Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השלב הבא בהתקנה - האיטום.

עדכון מספר 10:

היו לי לא מעט לבטים לגבי איזה איטום להתקין ברכב, כמה חומר משולב אני צריך (בוטיל+ספוג), כמה חומר רגיל(בוטיל בלבד) ואיזה מותג.

בדיוק באותו זמן שהתחלתי לחשוב על האיטום היה כאן את הפרסום של סמיון מ ESI, שהציג חומר משולב.

וגם סרול במקביל אמר לי שהוא מחפש חברה חדשה לעבוד איתה בתחום האיטום, בדגש על חומר עבה במיוחד ביחס למתחרים.

החברה שסרול דיבר עליה היתה SKYHIGH, לא יצא לי לשמוע את השם הזה לפני, אחרי חיפוש קל בגוגל הבנתי שמדובר בחברה אמריקאית שמייצרת ציוד עזר להתקנת מערכות. אבל זאת לא סתם עוד חברה, זאת חברה שמייצרת מוצרי אקסטרים כמו שהאמריקאים אוהבים, הכל גדול יותר, טוב יותר, חזק יותר, ובעלות מאוד אטרקטיבית. בסופו של דבר בחרתי לעבוד את החומר של SKY- מדובר על בוטיל בעובי 3 מ"מ.

בנוסף לקחתי מסרול כמה שאריות מהחומר המשולב של ESI לבידוד פלסטיקה ודיפונים.

סה"כ 6 יריעות של סקיי + 2 יריעות של ESI.

גודל יריעה של סקיי הוא 60X90 , קצת יותר גדול מדלת סטנדרטית.

למי שמתעצל, זה האתר של סקיי - http://www.skyhighcaraudio.net/product

בגדול זה היה תכנון שלי:

לשים שכבה אחת של סקיי הדופן הפח החיצונית.

שכבה נוספת של סקיי בדופן הפח הפנימית.

שכבה של ESI על דיפון הפלסטיק בדלת.

בידוד דלת הבגאז'.

זאת פעם ראשונה שיוצא לי לעשות פרוייקט איטום בסדר גודל כזה, אבל הדלת של מרצדס היא דלת לא סטנדרטית בעליל מבחינת הפירוק שלה.

כל הדופן האמצעית מחוברת עם ניטים אכזריים בעובי 5מ"מ, שהפתרון היחידי הוא לקדוח אותם, ולאחר מכן לשים ברגים. זה אומנם נשמע פשוט אבל היתה לא מעט עבודה עם המסילה של החלון כדי שתשב בזווית המתאימה - משימה לא פשוטה בכלל. למזלי היה לי גם את ניר שניידר שעשה את הפרוייקט הזה לפני ויכלתי להתייעץ איתו תוך כדי.

סה"כ כל דלת לקחה לי 5 שעות עבודה, והבגאז עוד 3 וחצי שעות.

מבחינת העבודה עם החומר, לא יודע איך זה לעבוד עם חומרים אחרים, אבל למרות העובי שלו הוא דיי נוח, אני מצאתי שיותר נוח לעבוד עם יריעות קטנות, חתכתי את היריעה לרצועות קטנות, בערך 10X20, לפעמים גדולות יותר לפעמים פחות, תלוי באזור שבו טיפלתי.

ברגע שמצמידים את החומר חזק, תשכחו מלנסות להסיר אותו בעזרת הידיים, רק עם סכין.

בנוסף עמד לרשותי פן תעשייתי של METABO שישב לו במחסן של אבא.

את דלת הנוסע עשיתי ללא פן, הצמדתי את החומר עם גלגלת קטנה שהיתה לי, את דלת הנהג כבר עשיתי עם הפן, החומר נצמד הרבה יותר טוב, והאפקט של האיטום גם מורגש הרבה יותר בתוצאה הסופית.

אני לא יודע להגיד אם יש הבדל מבחינת הסאונד, אבל כאשר סוגרים את הדלתות מרגישים שדלת הנהג נאטמת טוב יותר.

בכל אופן - עבודה עם פן מומלצת במידה ויש כזה ברשותכם, אם לא עדיין אפשר להגיע לתוצאות גבוהות למדי.

אני לא ילאה אתכם בפרטים נוספים, ניגש לתמונות:

IMG_20150128_164505.jpgIMG_20150128_164523.jpgIMG_20150128_181440.jpgIMG_20150128_181448.jpgIMG_20150128_191358.jpgIMG_20150128_191405.jpgIMG_20150128_192430.jpgIMG_20150128_201747.jpg

• תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

במידה ושמתם לב, ניתן לראות שיש יריעה קטנה של איטום מקורי של מרצדס, אל תטעו.. היא לא עשתה הרבה אבל עדיין יפה מצידם :-D.

אריק - זה לא העניין הכספי, מאפרה עולה 300 ש"ח באיביי (כבר בדקתי). פשוט יותר כיף לעשות דברים לבד ושיתאימו לצרכים שלך.

