Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באגירה יקירי,

אל תשווה בין כהנא להיטלר, כהנא לא רצה להרוג אלא לעשות טרנספר כידוע לך.

גם הסיפורים שהוא תמך בהרג זה כי מי שהרג נפגע קודם לכן מהפגנה אלימה.

אגב גם בצלם הם קיצוניים כמו כהנא לצד השני,למה אף אחד לא משווה אותם להיטלר גם

הם רוצים לפנות 400,000 אנשים מבתיהם.

כי "בצלם" הם לא פאשיסטים בהגדרה. הם "איזם" אחר.

וכאן אנחנו חודלים את הדיון הפוליטי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 135
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למה הכלל הזה תקף רק ליהודים? למה הוא לא חל על ערבים, למשל, שחפצים (וקונים) בתים בשכונות יהודיות? זה לא שאני בעד אלימות כנגד ערבים, פשוט מעניין אותי ההגיון מאחורי הקביעה.

כי בתפיסת העולם המעוותת של השמאל בישראל לערבים מותר לעשות מה שהם רוצים, כולל לדרוס ולדקור ולרצוח ולחטוף, ובסופו של דבר היהודים אשמים בזה.

ליהודים כמובן אסור לקנות כחוק בית, כי זה פרובוקציה.

מ3מ3, אף אחד לא אמר שהתגובה האלימה של הערבים היא מקובלת. אפילו לא גדעון לוי. היא פשוט לא מפתיעה,

אז הגענו למקור הבעיה אני חושב - לא מפתיע אותך שאזרח מתוסכל (ערבי או יהודי) לוקח רכב ודורס אנשים שעומדים בתחנה של הרכבת הקלה בכוונה?

לא מפתיע אותך שאזרח אחר דורס אנשים שעומדים בתחנה אחרת של הרכבת הקלה ואז רודף עם מוט ברזל אחרי ניידת משטרה כדי לתקוף אותם?

זה מסתדר לך איפשהו בתפיסת העולם שלך שאזרח מתנהג בצורה כזאת?

ולא רק זה - היא אף רצויה בעיניי חלק מאנשי ומנהיגי הימין.

ייתכן, זה גם יעזור לטענה של חלקם שהערבים הם פשוט אלימים מטבעם, לא ניתן לעשות איתם שלום ואין אפשרות שהם יישארו לאורך זמן אזרחי מדינת ישראל.

והערבים עצמם במהומות האלה משחקים לידיים שלהם.

לגבי שאר הדברים שכתבת - אם אתה באמת חושב שזה לא ענייני מה השיקול ה"אישי" של אנשים שקונים בית בשכונה שנמצאת בלב המחלוקת והסכסוך כאן - בסדר, שוב, שיהיה לך בכיף.

אתה שואל גם אנשים שקונים בית באשקלון מה השיקולים האישיים שלהם בקניית בית?

שוב, זה כל כך לא עניינך, שאתה עפת הרחק הרחק מהזכויות שלך.

באותה מידה ניתן לבקש לאסור על ערבים לקנות בית במרכז ירושלים או ברובע היהודי בעיר העתיקה, גם זה בלב המחלוקת והסכסוך.

באותה מידה ניתן לבקש לאסור על יהודים לקנות בית בכל מקום במדינת ישראל, אליבא דפלשתינים אין ליהודים זכות קיום כאן בשום מקום, גם לא בשייח מוניס המוכרת היום כצפון ת"א, משמע גם זה בלב המחלוקת והסכסוך.

רומן, אני חושב שצריך לדון בכל מקרה לגופו. באופן כללי, אני חושב שאף ניסיון לכפות שינוי דמוגרפי או תרבותי באופן מאורגן מבחוץ הוא לא חיובי, ולא משנה אם זה נעשה על ידי ערבים, יהודים או כל עם אחר. במקרה הספציפי הזה, כולנו יודעים שלא מדובר סתם בעוד שכונה ומשפחה שעוברת לכאן או לכאן.

מבחינתך למשל עמותת אלע"ד היא ארגון מבחוץ?

אני מזכיר את דן מרידור בפעם הרביעית בשרשור, בעיקר כי רק לאחרונה יצא לי לקרוא דברים שכתב ולהתרשם. מציע לכם לקרוא את הראיון הזה גם. מה שהוא מציג שם זה פשוט הפער המדויק בין החלום לשברו. וזו, בעייני, כל מהות העניין.

