Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רועי, לי או לחבריי מעולם לא עשו בעיות, לא בשדה תעופה ולא כשהזמנתי חלקים מחו"ל. יחד עם זאת נסיון של אחד הוא לא דוגמה משקפת, ארכיון הפורום זוכר סיפורי זוועה בעניין. גם כאן יש דרך להיות חכם ולהפחית סיכויים לצרות מיותרות כמו המנעות ממשלוח החלקים דרך UPS, פדקס, DHL וכו'. זו בדיוק הסיבה שלא הזמנתי את החלקים מיפן, המוכר לא הסכים לשלוח בדואר רגיל אלא רק דרך DHL וזאת למרות שהוא היה הזול ביותר ובפער ניכר, מחירי החלפים ביפן הם בערך 40% פחות מאלה שבארצות הברית :roll:

תודה על התשובה,

אני שואל כי מאז אסון התאומים בארצות הברית לוקחים כל דבר, אותי פעם אחת הפשיטו אותי, לאימי לקחו את האיפור.

טירוף מה שניהיה שם.

רועי

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני באמת חושב, שאם יש משהו לכעוס ולמחות עליו בעולם הרכב בארץ זה על עלות חלפים/טיפולים/דלק/ביטוחים!!!

אלו דברים שיוזילו לנו בהוצאות החודשיות משמעותית!

היום כל כך קל לקנות רכב חדש ואנשים פה בפורום מרכזים את האנרגיה בלהוריד את מחירי המכוניות בארץ...

אז זהו שצריך לרכז את האנרגיה בלשפר את ההוצאות היומיומיות שלנו וזה באחזקת הרכב ובשיפור התחבורה הציבורית בארץ!

שבוע טוב.

עידן.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם
אני באמת חושב, שאם יש משהו לכעוס ולמחות עליו בעולם הרכב בארץ זה על עלות חלפים/טיפולים/דלק/ביטוחים!!!

אלו דברים שיוזילו לנו בהוצאות החודשיות משמעותית!

היום כל כך קל לקנות רכב חדש ואנשים פה בפורום מרכזים את האנרגיה בלהוריד את מחירי המכוניות בארץ...

אז זהו שצריך לרכז את האנרגיה בלשפר את ההוצאות היומיומיות שלנו וזה באחזקת הרכב ובשיפור התחבורה הציבורית בארץ!

שבוע טוב.

עידן.

למה לא שניהם? :)

למרות שזה נראה שברכבים מסויימים הטיפולים עולים לא רע בכלל ביחס לרכבים אחרים, כך שלפני קניית רכב אפשר לשער למה נכנסים - ולא שאני מצדיק חס וחלילה מחירים גבוהים בחלק מהרכבים.

לגבי הדלק - אני מסכים בהחלט.

לגבי הביטוחים, קצת קשה לבצע את ההשוואה אבל אנשים שמשלמים 4000-5000 לשנה אני עוד יכול להבין.

אבל ביררתי לא מזמן לגבי ביטוח לנהג חדש בגיל 23 וקיבלתי הצעה של 13 אש"ח! מטורף!

פורסם

רוצים דוגמאות מרגיזות אחרות? אז הנה אחת מהם:

מכירים את המוצר הזה? וגם אם ישנם שלא, זהו שמן מנוע סינטטי מלא, 5W-40 תוצרת -PRESTONE. בעל קבולת של 5-ליטר.

נמכר ברוב המקומות במחיר {ללא בושה!} של סביב ה-180 שקל ומעלה.

לפני שבוע יצא לי לראות חשבונית קנייה, לסוחר בחנות קטנה, על בסיס של 5 מיכלים בלבד, של: 38 שקל!!! אתם רואים נכון.

מצורפת תמונה, ובהזדמנות הראשונה אצרף את החשבונית עם פרטי החנות חסויים{מן הסתם}

7575003556_Enlarge.jpg

פורסם

ה-38 שקל ל-5 ליטר שמן PRESTONE זה מחיר לחנות קטנה, מה העלות האמיתית לרשת "הום סנטר" שמוכרת את השמן הזה ב-180 שקל?

מה גם שהמחיר הזה הוא לאחר מע"ם, מס קנייה, מכס, הובלה, ביטוח, מכון התקנים, רווח יבואן ועוד... {מבקש סליחה אם שכחתי משהו, או שיש משהו מיותר ברשימה}

אז בסוף בכמה חוייבתם במוסך על אותו שמן, או שמן נחות יותר מהחבית שלהם, בביצוע הטיפול?

פורסם

1. פלגים אירידיום לטויוטה פריוס, באיביי 120 ש"ח + משלוח 40 ש"ח, בטויוטה 600 ש"ח

2. שלט לפריוס, באיביי 400 ש"ח בטויוטה 1150 ש"ח.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אם התחלנו בהשוואות אתן דוגמא קטנה ממני:

פילטר אויר לאופנוע שלי (הונדה ואראדרו 125 שנת 2008): באנגליה 150 ש"ח כולל משלוח, במאיר יבואנית הונדה 450 ש"ח.

פלאג של NGK לאופנוע בחו"ל 50 ש"ח, בארץ 100 ש"ח.

למה? ככה.

אני כבר מזמן הפסקתי לקנות מוצרים לרכב בארץ (וגם בשאר תחומי החיים) וקונה הרבה באיביי. קונה בארץ רק מה שאני חייב ולא יכול לחכות שיגיע מחו"ל.

פורסם

בעבר החזקתי גולף דור 4 עם מנוע 1.4, הייתי צריך בית מצערת, חלופי בצמפיון 2300₪, באיביי, מקורי 780₪ כולל משלוח.

לפחות ככה אנו יכולים להילחם במחירים בארץ! צרכנות נבונה כמו שאיתמר הגדיר.

