Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהה....למה לא אמרת ויונט...

תשמע, לאישתי היה כזה, האמת היא שהוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים. והוא היה יוצא השכרה עם ק"מ גבוה.

תראה - אני מבין את החששות - אף אחד לא יכול לערוב לך שתקנה רכב בן שנה ולא יהיו בו תקלות, או שאפילו תקנה רכב חדש ולא יהיו בו תקלות. זה קרה בבר, קורה היום ויקרה בעתיד.

אם אתה מרגיש 'בטוח' עם ליסינג - לך על זה. אני חושב שלשלם 3500 שקלים על רכב זה לא מעט, אבל אם זה קונה לך בטחון ודלק בלי לחשבן, לך על זה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תקשיב, במקומך לא הייתי מתלבט בכלל: לך על הליסינג חד משמעי.

לקחת הלוואה 100% כלומר 100-110 K לרכישת רכב זה סיכון לא מבוטל.

תחשוב מה קורה אם חלילה אתה מפסיק לעבוד שם או לא עלינו בעיה אחרת ואתה נאלץ למכור את הרכב כדי להחזיר את ההלוואה. ואז מגלה שהרכב עולה הרבה פחות מיתרת ההלוואה.

ומה אם חלילה תהיה לך תאונת שלדה כאשר השמאי ברוב הנדיבות רושם לך איזה 6-8% ירידת ערך (פחות 1.5% השתתפות עצמית) ובפעל הרכב לא ניתן למכירה אלא ב 50% מהמחירון.

אכן, לפי הנסועה שלך העלות החודשית לרכב חדש תסתכם ביזור 2500-2600 ש"ח שזה פחות מעלות הליסינג, אבל השקט הנפשי שווה את זה וגם עם הליסינג הנסועה שלך תעלה פלאים לאיזור 20-25 K (בדוק מנסיון).

בהצלחה!

פורסם

הייתי מחפש רכב השכרה בן שנה.

מגיעים בד"כ עם 30 אלף ק"מ, כבר ספגו ירידת ערך של שנה ואתה מקבל בד"כ 15-18% הנחה מהמחירון הרשום.

אם תיקח רכב בסגנון של קיה ריו, או יונדאי I25, אתה תוכל לחסוך סכומים די משמעותיים והרכב לא יעלה 110 אלף ש"ח, אלא יותר קרוב ל-70 אלף ש"ח.

זה כבר משנה משמעותית את התמונה.

ברכב כזה אתה תוכל לנסוע 5 שנים כמו גדול לאן שאתה רוצה. תוסיף לזה את העובדה שאחרי 5 שנים הוא בטוח יהיה שווה סביבות 20 אלף שקל או קצת יותר, לעומת רכב הליסינג שלא משאיר לך כסף בכיס - ותראה את העניין.

לא יודע לגבי הטראומות שלך, היו לי רכבים מחורבנים בעבר ומאז למדתי להתייעץ ולבדוק וכמובן לקנות רכבים איכותיים.

פורסם

מסכים לגמרי עם מה ש drsubaru כתב מעליי.

יש לך טראומה, אבל נפלת על דגם לא הכי מוצלח, ואקמפלר בלי מזל.

לגבי שווי שוק נוכחי - רוב הדגמים של שברולט קוריאה (מה שהיה דייהו) - לא מוצלחים ולא מבוקשים, בלשון המעטה. מה שכתבת על חבר שלך - נכון שהשוק מוצף במזדה 3 והוא נאלץ למכור במחיר נמוך מהמחירון.

רכשתי מכונית יד2 לפני שבועיים, ויכול להגיד לך שלא מעט רכבים נמכרים במחיר קרוב מאוד למחירון. היו לי כמה כאלה שנחטפו מתחת לאף, וקרוב מאוד למחיר מחירון של אותו לוי יצחק.

אם תלך על רכב מדגם שידוע כאמין, בן שנה - שנתיים - תקבל רכב שמור וכמעט חדש, בכ 30% פחות מחיר מחדש, וזה ישנה לגמרי את כל התמונה הכלכלית.

הירידת ערך הגדולה של הרכב כבר מאחוריך.

ליסינג זה נחמד ונוח, סוג של פינוק, אבל יש לזה עלות שאתה צריך לקחת בחשבון, ואם עושים את ההשוואה מול קניית רכב בן שנתיים (וקילומטרז' שפוי, לא 40 אלף בשנה) - הליסינג יוצא פחות משתלם.

פורסם (נערך)

quote_icon.pngפוצינו כתב: viewpost-left.png

כאשר אין לך כסף נזיל , זה טעות לקחת הלוואה עם סיכונים (רכישת רכב ) .