שמת לב שהוא לא מדבר על מזרח ירושלים? שמת לב שהוא אפילו לא מדבר על אריאל (מחוץ לגושים)?

שמת לב שהסיבה שלו לזה היא בגלל המו"מ שהתנהל באותה תקופה (ומאז כבר לא מתנהל)?

על מזרח ירושלים אני כן יכול להגיד שהשר בנט הכריז לפני כחודש ש"לראשונה בעיר דוד יש רוב ישראלי ולכן היא תישאר ישראלית". וזו בדיוק תמצית העניין. ההתיישבות שם היא לא סתם התיישבות מקרית של כמה ציונים נלהבים, שמיישבים את הארץ.

אתה לוקח קשה מדי פלוצים פוליטיים.

וכפי שתיקנתי את עצמי, עיר דוד היא חלק קטן מאותה שכונה שנקראת כפר השילוח - סילוואן.

אגב אם הציטוט שלך מדויק, רוב ישראלי יש בשכונה הזאת מאז 67, אז הוחל החוק הישראלי על האיזור.

התושבים שם מחזיקים ת.ז. כחולות והם אזרחים לכל דבר (אם הם מגישים בקשה ועומדים בתנאים מינימליים), או תושבי קבע אם הם לא רוצים להיות אזרחים.

בטח שההתיישבות לא מקרית, המטרה שלהם ושל אלע"ד זה רוב יהודי בשכונה בסופו של דבר. אז מה? זו לא הייתה המטרה של הרבנים החרדים ברמת בית שמש א'? אז מה? אז נתחיל לדקור חרדים ולדרוס אותם?!

שוב, אני לא חושב שהויכוח צריך להסתובב סביב ההשוואה בין יהודים וערבים מבחינת זכויות ויחס מהרשויות. אין סימטריה וזה ברור. אני חושב שהויכוח או השיח צריכים להיות על מה אנחנו רוצים שיהיה הלאה. אם מישהו כמו מרידור הצליח להגיע למסקנה שהתיישבות לא קודמת לכל, מניח שגם שאר האנשים הרציונאלים בקרבנו יכולים להגיע אליה.

שוב, אין לך שום אמצעי חוקי להגביל יהודי כך שלא יוכל לרכוש בית בכל תחומי מדינת ישראל.

לא טוב לך? תתמודד לכנסת ותנסה לשנות את החוק, רק אל תתפלא אם כל מי שתומך בשלטון חוק דמוקרטי יגיד שזה אפרטהייד (וזה באמת אפרטהייד) ויקרא לך אפריקאנר גזען.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
למה הכלל הזה תקף רק ליהודים? למה הוא לא חל על ערבים, למשל, שחפצים (וקונים) בתים בשכונות יהודיות? זה לא שאני בעד אלימות כנגד ערבים, פשוט מעניין אותי ההגיון מאחורי הקביעה.

אין הגיון, פשוט כי מה שאתה כותב לא נכון!

יש לא בתים, אלא שכונות שלמות בלב שכם, בלב חברון ועוד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אז הגענו למקור הבעיה אני חושב - לא מפתיע אותך שאזרח מתוסכל (ערבי או יהודי) לוקח רכב ודורס אנשים שעומדים בתחנה של הרכבת הקלה בכוונה?

לא מפתיע אותך שאזרח אחר דורס אנשים שעומדים בתחנה אחרת של הרכבת הקלה ואז רודף עם מוט ברזל אחרי ניידת משטרה כדי לתקוף אותם?

זה מסתדר לך איפשהו בתפיסת העולם שלך שאזרח מתנהג בצורה כזאת?

זה לא מפתיע אף אחד, שמסתכל על זה דרך פריזמה פוליטית, שלא נגועה באחד הצדדים.

אתה הולך לצודק, ולא למבין.

לאותו מפגע, לא משנה אם הוא באמת תחת כיבוש או לא. מבחינתו, לימדו אותו שכובשים אותו והוא צריך לשחרר, אז הוא נלחם לשחרר. גם את אבותיך לימדו את זה לפני פחות ממאה שנה, והם עשו אותו דבר נגד הבריטים.

