Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה שרע להם, גם מדינית, גם כלכלית וגם סתם בעניין שולי של זכויות בסיסיות, זה באחריותנו.

זה אחד משורשי הויכוח. מילא שזו טענה פטרנליסטית מאד, היא גם מרוקנת מתוכנה את מה שהושג מאז אוסלו. הפלסטינאים קיבלו אוטונומיה לא צרה בכלל, כלכלית ושלטונית (דה-פקטו הם כבר מדינה, גם אם הם לא נקראים כך) ואנחנו אחראים להם? זה מצב אבסורדי, בדיוק כמו העובדה שאנחנו מספקים להם חשמל וכו' ומוחלים על חובות חדשות לבקרים.

אחת הטענות הרציניות שיש לי נגד תכנית ההתנתקות היא שלא עשו אותה חריפה מספיק. היה צריך להתנתק לגמרי ולקבוע גבול קשיח, צבאית ומדינית-כלכלית. אדם משיג את הגבול? כדור. אדם רוצה אור בבית? יבנה תחנת כוח וימתח כבלים. אבל לקבל אוטונומיה מחד ולהישאר תלוי מאידך זו הנפצה מקורית, אך לא בריאה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 135
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

+1 לרומן. לא יכולתי לנסח את זה בצורה טובה יותר.

זה מצב שלא קיים וכנראה לא היה קיים ולא יהיה קיים בשום מדינה אחרת בעולם.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)
ועל זה כולנו יכולים להסכים, כנראה. אישית, אני כמובן חושב שחבל שחלק מהאנשים בימין בוחרים שלא לראות שזה חלק מתוצאות מדיניות ה"רסיס בישבן", אבל זה רק אני.

בוודאי שזה חלק מתוצאות מדיניות הרסיס בישבן (שהיא לטעמי לא נכונה בעליל, זה הלכה למעשה להגיד "זה מה יש ולא עושים כלום לשנות", לשנות לאן זו השאלה, אבל להישאר במקום זה לא נכון לדעתי).

כן, תמר זנדברג לא הייתה בבית שמש. ניצן הורוביץ ופעילי מרצ אחרים דווקא כן ביקרו והפגינו, גם נגד הזיופים בבחירות.

וm3, אני לא חושב שאתה בכיין. אני חושב שמה שכתבת בזמנו על בית שמש נכון ומקומם. אלא שאותי מקומם גם הניסיון לכפות שינוי תרבותי (ככה, נדמה לי, קראת לזה אז) כלשהו בשכונות ערביות בירושלים באותה המידה בדיוק. מעבר לזה, רק ניסיתי להצביע על כך שברוב המקרים המקומיים לא באמת צריכים איזו תמר זנדברג כדי להבין שמשהו משתנה. אתה לא היית צריך אותה וכנראה גם לא תושביה הערבים של סילוואן.

גם מירי רגב קפצה על העגלה ובאה להפגין נגד הזיופים. לא מתרגש מזה.

אין לי בעיה שבבית שמש יקנו חרדים כחוק בתים. יש לי בעיה עם זה שמצד אחד לא מוכרים לחילונים (או סתם דתיים) בתים כי יש הוראה שאסור מהרב, ומצד שני בונים שכונות חדשות לחרדים בלבד, ומצד שלישי לא בונים שכונות חדשות לחילונים או דתיים.

זה נקרא לכפות שינוי תרבותי.

זה שכמה יהודים קנו בתים במחיר מלא בשכונה כלשהי זה כפיית שינוי תרבותי? הסקאלה שלך לחלוטין לא נכונה במקרה הזה.

כמובן שאין לך מה להשוות שכונה מסוימת שהשינוי בה הוא באופן טבעי (ע"י כוחות השוק) ובין עיר שהשינוי בה מוכתב מלמעלה.

לצורך העניין התחרדות רמת בית שמש א' הייתה תהליך ידוע ולא היה לי בטן מלאה כלפי השינוי הזה, מכרו בית, קנו בית, יותר חרדים קנו בתים מאשר חרדים שמכרו בתים. (כן הייתה לי הטענה הראשונה שלי, שאצל החרדים יש הוראה ברורה שאסור למכור שלא לחרדי אחר, וטענה נוספת ש"אכפו" משטר צניעות בשכונה).