כל החישובים שהעלו פה , כולל שלי הם חישובים אופטימיים ולא כוללים הוצאות מיוחדות:

• תאונה (השתתפות עצמית), - וברכב ליסינג אין השתתפות עצמית על כל שריטה? (לא תמיד - בדרך כלל יש התחשבנות בסוף, חוץ מזה בליסינג הוא יקבל רכב חלופי מייד ובפרטי הוא יצתרך לדאוג לעצמו = שוב הוצאה לא מתוכננת )
  • עלויות מכירה קנייה, - יסביר כבודו מה העלויות בקניה מעבר לבדיקה? מה העלויות במכירה?(לא תמיד זה מסתדר - פות"ש עצמו עד עכשיו לא הצליח למכור את הרכבים שהיו לו , ופשוט זרק אותם - אני בטוח שכשהוא קנה את הרכב הוא לא חשב שכך יהיה סופו של הרכב ולכן המצב ה"נדיר" הזה לא היה בחישובים שלו)

• תקלות גדולות שיכולות להופיע גם ברכב בין שנתיים מחוץ לאחריות - חלאס עם סיסמאות. רכב אמין שטופל היטב - הסיכוי לתקלות גדולות קטן מאוד. - זה בדיוק העניין "הסיכוי הקטן מאוד" הזה הוא הסיכון שלא מומלץ לקחת כשאתה עם הגב לקיר (אין כסף נזיל , רק התחייבויות לבנק) וואם זה כן יקרה - לפות"ש אין כסף - רק הלוואה להחזיר כל חודש , יתכן והרכב יהיה מושבת או שהוא יקח עוד הלוואה ???

• תקלות שקראו כי לא שמת לב (נסעת בלי מיים כי שכחת את הפקק - הלך ראש מנוע וזה לא באחריות ) . - נו באמת!!! -כן גם לזה יש סיכוי שיקרה למי שלא חיי את הרכב יום יום ואז התוצאה - ראה תשובה למעלה ! (שבוע שעבר קרה לחבר בעבודה עם מיצובישי , הבחור לא שם לב למחוג החום- אפילו העלתי פה התיעצות לגבי עלויות הטיפול שהוצע לו - זה נסגר ב6500 ש"ח )

• תקלות בצמיגים (יש אחלה בורות בכבישי ארצנו ..) - אז מתקנים או מחליפים! אין לו כסף נזיל !!!!!!! אפילו לא שקל !

הטיעונים שטענתי נכונים רק למצב הספציפי שלפנינו , ליסינג טיפה יקר או התחייבות ולקיחת סיכונים שתוזיל עלויות ב 10-15% .

לדעתי הליסינג הוא פיתרון זמני שיתן לו יכולת להתאושש ולמצב הכלכלי להתבהר מעט לאחר רכישת הדירה .

יראה כי טוב והוא יכול להרשות לעצמו הלוואה + עוד קצת בצד לכל מקרה , יוכל פות"ש להחזיר את הליסינג , לקנות רכב בין שנה או שנתיים ולחסוך כך עוד קצת .

בנתיים הוא יוכל להסתובב פה בפורום וללמוד את שוק הרכב , איך קונים ומוכרים ובעיקר איך מתחזקים ולאיזה מוסך לשלוח את הרכב .

עריכה אחרונה על ידי פוצינו
פורסם

להבנתי בחישוב המס יש לקחת בחשבון גם ביטוח לאומי וקופת חוליםנכל שבפועל תשלום המס הוא חא 31 % אלה יוצר קרטב ל 40 .אני הייתי בסיטואציה דומה ולבסוף החזרתי את הליסינג וקניתי סזוקי SX4 2010 .הליסינג אגב היה גם סזוקי . רכב כזה הוא רכב אמין ביותר וירידת הערך שלו תהיה כ K30 ב 3 שנים .ע"פ מודל כזה ובנסיעה של 25 K בשנה תוכל לחסוך 20 K ב 3 שנים .)הוצאות מימון נמוכות יחסית )

לא מתאים לכולם ... נסיעה של 20,000 בשנה תגדיל את החיסכון ב 3000 שח נוספים .

פורסם

עלות הליסינג (בנסועה של פות"ש) חד משמעית יקרה יותר מרכישת מכונית פרטית (גם חדשה).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מספיק לתמוך בחברות ליסינג. זה יותר יקר מלקנות רכב פרטי. אנשים לוקחים רכבים כאלו רק מטעמי נוחות ומשלמים הון על הרכב מן השורה שבסופו של דבר לא נשאר אצלם.

If you can't go fast with 90hp, 900hp won't help you. © Bob Hall

פורסם

Ace007,

לדעתי השיקול האידיאולוגי לא נמצא ברשימת השיקולים של פות"ש. אם לא מממנים את חברות ליסינג אז מממנים יבואנים, או מוסכים, או הבנקים שמהם לווים כסף.

תכלס', בנסועה הנ"ל ליסינג ייצא יותר יקר אך יותר נוח, השאלה המרכזית היא האם פות"ש מוכן לשלם עבור הפינוק. אין כאן תשובה נכונה או לא נכונה.