הוא מוצף באידיאוליגיה, הוא צעיר ומרדן, הוא רוצה לשנות כי הוא רואה שאין תוצאות מאז שהוא ילד; אז הוא הולך ועושה פיגוע. מבחינת ההיגיון, זה לא שונה מאצלנו: תאכל תהיה חייל / תאכל תהיה שהיד.

אז כן, פיגועים ואינתיפאדות לא מפתיעות אף אחד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מ3, בפעם האחרונה לשרשור זה: אתה רוצה להתמם? שיהיה לך בכיף. אין לי עניין בזה או במגילות שלך. כהארה בונה,מציע לך לבדוק את נושא האזרחות במזרח ירושלים ויוש בכלל. רוב הערבים במזרח העיר הם לא אזרחי ישראל.

עריכה: תודה, ניקו. חבל שקשה לאנשים להבדיל בין 'לא מופתע' לבין 'מצדיק'

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אין הגיון, פשוט כי מה שאתה כותב לא נכון!

יש לא בתים, אלא שכונות שלמות בלב שכם, בלב חברון ועוד.

לא הבנת את כוונתו, הוא שואל למה לא אומרים שום דבר כשערבי רוצה לקנות בית במרכז שכונה יהודית, אבל כשיהודי רוצה לקנות בית במרכז שכונה ערבית זה "אוי אוי אוי" ו"מצית מהומות" ו"מעודד טרור" וכו' וכו'.

זה לא מפתיע אף אחד, שמסתכל על זה דרך פריזמה פוליטית, שלא נגועה באחד הצדדים.

אתה הולך לצודק, ולא למבין.

לאותו מפגע, לא משנה אם הוא באמת תחת כיבוש או לא. מבחינתו, לימדו אותו שכובשים אותו והוא צריך לשחרר, אז הוא נלחם לשחרר. גם את אבותיך לימדו את זה לפני פחות ממאה שנה, והם עשו אותו דבר נגד הבריטים.

הוא מוצף באידיאוליגיה, הוא צעיר ומרדן, הוא רוצה לשנות כי הוא רואה שאין תוצאות מאז שהוא ילד; אז הוא הולך ועושה פיגוע. מבחינת ההיגיון, זה לא שונה מאצלנו: תאכל תהיה חייל / תאכל תהיה שהיד.

אז כן, פיגועים ואינתיפאדות לא מפתיעות אף אחד.

אבל אותו מפגע לא רק שלא חי תחת הכיבוש, הוא תושב או אזרח ישראלי (אם רצה), הוא לא עובר מחסומים, הוא יכול לעבוד בעיריית ירושלים, הוא יכול לקבל כספי ביטוח לאומי וכו', משמע הוא חלק מאותו "כיבוש", הוא לא ה"כבוש".

כל זה כמובן רלוונטי לאותם דורסים ממזרח ירושלים, לא לזה שרצח את החייל בת"א.

אני לא מקבל את התפיסת עולם הזו של "להבין", יש חוק ואת החוק צריך לקיים נקודה.

לא ייתכן שמוסלמים יתפרעו בהר הבית ואת ההר יסגרו בפני היהודים, זה פשוט לא הגיוני, זה לא נתפס.

לא ייתכן שבמדינה שבה יש חופש פולחן לדת אחת מסוימת אסור להתפלל במקום אחד מסוים, זה לא דמוקרטי זה מנוגד לחוק וזה הזוי.

לא ייתכן שיהודי קונה בית ותוקפים אותו בגלל זה ואז עוד מאשימים אותו שעשה פרובוקציה. אם זו פרובוקציה תאסרו בחוק. אם זה מותר בחוק זרקו את התוקף לכלא, אם הוא משתמש בנשק חם או קר תירו לו בחזה על מנת לנטרל את האיום.

וכל זה כמובן מה שהחוק אומר היום, לא הצעה לשינוי, לא שום בקשה, כלום.

וכמובן הפסקת ההתחבאות של המשטרה בנושא הר הבית מאחורי "חשש למהומות", כבר כתב שופט מסוים "ייקוב הדין את ההר", מתפרעים מוסלמים? סגרו את ההר למוסלמים לשבוע, אחרי שבוע מתפרעים? סגרו להם לחודש וכו', יהודים מתפרעים? סגרו את ההר ליהודים לשבוע, אחרי שבוע מתפרעים? סגרו להם לחודש.

