Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדי ההתקנה עדיין לא נגמרה, לא בודדתי את הדלתות עדיין.

עם כל הכבוד למרצדס, המידבאס הזה בדלת מצריך איטום, ואני לא מתכוון לחסוך בנושא הזה.

אני מחכה לאיטום מבית skyhigh האמריקאית שצריך להגיע בשבועות הקרובים.

התכנון הוא שבכל דלת יהיו 3 שכבות סה"כ, על הפח החיצוני, על הפח הפנימי, ועל הדיפון פלסטיק (פה יהיה חומר משולב ספוג ובוטילן).

• תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדכון מספר 8:

אחרי בערך שבועיים שנסעתי עם הרמקולים בפרי אייר, הגיעו הפודים סוף סוף, לא בזבזתי יותר מדי זמן, וכבר יום למחרת התחלתי לעבוד עליהם. התחלתי עם הקורה הימנית, הכל נעשה לאט ובעדינות (בכל זאת פעם ראשונה שאני מתעסק עם דבר כזה, גם אין על זה יותר מידי מידע ברשת), פעלתי לפי ההוראות שסיפק לי הבחור מהסדנא.

השלב הראשון היה להכין את הטוויטרים, כדי שיכנסו לפוד, צריך להסיר את הפלטה המלבנית, ואז יש לשייף את האוזניים של ההברגות, צעד זה הוא בלתי הפיך, ברגע שאני משייף לא יהיה ניתן להחזיר את הפלטה בעתיד.

IMG_20141130_195635.jpgIMG_20141212_131904.jpg

לאחר מכן עברתי לפודים, אחרי שבחרתי את המיקום הרצוי על הקורה, צריך לשייף את הפוד, כך שהחלק שיהיה במגע עם הקורה יהיה שטוח, וגם כדי שיהיה קל יותר לבצע את הקידוח.

IMG_20141213_163242.jpgIMG_20141213_163541.jpgIMG_20141213_163919.jpg

עשיתי רק חור אחד בפוד, השתמשתי בברגים חלולים (ניפלים), שדרכם העברתי את החיווט. כדי לחבר את הפודים לקורות השמשתי באומי נעילה, שסגורים חזק, אבל עדיין מאפשרים לי לשנות את הזווית של הפוד במקרה הצורך.

IMG_20141213_163156.jpg

IMG_20141212_131802.jpg

IMG_20141212_131809.jpg

פורסם (נערך)

נציין שאני מאוד מרוצה מההתקנה, גם מבחינת הנראות וגם מבחינת הסאונד!

ההבדל היה מורגש מהשניה הראשונה שהדלקתי את המערכת, לפני זה לא באמת שמתי לב שהמידים צוקעים, צורמים, לא נקיים - כי פשוט הייתי בהיי של המערכת. אחרי שהם התחילו לנגן בנפח סגור, פשוט וואו. לא צועקים, לא צורמים, יש קיק באס, יש קצת פאנצ'יות, הם נהיו הרבה יותר נעימים.

לגבי הטוויטר, אני לא יודע כמה זה תרם לסאונד, אני בכל אופן לא הרגשתי הבדל משמעותי, אבל שלא תטעו, אלה טוויטרים מדהימים.

אחרי ההתקנה ביצעתי כיוון אוטומטי של הפיוניר, המערכת הזאת לא מפסיקה להדהים אותי. קיבלתי במה ממורכזת וגבוהה (כמה שניתן עם המגבלות), וגם עבודת ה EQ היתה לא רעה בכלל. הדבר היחידי שהייתי צריך לשנות זה את עוצמת הסאב, הפיוניר הורידה את הסאב למינוס 13 DB.

אני העלתי אותו לפלוס 3 :twisted:.

שבוע לאחר ההתקנה יצא לי להיפגש עם סרול, במפגשון הזה ניסינו להוריד את נקודות החיתוך ל400 בעזרת ה CC, וקצת לשחק עם הגיינים לנסות לקבל תוצאה טובה יותר. יש שיפור קטן בסאונד, אבל עדיין יש הרבה לאן לשאוף.

אני מניח שכיום אני מנצל אולי 50% מהפוטנציאל של המערכת, מיום ליום אני מבין את החשיבות ואת הצורך שלי בפרוססור \ מערכת 4 חלקים, שכמו שציינתי בתחילת השרשור, זה צעד שיקרה בקרוב.

כרגע הצעד הבא שמתוכנן זה פרוייקט האיטום, צפו לעדכונים נוספים בקרוב.

עריכה אחרונה על ידי sharkol
פורסם

עד כמה שהפודים האלה יפים - זה פשוט נראה מנותק ולא שייך לרכב - קשה להסביר את זה.

וזה "בלינג בלינג" רציני עם שלושה כאלו !!! -> עצה מאוד ידידותית - תצבע אותם בשחור מט.

אבל מבפנים זה נראה טוב.

יש לך דיעה ראשונית על הסאונד לאחר שהכנסת אותם לנפחים סגורים?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
עד כמה שהפודים האלה יפים - זה פשוט נראה מנותק ולא שייך לרכב - קשה להסביר את זה.

וזה "בלינג בלינג" רציני עם שלושה כאלו !!! -> עצה מאוד ידידותית - תצבע אותם בשחור מט.

הוצאת לי את המילים מהפה.

העבודה וההשקעה נפלאה! אבל אישית זה ספציפית לא מסתדר לי בעין.

