Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם ואם ואם... אפשר להמשיך ככה לנצח. אבל בתשובה ישירה: לא מפטרים מהעבודה מהיום למחר. ברוב המקומות מודיעים מראש ויש מספיק זמן להתכונן. מה גם שאם אתה חושש מזה באמת, אולי כדאי שתמצא עבודה אחרת... בכל מקרה זה משאיר לך מספיק זמן למכור את הרכב, בעת הצורך.

כל זה נאמר בלי לנסות להניא אותך מזה בכוח. אולי השקט הנפשי הזה שווה לך 1000 שקלים בחודש. אבל שים לב שלא להשתעבד יותר מדי להוצאות כאלה שנובעות מפחד. צריך גם לחסוך...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפות"ש : האם חוץ מההתחממות אתה מרוצה מהרכב הנוכחי?

אני מבין שיש מטען רגשי לא קטן, אבל אולי תשקול את זה שנית? כמה יעלה לך תיקון הכי יסודי ומקיף של מע' קירור מנוע?

כולל משאבה, אטמי ראש, החלפת רדיאטור, מאוורר, יוניט חום, תרמוסטט והצינורות, כולל שטיפה של מעברי מיים וכל דבר נוסף שיעלה בדמיון הפרוע של המוסכניק?

2000 ? 3000 ? 5000 ?? 10000 ??!!

מה זה לעומת הסכומים של ליסינג / קניה ? לא היה לך מזל עם המוסכים שניסו לטפל בבעיה, כאן בפורום טכני תוכל לבקש המלצה על בעל מקצוע.

חוצמזה אתה בטוח שבתקציב שציינת תצליח לקבל רכב שיתאים לטיולים עם המשפחה שמונה זוג ושלשה ילדים גדולים?

לצערי הרב, אני נכוויתי מבעל מקצוע שהומלץ פה בפורום - יש לו מוסך: ועוד היו עליו כמה עמודים של המלצות. אין דרך לסמוך על אנשים. רק הניסיון והיסודיות של בן אדם ובלי התפשרויות יוכלו להוביל לתחזוקה טובה של רכב.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

אני דיי בטוח שיש לך טעות בחישוב , ההפרש הוא כ 350 שח לחודש(25000 קמפיין בשנה ). רשמתי בפוסט קודם ששיעור המס בפועל גבוהה יותר מ 31% מאחר ויש לשלם ביטוח לאומי וביטוח בריאות .

ז"א שווי מס בפועל של 41%. כמו כן יש לקחת בחשבון הוצאות מימון וירידת ערך

פורסם
כמה תמכור אוטו שעלה 120000 ש"ח אחרי שנה ?

לפי דעתי החיתוך במחיר יעלה יותר מ 12*1000

אני קורא בין השורות שאין לך בשלב זה שום רצון וכוח להתעסק בקנייה, מכירה, אחזקה וכו'.

בינך לבין עצמך קיבלת החלטה עוד לפני שפתחת את השירשור, צפית אולי לקבל חיזוקים ולא כ"כ קיבלת אותם.

אבל זה בסדר גמור. רוצה רכב ליסינג - קח רכב ליסינג. ההכנסה החודשית שלכם לא נמוכה, אתה יכול להרשות לעצמך רכב חדש בליסינג, מוכן לשלם יותר יקר על נוחות והעדר כאב ראש - אז מה הבעיה?

יש המון אנשים שחושבים בדיוק כמוך - הרי יש מאות אלפים לקוחות לחברות ליסינג.

כלכלית זה בדרך כלל לא משתלם אלא אם נוסעים 25000 ק"מ בשנה ויותר.

אבל באמת, יש לא מעוט אנשים שמעדיפים להזמין עוזרת בית ולשלם לה במקום לנקות ולסדר את הבית בכוחות עצמם ויש לא מעט אנשים שמעדיפים לשלם יותר וישמישהו אחר ידאג לרכב שלהם.

וזה בסדר גמור. עניין של סדר עדיפויות שכל אחד קובע לעצמו.

פורסם

חלקכם מדברים פה על הלוואה לרכב כאילו זה דבר של מה בכך, כמה פנינים מהבנקאי התורן.