אבל לא ייתכן שצד אחד עובר על החוק ומענישים את הצד השני נכון? אתה לא לוקח קורבן אונס וזורק אותה לכלא על זה שסירבה להיאנס נכון?

יש מהומות כלליות של יהודים נגד ערבים בהר הבית? תאטמו את המקום לשבוע לכולם. זה שוויון בפני החוק, עיקרון מאוד חשוב שמשום מה הנאורים הדמוקרטים בשמאל שכחו.

פיגועים ואינתיפאדות לא מפתיעות כשהן מגיעות מפלשתינים, הן כן אמורות להפתיע כשהן מצד אזרחים ישראלים.

אמור להפתיע (ולהכאיב) לך שנער ערבי מכפר כנא מסתובב עם סכין והולך ודופק על השמשות של ניידת משטרה ומנסה לפתוח אותה.

אמור להפתיע אותך שבחור ערבי ממזרח ירושלים דורס בכוונה תחילה אנשים ללא אבחנה כאילו זה GTA.

ולא רק זה אלא אמור להכאיב לך שזה אוכלוסיה שהיא 13% מהאזרחים במדינה שלך שתוקפים אזרחים אחרים במדינה שלך ושהם עושים זאת באופן מאורגן.

משמע לא מדובר על פסיכופת אחד שחטף סיבוב וחושב שהוא ב-GTA.

מ3, בפעם האחרונה לשרשור זה: אתה רוצה להתמם? שיהיה לך בכיף. אין לי עניין בזה או במגילות שלך. כהארה בונה,מציע לך לבדוק את נושא האזרחות במזרח ירושלים ויוש בכלל. רוב הערבים במזרח העיר הם לא אזרחי ישראל.

עריכה: תודה, ניקו. חבל שקשה לאנשים להבדיל בין 'לא מופתע' לבין 'מצדיק'

לא מיתמם, פשוט לא מקבל את תפיסת העולם הזו של השמאל שהערבים הם חיות שרק מחכות ל"פרובוקציה" כדי לרצוח בנו.

לגבי האזרחות במזרח ירושלים, מכיר ויודע, אפילו היה לי פעם איזה מכר ערבי שגר שם ועבר את התהליך לקבל אזרחות.

הבחירה בידם, רוצה יהיה אזרח, לא רוצה לא יהיה אזרח, הרוב במזרח העיר לא אזרחי ישראל (הם כן תושבי ישראל) מבחירתם בלבד.

יש גבול כמה ניתן להאשים את היהודים, גם כשהערבים בוחרים בעצמם לא להיות אזרחים מלאים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ליאור, אתה שוב מתייחס לדברים מנקודת המבט שלך. אתה מביע רגש. זו לא הדרך לקיים דיון ענייני, צר לי.

אמור להפתיע (ולהכאיב) לך שנער ערבי מכפר כנא מסתובב עם סכין והולך ודופק על השמשות של ניידת משטרה ומנסה לפתוח אותה.

אמור להפתיע אותך שבחור ערבי ממזרח ירושלים דורס בכוונה תחילה אנשים ללא אבחנה כאילו זה GTA.

אני אגיד לך משהו. אמור זו מילה שהפסקתי להשתמש בה אחרי שעברתי את גיל 14. כשאתה רואה שיט בחיים שלך, אתה מבין שהאנקדוטה "אמור זה שם של דג או רומא בהפוכה" נכונה.

מפתיע ומכאיב זה שני דברים שונים.

ממש לא מפתיע אותי שנער מכפר כנא מבצע פיגוע. מבחינתו הוא מגן על משפחתו ואחיו.

מכאיב לי שיש ילדים בעולם [אפריקה, אסיה] שמסתכלים על הצרות שלנו וצוחקים.

מכאיב לי ששכן שלי הפנסיונר, לא יכול להרשות לעצמו אוטובוס, אז הוא הולך לבית הכנסת ברגל - בחום ובקור.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שום דבר לא מנקודת המבט שלי (למעט הפסקה מה צריך לעשות) אלא מנקודת מבט של הדמוקרטיה.