אגב, אני היחיד שמפריע לו מצבר עם פתחי מילוי מים ולא מצבר ללא טיפול אטום (שלא לדבר אולי על מצבר ג'ל)?

פורסם
גם צריך לזכור, כמה שתצליח להצניע מערכת מבחוץ - יהיה רק טוב.

יש מספיק אנשים שבשביל מנה יעקרו לך חצי אוטו.

הוא ציין כבר בפוסט קודם שהוא מחנה את הרכב רק עם מגן צל, שמסתיר את כל הפודים. אבל לא חסר שהוא ישכח פעם אחת\יסומן ע"י מישהו מהאזור שהוא גר, והלכה ההשקעה.

פורסם
הוא ציין כבר בפוסט קודם שהוא מחנה את הרכב רק עם מגן צל, שמסתיר את כל הפודים. אבל לא חסר שהוא ישכח פעם אחת\יסומן ע"י מישהו מהאזור שהוא גר, והלכה ההשקעה.

זה לא רק מגן צל. זא רואים משהו מוזר כאשר אתה מגיע לחנייה / רמזור.

יכול להיות שזה פרנוייה שלי.

פורסם

חברים אני מעריך את הדאגה.

הפודים באמת לא נראים משוייכים לרכב, אבל זה נראה כך במבט ראשון, הדש עצמו עשוי פלסטיק מחוספס, הקורה עטופה במעין בד בצבע שמנת, ופתאום צצים להם 2 פודים בכל צד שעשויים מאלומיניום.

אבל אחרי כמה מבטים מתרגלים לזה, מספר אנשים הציעו לי לצבוע אותם בפלסטידים שחור, זה רעיון לא רע.

אבל אני מאוד אוהב איך שזה נראה, אולי בעתיד אשקול את זה יותר ברצינות.

הבלינג בלינג קיים, אבל לא בצורה מוגזמת. בתמונות הפלאש גורם להם לנצנץ יתר על המידה.

אני גם מניח ש90% מהאנשים שעוברים ליד הרכב בכלל לא ישימו לב לפודים. מתוך ה10% שכן ישימו לב, אני בספק כמה מהם ידעו על מה הם מסתכלים.

במבט ראשון על הרכב לא מבחינים במשהו מוזר, רק שמתעמקים שמים לב למשהו מוזר על הקורות.

למי שלא ראה בפוסטים הקודמים, כך הרכב נראה כאשר הוא חונה:

IMG_20141219_162523.jpg

פורסם

אני יכול לאמר לך שאני חששתי מאוד בזמנו לבנות את הפודים שיש לי באוונסיס היום - "פרוייקט עמודי טווח" אם אתה רוצה להבין על מה אני מדבר.

ועוד אצלי הם על זרועות מתכווננות והחוטים מתחברים לטרמינלים על הקורות עצמן - אבל הפודים והזרועות שחורים וגם כל הפנים של הרכב שחור אז פחות רואים את זה ואז גם על זה אני שם סוכך שמש. החלונות ברכב שלי טיפה מוכהים באופן טבעי ע"י היצרן אז ככה שזה עוד יותר מקשה לראות.

אבל אצלך זה פשוט "צורח" ובנוסף לכל העניין - זו מרצדס.

זה נראה כמו זוג מנועי סילון קטנים!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שבוע טוב חברים,

אחרי לא מעט זמן, הגיע הזמן לעדכונים נוספים.

עדכון מספר 9:

כזכור לכם הרכב הוא מונית לשעבר, המונה של המונית ישב במקום המאפרה, וכאשר הורידו את המונה, הנהג לא הואיל בטובו להחזיר לי את המאפרה (כנראה מכר אותה בעבור כמה גרושים). ונשאר לי בעצם חור מגעיל שכל מיני חוטים מבצבצים ממנו, לי זה ממש הציק.

כך זה נראה :

IMG_20150214_161502.jpgIMG_20150214_161511.jpg

בנוסף, הייתי גם צריך לדאוג למיקום של הפוטנציומטר של הסאב, כניסות הUSB למערכת וכ'ו..

החלטתי לסגור את החור הזה ולבנות מעין פאנל שעליו יהיו כל הל מיני דברים שקשורים למערכת.

התחלתי לבנות שבלונה מבריסטול קשיח:

IMG_20150102_143606.jpgIMG_20150102_143719.jpg

אחרי ששמתי את השבלונה זה כבר נראה הרבה יותר טוב. היתה לי מעט התלבטות לגבי הגימור הסופי, בסוף הלכתי על גימור עץ בצבע אדמדם, לשבור קצת את המראה הפנימי.

בסופו של דבר אלו הדברים אשר הותקנו על הפאנל:

- מיקרופון לדיבורית

- מפסק חירום למגברים - מחובר לרימוט מהמערכת

- פוטנציומטר לסאב

- שני חיבורי USB של המערכת

- שקע מצת - הייתי צריך גם לדאוג למיקום נוח של הפלאפון, בסוף הלכתי על מטען משולב סטנד שמתחבר למצת, עלה לי משהו כמו 10 דולר ואני מרוצה מאוד, הסוללה נטענת והאחוזים עולים גם כאשר וייז, GPS, BT, WIFI דולקים ביחד.

את הפאנל חיברתי ע"י סקוטשים, שיהיה נוח להוציא במידת הצורך, ברגים היו מכערים לדעתי.

כך נראית התוצאה הסופית:

IMG_20150124_191104.jpgIMG-20150221-WA0001(1).jpgIMG-20150221-WA0003.jpg

IMG_20150102_143754.jpg

• תוכן חדש...