רק שלא יקחו לנו גם את זה.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

תפוח לידית הילוכים למגאן הזקנה שלי: 300 שקל בארץ במוסך שעוד עושה לי הנחות.

באיביי גרמניה מצאתי בחמש יורו.

אני מאמין אגב שגם התפוח הישראלי יילקח מפירוקיה וזה הגרמני יגיע חדש.

Enough said.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

פלאג מקורי עולה לצרכן 1.78$ לעומת קצת יותר מ 25 שקלים בארץ.

פילטר שמן מקורי עולה לצרכן 4.3$ לעומת 98 שקלים בארץ.

איתמר

משעשע, כשאתה רושם את המחיר באיביי בדולר ואת המחיר בארץ בש"ח זה נותן אשלייה של פער מפלצתי :wink:

כשלמעשה הפער הוא בסך הכל "300%"...

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)
...

למרות שזה נראה שברכבים מסויימים הטיפולים עולים לא רע בכלל ביחס לרכבים אחרים, כך שלפני קניית רכב אפשר לשער למה נכנסים - ולא שאני מצדיק חס וחלילה מחירים גבוהים בחלק מהרכבים.

...

+1

זה מה שצריך לקחת מכל השרשור הזה. חלק מההחלטה שלי לרכוש את הקורסה כרכב שני היתה בדיוק בגלל עלויות טיפולים וחלפים זולים (יותר מהמתחרות), שכמובן ביררתי מראש.

אני אספר לכם משהו ששמעתי ממנהל המוסך (אופל); כשקבוצת שלמה לקחה את זיכיון היבוא של אופל מידי UMI, אחת ההחלטות האסטרטגיות שלה היתה להוזיל את עלויות החלפים המקוריים, וגם להגדיל את האחריות אל מעבר למה שהיה מקובל בעבר. ואני אכן זוכר שרשורים שנפתחו בעבר על עלויות טיפול "קטן" של VAGיות שמגיעים לחשבוניות של 800 ש"ח, לעומת 500 ש"ח באופל מקביל.

היות ולא החזקתי אופל בימי UMI, אין לי דרך לדעת אם אותו מנהל המוסך צודק ואכן מחירי הטיפולים ירדו מאז. מה שאני יודע הוא שמדובר במחירי טיפולים מהיותר-זולים שיש כיום לרכבים חדשים. האם זה שווה לרכוש בגללם את הרכב? שכל אחד יעשה את השיקול שלו.

כל זה לא משנה את העובדה שמחירי חלפים בישראל הם שערורייתיים בכל קנה מידה, וכמו שכתב אייל מעלי, באופנועים זה עוד יותר מחריד.

עריכה אחרונה על ידי yohai71
פורסם

אתם באמת מתפלאים מכל העניין הזה כל פעם מחדש?

אני יכול לספור על יד אחת קטועה את מספר המוצרים שבארץ יותר זולים מארה"ב/אירופה בהפרש מהותי.

בדיוק עכשיו חבר שלי שלח לי תמונה של מחשב שבדרום קוריאה עולה 500 דולר {אם ממירים את המטבע שלהם לדולרים} ובארץ הוא עולה 3700.

ככה זה כשאין תחליף ואם יש תחליף אז הוא שווה שקל ולא תמיד איכותי באותה מידה כמו המקורי.

ואז אנחנו חוזרים לאותה שיחה שצריך לפתוח אפשרויות לייבואנים ולהוריד מיסים {שזה לא יקרה}, האמת שעשו טובה ואמרו לפני כמה ימים בחדשות שמי שיביא מוצרים מחו"ל דרך האינטרנט אז המיסים יהיו יותר נמוכים. בכמה יותר נמוכים? אני מניח שלא בהרבה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם (נערך)

הפערים לפעמים לא נתפסים. מנסיוני החלק בחול יעלה חצי עד עשירית ממחיר החלק בארץ.

לחבר "נעלם" כונס אוויר תחתון שקיים בטמבון הקדמי ב Q7. מחיר לקניה בארץ, ועוד דרך

מישהו שיחסית נותן הנחה מסויימת על החלפים, גם שהם מקוריים, 1500 שקל, לא זוכר

אם זה כולל מע"מ או לא. קניתי לו את החלק מחו"ל, 330 שקל. הוא לא ידע שזה בכלל אפשרי.

הוא היה בהלם שאמרתי לו את המחיר.

לעוד בנאדם שאני מכיר, גנבו את הזכוכית של המראה החשמלית ב X5 שהיה לו. כמה כבר

יכולה לעלות זכוכית?! נכון, היא מתכהה נגד סינוור, ועם חימום להפשרת אדים, אבל בסוף זו זכוכית.

בחברה רצו בזמנו 5000 שקל + מע"מ! אמרתי לו שיחפש באיביי, ואכן הוא קנה אותה ב 130$,

שהיו בזמנו 450 ש"ח, אחרי משלוח ומיסים.

אני רכשתי חיישן חניה בודד לרכב הקודם, ב 160 שקל, חיישן מקורי, לא OEM אפילו, שבחברה

רצו(אם אני זוכר נכון, אל תתפסו אותי על השקל) 930ש"ח + מע"מ.

לדעתי אם לא היו מגבלות של משרד התחבורה, שהגיעו כמובן הודות לקשרי הון/שלטון/סרחון/רקבון,

הדואר היה קורס סופית עקב כמויות החלפים שהיו מגיעות לארץ.

עריכה אחרונה על ידי Oshri
פורסם

מה הסכום המקסימלי של חלק שניתן להביא לישראל ללא תשלום מסים?

האם יש מגבלה לגודל ו/או למשקל החלק?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...