המצב הנוכחי לא תקין בעליל, ולכן זה לא מפתיע אותך (ואותי, ואת יבגני) שיש פיגועים, אבל זה לא אומר שצריכים לקבל את המצב הזה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

למי שיש את הזמן, הסבלנות והפתיחות לקרוא גם טקסט ארוך יחסית, אשר מציג נק' מבט אחרת על מזרח ירושלים - ממליץ מאוד לקרוא את זה. חלק מהלינקים כבר לא פעילים שם, אבל יש מספיק חומר כדי לשאול שאלות ולהבין שאין כאן שום דבר שצץ "פתאום".

פורסם

בוא נראה מה הביא לנו יבגני:

ההשתלטות ההדרגתית של עמותת אלע”ד על נכסים פרטיים ועל שטחי ציבור בכפר.

השתלטות של עמותה על נכסים פרטיים? זה התיאור הנכון לקנייה של נכס במחיר שמוסכם על המוכר ועל הקונה?

והשתלטות על שטחי ציבור? אבל אין פירוט. נו טוב, גם אני יכול לטעון שהייתי צריך לקבל בעצם החזר ממס הכנסה על סך מיליון שקל.

גוזלי אדמות

מה גזלו בדיוק? קנו בכסף מלא, הערבי שמכר את הבית פירסם מחיר, ערבי אחר קנה את הבית במחיר הזה, גזר קופון ומכר לאלע"ד בכמה אחוזים יותר (ממש כמו מתווך, רק שהבית בשלב מסוים היה בבעלותו המלאה).

ולהציע דרך אלטרנטיבית לניהול חפירות ארכיאולוגיות בקרב (ומתחת) שכונת מגורים ענייה ומאוכלסת בצפיפות.

הבנתם? אנחנו האזרחים שומרי החוק שנולדנו יהודים ושווים אם אנחנו בונים בית ומצאנו עתיקות באדמה - הפסקת עבודה מיידית, אם אנחנו בשיפוצים ומצאנו עתיקות - כנ"ל, ואם מחליטים לבצע חפירות ארכיאולוגיות אז מבצעים אותם.

אבל אם היינו נולדים ערבים במזרח ירושלים, איזור מפוצץ עתיקות - צריך למצוא אלטרנטיבה לחפירה ארכיאולוגית, אולי נפתח טכנולוגיית הדמיה תלת מימדית שתסרוק מתחת לפני השטח ותייצר לנו הולוגרמה של כדים ומנורות ועוד כל מיני עתיקות, כאלה שמקומן במוזיאונים.

בברלין יהיה את הפרגמון עם שער אישתר ולנו תהיה הדמיה של כד יהודי עתיק.

מערכות רבות עוצמה וממון של גופים שלטוניים, ארגוני ימין, ועדות מוניציפליות, יזמים וקבלנים, וגם ארכיאולוגים תאבי פרסום, וכולם משרתים מטרה אחת ויחידה: דחיקתם החוצה של ערביי סילוואן והעמקת האחיזה היהודית בכפר.

בלי לציין את ארגוני השמאל השונים על עוצמתם וממונם ומימונם בשכונה (סלח לי, אבל לקרוא למקום כפר זה יומרני משהו) - ואני זה שמיתמם?

לא רק ל”מהומות” (תסמכו על כתבי המשטרה שידווחו עליהן), אלא גם לעסקאות הנדל”ן המפוקפקות שבהן נחתך גורלן של משפחות רבות בכפר, וגם לתכניות הבנייה הגרנדיוזיות של ניר ברקת, ולכל מה שמתרחש מאחורי הקלעים.

אותה משטרה שיש עכשיו חשד שהיא משקרת שיש פחות התפרעויות כשלמעשה יש יותר התפרעויות?

ואין פירוט למה עסקאות הנדל"ן מפוקפקות, או למה הן חותכות גורלות של משפחות רבות בעיר, ולמה למשל זה שונה מבחור שמוכר דירה במודיעין.

שעמותת אלע”ד משמשת להם כיסוי נוח, “פרונט מן” שמוציא ומביא את מדיניות הטרנספר השקט ב”מזרח ירושלים”.

וואלה, אם ערבי קונה בית בקינג ג'ורג' בירושלים זה בסדר, אבל אם יהודי קונה במזרח ירושלים - זה טרנספר נכון?

