Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אמא שלי עם ראב 4 שנת 2007.

אומנם זה לא אותו הדגם, אבל הרכב כבר עם 190 אלף ק״מ.

את המבחן האמינות היא עוברת בגבורה, הרכב עבר אך ורק טיפולים תקופתיים.

למעט החלפת סליל כרית אויר (שנמצאת בהגה), שנה לאחר ההחלפה יצאה קריאת שירות להחלפת סיליל ההגה.

הגענו למוסך המרכזי שם החליפו שוב לסליל חדש ונותנים זיכוי למי שיצא לו להחליף את החלק לפני על חשבונו.

האוטו בסה״כ נחמד, לא מיוחד.

אך מאוד מאוד נוח מהרבה בחינות, לאמא שלי הוא בדיוק בגובה, לא צריך לטפס אליו ומצד שני לא צריך לקום מימנו.

הגובה שלו הוא בדיוק כמו לשבת לשולחן האוכל.

כך גם תא המטען מבחינת גובהה העמסה, נפח תא המטען דגול וגם פתח הכניסה שלו.

הספסל האחורי מאוד מרווח.

הקטע הפחות נעים של הרכב הוא שהרכב מאוד נוקשה.

כל זה מדובר על הדגם הקודם של שנת 2007.

עריכה אחרונה על ידי פלג_
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הקשקאי הישן דיי צפוף ורועש ותא הנוסעים קצת זול.

המאזדה מרגיש הכי טוב מבפנים, נוחות הנסיעה שלו טובה משל הראב 4 וגם התנהגות הכביש עדיפה.

יש סיבה מיוחדת שעל הראב 4 המשומש דורשים 12 אלף שקלים מעל המחירון? או שמדובר פשוט בשקלול חודש העלייה לכביש? (עדיין נראה קצת מוזגם).

בכל מקרה לדעתי המאזדה עדיף, גם כחדש אני חושב שהוא אחד הג'יפונים היותר טובים בקטגוריה.

130 אלף זה מחירון משוקלל (כולל עליה לכביש וכו'), מחירון שורה הינו 123K ש"ח.

יש מעט מאוד היצע (כרגע ביד 2 יש רק 3 מכוניות מפרטיים) וכנראה שיש יותר מדי ביקוש - זה מה שלמדתי בכלכלה :)

פורסם

עד שבוע שעבר ב-142k יכולת לקנות ספורטאז' חדש במבצע עם כל מיני מועדוני צרכנות.

במצב הזה ועם כל הג'יפונים הקטנים אני מתקשה להאמין שיש ביקוש מטורף לראב 4 בן שנה וחצי ב-142 אלף שקלים, כמעט 10 אחוזים מעל המחירון - הזוי לגמרי במצבו של שוק המשומשות המקומי.

פורסם

הקשקאי זה בכלל רכב שהושק בסביבות 2008 ומבפנים אכן מרגיש כמו רכב בן 7 שנים.

הטויוטה לטעמי לא מצדיק מחיר ורק המאזדה נשמע כמו הצעה טובה מכל הבחינות.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

בין האלטרנטיבות שהצגת הייתי בוחר במאזדה 5, אבל במחירים האלה כנראה שהייתי פוסע לסוכנות קיאה הקרובה ומזמין ספורטאג' חדש במחיר שלא עולה שבין 142.0 ל 150 אש"ח.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מאזדה 5 אחד הרכבים הכי לא נוחים שיצא לי לנהוג בהם,כל סדק בכביש מורגש,הכסאות צרים ולא נוחים,רעשי כביש ורוח חזקים כבר במהירות נמוכה,איכות חומרים בינונית,כמעט כל אלטרנטיבה תהיה טובה יותר.

חוץ מזה זה מיניוואן,ופותח שרשור ביקש המלצה לגיפון.

אפשרות נוספת זה לקחת גיפון בן שנתיים-שלוש,אבל ברמה גבוהה יותר,כמו:אודי,אינפיניטי,וכו.

פורסם

כמו ש GUGY ציין, בסכום של 180-200 אלף תוכל למצוא רכבי פנאי יוקרה יד 2, שיתנו לך הרבה יותר מטויוטה ראב 4 או ניסאן קשקאי.

לדוג':

אינפיניטי EX

אינפיניטי FX

אאודי Q5

קדילק SRX

מרצדס GLK

במוו X3

וכמובן שישנם עוד רכבים ברשימה

רכבים במחיר של 180-200 בגס יהיו ממודל 2010-2011 (תלוי בדגם) ובסחירות.

בתמורה אתה מקבל- מצד אחד,מנועים חזקים ומודרנים יותר, איכות חומרים גבוהה יותר, אבזור עשיר יותר, טכנולוגיה מתקדמת יותר

מצד שני, רכב לא חדש, עלויות אחזקה וביטוח גבוהות מעט יותר

דרור- מנהל מוטורקאר

פורסם
מאזדה 5 אחד הרכבים הכי לא נוחים שיצא לי לנהוג בהם,כל סדק בכביש מורגש,הכסאות צרים ולא נוחים,רעשי כביש ורוח חזקים כבר במהירות נמוכה,איכות חומרים בינונית,כמעט כל אלטרנטיבה תהיה טובה יותר.