זה אגב מאפיין דווקא את האוכלוסיה הערבית בעיר דוד - איומים ותקיפות של מי שיעז למכור בית ליהודי.

האם היהודים בעיר דוד הכריחו את הערבים להסתובב עם כיפה ברחוב? או במדרכות נפרדות לנשים וגברים? או תקפו ערביות שיצאו בלי חצאית מתחת לברכיים?

דוגמאות אמיתיות מרמת בית שמש אגב.

חלק לא קטן מהתושבים הערבים של עיר דוד היו מתים למכור את הבית שם אם לא היה בזה סכנת חיים בשבילם.

ובאופן כללי יותר, מזרח ירושלים אם תרצה או לא תחת החוק הישראלי, דמוקרטיה (פחות או יותר).

באותה מידה שאתה לא יכול למנוע מערבי תושב יפו לשכור / לקנות דירה ברוטשילד בת"א, אתה לא יכול למנוע מיהודי תושב תלפיות או קטמון לשכור / לקנות דירה בעיר דוד.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
זה אחד משורשי הויכוח. מילא שזו טענה פטרנליסטית מאד, היא גם מרוקנת מתוכנה את מה שהושג מאז אוסלו. הפלסטינאים קיבלו אוטונומיה לא צרה בכלל, כלכלית ושלטונית (דה-פקטו הם כבר מדינה, גם אם הם לא נקראים כך) ואנחנו אחראים להם? זה מצב אבסורדי, בדיוק כמו העובדה שאנחנו מספקים להם חשמל וכו' ומוחלים על חובות חדשות לבקרים.

אחת הטענות הרציניות שיש לי נגד תכנית ההתנתקות היא שלא עשו אותה חריפה מספיק. היה צריך להתנתק לגמרי ולקבוע גבול קשיח, צבאית ומדינית-כלכלית. אדם משיג את הגבול? כדור. אדם רוצה אור בבית? יבנה תחנת כוח וימתח כבלים. אבל לקבל אוטונומיה מחד ולהישאר תלוי מאידך זו הנפצה מקורית, אך לא בריאה.

אתה מתכוון שצריך לחזור לגבולות 67 או או היה צריך לגרש יותר?

רועי

פורסם

כרגיל הכל סובב סביב הגדרות. הסקאלה הבעייתית היא לא אצלי, אלא אצל מי שטוען שסילוואן זו סתם עוד שכונה בישראל, שבה יהודים קונים בתים, כמו שקונים בקריית גת או פתח תקווה. אני מניח שברור לך כמו שברור לי שהמקום הזה נמצא במוקד הסכסוך והויכוח על עתידה וגורלה של העיר. אפילו ההתייחסות אליה כ"עיר דוד" ולא "סילוואן" הוא חלק מזה, מאותו השינוי התרבותי שכביכול לא קורה.

אני לא יכול למנוע מאף אחד שום דבר. אני רק יכול לתהות בפעם המיליון למה לכל הפסיאודו ציונים מבית היוצר של מפעל ההתנחלויות חשוב לקנות בית דווקא בסילוואן, ולא לקבל על זה תשובה. העניין כאן הוא גם לא "זכויות", אלא "הגיון בריא" - משהו שנעלם לחלוטין מן הנוף כאן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני,

כהנא ז''ל אמר משהו שלדעתי נכון. (בלי לפגוע באף אחד).

כהנא כינה את השמאלנים רחמנים וטיפשים, למה לדעתי נכון שוב בלי לפגוע באף אחד, כי מצד אחד השאמלנים

רוצים לעזור והם מרחמים אבל ביחד הם טיפשים כי הם חיים בתוך בועה של אדישות, בנוסף גם בדרך כלל

השמאלנים לא גרים באזורים האלו.

הבועה שאני מדבר עליה היא שגם אם נחזור לגבולות של 67 כאילו שלפני הגבולות האלו לא היו מלחמות,

הערבים לא רצו את מדינת ישראל בשלמותה וכו.

ההבדל בין השליטה שלנו בשכונות האלה ובכלל ביהודה ושומרון שאנחנו לא פוגעים בהם, פעם מי שהיה מתקרב

לכותל היו יורים בו או זורקים עליו אבנים.

