Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
בך היו מטפלים בביירות?

לא יודע, אבל אני לא רוצה לחיות במקום מסריח כמו ביירות.

לחיות במדינה שנותנת לך שכר, מאכילה אותך, נותנת לך המון אפשרויות למידה, ואז להרים דגלי אש"ף ודאע"ש, לחתור תחת ההנהגה, לעשות פיגועים, לצאת כנגד אותה מדינה, זה הגיוני? זו דמוקרטיה?

זה לא הגיוני, אבל צריך להבין למה זה קורה ולחסל את הבעיה מהשורש. תסכים איתי שזה עדיף על המצב הקיים שזורקים אחד כזה לכלא ל10 שנים והוא משתחרר באיזו עסקה ועל הדרך צובר פופולריות ולומד איך להיות מחבל טוב יותר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 135
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
כרגיל הכל סובב סביב הגדרות. הסקאלה הבעייתית היא לא אצלי, אלא אצל מי שטוען שסילוואן זו סתם עוד שכונה בישראל, שבה יהודים קונים בתים, כמו שקונים בקריית גת או פתח תקווה. אני מניח שברור לך כמו שברור לי שהמקום הזה נמצא במוקד הסכסוך והויכוח על עתידה וגורלה של העיר. אפילו ההתייחסות אליה כ"עיר דוד" ולא "סילוואן" הוא חלק מזה, מאותו השינוי התרבותי שכביכול לא קורה.

אז כפר השילוח (עיר דוד היא רק חלק מהשכונה, עמכם הסליחה) היא שכונה איפה? בפלשתין? נמסור להם אותה כדי שיהיה להם מקום ממש נוח לירות פצמ"רים על מי שעולה לכותל המערבי או על כנסת ישראל שנמצאת במרחק של 3 ק"מ קו אווירי משם? או אולי על בית המשפט העליון או משרד ראש הממשלה שסמוך? או בית ראש הממשלה במרחק קילומטר וחצי משם?

ובלי לציין שהמקום נמצא בחפירות ארכיאולוגיות פורות למדי, תן את זה לפלשתינים כדי שישמידו את הארכיאולוגיה היהודית, בדיוק כמו שהם עושים בהר הבית נכון?

ככה בעוד 20 שנה שיסיימו להשמיד הכל יוכלו לטעון "היהודים מעולם לא היו פה, אין שום ממצאים ארכיאולוגיים יהודיים".

שאלה פשוטה, החוק הישראלי חל בשכונה הזאת?

התושבים שם מקבלים הטבות כמו ביטוח לאומי וקופות חולים? פינוי זבל ע"י מי? עיריית רמאללה?

אגב האתר "עיר דוד" שהוא חלק משכונת "כפר השילוח" היה שם הרבה לפני שהיה הפלשתיני הראשון, לא לדבר על המוסלמי הראשון.

אז אם כבר אז זו החזרת התרבות שהייתה במקום ולא תרבות חדשה.

אני לא יכול למנוע מאף אחד שום דבר. אני רק יכול לתהות בפעם המיליון למה לכל הפסיאודו ציונים מבית היוצר של מפעל ההתנחלויות חשוב לקנות בית דווקא בסילוואן, ולא לקבל על זה תשובה. העניין כאן הוא גם לא "זכויות", אלא "הגיון בריא" - משהו שנעלם לחלוטין מן הנוף כאן.

אתה יכול לצפות או לא לצפות מאזרחים להגיון בריא (רצוי שלא תעשה את זה, כמו שכתוב לך לא לטבול מכשיר חשמלי במים).

אבל השאלה אם אתה בתור המדינה (או סמכות חוקית במדינה) יכול למנוע מאזרח לקנות בית בשכונה מסוימת בתוך שטח המדינה, במקום שבו חל החוק של אותה מדינה? ולא סתם למנוע אלא למנוע ממנו בגלל שהוא שייך לדת זו ולא אחרת? אאל"ט בג"ץ בעצמו כבר זרק תביעה כזו מהחלון לא?

