Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אשמח לקבל חוות דעת על סיטרואן C5, בדגש על אמינות (האם יש משהו במוניטין המפוקפק?)

כמו כן, עד כמה כדאי להתעקש על מנוע 1.6 לעומת 2.0? האם ההבדל משמעותי ביניהם? הרכב עם מנוע 2.0 נמכר במחיר מאוד מפתה.

תודה

פורסם

ה-1.6 החליף את מנועי ה-2.0 ליטר משנת 2011.

המנוע הזה קיים בכמה דברים של פיג'ו-סיטרואן (508, 5008, 3008) וגם קיים בדגמי BMW עם הספקים שונים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)
C5 קונים עם מנוע 2000 או 3000, או לא קונים בכלל..

משנת 2011 הרכב נמכר רק עם מנוע 1.6 טורבו

[TABLE=class: normal, width: 594]

[TR=class: tooltip]

[TD=class: first, align: right]הספק מרבי (כ"ס)[/TD]

[TD=align: center]155 (מול 143 בדגם 2.0) [/TD]

[/TR]

[TD=class: first, align: right]סל"ד להספק מרבי[/TD]

[TD=align: center]6000 [/TD]

[/TR]

[TD=class: first, align: right]מומנט מרבי (קג"מ)[/TD]

[TD=align: center]24.4[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

עריכה אחרונה על ידי ETAA
פורסם

כבר כתבתי כמה פעמים בפורום, אני לא הייתי מתקרב למנועים האלה של 1.6 טורבו. חיפוש בפורום טכני ובגוגל יראה שלמנוע הנ"ל כמה כשלים שלא מסתכמים רק בשרשרת תזמון. יש הרבה פרטיות עם מנוע 2000 בטרייד של לובינסקי שנמכרות אחרי יישור קו ואחריות לשנה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
כבר כתבתי כמה פעמים בפורום, אני לא הייתי מתקרב למנועים האלה של 1.6 טורבו. חיפוש בפורום טכני ובגוגל יראה שלמנוע הנ"ל כמה כשלים שלא מסתכמים רק בשרשרת תזמון. יש הרבה פרטיות עם מנוע 2000 בטרייד של לובינסקי שנמכרות אחרי יישור קו ואחריות לשנה.

גם בדגמים שמייצרים השנה הם עושים בעיות?

פורסם

התייעצתי עם כמה מוסכים (שכותבים בפורום טכני ) ועם אחד ממנהלי הפורום שמכיר כל בורג ברכבים האלה, קראתי שרשורים מחו"ל וראיתי שהמנוע 1.6 thp גורם למספר תקלות. אם לא השתנה כלום השנה אז אלו יהיו אותן תקלות, (אין לי מושג אם הקיט המשופר לטיימינג עוזר, בכל מקרה הבעיות לא רק מכיוון השרשרת)

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

היו לי מספר רכבים עם מנוע 2000. 307 פעמיים , c5 דור ראשון ועכשיו c4. טיפולים שוטפים כמו כל רכב ממוצע , הבעיה זה כשמגיע הבלאי. סליל הצתה בגיל 8 ל c4 עלה 1500 כולל עבודה. 2 תושבות מנוע עלו יחד 1100 כולל עבודה. וסתי לחץ לגיר כולל שמן ועבודה 2000 שח. אלה דברים שקורים פעם בהרבה שנים. אם הכל נופל עליך באותו חודש , זה יקר. הוסתים לגיר מוחלפים בסביבות 120000 כשנדלקת מנורת faulty geer. המנוע אמין, יתר המכלולים פשוטים. (מדבר על ה c4 ) ב c5 אלו אותם מכלולים בתוספת מערכת המתלים , שם נכנסת למשוואה גם החלפה של הבומבות. יש 6 כאלה אם אני זוכר נכון, והן מחזיקות שנים. פעם ב צריך להחליף , ובכל מקרה בפעם האחרונה שבדקתי המחיר היה בסביבות 600 לבודדת. תחזוקה שוטפת במוסך מתמחה כמו אורן בחולון או גבע בתל אביב עדיפה מאשר במוסך מורשה. וכן, מנוע 2000 טיפה חלש ב c5 בגלל המערכת ההידרו פנאומטית. אם אתה עושה נסיעות מנהלתיות כמוני באיילון וכביש 5 ומשייט בין 100 ל 110 אין לזה משמעות. עברתי ל c4 אחרי 5 וחצי שנים על לאון 1800 טורבו עם צ׳יפ וזה לא חסר לי. לוקח לי עוד 2 שניות להגיע ל 110 קמש , מיציתי את הקטע עם טורבו ותוכנת ניהול. אתה מסתכל על דברים בצורה שונה בגיל 30 ובגל 40. מקווה שעזרתי, אם יש לך עוד שאלות אתה יכול גם לפנות אלי בפרטי. הכי חשוב זה לקנות רכב שטופל באהבה ולא חסכו עליו. כי כל מה שנחסך עליו אצל המוכר ייצא קרוב לוודאי מהכיס שלך כשאתה תקנה.