חוץ מזה זה מיניוואן,ופותח שרשור ביקש המלצה לגיפון.

אפשרות נוספת זה לקחת גיפון בן שנתיים-שלוש,אבל ברמה גבוהה יותר,כמו:אודי,אינפיניטי,וכו.

אני מניח שהוא התכוון ל-cx5, בכל מקרה דיי מסכים עם דיסקו, הספורטאז' הבסיסי מספק תמורה טובה למחירו.

פורסם

ראשית תודה רבה לכל מי שטרם לשיח :-D

אני רוצה לסכם ולקבל החלטה. כדי להקל על עצמי ועליכם, בניתי את הטבלה הבאה:

[TABLE=class: grid, width: 500, align: right]

[TR]

[TD][/TD]

[TD]טויוטה RAV4[/TD]

[TD]מאזדה CX5[/TD]

[TD]ניסאן קשקאי[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]חדש[/TD]

[TD]יתרונות

גודל, נוכחות, מוניטין, סחירות ושמירת ערך, אופציה שמרנית מבחינת המנוע + גיר. לא קיים בציי רכב. מיוצר ביפן, 5 שנות אחריות (3 מלאה של יבואן + 2 של המוסך על מרכיבים עיקריים).

חסרונות

4x4 - עלות המערכת, יותר צריכת דלק ולדעתי יותר בתחזוקה. הדגם הבסיסי ממש לא מאובזר.[/TD]

[TD]יתרונות

גודל, אבזור, נוכחות, מנוע + גיר "קונבנציונאליים", זול יחסית בגלל מבצעים. צריכת דלק טובה.

חסרונות

דגם חדש (מתיחת פנים) הוצג החודש.

מנוע 2.0 קצת חלש (לא מפריע לי, אנחנו נוסעים רגוע)[/TD]

[TD]יתרונות

קטן אבל חמוד, מאוד מאוד מאובזר, צריכת דלק נמוכה

חסרונות

גודל חיצוני ומרחב פנימי קטן משל RAV4 ו- CX5, שמירת ערך, סיכון לגבי מנוע טורבו 1.2[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]משומש (2012-2014)[/TD]

[TD]יתרונות

כמו בחדש, אותו רכב בדיוק.

חסרונות

מעט היצע בשוק יד 2, המחיר הנדרש הרבה מעל המחירון.[/TD]

[TD]יתרונות

כמו בחדש, פחות מבאס לקנות בגלל הגדם החדש

חסרונות

מעט היצע בשוק יד 2, המחיר הנדרש מעל המחירון.[/TD]

[TD]יתרונות

מחיר נמוך משל המתחרות

חסרונות

דגם מיושן וקטן יחסית, כנראה שהחלפת לדגם חדש עדיין לא מתומחרת במחירון[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

מכל זה יוצא שהכי משתלם זה מאזדה CX5 משומשת. האם פספסתי משהו?

פורסם

אני במקומך הייתי פוזל ומזיל ריר על וולוו cx60 שנת 2012 שלוקח בקלות את ככככללל היפאניות מבחינת נוחות וביצועים.

לרכב יש 203 סוסים, מושבי עור, מערכת סראונד מפנקת, חימום במושבים ועוד הרבה כל-טוב.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם
אני במקומך הייתי פוזל ומזיל ריר על וולוו cx60 שנת 2012 שלוקח בקלות את ככככללל היפאניות מבחינת נוחות וביצועים.

לרכב יש 203 סוסים, מושבי עור, מערכת סראונד מפנקת, חימום במושבים ועוד הרבה כל-טוב.

הסיבה ללכת על יד 2 היא על מנת להוזיל את עסקה לכיוון 130-140K, ולא לקחת במחיר של 170-180K משומש הרבה יותר מפואר עם הרבה יותר כח. אנחנו פשוט לא זקוקים לזה.

פורסם

אל תהיה בטוח שזה לא יוזיל את העסקה,המצב בשוק זוועה כמו שמעולם לא היה,זה שוק של קונים!.

מעבר לכך הרכב ספג כבר את רוב ירידת הערך,והכי חשוב הרמה של הרכב גבוהה בהרבה מכל טויוטה או ניסן,ואת זה אתה לא יכול להעריך אז שלא תנסה.

פורסם

גם ירידת הערך שהוא יספוג תהיה משמעותית יותר גדולה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

לא נכון,הירידת ערך של רכב חדש היא משמעותית בעיקר בשלוש השנים הראשונות,אחרי השלוש שנים ירידת הערך מתמתנת משמעותית,זה עובד ככה בכל סוגי כלי הרכב וזה דבר ידוע.

פורסם

תנסה למכור וולוו ישנה ותנסה למכור טויוטה מאותה השנה - מה תמכור מהר יותר ומה תמכור קרוב יותר למחירון?

לשעבר:

• תוכן חדש...