דבר ראשון שיש לקחת בחשבון (ואני מתעלם מיכולת ההחזר/האובליגו הקיים/וההכנסות של פותח השרשור. שזה הוא דבר שיש לקחת בחשבון).

הלוואה של 100 אלף ש''ח לצורך הדוגמא בריבית בנקאית סבירה של P+0.5 נניח בפריסה ל60 חודשים (ניתן לפרוס גם טיפה יותר ברוב הבנקים הגדולים בין 72 ועד 84 תשלומים). בפריסה ל60 ההחזר אמור לנוע כולל ריבית בין 1730-1780 ש''ח.

דבר שני שיש לקחת בחשבון, כדאי שהרכב שפותח השרשור ישקול יהיה כמה שיותר חדש ואני מדבר על 2012 ומעלה! כי אחרת הבנק לא יוכל לשעבד את הרכב ולתת הלוואה כנגדו.

ולפני שאתם קופצים ב"למה צריך לשאבד ושיקח הלוואה רגילה ו"בלה בלה בלה", למיטב ידיעתי לפי מה שפותח השרשור מתאר הוא אינו בעל הון משמעותי שיכול לשמש את הבנק כביטחון והבנק לא נוהג לחלק כספים ללא ביטחון, ואם במקרה איזשהו מו''ח שם אצל פותח השרשור בבנק יחליק על הראש ובכל זאת יאשר הלוואת רכב לרכב ישן בלי שעבוד (וזה לא יקרה), מרכיב הריבית יעלה, ריבית בפועל מחושבת על פי הריסק של הבנק אל מול הלקוח.

כאשר יש ביטחון להלוואה הוא יוכל גם לקבל ריבית של פריים עם שעבוד לרכב, כאשר אין ביטחון, בלי למצמץ הוא יקבל גם פריים פלוס 3-6 תלוי כמה הבנק שלו מכיר אותו.

בסכום שכזה מרכיב הריבית משמעותי, כי כל אחוז קטן יקפיץ את ההחזר החודשי בקרוב ל100 ש''ח, ולאורך זמן זה אכן משמעותי.

פותח השרשור קח בחשבון גם את כל שנכתב פה, ולדעתי, קח הלוואה וקנה רכב משלך, הליסינג התפעולי לא נראה לי הכי משתלם.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

קובי, עשיתי חישוב גס של הסיפור בלאות ששיתפת אותנו...

מה שמעניין שהתוצאה הממוצעת לחודש להחזקת הרכב על פי סיפור הבלאות שלך יצאה בערך כמו החזקת רכב הליסינג :)

(חישבתי את כל ההוצאות שתארת + הערכת הוצאות שוטפות למשך תקופת ההחזקה שהערכתי אותה 6 שנים בדיוק, וחילקתי במספר החודשים)

ראשית בדוק מול החברה באם יש לכם אפשרות לבחור רכב, כי ישנן אפשרויות זולות יותר לרכבים מהליסינג. אצלינו בחברה למשל עלות נטו חודשית להחזקת מיצובישי אטראז הינה 2350 שח לחודש, בעלות זו, הייתי אומר לך, לך על זה. בהתחשב בנסועה שאתה מתאר, ובחרדות רכב שיש לך.

ישנם עוד מגוון רכבים שעלותם זולה, אצלינו הרשימה סגורה וזה הרכב הכי זול שמתאים למשפחה של 4\5 נפשות.

בהנחה שאתה לא נוסע מעל 35000 שנתית, הדיל הזה לא כדאי לך.

אגב, תאונות הם מכסים לכם? וכבישי אגרה? חניות? אם כן, תוסיף זאת לחשבון הכדאיות.

פורסם

הרכבים שהם נותנים הם אך ורק רכבים בעלות 125000 עד 129000 בלבד , המחיר כמו שציינתי הוא 3450 ש"ח ( מחושבים כל ההורדות למיניהם , וזה בדוק מול עובדים שיש להם את אותם התנאים כמו שלי ) , דלק ללא הגבלה בכלל , על כל תאונה באשמתי השתתפות עצמית של 300 ש"ח בלבד , כבישי אגרה 50 אחוז פחות , חניות רק עם זה בשעות העבודה .

