Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ברשותי פיג'ו 407 2.0 שנת 2007

לאחרונה אני מבולבל בקשר למיכל שבו ממלאים נוזל קירור, אני מילאתי את זה בנוזל קירור ואומרים לי שצריך למלא את זה במים (לאחרונה מילאתי במים), מישהו מכם יכול לאמת? חשוב לציין שעד עכשיו הרכב נוסע נהדר (הצג מראה על 90-100 מעלות)

פורסם

אתה קצת לא ברור ..

יש מים נוזל שמשות ..

ויש נוזל קירור זה דברים שונים ולמלא אותם לכל אחד יש את המקום שלו..

אין כמו אלפא :)

פורסם

נוזל קירור בלבד!

אם יש לך מים במיכל, ממליץ לגשת למוסך, לבצע ריקון, ניקוי מערכת ולאחר מכן למלא נוזל קירור איכותי.

אין סיבה שתמלא נוזל קירור, אם אתה ממלא בכמויות קטנות אחת לכמה אלפי ק"מ זה סביר, אם מדובר על 2-3 ליטר ב1000 ק"מ כדאי לבדוק כי יש נזילה או איבוד מסיבה אחרת.

The Coolest - לנוכח התמונה ניתן להבין שהוא מתכוון למיכל נוזל הקירור של הרכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אתה עושה קצת סלט בכמה שאלות לא ברורות. נוזל קרור ממלאים רק כזה שהיצרן ממליץ עליו (במקרה שלך טכניק, לא יקר) ורק בעת החלפה יזומה של הנוזל.

כמובן שבודקים מדי שבוע מפלס, ואם חסר נוזל אז ממלאים ומטפלים בהקדם בתקלה שגרמה לנוזל הזה לברוח מהמערכת הסגורה.

פעם בשנתיים/30-40K מחליפים את כל הנוזל באופן יזום ומנקזים אוויר בעת המילוי.

את הבדיקה מבצעים אך ורק כשהמנוע קר (סכנת כוויה) וממלאים במכל עיבוי שאליו מחוברים שלושה צינורות, ואם המכסה מקורי, כתוב עליו F/O עם איור של חוברת, כאשר הכוונה לספר הנהג שנקרא גם ספר רכב. את הספר הזה מאוד מומלץ לך לקרוא על בוריו.

פורסם (נערך)

מחיפוש של שניה בגוגל אפשר היה למצוא את התשובה לשאלה.

הנה מדריך שמסביר איך בודקים את מפלס נוזל הקירור של המנוע:

http://teon.co/cars/peugeot-407-petrol-2-dot-2/manuals/51b71dfaa114603275000202/chapters/weekly-checks/chapter_parts/checking-coolant-level

כפי שנאמר מעלה, חייבים למלא את הנוזל קירור המקורי של היצרן. במידה ומחליפים את כל הנוזל לחדש, עדיין מומלץ מאד להשתמש בנוזל מקורי, אבל אפשר גם להשתמש בנוזל אחר שעומד באותם סטנדרטים ובעל תכונות זהות.

אם עירבבת שני נוזלי קירור שונים, אז עדיף להחליף את כולו לחדש כדי למנוע נזק למערכת הקירור והמנוע, כי אי אפשר לדעת איזו תגובה כימית יכולה לקרות כשמערבבים שני נוזלי קירור שונים - זה לא סתם מים.

אם הכוונה היתה לנוזל שמשות - זה שמושפרץ על השמשה כשאתה מושך את הידית שמפעילה את המגבים, אז זה הצינור פלסטיק הלבן עם המכסה הכחול בצד שמאל בחזית הרכב

Peugeot_407_V6_engine.JPG

אפשר לראות אותו כאן בצד הכי שמאלי של התמונה באמצע.

אפשר לקנות נוזל יעודי לניקוי חלונות, אני אישית משתמש במים מהברז שהעברתי דרך פילטר בריטה ולא נתקלתי בבעיות.

עריכה אחרונה על ידי The Coolest
פורסם

שמואל,תלך למוסך פיגו שיחליפו לך את כל הנוזל קירור לנוזל קירור של פיגו{רק כזה עם סמל פיגו על הבקבוק}.

בכל מקרה צריך לעשות את כל שנתיים.

פורסם (נערך)

אני חושב שעכשיו הבנתי את השאלה:

ככלל, מאוד לא מומלץ למלא מים בלבד במקום נוזל קרור יעודי (מה גם שהנוזל עליו ממליץ היצרן אינו יקר כמו אצל יצרנים אחרים). הנוזל הזה, טכניק, מגיע מוכן לשימוש בניגוד לתכשירים אחרים שצריך למהול במים לפני המילוי.

אין כל קשר לנוזל לניקוי שמשות (שממלאים במכסה שאינו מתברג אלא נפתח במשיכה).

שבת שלום, ותהנה מהרכב הנפלא והמנוע העמיד (בתחזוקה נכונה) גם אם הוא לא המנוע es9 הנהדר שמצולם מעלה.

עריכה אחרונה על ידי Eily
פורסם

תודה על התשובות, אבל אני מנסה להבין שאין מיכל במנוע שצריך למלא בו רק מים בלבד?

נוזל בלמים, שמן מנוע, נוזל קירור, נוזל שמשות ו...?

פורסם

המקום היחיד שבו מותר למלא מים זה מיכל לניקוי שמשות.

בכל שאר המקומות ממלאים את הנוזל המתאים.

במנוע שמים רק שמן מנוע, בצמיגות ומאפיינים הנדרשים ע"י היצרן.

במיכל נוזל בלמים ממלאים אך ורק נוזל בלמים מתאים!

נוזל קירור ממלאים כמו שכבר הוסבר בהודעות מעלה.

פורסם

אוקי תודה רבה

אלך בהמשך השבוע למוסך על מנת לבצע ניקון במיכל נוזל קירור שיש בו מלא במים ולשים בו נוזל קירור איכותי

למען האמת התגעגעתי למוסכניק שלי במוסך מורשה (לא פגשתי איתו הרבה זמן מאז הטיפול האחרון)

תודה על התגובות.

• תוכן חדש...