ועניין תמר זנדברג היום ידידנו הטוב והיקר שאוהב את ישראל אבו מאזן בכל ליבו אמר שהוא מברך את האלה

שנלחמים לשחרור פלסטין אז זה אומר שהוא מטיף לטרור, אז עוד חברי כנסת הולכים ומבקרים אותו

והאומרים שהוא איש שלום?

זאת חלק מהבועה שאני מדבר עליה, וזה מצית עוד את המדורה וגם מצית את המדורה בינינו.

רועי

פורסם
אתה מתכוון שצריך לחזור לגבולות 67 או או היה צריך לגרש יותר?

אם זו השאלה שלך, בטוח לא קראת את מה שכתבתי, או לפחות ברגע שראית שהבעיה שלי היא לא עם עצם ההתנתקות, ישר נכנסת למוד תקיפה.

לגופו של עניין, אני לא נכנס לעניין הגבולות. אני טוען שמה שעשו היה חצי עבודה. תקרא שוב את מה שכתבתי, תבין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

המצב פה נובע מחוסר חוקים נוקשים , כמו שלילת אזרחות מידית ללא שום תנאים והעברה לצד השני של הגבול של כל מי שמניף דגלים של אש"ף או דעאש בלי יוצא מהכלל, כולל האנשים שמבקרים ומנחמים את משפחות המפגעים, וכולל האנשים (במיוחד חברי הכנסת) שמביעים תמיכה והזדהות במאבק המזויין נגד ישראל.

מה שעוד יותר מרגיז זה שמראים בפייסבוק תמונה של המחבל המנוול שרצח אתמול את החייל הי"ד, כשהוא ישן שנת ישרים במיטה בבית חולים,

מעניין אם אזרח תמים יאלץ לקבל טיפול חירום בבית חולים, יש לו 2 אפשרויות:

1. להגיע עם טופס 17,

2. לשלם אחרי הטיפול ע"י הוצאת טופס 17.

3. לשלם סכום מלא.

ולא הכנסנו עלות כספות של פינוי לביה"ח.

המחבל , לא רק שלא ישלם כלום, גם יקבל את מלא הטיפול הרפואי, אם יצטרך הוא יעבור שיקום רפואי ובאמת מסקרן אותי מי יממן את זה.

ונגיד שיכנס לבית מלון , סליחה.. לכלא הישראלי, הוא פשוט יקבל השכלה חינם , אוכל חינם, טיפול רפואי חינם, (הם מקבלים טיפולים שעולים ים כסף באזרחות) , ובסוף ישוחרר בעקבות איזה מחווה דבילית, ויצא משודרג וחדור מוטיבציה הרבה יותר ממה שנכנס.

האם ארה"ב היתה מתנהגת ככה לבן לאדן? הם הוציאו אותו להורג כמו כלב.

האם בארה"ב יש בסנאט נציגות של איראן ודאעש בחסות החוק?

רק בישראל יש את הדברים האלו.

ובתכלס , כהנא צדק

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לדעתי גם אזרח ישראלי שנפגע בפעולת טרור לא מחויב בתשלום על הטיפול. זה לא שמחלקים חינם טיפולים רפואיים לערבים בלבד.

תמיד כשהעניינים מתחממים יקפוץ מישהו עם הסיסמא "כהנא צדק".

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כהנא גם רצה להקים מדינת הלכה. אני לא רוצה לחיות באחת כזו. אולי אתם כן?

אני חושב שאתה וגם הוא לא כ"כ מבינים את המניעים של השמאל (אגב, לא רק השמאל - יש מעט אנשים הגונים בימין והם אומרים דברים די דומים). למעשה, מבחינתכם "שמאל" הפך כבר מזמן לשם קוד למשהו שבקושי קיים, שאתם לא מכירים ולא פוגשים, אבל קל לכם לייחס לו התנהגויות.

הערבים לא ממש מעניינים אותי. מעניינת אותי המדינה שאני חי בה. אני רוצה לחיות במדינה דמוקרטית. גם מנחם בגין, ימני למדי, רצה לחיות במדינה שהיא "לא רודזיה", אם להשתמש בציטוטים שמביא לגביו דן מרידור. בישראל של 2014 מנחם בגין כנראה לא היה עובר במקום ריאלי את הפריימריז של הליכוד. וגם לא ז'בוטינסקי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לחיות במדינה שנותנת לך שכר, מאכילה אותך, נותנת לך המון אפשרויות למידה, ואז להרים דגלי אש"ף ודאע"ש, לחתור תחת ההנהגה, לעשות פיגועים, לצאת כנגד אותה מדינה, זה הגיוני? זו דמוקרטיה?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ישראל חתומה על אמנת ז'נבה בגלל זה אנחנו מטפלים במחבלים לצערי.

