Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DOT 4 במקום DOT 3 יצרן אומר 3 בלבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה זה טווח ארוך? אני כבר יותר מ 5 שנים עם dot4. חבר עם רכב משנת 92' כבר יותר מ 10 שנים עם dot4.

אני בטוח שכמעט כל חברי הפורום נוסעים עם dot4 ברכב והם והמוסכניקים שמטפלים ברכבם אפילו לא יודעים איזה נוזל צריך בכלל.

שוב, בניגוד לנוזלים אחרים דווקא נוזל הבלמים לא השתנה יותר מדי עם השנים, רק בשנים האחרונות ועם כניסת מערכות esp החלו לצוץ נוזלי dot 4 class 6 שמאופיינים בצמיגות נמוכה, כנראה בשל הצורך לעבודה תקינה ומהירה של מערכת ה esp.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
זו טעות לתת תשובה גורפת, כי כל נוזלי הבלמים תואמים.

טויוטה במספר דגמים טוענת ל DOT3 בלבד - ומסירה אחריות לרכבים אשר ימלאו תקן אחר.

הם טוענים לנזק במערכת ה ABS , נזילות דרך האטמים וצמיגות לא תואמת.

לכן כדאי להצמד לתקן אשר דורש היצרן.

ויש יצרנים אשר מעדכנים לשימוש גם את תקן DOT4, לאחר זמן מה.

כדאי לבדוק ולבצע חיפוש אם יש עידכונים חדשים במפרט התקן.

אייל.

האם המקרה אתה מדבר על המידע בקובץ המצורף ?

שים לב שהייצרן לא ציין ששימוש בנוזל מסוג DOT 4 או DOT 3 גרם לנזק לאטמים אלא חוסר באיזה פולימר בהרכב נוזל הבלמים. ייצרן הרכב בדרך כלל לא מודה שזו בעיה שלו אלא מפרסם איזה כיסוי תחת.

רכבי טויוטה המיוצרים ביפן נמסרים ללקוח כאשר במערכת קיים נוזל בלמים DOT 3, רכבים המיוצרים בשאר העולם מגיעים עם נוזל בלמים DOT 4 והרכב אותו רכב עם אותה מערכת בלמים. במפרטי מידע של הייצרן במקרים רבים מצויין שיש למלא DOT 3 או DOT 4.

למה ככה ?

לעניות דעתי מעבר לנוזל בלמים DOT 4 מנוזל בלמים DOT 3 לא יגרום לשום בעיה אלא להיפך בגלל טמפ' הרתיחה הגבוהה יותר של DOT 4.

שמעת פעם על מקרה בארץ או בעולם שמעבר מנוזל בלמים DOT 3 או DOT 4 גרם לנזק ויש מידע מעבדתי מוכח בעניין ?

שים לב ! הרבה ייצרני נוזלי בלמים כותבים במפורש שנוזל הבלמים שלהם מתאים למפרטי DOT 3 וגם DOT 4 או במילים אחרות הנוזל מותר לשימוש ברכבים שבהם קיים DOT 3 או DOT 4.

הייצרנים האלה לא שמעו על נזק שעלול לקרות בגלל זה ?

Brake TOYOTA-Master Cylinder Recall.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

מרקו גם זה, וגם בדיונים בפורמים באוסטרליה, העלו בדיוק את הבעיה הנ"ל .

מדוע טויוטה ברכבים המיוצרים באירופה מאשרת DOT4 , ואילו באוסטרליה נציגי/דילרים טויוטה לא מאשרים.

עומדים בתוקף על תקן DOT3 , ומאיימים בהסרת אחריות.

רכבי טויוטה המיוצרים ביפן משווקים במזרח אסיה הודו ואוסטרליה.

אחת האפשרויות שהועלתה, והיא די תואמת לארץ,

עומס לחות רב ומזג-אויר רווי מים באיזור, ובנוסף אובך וזיהום באויר אשר משנה את צמיגות הנוזל.

אלה השערות - העובדה, טויוטה בחלק מהרכבים לא מאשרת באוסטרליה מעבר ל DOT4 .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

נציגים או דילרים לא מדברים אלי כמו גם יועצי השירות במוסכי צ'מפיון. מה לעשות שאינני סומך על הידע הטכני שלהם.

בפורומים בחו"ל מדברים אז גם בפורום בישראל מדברים וחלק חושבים שאין בעיה למלא DOT 4 היכן שבמקור היה DOT 3.

האם קיים מסמך של הייצרן אשר בו כתוב שהוא לא מאשר שימוש ב-DOT 4 והסיבות לכך ?

בארץ במוסכי טויוטה ממלאים DOT 4 וגם בספר הרכב של טויוטה ראנקס בשפה העברית כתוב או DOT 3 או DOT 4.

פורסם

בנוזל בלמים מסוג DOT 4 יש תוספת של אסתר-בורת (Borate Ester) , נדמה לי כדי להעלות את נקודת הרתיחה של הנוזל. במערכות בלמים וותיקות יותר נעשה שימוש בגומי מסוג SBR שעובד טוב עם נוזל DOT 3, אבל יש טענה שנוזל בלמים עם ריכוז גבוהה של אסתר-בורת בתנאי מעבדה מסויימים יכול לגרום לראקציה שמחלישה את החוזק של צנרת SBR. בכל אופן במציאות נדירים המצבים שתנאים כאלו יתרחשו בפועל, וגם יצרנים שונים שינו ריכוזים בנוזל DOT 4 כך שיתאים גם לשימוש במערכות ישנות יותר. כך נוצר מצב שבמדינות מסויימות יצרנים החליטו להגביל שימוש ברכבים שלהם ל- DOT 3 בלבד, כמקדם בטיחות, אולי מופרז (לדוגמא באוסטרליה). מערכות עם צנרת גומי מסוג EPDM פחות רגישה משמעותית, ומשמשת במערכות חדשות יותר.

מעניין שיש ייצרני נוזלי בלמים שמודעים לאיסור, ובכל זאת טוענים שניתן להשתמש בנוזל DOT 4 שלהם למערכת DOT 3, לדוגמא מצורף מסמך של Penrite.

87_DOT 3 and DOT 4.pdf

פורסם

החברה מאמינה שזו הסיבה אבל נוזל הבלמים תוצרתה מתאים גם לרכבים שבמקור היא נוזל בלמים DOT3.

לא חדש, גם ייצרני נוזלי בלמים אחרים כותבים שנוזל הבלמים שלהם מתאים גם ל-DOT3 וגם DOT 4 בלי הרבה הסברים.

פורסם (נערך)

עדיין מדובר בנוזל DOT 4 החברה מצהירה שהוא מתאים גם ל-3, אבל זה יכול להיות בניגוד לדרישת הייצרן שדורש DOT 3 בלבד. הטענה שיצרן הרכב החמיר באופן גורף באיסור לגבי שימוש בנוזל שמדורג גבוהה יותר, ושהנוזל שלהם כן מתאים.

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

ברנו יש נוזל ברקס יעודי לרכב עם ABS ונוזל ברקס יעודי אחר לרכב עם ESP.

אני מאמין שעיקר ההבדל הוא בצמיגות כאשר המערכת מפמפמת הנוזלים מתנהגים אחרת.

פורסם

האמת שמעולם לא נתקלתי בתקלה כלשהי שנגרמה משימוש ב DOT 4 ברכבים שבהם רשום שימוש בDOT 3.

למרות זאת בחנות החלפים הקרובה לבייתי ניתן להשיג DOT 3 ואפילו במחיר ששווה לרכישה ולכן אני משתמש בDOT 3 ברכבים שלי.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

• תוכן חדש...