Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישנה דרך כלשהי לשפר יציבות מבלי להחליף בולמים ולהיכנס להוצאה גדולה?אני יודע כמעט בוודאות שהמצב של הבולמים לא הכי טוב (מקוריים, בקורולה הם מוחלפים מהר יחסית ופה אף פעם לא )אבל רק ממראית עין של רכב שוקע ולא כל כך יציב. העניין הוא שהלא כל כך יציב הזה לא ממש מורגש בכבישים יבשים או בפניות נורמליות אך כשנותנים טיפה גז מעבר לנורמה אני יכול למצוא את עצמי עושה "סיבובים" כמו איזה ילדון מתלהב, שלא נדבר על כך שזה מפחיד. (הרגע זה קרה לי וזה לא היה נעים). יש לציין שזה ככה כבר איזה יותר משנה)

הפרונט נבדק כמה פעמים במוסך של טויוטה, גם קיבלתי את הדפים ותמיד יצא ירוק, הצמיגים בסדר גמור ואף מצויינים, של חברות יפנית וגרמנית, די חדשים עם ק"מ לא גבוה. האם יש דרך לטפל בזה מבלי להחליף ביותר מ2000 שקל בולמים שיקרעו לי את הכיס ?

זה פשוט מציק ומפחיד.

תודה.

אגב, רוב האיבודי שליטה האלו קורים לי כשאני פונה לצד שמאל.

הצמיגים מאוזנים.

מקפיד למלא 33-34 PSI בתחנת דלק כל 3 שבועות (צריך 32 בכולם).

פורסם

אני מציע לך להיכנס למוסך טויוטה מורשה,הם מכירים את כל המחלות של הרכבים שלהם,ואם תגיד מראש שאתה לא יכול להרשות לעצמך להחליף קפיצים,אם יש אפשרות אחרת לשפר את המצב,הם מכירים.

תאמין לי שאני מבין אותך,אבל רכב ישן כרוך לפעמים בהוצאות גדולות,זה המצב.

תבדוק גם את מצב הצמיגים,במיוחד האחוריים.

פורסם

לא. אין דרך זולה "להרגיע את המצב". אחזקת רכב ישן עולה כסף.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא יודע מה יותר מפחיד אי האכפתיות של כלפי עצמך או כלפיי שאר משתמשי הכביש.

עלייה במידת הצמיג משפרת אחיזה ברמה כלשהי אבל עם יש בעיה אלף שקל אז זה מחוץ לתחום.

פורסם (נערך)

גם מוסכניקים אומרים לי לא לגעת בזה וחבל על הכסף .

אם לא היה אכפת לא הייתי מנסה לפתור ופותח כאן אשכול ונועל קונטיננטל ופלקן ומודד לחץ אוויר ונועל בלמים של חברה מוכרת, מארק. (פתחתי על זה כמה פעמים אך כל פעם שיש החלקה אני מרגיש צורך יותר לפתור את זה)

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

איתמר צודק.

גם אצלי בסוזוקי כשנסעתי על כביש 1 האוטו איבד את עצמו התחיל לנוע מצד לצד אחרי שהחלפתי נתיב ב-90 קמ"ש,חודש אחרי כבר הייתי עם 4 בולמים חדשים.

וחור בכיס של3 אלף שקל.

פורסם

אין סיבה שלא להחליף במידה ואתה מתכנן להחזיק ברכב גם עוד שנה.

אני בעל רכב ישן בדיוק כמוך וכשיש בעיה אז מטפלים,לא דוחים או אומרים "זה רכב ישן חבל להשקיע", הרכב הזה משרת אותך בדיוק כמו רכב חדש, זה שאין לו בקרת אקלים מפוצלת דיגיטלית לא אומר שצריך להתייחס אליו אחרת.

Miata ND2

פורסם
אין סיבה שלא להחליף במידה ואתה מתכנן להחזיק ברכב גם עוד שנה.

אני בעל רכב ישן בדיוק כמוך וכשיש בעיה אז מטפלים,לא דוחים או אומרים "זה רכב ישן חבל להשקיע", הרכב הזה משרת אותך בדיוק כמו רכב חדש, זה שאין לו בקרת אקלים מפוצלת דיגיטלית לא אומר שצריך להתייחס אליו אחרת.

אם היית ידוע כמה אני אוהב את האוטו הזה, יותר מאנשים מסויימים, בקיצור יש לי מחלה לאוטו הזה, אז בנושא הזה אין בעיה:wink:

אבל בולמים זה מחלת ילדות יקרה מאוד. כמה בולם סיני עולה, 180-200 שקל ? יעני רביעיית בולמי זעזועים אני יכול לעשות בסביבות ה1000 שקל לא כולל עבודה. צודק, לא הרבה. אבל אם רוצים להשקיע על משהו איכותי ולא זבל שיהיה יותר גרוע ממקורי עייף אני כבר יכול להגיע ל3000 שקלים, בסיטואציה שכרגע האוטו בסך הכל לא יציב בפניות וזה מורגש רק במהירות טיפה מעבר לנורמה. עוד פעם, זה מציק לי מאוד, אך לך תקבל הצעת מחיר על החלפת 4 בולמים אתה תקבל חום. זה לא פשוט. אפשר לומר שהחלפת 4 בולמים כולל עבודה מתקרבת לשכר מינימום חודשי.:cry:

פורסם

אני רכשתי את שלי דרך המוסך לכן המחיר הוא גבוהה. לדעתי ניתן לסגור רק החלפת בולמים במידה ותרצה בפחות מ2500 אם תביא בעצמך למוסך עם קפיצים זה מייקר.

קודם כל תאבחן את הבעיה שתדע איזה מהקפיצים והבולמים גמורים לגמרי.

פורסם

מה זה צד? בולמים וקפיצים לא מחליפים לפי צד, אם לא את כל הארבע אז לפחות בזוגות, קדמי ואחורי, לא צד.

בולמי זעזועים מהמאה הקודמת כבר מזמן סיימו את חייהם. הקפיצים גם כן כבר שכחו מה היה הגובה והקשיחות המקורית שלהם, וזה עוד לפני שדיברנו על שלל גומיות ושאר תותבים שכבר התייבשו, נקרעו או פיתחו לעצמם חופשים.

אין מה לעשות, ככה זה ברכב ישן. החלפה של רכיב אחד תגביר את הבלאי ברכיב אחר מה שיעשה בעיות חדשות, יצריך עבודה חוזרת, כיוון פרונט וכו'. או שעושים עבודה מקיפה או שנוסעים באוטובוס, אין אמצע.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בוא אני אספר לך סיפור על בולמים.

ברכב שלי הבולמים עייפים, אז מרגישים קצת יותר חזק מהמורות, אפשר להחליף ואפשר לסחוב.

ברכב של אמי (סופר לנסר) הבולמים גמורים, זה אומר שסדק קטן בכביש הוציא את הרכב משליטה כאילו היה מדובר בשמן, וזה לא קרה פעם אחת,למצב כזה אסור להגיע כמובן.

מה שאני מסביר בעצם שבולמים גמורים חובה להחליף לא פחות מצמיגים, אז האלף ומשהו שקל האלה(עם עדיפות לקייבה כמובן ולא חיקוי סיני שתצטרך להחליף בשנה הבאה) , תראה אותם כתשלום חובה כמו טסט, משהו בלתי נמנע.

Miata ND2

• תוכן חדש...