Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

המטרה היא לקנות ג'יפון לאשתי - רב הנסיעות בתוך העיר, כ- 5 אלף ק"מ לשנה עם 3 ילדים הכוללים כסא ובוסטר.

אני מסתכל על שני רכבים חדשים, אם כי לא פוסל אותם כיד שניה אם ההפרש יהיה משתלם כדי לחסוך קצת.

1. טויוטה ראב 4 ברמת גימור GLI (במסגרת המבצע הנוכחי 171K על הכביש, אבל הוא חייב לעלות לכביש ב- 2014. אם אני רוצה לעלות אותו לכביש בינואר 2015, המחיר הוא ללא מבצע, כלומר 177K ש"ח).

2. ניסאן קשקאי החדשה בנזין 1.2 טורבו ברמת גימור Acenta SV (ב- 168K על הכביש) או Tekna (ב- 178 ש"ח על הכביש).

לפי התרשמות שלי, הקשקאי הרבה יותר מאובזר, אבל הראב 4 גדול יותר (ואולי גבוה יותר?).

חוץ מזה, אני קצת חושש מהמנוע החדש של רנו-ניסאן. האם הוא מספיק חזק והאם מספיק אמין.

בקיצור - אשמח מאוד אם תעזרו לי להחליט.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא נהגתי עדיין בקשקאי החדש, אבל לדעתי ה-RAV4 לא שווה את הכסף. ג'יפון לא מספיק טוב - לא מאוד חסכוני, לא נוח, לא מספיק זריז ולמעשה למעט מושב אחורי מרווח במיוחד אין לו יתרון משמעותי על פני הג'יפונים הזולים ממנו.

במחיר הזה אני הייתי מעדיף את סובארו פורסטר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בין שתי ההתלבטויות שלך הייתי בוחר ללא ספק בטויוטה. עניין של שמרנות.

אם פותחים את הרכב לדיון מעבר לשניים שהזכרת אז ההתלבטות שלי היתה בין קיאה ספורטאז' לבין סובארו XV או סובארו פורסטר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אם כבר הכנסת את הקשקאי לסיפור, אני ממליץ לך לבדוק גם את הדיזל.

יעלה לך כמו הראב 4, יותר חזק מהבנזין המקביל ולדעתי גם יהיה יותר קל למכור אותו בעתיד (דיזלים נמכרים עם קילומטרג' מאוד גבוה, ככה שרכב דיזל עם נסועה של בנזין יכול להמכר במהירות לדעתי).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
מה מיוחד בסובארו פורסטר? כפי שכתבתי, הרכב לא מיועד באמת לשטח.

ברור, אבל אם כבר קנית ג'יפון עם 4X4 קבוע וצריכת דלק גבוהה אתה לא רוצה לדעת שהוא גם יכול אולי, אם תרצה, בטעות, בלי שום כוונה אבל ככה יצא, לעשות איתו משהו - שהוא גם יכול?

כי אם לא, אז למה קנית בכלל רכב עם הנעה כפולה, בזבזת דלק ושילמת יותר בעלות הרכישה? לך על ג'יפון 2X4 כמו הקשקאי או מיצובישי אאוטלנדר. מבטיח לך ש-90 אחוז מהשכנים לא ידעו.

חוץ מזה, הפורסטר נוח יותר בכביש וחסכוני יותר בדלק. מצד שני תא הנוסעים של טויוטה ראב4 איכותי יותר.

פורסם
אם כבר הכנסת את הקשקאי לסיפור, אני ממליץ לך לבדוק גם את הדיזל.

יעלה לך כמו הראב 4, יותר חזק מהבנזין המקביל ולדעתי גם יהיה יותר קל למכור אותו בעתיד (דיזלים נמכרים עם קילומטרג' מאוד גבוה, ככה שרכב דיזל עם נסועה של בנזין יכול להמכר במהירות לדעתי).

לדעתי הדיזל תהיה רועשת יותר, לכן לא רואה טעם להוסיף עוד 10 אלף ש"ח על דיזל בשביל 5 אלף ק"מ בשנה רק בשביל שיהיה יותר קל למכור אותו. זה בהנחה שמנוע בנזין יהיה מספיק חזק בנסיעת מבחן.

פורסם
ברור, אבל אם כבר קנית ג'יפון עם 4X4 קבוע וצריכת דלק גבוהה אתה לא רוצה לדעת שהוא גם יכול אולי, אם תרצה, בטעות, בלי שום כוונה אבל ככה יצא, לעשות איתו משהו - שהוא גם יכול?

כי אם לא, אז למה קנית בכלל רכב עם הנעה כפולה, בזבזת דלק ושילמת יותר בעלות הרכישה? לך על ג'יפון 2X4 כמו הקשקאי או מיצובישי אאוטלנדר. מבטיח לך ש-90 אחוז מהשכנים לא ידעו.

חוץ מזה, הפורסטר נוח יותר בכביש וחסכוני יותר בדלק. מצד שני תא הנוסעים של טויוטה ראב4 איכותי יותר.

אכן אין שום סיבה אמיתית לקחת 4x4, למרות שסוכן מכירות של טויוטה הסביר לי שגם בכביש רטוב להנעה כפולה יש יתרון וזה משפיע על בטיחות אקטיבית.

הסיבה היחידה שאני מסתכל על RAV4 היא שאני אוהב את המראה החיצוני שלו ועצם זה שזה "טויוטה" עם מוניטין (הרכב מיוצר ביפן).

בפנים הרכב אומנם מרגיש מרווח, אבל מאוד לא מתקדם עם חלק מהפריטים שנשארו כפי שהם משנות ה- 90 - כמו השעון, הפלסטיקה לא נעימה למגע.

