Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים עם GUGY. פיאסטה ו-208 הן אופציות מעולות שעונות לך על הדרישות. אני הייתי בחור ב-208 כי היא מעט זולה יותר לרכישה והאחריות המורחבת היא יתרון

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אחרי 5 שנים של רכבים מיד שניה , החלפת גירים \מנוע ,טיפולים הזויים...

*אין לי שום הנאה מנהיגה ופונקציות של הרכב לא אכפת לי מזה בכלל. אני נוהג בצורה חסכונית ואיטית.

כמה שיותר פשוט יותר טוב, פחות דברים שיתקלקלו בעתיד.

...

התיאור שלך ברור ובהיר, אתה צריך רכב שממוקם בראש טבלת האמינות - והחסכון.

כל הפז'ו \ רנו \ פולקסואגן \ אאודי \ איביזה וכאלה לא מצויים שם, אל תתעסק איתם, זה בדיוק "החלפת גירים וטיפולים הזויים".

בדוק את טבלאות האמינות של רכבי מיני בשנים האחרונות בעולם,

הוסף את מוטיב החסכון ובחר משהו משם.

הבחירה שלך תגיע מהמזרח הרחוק, יפן או קוריאה.

The first one to get angry loses

פורסם

בוא תסביר לכולנו כדי שנחכים, איך לעזאזל מתקלקל גיר ידני בו מעוניין פותח השרשור.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
בוא תסביר לכולנו כדי שנחכים, איך לעזאזל מתקלקל גיר ידני בו מעוניין פותח השרשור.

גיר ידני כמעט ולא מתקלקל, נכון, מה זה קשור למה שהוא רשם? אמר תסתכל בטבלאות אמינות וקח משהו משם, אמר שפיג'ו וVAG לא יהיו שם. אתה לא מסכים?

אגב, הפעם היחידה ששמעתי על גיר ידני מקולקל היתה פה בפורום, בפיג'ו 206...

פורסם
לבחור רווק בן 26 עם דרישות מינימאליות אני חושב שכדאי להוריד את התקציב משמעותית. חבל על הכסף.

מסכים לגמרי. 80 אלף? בשביל נסיעות שהן לרוב בעיר? תשמור את הכסף הזה. רכב מיני קטן כמו פיקנטו/i10 יעשה את העבודה טוב מאוד וישאר לך עודף יפה. אם בכל זאת אתה רוצה לנצל את הסכום שציינית, אז מצטרף להמלצות על הריו האצ'בק

פורסם
מוסיף המלצה לקיה ריו האצ'בק ידנית. יש לי כזאת, מאוד מרוצה. נקנתה כדי למלא מטרות מאוד דומות לשלך ובינתיים עומדת במשימה בהצלחה מרובה.

בדיוק המלצתי עליה בדיון אחר :)

מדהים איך שהחברה הזאת התחילה לתפוס נתח שוק.

פורסם

"איך לעזאזל מתקלקל גיר ידני בו מעוניין פותח השרשור."

הילוך רוורס הופך להיות הילוך ראשון (אין רוורס באוטו) נוסע למוסך.. בעליה הקטנה לתוך המוסך עצמו הרכב ממש מתאמץ (באמפ קטן של איזה 10 ס"מ),

מנסה לעלות מנסה ו... שורף את הקלאץ . וזה כמה חודשים אחרי החלפת מנוע.

דרוש החלפת גיר וקלאץ וזה אם להתעלם מבעיות החשמל שלפעמים צצות.

פורסם

לדעתי שווה לך לבדוק את הפיקנטו ספורט ידנית היא נראת טוב ולאחרונה גם שיפרו בה את האבזור מעט.

ולדעתי עם מיקוח אפשר להוציא אותה ב70 אלף כמו שהיא כבר נמכרה בכל מיני מבצעים.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

"איך לעזאזל מתקלקל גיר ידני בו מעוניין פותח השרשור."

הילוך רוורס הופך להיות הילוך ראשון (אין רוורס באוטו) נוסע למוסך.. בעליה הקטנה לתוך המוסך עצמו הרכב ממש מתאמץ (באמפ קטן של איזה 10 ס"מ),

מנסה לעלות מנסה ו... שורף את הקלאץ . וזה כמה חודשים אחרי החלפת מנוע.

דרוש החלפת גיר וקלאץ וזה אם להתעלם מבעיות החשמל שלפעמים צצות.

תואיל לציין באיזה רכב?

אצלי קליאו כבר כמעט 3 שנים, 47 אלף ק"מ, טיפולים בלבד, ללא תקלות חשמל לכל המליצים למיניהם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

והקשר בין פולקסווגן בורה בת 15 לסופר מיני צרפתית חדשה הוא?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