אחרי שהבנת שהאזרח יכול לעשות מה שבראש שלו במסגרת החוק, ומותר לו לקנות בית בסילוואן או כפר השילוח, ממש כמו שמותר לו לקנות בית בקריית גת או בבית שמש או בתל אביב, מי אתה שתיכנס לו לתוך השיקולים לקנות בית פה ולא שם?

בוא נאסור לקנות בתים מחוץ לגוש דן, או עדיף, לקנות בתים מחוץ לתל אביב, מה הזכות או ההגיון הבריא או מה חשוב למישהו לקנות בית דווקא בפרדס חנה? למה?

אבל הדו פרצופיות מופנית רק כלפי יהודים, הערבי יכול לקנות בית בטלביה נכון? או בגבעה הצרפתית? אפילו במאה שערים בתנאי שימצא מי שימכור לו במחיר שהוא רוצה.

ליהודי מותר לקנות בית בטלביה, בגבעה הצרפתית (לפי חלק מהשמאל, לפי חלק אחר גם זה לא), או במאה שערים, אבל לא בכפר השילוח.

לדעתי גם אזרח ישראלי שנפגע בפעולת טרור לא מחויב בתשלום על הטיפול. זה לא שמחלקים חינם טיפולים רפואיים לערבים בלבד.

תמיד כשהעניינים מתחממים יקפוץ מישהו עם הסיסמא "כהנא צדק".

אלא שהמחבל הזה הוא לא נפגע בפעולת טרור - הוא המפגע בפעולת טרור.

היה צריך לסיים באותו רגע עם כדור בראש, זה אחד הדברים הבודדים שאני מסכים לגביהם עם השר לבטחון פנים.

מבחינתי אגב זה לא צריך להיות מוגבל אך ורק לתקיפה על רקע לאומני (מה נקרא "פיגוע") אלא לכל תקיפה.

יידע כל ערס שיוצא מהבית חמוש בסכין קצבים כדי "לסגור חשבון" שיקבל כדור בראש כדי לנטרל אותו.

במחשבה שנייה אני מעדיף כדור לחזה, יהיה יותר קל לפגוע מאשר בראש.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מסכים אתך, אישית אני מעדיף אנשים ששונאים אותי שנאת מוות מתחת לאדמה. אבל טיפול נקודתי לא פותר בעיה שלמה.

אבל מה, אתה לא יכול לתת לשוטר פקודה לירות ע"מ להרוג במצב שהמחבל נכנע. אז אתה חייב לכלוא אותו ולספק לו טיפול רפואי במידה והוא נפצע במהלך הפעולה כדי שתוכל להעמיד אותו לדין. כמובן שלהעמיד לדין את השוטרים שפצעו אותו בניסיון לעצור אותו זו אווילות חסרת תקדים.

ד"א גם אם היה עונש מוות למחבלים, זה לא היה נותן לנו כלום חוץ מאולי חיסכון בהוצאות הכלא.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
מסכים אתך, אישית אני מעדיף אנשים ששונאים אותי שנאת מוות מתחת לאדמה. אבל טיפול נקודתי לא פותר בעיה שלמה.

זה לא טיפול נקודתי, זה יציאה מהמסגרת הזאת שניתן לנטרל איומים (גם אזרחיים וגם בטחוניים) בלי שימוש באש.

זה יציאה מהמסגרת שבסוף אירוע כזה צריך להיות עבריין כשיר לעמוד למשפט.

סדר העדיפויות צריך להשתנות, קודם כל סיום האירוע, גם במחיר חייו של התוקף.

לא מקובל עליי מצב שבו מסתובב מישהו ברחוב עם חרב באורך 60 ס"מ ודוקר אנשים, וזה לא משנה אם הוא יהודי ערבי או אמריקאי.

אל תשכח שגם מוציאים מהם מודיעין,וגם אם חוטפים לנו חיל זה הקלף שלנו.

מה בא קודם, הביצה או התרנגולת?