בתור מי שסובל ויסבול עוד יותר מפעולות האיבה השלטוניות האלה – לא מגיע לנו לדעת יותר? וכשנדע יותר – לא מגיע לנו לדרוש שינוי רדיקלי במדיניות? שינוי שיבטיח לנו גם חיים ויצירה וידידות, ולא רק מוות, הרס ושנאה עד קץ הדורות?

יש תב"עות, יש ועדות, יש פרוטוקולים, מה הבחור רוצה לעשות? רוצה לקבל אינפורמציה על עסקאות פרטיות בין מוכר פרטי לקונה פרטי?

יפנה לבית המשפט, יקבל צו הבאת מסמכים, ייגש לרשות המיסים או הטאבו עם הצו ויקבל את כל האינפורמציה שרוצה.

אממה, כדי לקבל צו צריך להוכיח איזה בסיס לעבירה, בית המשפט לא ייתן צו לכל העסקאות שנעשו באותה שכונה.

לא רק זה, אלא שאין פה לכאורה שום עבירה.

ומגיע לו לדרוש שינוי - אחת לארבע שנים, זה נקרא בחירות.

חשוב להבין שכל אבן שזזה ממקומה בשכונת סילוואן נושאת משמעות פוליטית.

ומה לגבי האבנים שהתושבים שם מיידים, גם להן יש משמעות פוליטית?

להיות פלסטיני בסילוואן פירושו להיות נתון לסיכונים ואיומים מתמידים מכמה כיוונים במקביל. מצד אחד עיריית ירושלים, שלא מפנה זבל בכפר, לא מחברת בתים לביוב, ולא דואגת למוסדות חינוך (תיכון אחד משרת את כל הכפר). אפילו סניף של טיפת חלב לא הסכימההעירייה לפתוח בסילוואן. ברוב חלקי הכפר העירייה לא נתנה היתרי בנייה מאז 1967. בשכונות אל-בוסתאן וואדי חילווה לא אושרה אף תכנית בניין עיר; בוואדי חילווה (שמונה כ-5,500 תושבים) ניתנו פחות מ-20 היתרי בנייה מאז 1967. כך הופכת עיריית ירושלים את רוב תושבי הכפר לעברייני בנייה בעל כורחם (ועל הדרך מרוויחה אלפי שקלים מן הקנסות שמוטלים על ה”עבריינים”).

על אותו משקל מותר לי להשתלט על שטח, לבנות בו בית, כי לא מאשרים בנייה חדשה לחילונים בבית שמש?

שלא תבין לא נכון, זה לא בסדר, גם לא העובדה שלא מאשרים תוכניות חדשות בשכונת כפר השילוח וגם שלא מאשרים בבית שמש.

אבל רק צד אחד בוחר בכל זאת לבנות ולבנות ואז להתלונן שהם מקבלים קנסות.

בסילוואן אף פעם לא היה ממש שקט, אבל בחצי השנה האחרונה חלה הסלמה דרמטית ברמת החיכוכים בין התושבים הפלסטיניים לבין המתנחלים היהודים, שלצידם עומדים כוחות מג”ב ומאבטחים פרטיים. הרקע לכך הוא החלטתה של עיריית ירושלים מחודש יוני השנה לאשר את תכנית הפיתוח של “גן המלך” על שטח שכונת אל-בוסתאן שבסילוואן. כחלק מן ה”פיתוח”, ייהרסו 22 בתים לא חוקיים שבהם מתגוררות כ-100 נפשות. במקום יוקם פארק ארכיאולוגי, או בלשונו הרהוטה של ניר ברקת, “עוגנים תיירותיים”.

אז הבעיה פה היא שהעירייה מפנה בתים לא חוקיים משטח עירוני כדי להקים גן ארכיאולוגי שהוא גם פרויקט תיירותי, יענו גם גן, גם ארכיאולוגיה וגם תיירות בגן אחד, לעומת 22 בתים לא חוקיים. לשם השוואה במגזר היהודי מספיק שהבית לא חוקי כדי שייהרס, אבל פה גם הבית לא חוקי וגם שלוש סיבות ממש טובות להרוס אותו.

התכנית, לכאורה, תאפשר לתושבים אלה לבנות מחדש את בתיהם בחלק המזרחי של השכונה, אבל קריאה מדוקדקת בהוראות התכנון המעודכנות של העירייה מגלה שמדובר בתעלול משפטי; בפועל, לא יוכלו המנושלים לנצל את ה”זכות” הזאת, כי תנאי הסף לבנייה מחודשת נקבעו מעבר ליכולתם.