IMG_20150128_212903.jpgIMG_20150128_212911.jpgIMG_20150213_151314.jpgIMG_20150213_151331.jpgIMG_20150213_153956.jpgIMG_20150213_155051.jpgIMG_20150213_160709.jpgIMG_20150213_172132.jpg

עריכה אחרונה על ידי sharkol
פורסם

שחכתי לציין פרט חשוב מאוד, השיפור בסאונד!

מבחינת רעשי הדרך, זה לא שהיו יותר מידי לפני האיטום, אבל זה הוריד במידה מסויימת רעשים נוספים מחוץ לרכב.

מבחינת המידבאס, פשוט תענוג.. קיבלתי יותר בשר בסאונד, את הפאנצ' שחיפשתי, ובכללי הוא פשוט נשמע טוב יותר עם האיטום.

אחרי האיטום רק התחלתי באמת להנות מהמערכת, ולהתחיל להגיע לתוצאה שחיפשתי (לא שעד עכשיו זה לא נשמע טוב, פשוט ידעתי שאפשר יותר).

ושלא תטעו, עדיין לא סיימתי, עוד יש פרוססור בדרך שצריך להגיע בשבועות הקרובים.

עוד כמה תמונות:

IMG_20150213_203116.jpgIMG_20150213_204213.jpgIMG_20150227_144257.jpgIMG_20150227_151641.jpgIMG_20150227_171157.jpgIMG_20150227_171205.jpgIMG_20150227_173628.jpgIMG_20150227_174750.jpg

פורסם

פשוט תענוג לעניינים מה שהולך פה :)

כל הכבוד :)

אפשר רשמים על החומר ? עד כמה באמת הוא עבה והאם זה מורגש ? יחס עלות / תועלת וכו...

כמה חומר סה"כ יצא לך 32 SQFT? , וכמה יצא נטו לכל דלת ?

אגב לגבי המצבר , זה המצבר המקורי של הרכב (מיקום) או שזה מצבר נוסף שהוסף ספציפית למערכת ?

תודה והמון הצלחה נראה מדהים.

2017 Type R

פורסם (נערך)

קודם כל תודה,

החומר עבה, לצורך העניין דיינמאט הוא בעובי 1.7 אם אני לא טועה. החומר הזה בעובי 3 מ"מ. זה מורגש במשקל שלו, ומבחינה פיזית. מבחינת העבודה דווקא הוא דיי נוח, גמיש מאוד וקל לעיבוד וחיתוך.

אני יכול להגיד לך כמעט בוודאות שזה החומר עם value for money הגבוה ביותר, מבחינת מחיר ותמורה.

אני מעריך שבודדתי 95% משטח כל דלת, על דופן הפח הפנימית השתמשתי ביריעה שלמה. על הדופן הפנימית השתמשתי בשני שליש יריעה.

סהכ לשני הדלתות הלך לי שלוש וחצי יריעות בערך.

לגבי המחיר, עשיתי עם סרול עסקה כוללת על כל הרכיבים שמסתכמת בהרבה מעל 10k. כמובן שבסדר גודל כזה המחירים לכל פריט משתנים. אז אני לא יודע להגיד לך עך מחיר, זה יהיה יקר יותר מדיינמאט ודומיו בוודאות, אבל התמורה שאתב מקבל לדעתי שווה את זה. עדיף שתיצור איתו קשר ותקבל הצעת מחיר, תראה את זה כהשקעה לטווח הארוך.

לגבי המצבר, זה המיקום המקורי של המצבר ברכב. שנתון 2010 כבר מגיע עם מצבר ג'ל מהיצרן, ונמצא מקדימה.

לצורך ההמחשה של עובי החומר, הנה תמונות שצילמתי, ובה מופיע החומר המשולב בצד שמאל (ספוג ובוטיל) והחומר של סקיי בצד ימין, התמונה לא הכי ברורה, אבל ניתן להתרשם מהעובי.

uploadfromtaptalk1425193737093.jpguploadfromtaptalk1425193833652.jpg

עריכה אחרונה על ידי sharkol
פורסם

הבנתי , לגבי המצבר , אז אתה רוצה להגיד ואם כל זה ויש לך מצבר אחד ברכב ? (אין שדרוגי חשמל ?)

ותודה לגבי האיטום נשמע ממש טוב :)

מחכה בקוצר רוח לעוד עדכונים וכמובן לשמוע במפגש דרום הקרוב :)

2017 Type R

פורסם

אין שדרוגי חשמל, המצבר הוא 100 אמפר.

הכבל מתח הראשי מהאלטרנטור אל המצבר, מגיע במקור עבה יותר מכבל 0 גייג :shock:.

כל כבלי המתח מהמצבר אל המגברים אינם מגיעים לאורך של חצי מטר, כך שאני מקבל יעילות מקסימאלית.

מה שכן, כאשר הסאב מחובר על 1 אוהם ועל מקסימום עוצמה, יש קצת משחק בטורים, והלדים בתוך הרכב קצת משתוללים. אני משתדל לא להגיע לעוצמות האלה ונשאר על הטווח הבטוח.

דבר נוסף הוא המשקל העצום שהוספתי לרכב, אני מעריך סביב 120-130 קילו. זה מורגש בעיקר בצריכת הדלק, חלה עליה בצריכה של ק"מ לכל ליטר.