אם לא יהיו מחבלים בכלא הישראלי אלא רק מחבלים מתים אולי לא יחטפו חיילים? פשוט כי לא יהיה תמורת מה להחליף אותו.

מבטיח לך שלא תראה לעולם חילוף של 200 מחבלים מתים תמורת חייל ישראלי חי, 200 מחבלים חיים תמורת חייל ישראלי מת כן.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

קלף? הם כבר מזמן לא קלף. להם יש אס בדמות חייל חטוף, לך אין אפילו חצי קלף, אלא אם כן מדובר בבכירים (ולא במחבלים הפושטים שיש לנו בשפע לצערי).

סלואו, אני מעדיף מחבל כזה לא בכלא, אלא מת.

ומסכים עם ההודעה מעליי, אם הם יהיו מתים כבר לא יהיה מי שיחטוף לך חיילים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• חברי המעגל הראשון
פורסם

על כל אחד כזה שמת עושים הילולה כאילו הוא הציל את העולם ובעקבות זה מתגייסים על 5 נוספים. על זה שהם בני מוות אין ויכוח, אבל זה לא יעזור לפתור את הבעיה.

פורסם

זה כן מייצר הרתעה, ולא כולם שם חושבים כמו שהידים. המון כן חושבים על לחיות חיים נורמליים, ולכן לא מפחדים להיכנס לכלא אצלנו.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא כולם חושבים כמו שהידים, אבל ממשיכים לצאת משם שהידים. למה?

פורסם

מותר לקנות בית בסילוואן. מותר גם להבין שלאור המצב בינינו לבין הערבים, יהיו לזה בוודאי השלכות, כנראה גם אלימות. מותר גם להבין למה מי שקונה שם בית עושה זאת, ושזו לא סתם דרך מופלאה לשפר רמת חיים, אלא חלק ממאבק על אופיה ועתידה של העיר. מאבק שמקבל פן משיחי יותר ויותר מיום ליום, לאור גם האנשים שנמצאים בשורות הראשונות שלו, ושמגוחך לשמוע אותם מדברים על "זכויות אדם" (ואני מציע שוב לקרוא מה דן מרידור, סמולני ידוע, אומר בנושא הזה).

לך זה מתאים? אתה חושב שהמטרה מקדשת את האמצעים? שיבושם לך.

אגב, ראיתי שמישהי לא חכמה במיוחד כתבה היום בפייסבוק ש"אנחנו באמצע שואה שניה פה בארץ". זו גם חלק מהבעיה. אתה יכול להוציא את היהודי מהגלות, אתה לא יכול להוציא את הגלות ממנו. גם חבל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא עניין של גלותיות, זה עניין של חוסר פרופורציות שגובל בטמטום. הזילות בנושא השואה לא נורמלית. כל דבר רע = שואה שניה.

פורסם

כי תמיד יהיו שהידים - זה החינוך שלהם. להיות שהיד מגיל קטן. אבל יש כאלו עם שכל, שלא מושפעים מאחרים (בדיוק כמו בני נוער היום, חלק מושפעים ומעשנים ולוקחים סמים ושותים, חלק אחר לא. סתם דוגמא, אפשרי לתת עוד הרבה דוגמאות).

ZOOM-ZOOM

פורסם
סתם דוגמא, אפשרי לתת עוד הרבה דוגמאות.

כמו למשל כאלה שחושבים ש"כהנא צדק"?:roll:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון. החינוך זה מרכיב חשוב, אולי הכי חשוב. במקום לטפל בדברים האלה אנחנו מספקים להם להם עוד גיבורים וסיבות לחינוך האיסלמי הקיצוני הזה.

השיט הזה חזק אצלם אבל במוקדם או במאוחר הם יבינו שאם הם רוצים להתפתח הם צריכים להשתחרר מהדת הקיצונית. הנוצרים עשו את זה, היהודים עשו את זה ועכשיו המוסלמים צריכים.

פורסם
מותר לקנות בית בסילוואן.

עד כאן המצב החוקי, ועד כאן אנחנו גם מסכימים.