השיקול המרכזי שלי נובע מדרך מילוט במקרה של איבוד הכנסה , שרכב חברה מחזירים ומשלמים קנס יחסית נמוך , לעומת רכב שנקנה בהלוואה יימכר הרבה פחות מהמחירון בלחץ בשוק המכוניות של היום על מנת להחזיר הלוואה ולעשות ריסט עד שבונים מערך כלכלי חדש למשפחה

פורסם

קובי, במקרה של פיטורין זה חרב פפיות, אל תשכח שבהתראה של חודש אתה מוצא את עצמך ללא עבודה, וללא רכב...

ואם לא מצאת עבודה בתוך תקופת החודש, אתה בבעיה. לך תחפש עבודה בלי רכב. לחילופין, לך תמצא רכב בלי רכב :)

בגלל זה אני אומר, אתה דווקא צריך לנצל את המצב הזה בשוק לטובתך, הרי אתה חושש מהמכירה, אבל אם תתנהל נכון ובסובלנות, תוכל למצוא עסקה כדאית לך שמישהו סבל את הירידה המשמעותית בשבילך. נכון צריך סובלנות, אבל במצב השוק של היום, לא חסרות הזדמנויות.. וכך תאכל להיות גמיש גם במכירה בלי שזה יכאב יותר מידי. מהיום הראשון תהיה מוכוון מכירה, תתעד הכל, תשמור על הרכב, ואל תחזיק אותו יותר מתקופת זמן קצובה של לא יותר מ3 שנים. אל תחכה לבעיות.

זו הדיעה שלי, על כל פנים, אני עמדתי בפני אותה דילמה כמו שלך. בעבור מחיר יותר נמוך משלך ביותר מ1000 שח בנטו, ללא הגבלה, כולל כבישי אגרה, ושתי תאונות על חשבון הברון בחינם (שווה לנצל :) ). אמנם הרכב היחיד שהיה בגבול הכדאיות בשבילי מבחינת העלות היה האטראז'.

התלבטתי קשות, בסוף קיבלתי החלטה לרכוש פרטי, הזמן יגיד אם טעיתי... אין ספק שהשקט הנפשי שווה המון.

בסכום החודשי שציינת, אישית, אין סיכוי שהייתי לוקח. אבל אני בהחלט מזדהה איתך, בעיקר נוכח החוויה שתארת.

בהצלחה.

פורסם

לדעתי לאור השיקולים שפותח השרשור העלה הוא עשה את ההחלטה הנכונה עבורו לעת הזו.

הוא ער לכך שרכב ליסינג זה פינוק שעולה כסף והוא מוכן לשאת בעלות הזו. ונראה ששקל את כל ההיבטים הרלוונטיים עבורו.

בני 45 שרוצים סוף סוף רכב חדש זה שיקול שלאחד שווה 100 ש"ח לחודש ולאחר 1500 ש"ח לחודש. ונכון שכנראה רכב חדש מהניילונים עדיין יהיה יותר זול מליסינג, אבל כאמור גם לרכישה יש חסרונות. בעיקר פחות גמישות.

במקומו הייתי קונה רכב בן שנה, אבל יש לו שיקולים אחרים הגיוניים.

חלופה אחרת היא לרכוש רכב חדש ולהחזיק בו 5-6 שנים.

פורסם
3450 ש"ח זה המחיר , אחזקת רכב שהייתה לי לא מגולמת במשכורת , ככה שאף פעם היא לא הייתה מרכיב ביסוד לנלווים לשכר , שווי מס הוא 2.48 אחוז מ 127000 ש"ח ( שווי רכב ) 31 אחוז מס שולי . זה מה יוצא אחרי בדיקה יסודית שערכתי בעניין תוך כדי כך ששאר הקולגות שלי משלמים את הסכום הזה .

שכחת להוסיף למס השולי ביטוח לאומי שזה 12%, המס נשולי שלך הוא אם כן 43%, (מס הכנסה 31% וב.ל 12%).

חשב מחדש וקבל החלטה.

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...