיש עייף יותר.

אוויר קר זו אופציה. אבל אולי גם מסלול שונה. למשל אם אתה גר במקום גבוה, אז בירידה המכונית סוחבת טוב יותר...

או סתם מצב מנטלי. אתה קם עם ראש נקי, המוסיקה של הבוקר עושה לך טוב.

בסוף היום אתה כבד ומקשיב לחפירות.

פורסם

כמו שכבר כתבתם, כשאני יוצא לנסיעה בלילה \ מוקדם לפנות בוקר אני אכן מרגיש שהרכב פועל חלק יותר וחזק יותר.

כשאני יוצא בשעת השמש הרכב לא מרגיש במיטבו, לגבי אוויר קר בשעות הלילה זה כבר לא פסיכולוגי זה אכן מורגש מאוד, עוד דבר שכנראה גורם לי להרגיש שהנסיעה לא חלקה בשעות השמש היא הפקקים שאני נתקע בהם בכל נסיעה במקום לשייט בכיף בלילה.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

הרכב מהיר יותר בבוקר מהסיבה שהיא התנעה קרה . הרכב עובד בטורים גבוהים יותר עד שהוא מתחמם . לכן הוא מרגיש חזק יותר וזריז הרבה יותר .

יפני זה הכי אחי

פורסם

להפך אצלי, כשהוא קר אני משתדל לא לעבור את ה 2000 סל"ד, הוא מהיר יותר כי אוויר קר יותר הוא אוויר דחוס.

ההפרשים בטמפרטורות אצלי הן 10C כשאני יוצא מהבית ו20C בצהריים.

ההבדל מורגש ו בעיקר המנועים גודשים.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

בין אדם לבין רכב ובמהלך של כמה שעות,

לרוב חל השינוי בבשר ולא בברזל.

דוגמא טובה היא הווליום שמשמיע הרדיו כשמניעים :

השארת אותו בנקודה שהייתה לך הכי נוחה, ולפתע בהנעה

יכול להשמע לך בעצמה גבוהה מאוד או נמוכה מאוד.

The first one to get angry loses

פורסם

אחרי שאני מנקה את הרכב אני מרגיש שהמנוע עובד טוב יותר והרכב באופן כללי מתנהג טוב יותר. לכן, כמה שהרכב יותר נקי, יותר כוח סוס :)

• תוכן חדש...