פורסם (נערך)

תודה על התשובה המפורטת.

אני רגיל להכנס למוסך פעם בשנה ולעשות טיפול שוטף שעולה גג 2,000 ש"ח. אין לי בעיה להוציא יותר עבור טיפול (כל עוד זה בגבולות ההגיון) ומה שתיארת דווקא נשמע לי סביר.

אני ממש לא מחפש רכב ספורט אלא יותר קרוזר, אך פחות מ-10 שניות ל-100 קמ"ש וכח זמין בשגרת יום יום דווקא כן חשובים לי. כיום יש לי פלואנס 2.0 בנזין ואני מאוד מרוצה מהמכלול ולא רוצה לרדת ברמה.

עריכה אחרונה על ידי ETAA
פורסם

הפלואנס 2000 אחלה רכב. גיר רציף 6 הילוכים , לא חסר כח. אשתי נוסעת על סניק ליסינג עם אותו מנוע וגיר. 0 תקלות. חוץ מאחת שטופלה באחריות. אם היתה לי פלואנס כזו לא הייתי בכלל שוקל להחליף. עונה על כל הדרישות שלי מרכב. הדבר היחיד שמפריע לי ברנו מהשנתונים האלה זו הפלסטיקה הפשוטה בקונסולה המרכזית. אבל זה מתגמד לעומת כל מה שהרכב נותן.

פורסם

הרנו רכב מעולה ואמין, בניגוד מוחלט לציפיות המוקדמות, אך הוא רכב חברה (שאני מתכוון להמיר ברכב פרטי) וגם מתחשק לי משהו יותר מרשים. הרנו משדר הכי ליסינג/עדר.

פורסם

שלחתי לך בפרטי.

פורסם

היו לי 4 סיטרואנים עם כל מגוון המנועים שהזכרת. מסכים עם nepet שזה בעיקר עניין של גיל וצורך. כיום יש לי טורבו 1.6 שהוא מנוע מדהים וכייפי, אבל לא מתאים עכשיו לצרכים שלי. קניתי אותו כשנהגתי לבד בכבישים מפותלים ונהניתי מכל רגע. כיום אני נוהג לעבודה ובחזרה בכבישים דו מסלוליים ישרים ומשעממים, והטורבו בעיקר גורם לי ליסוע מהר מדי כשזה לא מתאים. יש לציין שהטורבו מאד חסכוני על הנייר, אבל הפרדוקס הוא שאם תנצל את יכולותיו הוא יעניש אותך בצריכת דלק "רגילה". רוצה מספרים? נהגתי שלשום באזור הר מירון במהירות גבוהה ויצא בערך 10:1. היום נהגתי באותו אזור אבל היה עמוס ופקוק, ולא הייתי לבד, אז עשינו 1:14.

הוצאות? הבעיות של הטורבו, בהשוואה ל- 2.0, מסתכמות בתחזוקה יותר אינטנסיבית, וכלכלית זה אומר בעיקר החלפת טיימינג כל 50-80 אלף (לפי ניסיוני וכמה כתבות בנושא). לי הלך גם הטורבו, אבל זה לא מאד נפוץ (כנראה רשלנות של מוסך). תתפלא לשמוע שעניין שרשרת הטיימינג קורה בהרבה דגמים, לא רק טורבו ולא רק סיטרואן. במנועים החדישים יש פחות ניסיון וגם במוסכים מתקשים לומר האם השיפורים הקטנים לכאורה אכן תיקנו מחלות ילדות.

• תוכן חדש...