Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוזמה מבורכת, הגיע הזמן.

חבל באמת שאין פטור מתשלום אגרת רישוי בנוסף לביטול הטסט.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

זה מבורך! הגיע זמן לזה. צעד הגיוני ונכון. מקווה שיהיה יישור קו על התקנה האירופאית גם לרכב עד גיל 10 של טסט כל שנתים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כלומר רכב חדש שנקנה עכשיו עד לאישור החוק לא יהיה זכאי להטבה הזאת?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יוליאן, למה אתה חושב ככה? לפי מה שאני מבין מהכתבה, זה לא מה שמשתמע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני שואל צבי,כי זה לא היה ברור מאיזה תאריך רכב חדש יכנס להטבה הזאת,למשל הספייס עלתה ביוני 14,היא תקבל את ההטבה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

יוליאן, לפי מה שכתוב בכתבה ניראה כל מי שיש לו רכב חדש הולך להנות מהתקנה וכל מי שיש לו רכב עד גיל 10 יהנה לעשות טסט פעם בשנתיים במקום פעם בשנה. מקווה מאוד שזה אמיתי.

עריכה:

ניראה שתקנה של הטסט נכונה:

http://cars.walla.co.il/item/2802575

אבל אין אזכור לטסט כל שנתיים לרכב עד גיל 10.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

בווי נט היה כתוב שבקרוב זה יאושר ובוואלה כתבו שנחתם כבר.. אז מה באמת קרה?

ואם הרכב שברשותי עלה לכביש באוגוסט 13, החוק תקף גם עליי?

פורסם

דווקא לא מצטרף לחגיגת המברכים.

לדעתי הדבר יגרום לדרדור ברמת הבטיחות של רכבים בכביש.

אין זה נכון ליישם תקנות שטובות למנטליות אירופאית למציאות הלבנטינית שלנו.

הסבר :

בשלוש שנים הרכב לא יעבור שום ביקורת בטיחות . הכיצד ? 90% מהנהגים כלל לא מודעים או איכפת להם מצב בטיחות רכבם. מי מתייחס למצב הצמיגים או מערכת התאורה ותקינותה ? ראיתי כבר מכוניות חדשות מאוד עם פנסים שרופים. מתי ראיתם מישהו טורח לבדוק בעצמו אורות ברקס לדוגמא ?

בחו"ל בטיפול שגרתי במוסך בודקים בפדנטיות את כל מערכות הרכב. כיום רכבים רבים בארץ רואים מוסך פעם ראשונה לאחר שנתיים.

90% מהמוסכים המורשים לוקחים זמן יצרן מלא על טיפול קטן או גדול ומדלגים על חלק/רוב הפעולות של סעיפי הבדיקה. הם מסתפקים בהחלפת שמן ופילטר, פרוק גלגלים חלקי וזהו... במפרט יצרן יש בד"כ עשרות בדיקות שמחפפים...

גם לגבי רכב ליסינג- טעות חמורה. מעכשיו טסט ראשון לאחר זמן כפול . רכב ליסינג יוכל לגמוע 100,000 ק"מ לפני טסט ראשון ובדיקת בטיחות מלאה ראשונה מאז עלה לכביש. מעניין מה מצב צמיגיו הסיניים ושאר המערכות...

פורסם

ידידי,

רכבי ליסינג והשכרה עוברים טסט כבר מהשנה הראשונה שלהם על הכביש.

אגב, ל90 אחוז מהלקוחות שלי (הרכב ליסינג יותר מתוחזק מהפרטי) - מהצמיגים ,מגבים,ועד המנורות.

מצד שני - ראיתי הרבה רכבים במצב לא מבריק גם בליסינג ובהשכרה.

פורסם

איכשהו הטסט השנתי נתפס כחוויה קשה, לא מבין למה אנשים מפחדים ממכון הטסטים. נסיעה קצרה למכון, בדיקה מקצועית ברוב המקומות ותיקונים שבדרך כלל בטיחותיים. בכל 12 השנים שאני מחזיק ברכב, קרה שנכשלתי 3 פעמים ותמיד מסיבות מוצדקות, פעם פנסים עכורים, ופעם גומייה קרועה בציריה, ופעם כיוון אורות, מזל שהיה הטסט ואני עוד נוסע ברכבים ישנים.

בעיניי הטראומה העיקרית זה תשלום האגרה בסניף הדואר, חבל שבזה לא עזרו.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

טסט זה באמת חוויה קשה כי מחפשים איך להרוויח עליך כסף (לא בכל מכון). החל מהחלפת לוחית רישוי כאשר לא צריך, רכישה אצלם של תוסף לדלק כדי לעבור ועוד, כיוון פרונט כאשר לא צריך, נחלפת גמויות גם כשלא צריך במקרה שיש למכון טסטים כם מכון פרונט או מוסך. חוץ מזה, זה זמן מיותר לבזבז. כל עוד הרכב באחריות ומטופל לפי הספר, מבחן רישוי זה הדבר המיותר ביותר שיש.

פורסם

2 טסטים לרכב בן 10?

זאת אומרת שכדי שאני לא אצטרך לעשות 2 טסטים הרכב שלי צריך להיות משנה 2004 ומעלה? למה?

כרגע אני בעל רכב שנת 1998, שבלי עין הרע לא רואה מוסך, לא מעשנת, לא מזהמת יחסית למתחרות, וזה יהיה כאב גדול בכיס לעשות טסט פעמיים בשנה!

אתם צודקים לגבי הרכבים המתפרקים של שנות 95-2000, מעשנים, זיהום וכו'.. אבל מצד שני יש עוד רכבים שלא באמת מתנהגים ככה, וזה סתם פוגע בפרנסה שלהם (לשלם על עוד טסט על רכב תקין).

Volkswagen Golf 06' 1.6

• תוכן חדש...