כמו ששמת לב אני מסרב לקבל כלשונו את הטקסט, ולצערי הלינק פה לא עובד, אז קשה לדעת מה בדיוק תנאי הסף לבנייה מחודשת.

אולי זה בעצם התנאים לבניית בית בשנת 2014? כמו שאתה לא יכול ללכת ולבנות בית בלי תקן?

תכנית “גן המלך” הועברה בהליך בזק בעיריית ירושלים, בלחצו הישיר של ראש העיר, ניר ברקת; זאת למרות שבביקורת פנימית של העירייה התגלו בתכנית 250 (!) ליקויים, למרות שהיא “לא עומדת בסטנדרטים משפטיים”, ולמרות שתכניות בינוי בחלקים אחרים של העיר כבר תקועות שנים בהליכי אישור מדוקדקים ואיטיים (כמעט מיותר לציין – התכנית גם מפירה את החוק הבינלאומי).

מפתיע שהעירייה מקדמת פרויקטים מסוימים לפי רצונה? זה כבר נהיה פתטי לתת עוד דוגמאות מבית שמש אתה יודע...

אגב זה שמזכ"ל האו"ם קובע שזה הפרת החוק הבינלאומי לא באמת אומר שזה הפרת החוק הבינלאומי, בשביל זה יש בית הדין הפלילי בהאג.

ברוכים הבאים לעולם של סילוואן – מקום שבו החוק אינו חוק, והשורה התחתונה תמיד זהה: מרחב תופח ליהודים, מרחב מצטמק לערבים.

מעניין, זה תופס גם כשנותנים לערבים שטח אחר לבנות את הבתים שלהם במקום הבתים הלא חוקיים?

אגב כיהודי היית מקבל שטח אחר לבנות בית אחרי שבנית בית לא חוקי ונמצאו מתחת לבית עתיקות?

שהעירייה שלו אינה מאפשרת ומעולם לא איפשרה לתושבי “מזרח ירושלים” לבנות בתים באופן חוקי.

א. זה לא נכון והוא כתב את זה בתחילת המאמר. יש אישורים (לא מספיק, אבל יש) לבניית בתים חוקיים.

ב. וכשנותנים אפשרות ל-22 בתים שהיו לא חוקיים לבנות מחדש באופן חוקי מה קורה?

עיריית ירושלים אשר לא פעלה “בנחישות מספקת” נגד הבנייה הבלתי חוקית בשכונת אל-בוסתאן

משום מה מבקר המדינה בעיניהם נתפס כשליח של הימין, מעניין.

הגעתי עד פרק א', אמשיך מחר

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

רועי, התשובה הפשוטה היא כן. עם זאת, אני לא חושב שכאן זה המקום או הפלטפורמה לנהל את הדיון למה אני חושב כך ומה גרם לי להגיע למסקנות אליהן הגעתי במהלך ה-12 - 13 שנים האחרונות, אם כוונתך היא לגרור אותי לעוד ויכוח גנרי ברמה של "אבל הם ככה". אל תראה בזה תוקפנות גם, פשוט אין בויכוחים האלו שום טעם.

מ3 היקר, אומנם המגילה שכתבת כאן היא יותר קצרה מהמגילות שכתבת בשרשורים אחרים, אבל גם כאן היא לא מעניינת אף אחד, בטח שלא אותי. מצטער.

פורסם
מ3 היקר, אומנם המגילה שכתבת כאן היא יותר קצרה מהמגילות שכתבת בשרשורים אחרים, אבל גם כאן היא לא מעניינת אף אחד, בטח שלא אותי. מצטער.

תגיד במפורש שמה שמעניין אותך זה לא דיונים, זה לזרוק לינקים ולהגיד "אני צודק", ולהתעלם מכל מי שאומר לך שבעצם אתה טועה ומביא לך הוכחות, אז אתה פשוט כותב "זה לא מעניין אף אחד" ובורח.

לפעם הבאה תגיד מראש שלא מעניין אותך לקרוא תגובות לגבי המאמרים שלך, אני אחסוך את העבודה ואמצא רק 2-3 פאקים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...