Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מזגן מיני מרכזי 3.5 כ"ס בן כ 15 שנה .

אחרי הפעלה של כחצי שעה הוא מפיל את הפחת בלבד. גם במצב קירור וגם במצב חימום.

האם יש למישהו שמבין השערה לתופעה?

החלפתי קבל ראשי במנוע אבל עדיין התופעה קיימת.

אשמח לעזרה

רק אל תציעו להזמין טכנאי את זה אני יודע , רוצה להבין את הסיבה

תודה

צביקה

פורסם

בדוק את האפשרויות הללו.

א - ניקוז מים לא טוב, נשאר מים במגש והמפוח שואב רסיסי מים ומעיף על חיבורי חשמל וגורם לקצר.( לבדוק בשתי היחידות פנים וחוץ)

ב - תקלה במדחס, הוא נכנס לעבודה ומתחמם, ויוצר עומס על מערכת החשמל .

ג - בדוק כי המאוורר ביחידה החיצונית עובד תקין .

ג - קצר התחממות ברכיב אחר, מגעים, קבל זולג ומקצר וכו'.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

אם תואיל להגדיר 'מומחה' אוכל להתייחס לשאלתך בכותרת.

כשהמזגן במצב קירור יש בו 3 חלקים הצורכים 220 וולט ופועלים יחדיו, המדחס והמאוורר החיצוני המורכבים במעבה (ביחידה החיצונית), והמאוורר הפנימי של המאייד (ביחידה הפנימית).

אם הקפצת הפחת עיקבית זאת אומרת קפץ, חדשת הפעלה ואחרי 5 או 4 דקות השהיה המזגן הופעל והפחת שוב קופץ במיידית, ניתן לנתק ממתח אחד מהשלושה (ורק אחד) ולבדוק אם הקפיצה עדיין מתרחשת.

אל תפעיל את המזגן במצב זה לזמן רב אבל דקות בודדות לא תהרוגנה אותו אלא אם הוא בתהליכי גסיסה מתקדמים.

כמובן שיכול להיות שיש לך איזה קצר בגלל חלודה שמגיבה רק כשהעסק חם אבל הייתי מתחיל מבדיקת שלושת הרכיבים.

אם יש לך גישה למגר (מכשיר הבודק זליגה תחת מתח יחסית גבוה) אפשר לנסות לבדוק בידוד של כל מנוע בנפרד וללא תרגילי ניתוק והפעלה.

נא הבא בחשבון שיש קבלים גם למאווררים ולא תמיד קל לגשת לכולם.

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם
א - ניקוז מים לא טוב, נשארים מים במגש והמפוח שואב רסיסי מים ומעיף על חיבורי חשמל וגורם לקצר.( לבדוק בשתי היחידות פנים וחוץ).

ב - תקלה במדחס, הוא נכנס לעבודה ומתחמם, ויוצר עומס על מערכת החשמל .

ג - בדוק כי המאוורר ביחידה החיצונית עובד תקין .

ג - קצר התחממות ברכיב אחר, מגעים, קבל זולג ומקצר וכו'.

לא מתכוון לבקר אבל:

בקירור המים מצטברים ביחידה הפנימית ובחמום בחיצונית. אז פחות סביר שבשני המקומות מים הם מקור ההקפצה.

המדחס תמיד מתחמם, אז מה יש כאן לבדוק?

מה זה מאוורר חיצוני עובד תקין? ואם המאוורר רועש למשל, זה אמור להקפיץ?

ולסעיף האחרון - לא אמרת כלום, רק לעבור על כל הרכיבים ביסודיות, אולי לנתקם וכך הלאה. יותר פשוט לעשות ילדים.

פורסם

הימור שלי:

אם הפחת קופץ באופן עקבי בקירור וחימום, אני מהמר שהמדחס לקראת סיום חייו (הסלילים מתחממים, מתרחבים, ונוגעים בגוף).

מקווה בשבילך שאני טועה.

אופציות לבדיקה:

בשלב ראשון לנתק את ההארקה ליחידת העיבוי ולהפעיל את המזגן.

אם התופעה קיימת, התקלה לא במעבה.

למזגניסטים שזה עיקר תחום העיסוק שלהם, יש בד"כ מודד התנגדות סלילים (נקרא "מגר" - MEGER בעברית). מי שיודע להשתמש במכשיר יוכל לבדוק את הסלילים של המדחס ולספר לך מה מצב הסלילים שלו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

במקום לשחק בניחושים עדיף למדוד את תקינות הבידוד ברכיבים השונים עם מד התנגדות בידוד- מגר בשפת העם. אני מהמר כמו איציק על המדחס. כל זה בהנחה ואתה אכן מדבר על הפחת ולא מבלבל עם המא"ז הראשי.

פורסם

מה הקטע עם התנאי ל״מומחה למזגנים״ בכותרת?

אם אני מכיר הבעיה ממקרים זהים אחרים, ויודע הפתרון, אבל אינני ״מומחה למזגנים״ נאסר עלי לענות?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לא מתכוון לבקר אבל:

,,,,,

לא אמרת כלום, רק לעבור על כל הרכיבים ביסודיות, אולי לנתקם וכך הלאה.

יותר פשוט לעשות ילדים.

אתה מוזמן לבקר, אני באזור בת-ים.

צור קשר לפני, כי אולי אני אהיה עסוק עם ההצעה שלך :lol: להתמקד לעשות ילדים.

זה לא נשמע טוב בכתיבה, אבל אתה המומחה.

ו איזה מוזר, יש עוד תשובות הטוענות לאפשרות בעיה התחממות במדחס ןהמאווררים (בסלילים) התחממות וקיצור.

או לעבור בבדיקה על רכיבים, המדחס והמאווררים.

כשרוצים להראות חוכמה, תן את התשובה שלך, לא חובה להראות שהאחר טועה.( במיוחד כשהוא לא טועה )

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אתה מתנהג כמו ילד בן 3.

לצערי אני לא מומחה למזגנים אז אני לא יכול לענות.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

תודה על היעוץ .

אעשה את הבדיקות המוצעת ונראה מה יצא.

לכל מי שרצה לענות אבל הרגיש שהוא לא"מומחה" אז הורדתי את התואר ואתם מוזמנים להגיב ...

• תוכן חדש...