דווקא בורה דוגמה לא משהו, מכיר אחת כזאת שאותה הוצאתי חדשה מהחנות לפני קרוב לחמש עשרה שנים ונכון להיום יש לה כבר 200K ק"מ ומנוע 2 ליטר. מה שמקלקל את השורה זו העובדה שיש לה גיר אוטומטי שנכון להיום עוד לא מראה סימנים של עייפות, אבל אולי באמת באירופאיות הגיר הידני זבל והאוטומטי אמין כמו ראש ממשלה. אלא שאז אתה יוצא צודק ואסור לפותח ללכת על משהו שאינו יפני או קוריאני או סתם אסיאתי דווקא בגלל שהוא רוצה גיר ידני. בקיצור אתה מסדר לו חיים קשים כשהוא בסך הכל רוצה אוטו חדש בכדי להמנע מהם. לענין ההמלצה, אני בעד פג'ו 208 ידנית בגירסת האקטיב שפה מישהו סיפר שאפשר לקבל אותה בסביבות 80K, שזה באמת יופי במיוחד שהגירסה הזו מאובזרת חבל על הזמן והאוטו הזה נוסע נהדר, ובקשר לגיר חמסה על החלון ותפילה זכה יעזרו ואם בכל זאת לא תשתכנע אז תמיד אפשר איזו ספייס סטאר חמודה.

פורסם

אם הבורה זה סיפור ארוך זה התחיל מעשן מהאגזוז והמשיך למנוע גיר וקלאץ (לדעתי הרכב מקולל).. היה לי רנו 19(רכב ראשון) שעשה בעיות לקראת הסוף.. והיה לי מאזדה lantis-f שנת 97 אוט' שהייתה מושלמת מהבחינה שלא היו בעיות,מכרתי אותה בגלל צריכת דלק גבוה (מנוע 1.9) וקניתי לי סיטרואןc3 2003 שעשתה בעיות מוזרות ממש (ויקרות) והיא גם לא כזות חסכונית כמו שחושבים .

אני לא מאשים את הרכבים בכל הבעיות בהכרח, יכול להיות שאם הייתי מבין יותר בנושא היו דברים שיכלתי לחסוך או לסדר לפני שזה נדפק לגמרי.

בגלל זה אני רוצה רכב פשוט, וחדש (או יחסית חדש) שלא עבר הרבה , כדי שלא היה לו בעיות נסתרות.

פורסם (נערך)

הסתכלתי על השוואות שונות ובינתיים הגעתי לזה

קיה ריו -יקרה יותר ,7 שנים אחריות,רמת בטיחות טובה (לא חשבתי על זה בהודעה המקורית אבל בטיחות גם פקטור),סבבה בדלק *(על הנייר), לגבי חלקים וטיפולים אני מניח שיותר יקרה גם מהשאר.

רנו קליו- הכי טובה בדלק * ,בטיחות בסדר, יקרה מהשאר.

יונדאי i10- בטיחות על הפנים, הכי זולה והחלקים גם זולים בעקבות זות.

פורד פיאסטה- בטיחות לא טובה, פחות טובה בדלק יחסית לכל השאר*,אחריות רק שנתיים.

קיה פיקנטו- בטיחות סבבה,לפי מה שאמרו דיי זולה ו צריכת דלק סבבה,אחריות שנתיים.

אוהב את המראה של כולם חוץ מi10 .

לא יודע אם זה בכלל רלוונטי להשוות מהאתר הזה נתונים יבשים?. וכמובן לגבי האמינות לא יודע לגבי השאר קראתי דברים טובים על קיה.

בנוסף אמרו להתרחק מרנו בגלל נושא האמינות וכנ"ל גם על פג'ו ... אוליי זה דעות קדומות אבל אני בוחר להתרחק מפג'ו.(אני מבין שלחלק זה ישמע דבילי):confused:

בינתיים אני פוזל יותר לכיוון הקיה ריו או פיקנטו.. מה דעתכם לגבי הרשום.

ד"א תודה ענקית לכל המשתתפים ;)

לינק לעמוד ההשואה של יד 2 עם הרכבים שציינתי(ללא ה i10).

http://pricelist.yad2.co.il/CarCompare.php?Compare=27062_2015_6889_61_1.26658_2015_5997_58_1.26070_2015_4710_51_1.26046_2015_4511_58_1

עריכה אחרונה על ידי vilen
פורסם

אנשים עם סטיגמות מהפלמח, חושבים שזה עדיין רלוונטי.

לנו במשפחה באופן אישי יש ניסיון גרוע עם טויוטה, ניסיון טוב עם יונדאי ורנו, ניסיון רע עם פולקסווגן.

לא יודע מאיפה הבאת את כל המידע הזה אבל בוא אעשה לך קצת סדר:

רנו קליאו ופיאסטה זכו ל5/5 כוכבים במבחני הריסוק.

פיקנטו וi10 זכו ל4/5 כוכבים במבחני הריסוק.

ממש לא על הפנים כמו שאתה כותב, הבטיחות בפיאסטה טובה לקטגוריה שלה. (7 כריות אוויר, ABS, ESP)

לגבי האחריות אין לי מושג מאיפה הבאת את הנתונים השטותיים האלה, לקיה יש 7 שנות אחריות (3 מלאות + 4 על מנוע גיר וציריות), לשאר יש 3 שנות אחריות.

קליאו לא חייבת להיות יקרה יותר אם תיקח את המנוע 1.2 ולא מנוע 0.9TCE. המנוע 1.2 חלש יותר מה0.9 טורבו, אך הוכיח את אמינותו, זה מנוע D4F שרץ מ2001 עד היום עם שינויים מינוריים.

• תוכן חדש...