פורסם

תודה רבה לכל משתתפי הפורום , אשתי ואני החלטנו כן לקחת רכב חברה , אנו רוצים לנסות זאת שנה שנתיים , לא טוב נחזיר , לפי חישובים שלי 1000 ש"ח זה מחיר התענוג בהשוואה להלוואה לרכב יד שנייה בן שנה שנתיים מחברה מוכרת ,מניסיון בתוך תקציב משפחתי ה 1000 ש"ח האלה ילכו לטובת משהוא פחות חיוני מרכב בטיחותי וחדש , נכין ארוחת שבת ונאכל אותה בטבע באיזו שהיא שמורה , נקנה מסכי טלויזיה למושבים מאחורה , ופעמיים בחודש נטייל ונראה לילדים שהעולם הוא לא גן השעשועים והסביבה בת ה 15 ק"מ .

תודה רבה לכולם וזה לא מובן מאליו .

פורסם

אוסיף עוד מימיד - ב 90.000 שחשבת לשקיע יכלת לקנות רכב שיתאים הרבה יותר לשימוש משפחתי ולטיולים - מיניוואן 5 מקומות. רכב כזה בליסינג עולה הרבה יותר יקר מ 3500 ש"ח בחודש. יתרונות שלו מול משפחתית סטנדרטית חד משמעיים. יותר נוחות, יותר מרווח, יותר שימושיות.

אם נלך יותר רחוק, בסכום הזה יכלת להחזיק שתי מכוניות קצת יותר ישנות, לך ולבת הזוג. עדיין בלי לחרוג מאותם 3500 ש"ח בחודש.

המגבלה הזאת של 15 ק"מ מהבית שהצבת לרכב משומש, חסרת כל הגיון.

אני עם מכוניות שעלו פחות מ 10.000 ש"ח נסעתי לכל מקום בארץ בלי לחשוב שניה, מאות קילומטרים ביום.

פורסם

אני לא בא לבחור צד אבל כל ה"השוואה" הזו לא נכונה מן הייסוד מכיוון שכולם עושים השוואה בין תפוחים לאגסים.

צריך להשוות רכישה של אופל כזו במימון לעומת ליסינג.

זה לא "פייר" להשוות רכב חדש לרכב משומש. אפשר גם לרכוש רכב בן 10 שנים אמין (בניגוד לשברולט) ואז האחזקה תהיה חצי לעומת ליסינג.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בהנחה ולא הייתה החלפת דגם משמעותית, אין שום הבדל בין רכב מודל 2012 עם 50 אלף ק"ם לבין אותו דגם חדש 2015. הם עושים את אותה העבודה בדיוק בעלות תחזוקה זהה, רק הראשון עולה פחות. בהחלט אפשר להשוות בינהם, ואין פה שום דבר "לא פייר".

פורסם

מהנסיון שלי, לקחת רכב חדש מליסינג בסדר גודל כמו קבוצה 2 (עלות כ 130,000 ש"ח), עולה תוך התחשבות בנסועה של כ 20,000 ק"מ לשנה, בפועל ל 3 שנים כולל כל החישובים כ 160,000 ש"ח. כמו שכתבו מעלי, זה מאוד לא כדאי. אם קונים רכב יד שניה בעלות של כ 100,000 ש"ח, באותה הנסועה, החסכון החודשי מול הליסינג הוא כ 1,000 ש"ח לחודש. "עליתי" על הענין לפני כ 6 שנים, ומאז אני גם נהנה יותר (כי הרכב הפרטי טוב יותר ומתוחזק ברמה גבוהה יחסית לתחזוקה של הליסינג) וגם חוסך יותר. אין מה לעשות, רכב חדש עולה לחברת הליסינג, והיא "מצ'רג'רת" את הלקוח בעסקה. כמו כן השווי שימוש שעלה מאוד לשנים האחרונות הפך את כל הענין ללא כדאי. אז צריך לעשות טסט לבד, ללכת למוסך לבד, לבטח לבד וכו'. לא נורא. יוצא דופן - לנהגים צעירים שהביטוח שלהם יותר יקר, או אם יש נהג חדש בבית, יכול להיות שהליסינג יותר כדאי - לא בדקתי את התחשיב.

פורסם

חלק מרכזי בשיקולים ללקיחת רכב חברה נבעו מפחד ממקרה קיצון , נניח שלקחנו הלוואה לרכישת רכב ב 100000 ש"ח - 120000 ש"ח ( אנחנו כבר בני 45 לא מגיע לנו רכב חדש פעם בחיים ) , וביום בהיר אחד מפטרים אחד מאיתנו מהעבודה ( ההכנסה שלנו יחד היא 21000 ש"ח לערך ) , ונניח וזה קרה בשנה הראשונה אחרי לקיחת ההלוואה , אנו לקחנו הלוואה בהתבסס שנכון לרגע זה אנו יכולים להרשות לעצמנו , כמה נפסיד ממכירת הרכב בלחץ לבן החזרת הרכב חזרה לחברה ?

גם בשביל דרכי מילוט משלמים .

• תוכן חדש...