לעומת זאת הקשקאי נראה הרבה יותר "הי-טקי" ומאובזר בלי סוף, גם בגרסת SV (ב- RAV4 אפילו בגרסת פרימיום אין גג נפתח או פנורמי).

הדבר שמרתיע אותי זה המנוע החדש והקטן, למרות שאני נוסע היום על מנוע דומה באוקטביה החדשה והרכב מרגיש יותר זריז מה- 1.6 של הפוקוס טורר 2011 שהייתה לפניו.

פורסם

הראב4 בהחלט אחד הרכבים הפחות טובים בסגמנט,הקשקאי הרבה יותר מוצלח ומודרני ממנו.

אני הייתי בודק גם את הפורד קוגה והפיגו 3008,שני רכבים פשוט מעולים.

פורסם

בוקר טוב,

פות"ש - בגלל זה רשמתי לך שהייתי מעדיף את הראב 4 על פני הקשקאי.

אחד ממכריי מנסה למכור כבר כמה חודשים קשקאי בדגם הכי מפואר, יד ראשונה פרטית. אפילו חתול לא מתקשר. אני לא רוצה לדמיין מה היה קורה אם היה צריך למכור את הקשקאי 1.2.

אני לא אוהב להיות שפן נסיונות של אף חברה, ומעדיף היום (פעם זה לא היה ככה) את השמרנות. בשורה התחתונה אתה תעשה את סדרי העדיפויות שלך, ומה שלא תבחר שיהיה בהצלחה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ה-3008 רכב נהדר, אבל עם כל הסיפורים שרצים פה על המנוע שלו (פלוס שני רכבים שהיו אצלי בעבודה בליסינג והוכיחו את נכונות השמועות) הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי קונה אחד כזה.

רנדום, אני לא חושב שלסובארו יש פחות ״מוניטין״ מטויוטה. אבל אם אהבת את העיצוב, אין לי מה להגיד לך. זה עניין של טעם. כמכונית, הראב4 בינוני ולדעתי לא שווה את מחירו לאור האלטרנטיבות.

פורסם
לדעתי הדיזל תהיה רועשת יותר, לכן לא רואה טעם להוסיף עוד 10 אלף ש"ח על דיזל בשביל 5 אלף ק"מ בשנה רק בשביל שיהיה יותר קל למכור אותו. זה בהנחה שמנוע בנזין יהיה מספיק חזק בנסיעת מבחן.

לדעתי הנתונים די מדברים בעד עצמם והקשקאי 1.2 יהיה דיי כבד. ב 13 שניות מאפס למאה ועם תיבה רציפה על 1.4 טון זה לא הכי זריז בעולם.

מנוע ה 1.6 דיזל משווק באירופה ונחשב מוצלח. לדעתי כן שווה להשקיע עוד 10 אש"ח, לקבל רכב חזק, חסכוני וקל למכירה ביום פקודה.

אל תשכח שבשנה הבאה יתחילו להפציץ את השוק ב 1.2 ידני לליסינג ב 130 אלף...

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם (נערך)
ה-3008 רכב נהדר, אבל עם כל הסיפורים שרצים פה על המנוע שלו (פלוס שני רכבים שהיו אצלי בעבודה בליסינג והוכיחו את נכונות השמועות) הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי קונה אחד כזה.

רנדום, אני לא חושב שלסובארו יש פחות ״מוניטין״ מטויוטה. אבל אם אהבת את העיצוב, אין לי מה להגיד לך. זה עניין של טעם. כמכונית, הראב4 בינוני ולדעתי לא שווה את מחירו לאור האלטרנטיבות.

בדגמים החדשים החל מינואר2015 זה בכלל מנוע משופר מאד עם 165כ"ס..

עריכה אחרונה על ידי GUGY
פורסם (נערך)

התחלת להסתכל על מכוניות יד שניה, להלן המועמדים:

1. ניסאן קשקאי 02/2014 דגם אסנטה פלוס עם 12K ק"מ ב- 133 אלף (המחירון 140) .

2. מאזדה CX5 מ- 12/2012 דגם Executive 2x4 עם 30K ק"מ ב- 122 אלף.

3. טויוטה RAV4 04/2013 עם 27K ק"מ ב- 142 אלף (מחירון 130 אלף).

כל הרכבים יד ראשונה ולטענת המוכרים נקיים מתאונות.

על פניו נראה שהקשקאי הכי משתלם - מדובר ברכב שנמצא על הכביש רק 9 חודשים וספג ירידת ערך של כ- 35K ש"ח (מדובר בדגם Acenta עם גג שקוף).

איזה מהם נראה דיל טוב יותר אחד ביחס לשני והאם הפער מספיק גדול ביחס לרכב חדש?

במאזדה וטויוטה מדובר ברכבים מהדור האחרון ואילו הקשקאי בדיוק מוחלף. האם זה נבון/חכם לקנות עכשיו רכב מדגם קודם והאם זה כבר מתומחר במחירו?

תודה לכם על העזרה!

עריכה אחרונה על ידי Random
פורסם

הקשקאי הישן דיי צפוף ורועש ותא הנוסעים קצת זול.

המאזדה מרגיש הכי טוב מבפנים, נוחות הנסיעה שלו טובה משל הראב 4 וגם התנהגות הכביש עדיפה.

יש סיבה מיוחדת שעל הראב 4 המשומש דורשים 12 אלף שקלים מעל המחירון? או שמדובר פשוט בשקלול חודש העלייה לכביש? (עדיין נראה קצת מוזגם).

בכל מקרה לדעתי המאזדה עדיף, גם כחדש אני חושב שהוא אחד הג'יפונים היותר טובים בקטגוריה.

• תוכן חדש...