מותר גם להבין שלאור המצב בינינו לבין הערבים, יהיו לזה בוודאי השלכות, כנראה גם אלימות.

למה? ולמה זה מקובל עליך שעל קניית בית צריכות להיות השלכות אלימות? בכלל למה מקובל עליך שיש אלימות?!

לצורך העניין מותר באותה מידה להסתובב עם M16 בדרום ת"א ולירות בסודנים? הרי על אותו משקל היו צריכים להבין שלהשכרת בית בדרום ת"א יש השלכות, כנראה גם אלימות!

לצורך העניין מותר באותה מידה להסתובב ברכב ברמת בית שמש א' ולדרוס חרדים? הרי על אותו משקל היו צריכים להבין שלקניית בתים ברמת בית שמש יש השלכות, כנראה גם אלימות!

מותר גם להבין למה מי שקונה שם בית עושה זאת, ושזו לא סתם דרך מופלאה לשפר רמת חיים, אלא חלק ממאבק על אופיה ועתידה של העיר.

שוב, תפסיק להיכנס לתוך שיקולים אישיים של בנאדם, גם מי שמוכר בית בצהלה ועובר לקריית גת כנראה לא משפר רמת חיים, גם מי שמוכר בית ועובר לשכירות לא משפר רמת חיים נכון?

קניית בתים זו אגב דרך מקובלת למאבק על אופי של שכונה או עיר, בתנאי שלא מכריחים אף אחד למכור ולא מונעים סחר חופשי (לפי הכלל הזה זה שהחרדים קונים ברמת בית שמש זה סבבה, זה שהם אוסרים למכור למי שאינו חרדי זה לא תקין).

אין גבול לחוצפה הזאת? אתה גם רוצה לקבוע לבנאדם איפה לקנות בית? אולי תקבע לו גם מה תהיה המשכורת שלו ומה תהיה העבודה, ומי שיסרב תשלח אותו לגולאג.

מאבק שמקבל פן משיחי יותר ויותר מיום ליום, לאור גם האנשים שנמצאים בשורות הראשונות שלו, ושמגוחך לשמוע אותם מדברים על "זכויות אדם" (ואני מציע שוב לקרוא מה דן מרידור, סמולני ידוע, אומר בנושא הזה).

שוב, תתנתק מהאנשים (שהם גם לא בדיוק החברים הכי טובים שלי בסדר?) עצמם ותשפוט את העובדות היבשות.

אתה לא יכול לקבוע לאזרח שאסור לו לקנות בית בתוך תחומי המדינה, אתה לא יכול לקבוע לו שאסור לו לקנות בית בשכונה מסוימת.

אתה גם לא יכול להגיד שהם היו צריכים לצפות לתגובה אלימה, במדינה דמוקרטית אין דבר כזה תגובה אלימה שמקובלת, אבל כל עוד זה תגובה אלימה של ערבים כלפי יהודים זה מקובל עליך איכשהו.

אתה יכול להגיד שלדעתך זה לא מתאים, זה לא נכון, אבל זו דעתך ואתה מוזמן להגיד להם אותה, לא יותר מזה.

לך זה מתאים? אתה חושב שהמטרה מקדשת את האמצעים? שיבושם לך.

זה לא רלוונטי בעליל מה הם רוצים ומה הם חושבים, ואם אני רוצה לקנות דירה דווקא בצהלה כי אני חושב שאלוהים דיבר אליי ואמר לי לקנות דירה שם?

אז אסור לי כי אני חושב שאלוהים אמר לי לקנות שם דירה?

אגב, ראיתי שמישהי לא חכמה במיוחד כתבה היום בפייסבוק ש"אנחנו באמצע שואה שניה פה בארץ". זו גם חלק מהבעיה. אתה יכול להוציא את היהודי מהגלות, אתה לא יכול להוציא את הגלות ממנו. גם חבל.

אנשים לא חכמים במיוחד יש לאורך ורוחב כל המפה הפוליטית

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...