Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, התקציב שלי הוא 60-80 אלף ש"ח, מתלבט בין 2 דגמי מכוניות סופר מיני:

Skoda Fabia 1.2 TSI

Seat Ibiza 1.2 FR

לשתי המכונית הבנתי יש מנוע זהה - טורבו ידני וחסכוני, מחפש רכב יד שניה כדי לחסוך את ירידת הערך הראשונה. השאלה אם יש הבדלים מהותיים בין שתי הרכבים ואיזה רכב עדיף בכללי.

אשמח לשמוע עוד הצעות מעניינות במסגרת התקציב או קצת מעל, ובכללי כל דבר שיעזור בבחירה.

תודה :lol:

פורסם

הרכבים די זהים, הסיאט קצת יותר צעירה ובגימור FR יותר מאובזרת.

לדעתי הפאביה קצת יותר נוחה ומרגישה יותר כמו סופרמיני והאיביזה מרגישה יחסית קטנה, לא הכי נוחה לנהיגה.

אבל אלה דברים שרק אתה תוכל להרגיש ולהבין מה אתה רוצה, תעשה נסיעת מבחן על שתיהן ותראה.

קח בחשבון שרשמת 80K, בסכום הזה אתה יכול לרכוש רכב סופרמיני חדש.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

לכל יד שאתה מעביר יש ירידת ערך, נכון שלא באותו יחס כמו חדשה מהסוכנות אבל תהיה ירידת ערך גם אם תמכור אותה דקה אחרי שאתה קונה.

אם כבר אתה מוציא 80K ש"ח על רכב, עדיף שיהיה רכב חדש ולא מלפני כמה שנים שלך תדע מה עבר עליו.

היום חבר'ה צעירים לא מרחמים על הסיאט שלהם במחשבה שזה רכב ספורטיבי וקורעים לו את הצורה...בתקווה שעושים לו טיפולים בזמן.

פורסם (נערך)

במקום להגיד לו שאת מה שהוא רוצה לקנות הוא יכול לקנות בתקציב נמוך מהמתוכנן אתם ממליצים לקנות חדש בתקציב המלא? איזה מין היגיון זה?

פותח השירשור, אני גם חושב כמוך, אין סיבה לקנות חדש כשאפשר לקנות רכב בן שנתיים-שלוש עם קילומטראז' נמוך במחיר נמוך משמעותית. בהפרש בין התקציב המתוכנן למחיר בפועל צא לחופשת סקי ושים בצד לחיסכון.

עריכה אחרונה על ידי BarryG
פורסם

אחרי שחשבתי על מספר דגמים והגעתי לשני הדגמים האלה הייתי שמח לשמוע מה אתם חושבים עליהם ולא המלצות לרכב חדש שהוא לא מה שאני מחפש. (מנוע 1.2 TSI).

אופציות אחרות למנועים דומים או רכבים באותו סגנון של רכב קטן מנוע מהיר וחסכוני, שוק טוב כדי למכור אח"כ את הרכב וכו'...

פורסם

המנוע זריז, חסכוני בדלק במיוחד בגרסה הידנית. הרכב נראה טוב ואתה תהנה ממנו.

מה שכן, שוק של רכב אי אפשר לצפות, מה שבטוח זה שהשוק של האיביזה נמצא בקרשים, יש בלי סוף איביזות היום למכירה ועם ירידת המחירים בשנה האחרונה ואני מניח גם בשנים הבאות, כשתרצה למכור את הרכב השוק יהיה מוצף עוד יותר באיביזות, אמנם תצליח למכור אותו מהר אבל במחיר נמוך משמעותית.

פורסם
במקום להגיד לו שאת מה שהוא רוצה לקנות הוא יכול לקנות בתקציב נמוך מהמתוכנן אתם ממליצים לקנות חדש בתקציב המלא? איזה מין היגיון זה?

ההיגיון שלי פשוט מאוד -

במנועי ה-1.2TSI בשנים הרלוונטיות יש בעיה ידועה של שרשרת התזמון, שגורמת לכשל במנוע. הבעיה הזאת מטופלת לפעמים במסגרת האחריות ולפעמים לא. בדגמים החדשים, אמור להיות מנוע משופר שכבר לא פותר את הבעיה. וגם אם לא, בדגם חדש יש אחריות חדשה. אמנם רק של שנתיים, אבל יש.

לכן, ההיגיון שלי אומר שאם כל כך חשוב לך לקנות רכב עם מנוע 1.2TSI, עדיף שזה יהיה רכב עם אחריות ולא רכב עם אחריות "של רצון טוב". כי מה לעשות, לפעמים אין רצון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בין 60 ל 80 אלף יש הבדל גדול,לכן תגדיר תקציב מקסימלי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה אמיץ, אתה יכול לקנות ב-50K לנצ'יה אפסילון עם מנוע 0.9 טורבו רובוטי. לי יש אחת ואני מרוצה.

אבל אין ספק, שזו לא בחירה של אנשים שפויים...

• תוכן חדש...