גם בזה אני מתכוון לטפל, בדיוק בתהליכים לשדרוג תוכנת ניהול מנוע, שאמורה להעלות את ההספק והמומנט בצורה משמעותית.

פורסם

מגניב , אני הייתי בטוח שמגיעים לעוצמה כזאת ממש צריך עוד מצבר ואפילו איזה מצבר גל סופר איכותי וכאלה.

אז בגדול שלושת הגדולים וחיווט בריא מספיק?

2017 Type R

פורסם

עבודת בידוד יפה מאוד לבינתיים.

אם אתה תעלה את ההספק\מומנט אל תצפה לצריכת דלק טובה יותר אלא בדיוק להפך או במקרה הכי טוב - הבדל מאוד זניח אם בכלל. ההספק הזה אמור להגיע מאיזשהו מקום.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אגב כמו שאדי ציין שדרוג תוכנת ניהול מנוע ולא משנה של איזה חברה תבחר לעשות לא תשנה לטובה את צריכת הדלק , להפך בכל נסיעה שהיא לא מנהלתית ורגוע מאוד הצריכה תהיה רעה יותר.

מה שכן מאוד מאוד מורגש זה העליה בהספק בעיקר בקג"מ.

עשיתי את השדרוג הנ"ל בלא מעט רכבים ואני מבין דיי טוב בנושא , במידה ותרצה יעוץ אתה מוזמן.

2017 Type R

פורסם

הכנתי הרבה מאוד שיעורי בית בנושא שדרוג התוכנה, אמנם זה לא הפורום הנכון אבל עדיין, נשתף אתכם בתובנות שלי.

הרכב הזה מגיע ב2 דגמים עיקריים, C200 ו C220 אשר מגיעים עם אותם מכלולים בדיוק. מנוע דיזל 2200 טורבו.

הראשון עם 136 כ"ס והשני עם 170, כאשר ההבדל הוא במחיר כמובן, ובעיקר תוכנת ניהול המנוע.

כיום המשקל הרטוב של הרכב (מיכל דלק מלא + נהג + מערכת וכל הציוד שהתקנתי) הוא סביב 1900 קילו. זה מורגש יותר בצריכה ולא בסחיבה.

ניתן להגיע בקלות לאזור ה190 כ"ס ומעל 40 קג"מ - שיפור משמעותי ביותר.

בהנחה ואני נוסע בצורה נורמאלית וסבירה, צריכת הדלק צריכה להשתפר, כמובן שאם אני לוחץ - בדיוק ההפך יקרה.

בנוסף גם תגובת המצערת צריכה להשתפר, משהו שדיי מציק לי היום.

כל היתרונות והחסרונות נלקחו בחשבון, לדעתי היתרונות גוברים בהרבה על החסרונות.

לפי חישוב שעשיתי לטווח הארוך, תוך פחות מ3 שנים אני מחזיר את ההשקעה בחיסכון בדלק, במקרה הגרוע ביותר.

אני מתכנן נכון להיום להישאר עם הרכב יותר מ 3 שנים.

פורסם

אני נוסע עם תוכנה כבר מעל ל 4 שנים , ככה שאין ספק בכלל שזה שווה את זה.

אני פשוט רוצה שתבין נסיון אישי שצריכת הדלק לא תשתפר , ומי שאומר לך אחרת פשוט משקר לך כדי להוציא יפה מותג כזה או אחר.

התוכנה היחידה בשוק שיכלה אולי איך שהוא לשפר לך את צריכת הדלק היא תוכנת קאסטום שנצרבת בזמן אמת על דיינו ומותאמת ספציפית לדרישות שלך ולצרכים שלך , נכון להיום יש רק טיונר אחד בארץ שעולה את זה וקוראים לו דני ממקס טיונינג.

ופה נסכם את זה , זה ה מה שנקרא "5 אגורות שלי בנושא" :)

2017 Type R

פורסם

אין יש מאין.

ה2 אגורות שלי בנושא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אנחנו קצת גולשים מהנושא,

אבל להזכירכם מדובר במנוע דיזל ולא בנזין.

ג'קה תקן אותי אם אני טועה, אבל אני מאמין שיש לך ניסיון עם מנועי בנזין בלבד (וואגיות).

ההשפעה של תוכנת ניהול מנוע שונה במנועי בנזין ודיזל, אבל התוצאה הסופית היא כמובן זהה.

אני לא מצפה לניסים ונפלאות כמובן (שיפור של 5-10% בהינתן אותו מסלול וצורת נהיגה), וברור שאני גם מחפש את השיפור בכוח ובסחיבה. אבל הכנתי לא מעט שיעורי בית בנושא, במיוחד על הרכב והמנוע הספציפי, ויש המון מידע בפורום של מרצדס.

הייתי שמח לעשות תוכנה אצל מקס, אבל לצערי הוא לא הצליח להתחבר למחשב הרכב, אין לו את הציוד המתאים, כרגע במגעים מול E&A שטוענים שיש ברשותם את הציוד הנדרש. כמובן שאעדכן לאחר הביצוע.

• תוכן חדש...