Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

GUGY - אני מבין את הרציונל שלך - אתה אומר שבאותו סכום (170-180K) אפשר לקבל הרבה יותר תמורה לכסף ברכב בן 2-3 שעלה כחדש כ- 300K.

אבל לפי הבנתי יש לזה משמעויות הן בתחזוקה (עצם זה שהרבה כבר לא באחריות וגם באופן כללי תחזוקה של רכב כזה יקרה יותר), הן בביטוח, הן בצריכה הדלק והן בירידת הערך שתמשיך להיות גבוהה יותר (באחוזים) מג'יפון יפאני טיפוסי.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאור המטרות שלך בקניית הרכב לדעתי הפרמטרים הכי חשובים מבחינתך צריכים להיות נוחות וחיסכון בדלק (עד כמה שאפשר).

אני הייתי באותה התלבטות לפני כמה שנים ובדיעבד אני יכול להגיד שלא פעלתי נכון, אבל מאז עברו הרבה מים בנהר.

הייתי ממליץ לך לעבור על הכתבה הזאת ttp://www.mako.co.il/cars-road-tests/Article-8dff27a65a6d741006.htm?sCh=cf404569c706a210&pId=2082585621. יש שם התייחסויות מאוד ענייניות לקיה ספורטאז', יונדאי ix35, סובארו XV, סקודה יטי (הכי פחות מרשים לדעתי) ואופל מוקה .

פורסם (נערך)
GUGY - אני מבין את הרציונל שלך - אתה אומר שבאותו סכום (170-180K) אפשר לקבל הרבה יותר תמורה לכסף ברכב בן 2-3 שעלה כחדש כ- 300K.

אבל לפי הבנתי יש לזה משמעויות הן בתחזוקה (עצם זה שהרבה כבר לא באחריות וגם באופן כללי תחזוקה של רכב כזה יקרה יותר), הן בביטוח, הן בצריכה הדלק והן בירידת הערך שתמשיך להיות גבוהה יותר (באחוזים) מג'יפון יפאני טיפוסי.

אני אומר שבסכום,אפילו נמוך יותר ניתן לקבל תמורה גדולה בהרבה לכסף.

רכב חדש,לא משנה אם הוא יפני,איטלקי,או גרוזיני,יאבד מערכו תמיד יןתר{באחוזים} מרכב בן 3 שכבר קיבל את ה"מכה" בערכו,ועכשיו ירידת הערך שלו מתמתנת בצורה משמעותית,ככה שמה שרשמת פשוט אינו נכון,רכב מאבד מערכו את המקסימום בשלוש השנים הראשונות לחייו.

לגבי עלויות האחזקה,חלפים לרוב יהיו יקרים יותר בגיפ/ון יוקרתי,אך לא בכל מקרה,בהחלט יכול להיות גם ההפך,זה כבר תלוי גם בדגמי הרכבים המדוברים.

לגבי צריכת הדלק,אתה בהחלט שוגה,אל תהיה מופתע אם הראב4 יאכל יותר דלק מQ5 עם מנוע 2.0 טורבו,ככה שזה גם מקרה שתלוי דגם הרכב.

חלק גדול מתחשיב פוליסת הביטוח נגזר מקוד גניבת הרכב,ככה שאל תתפלא אם לבטח ראב4 חדשה זה יותר יקר מלבטח מרצדס GLK בת 3.

לגבי האחריות,בכל מקרה מדובר ברוב הרכבים האלה אחוז תקלות נמוך ב3 שנים הראשונות,ואני מבטיח לך ש איניפניטי בת 3 תהיה אמינה לא פחות מקשקאי או ראב4 חדש.

במקומך לא הייתי חושב פעמיים,מכיוון שאין שום תמורה מיוחדת שמקבלים בגיפונים הפשוטים האלה,למעשה אלה שהצעת הם משפחתית יפנית ממוצעת עם ישיבה קצת גבוהה יותר,לעומת זאת בגיפונים ברמה גבוהה יותר,אתה מקבל איכות חיים מקסימלית,עם ירידת ערך נמוכה בהרבה.

עריכה אחרונה על ידי GUGY
פורסם (נערך)

את הקשקאי החדשה פסלתי בגלל המנוע החדש 1.2 טורבו - הבנתי שמנוע זה מחליף את ה- 1.6 האוטמוספרי ומנוע 1.6 טורבו בנזין יגיע בהמשך לארץ.

אני מתמקד בשלב זה בחיפוש של מאזדה CX5 או טויוטה ראב 4 יד שניה שנים 2013-2014.

מצאתי אקזמפלר די שמור של RAV4, אבל המוכר סיפר שלרכב הייתה מעיכה קטנה מאחור בדלת תא מטען ופגוש אחורי. כתוצאה מכך הוחלפו דלת תא מטען ופגוש אחורי בחלקים חדשים ומקוריים. לפי הרישום בטויוטה לא התבצע פחחות, רק החלפות וצביעת הדלת.

לפי המוכר, הוא קיבל מהשמאי ירידת ערך של כ- 1000 ש"ח (0.5% - האם סביר?)

השאלות הן

1. האם זה נחשב לתאונה? האם החלפות מסוג זה מגלים בבדיקה?

2. האם וכמה זה צריך להשפיע על המחיר כשאני רוכש את הרכב ועד כמה זה יקשה עלי למכור את הרכב בהמשך.

תודה

עריכה אחרונה על ידי Random

• תוכן חדש...