זה שארה"ב לא עושה כי היא במעמד כלכלי,עולמי, וצבאי יותר חזקה מישראל ככה שהיא מרשה לעצמה.

וחבר פורום rk מתנצל אם נשמעתי תקיף,אני שאלתי כי לא הבמתי גם אחרי כמה פעמיים של קריאה.

Slowride לא רק כשהענינים מתחמים זורקים את הסיסמאות האלו.

למען האמת כהנא כבר הקים את הליגה להגנת היהודים 20 שנה לפני פרוץ

האינתיפדה הראשונה.

רועי

פורסם
המצב פה נובע מחוסר חוקים נוקשים , כמו שלילת אזרחות מידית ללא שום תנאים והעברה לצד השני של הגבול של כל מי שמניף דגלים של אש"ף או דעאש בלי יוצא מהכלל, כולל האנשים שמבקרים ומנחמים את משפחות המפגעים, וכולל האנשים (במיוחד חברי הכנסת) שמביעים תמיכה והזדהות במאבק המזויין נגד ישראל.

מאיזה מדינה אתה שואב את הרעיונות האלה כדוגמא?

מה שעוד יותר מרגיז זה שמראים בפייסבוק תמונה של המחבל המנוול שרצח אתמול את החייל הי"ד, כשהוא ישן שנת ישרים במיטה בבית חולים,

מעניין אם אזרח תמים יאלץ לקבל טיפול חירום בבית חולים, יש לו 2 אפשרויות:

המחבל , לא רק שלא ישלם כלום, גם יקבל את מלא הטיפול הרפואי, אם יצטרך הוא יעבור שיקום רפואי ובאמת מסקרן אותי מי יממן את זה.

תקציבו הרפואי של השב"ס.

אתה מרמז שלא צריך לטפל בו?

שידמם למוות ברחוב? בבית חולים? או שאולי ווידוא הריגה בסוף הארוע?

ונגיד שיכנס לבית מלון , סליחה.. לכלא הישראלי, הוא פשוט יקבל השכלה חינם , אוכל חינם, טיפול רפואי חינם, (הם מקבלים טיפולים שעולים ים כסף באזרחות) , ובסוף ישוחרר בעקבות איזה מחווה דבילית, ויצא משודרג וחדור מוטיבציה הרבה יותר ממה שנכנס.

פה אני מסכים לחלוטין איתך, אין שום סיבה שבית הכלא יראה כמו בית מלון, חפש בדיסקברי תוכנית שנקראת "בתי הכלא הקשים ביותר ברוסיה", זה מודל שמקובל עליי בכל בתי הכלא בישראל.

האם ארה"ב היתה מתנהגת ככה לבן לאדן? הם הוציאו אותו להורג כמו כלב.

את בן לאדן לא הוציאו להורג, הוא נהרג במסגרת מבצע צבאי.

זה סדאם חוסיין שמתאים יותר לדוגמא שלך.

האם בארה"ב יש בסנאט נציגות של איראן ודאעש בחסות החוק?

יש בארה"ב בסנאט נציגות של שחורים ושל מקסיקנים ויש לא מעט אמריקאים שחושבים עליהם, מה שאתה חושב על ערבים.

רק בישראל יש את הדברים האלו.

לא רק בישראל, בכל דמוקרטיה!

ובתכלס , כהנא צדק

ואם אתה לא מבין שכהנא היה ההיטלר הישראלי, כנראה שבאמת לא ברור לך כמה החופש שאנחנו חיים בו יקר מציאות!

מזל שבא בית המשפט והעיף אותו לכל הרוחות מהפוליטיקה הישראלית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה, אז אתה טוען שכן צריך לטפל במחבל ולשלוח אותו לכלא? אז אני אומר שהיו צריכים לירות לו בראש, למען יראו וייראו.

ZOOM-ZOOM

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...