Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, לפני חודשיים דיסקסנו כאן יחד על רכישת רכב חדש בשבילי. הנה הקישור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?537733

בסופו של דבר הגיעו לקו הסיום הסוזוקי והשברולט. הסוזוקי כנראה ירד (וזה די לצערי. אני הייתי בעדו אחרי נסיעת מבחן קצרה אבל יש הנהלה בבית שקובעת בסופו של היום) ונשארנו בינתיים עם הטראקס (ועם המוקה בסימן שאלה מאוד גדול--- בעיקר המחיר*לא משתלם להוסיף ככ הרבה בשביל ככ מעט.)

אז ככה -- אחרי נסיעת מבחן רגילה על הטראקס 1.8LT קבעתי נסיעת מבחן על הטראקס 1.4. הנסיעה אמורה להיות באיזור של ה3 שעות, עם (כנראה) אפשרות להארכה אם ארצה (אני מאמין שזה יספיק)..

בתור אחד שנוסע בממוצע פעמיים בשבוע לירושלים-אני חושב שזה די 'בזבוז' לנסות את העליות לירושלים שאני מכיר כל כך..

היציאה היא מאיזור המרכז, אז חשבתי על נסיעה לצפון הארץ (באיזור של השעה וחצי-שעתיים לכיוון) ושהמסלול יהיה עם פיתולים ועליות ארוכות כמה שיותר. בנוסף, בדרך חזור למרכז - אשתדל לבקר במקומות שקרובים אליי יחסית ושאני מדי פעם עובר שם,עם כבישים מאוד לא נעימים (במילים אחרות-בני ברק)

הסיבה שביקשתי נסיעת מבחן ארוכה - מפני שיוצא לנו לא מעט לנסוע נסיעות ארוכות (פקקים או מדי פעם לדרום) , ונוחות הישיבה למשך זמן+רעש בנסיעה+זמינות כוח--חשוב לנו.

אם מישהו כאן יכול לעזור או לחוות את דעתו - אני יותר מאשמח.

כמובן שגם דעות למסלול אחר- יתקבלו בברכה. מסלול אפשרי שחשבתי - עליות לירושלים, סיבוב היכנשהו בירושלים, והירידות מירושלים.

בכל מקרה - אני מודה לכם מאוד :) ושיהיה לנו יום מצוין :)

פורסם

אם אתה רוצה לבצע את הנסיעה בשביל לבדוק אם הרכב מתאים לצרכים שלך, אז כדאי שתקח אותו לסביבה שבה אתם הולכים לבלות ביחד (אתה והרכב) ופחות להכיר מקומות חדשים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)
שלום חברים, לפני חודשיים דיסקסנו כאן

חודשיים זה כלום, אני כבר מחכה חצי שנה שתגיב על מה שכתבתי עבורך.

בתור אחד שנוסע בממוצע פעמיים בשבוע לירושלים-אני חושב שזה די 'בזבוז' לנסות את העליות לירושלים שאני מכיר כל כך..

דווקא מסלול שאתה מכיר ונוסע בו הרבה או מידי פעם יכול להיות טוב, ככה תוכל להשוות את התנהגות וביצועי הרכב המיועד במסלול שאתה מכיר, ויהיה לך מול מה להשוות.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

תודה רבה לשניכם . אשמח כמובן לשמוע דעות נוספות לגבי מסלול מומלץ.

pasat04- רציני??עכשיו אני רואה את זה! ועוד נכנסתי בזמנו כדי לראות אם יש חדש. כנראה שפספסתי.אני באמת בשוק! יש לי מזל גדול שמחר אני ביום חופש. אבצע ואעדכן שם!! תודה בן אדם יקר!

לגבי הנסיעת מבחן - אשמח אם תציץ במה שכתבתי לMurzilka שכתב לי לפניך.

Murzilka -אני מסכים עם מה שאתה אומר. אבל כפי שסיפרתי בשרשור אני נוסע בערך פעמיים בשבוע מהמרכז לירושלים.זו נסיעה קצרה יחסית של שעתיים הלוך חזור. יש בה עליות, אין סיבובים. בנוסף, הנסיעה למחר נקבעה כדי לחוות את דעתי בראש ובראשונהלגבי נוחות הישיבה באוטו למשך זמן ארוך כמו שקורה מדי פעם. כמו כן-לבדוק זמינות כוח, ורעשי רוח/כביש/מנוע- שמפריעים לנו.

כמו שאני נוסע לירושלים, אני גם נוסע לדרום הארץ. הבעיה-הנסיעה לוקחת לכל כיוון קצת יותר משעתיים. בכבישים האלו יש סיבובים מעניינים שיתנו לי אינדיקציה אבל כמו שאמרתי-רחוק מדי. אני נוסע המון גם לאיזור השרון (אין עליות,אין סיבובים)-לפעמים נמצא באוטו גם שעתיים וחצי לכיוון (שעות עמוסות+תאונות לא עלינו). אני לא מתכוון לבזבז את הנסיעה להמתנה בפקקים ;-)

noknok - אני בהחלט אשמח ליותר פרטים. ניסיתי לתכנן בגוגלmaps מסלול, אבל אם אתה תוכל לפרסם כאן קישור למסלול שהתכוונת אליו-אני אודה לך מאוד. איך שזה נראה כרגע אני אעלה לירושלים וארד לאיזור נס הרים-בית שמש. הסיבה-אם כבר אגיע לירושלים-מעדיף להתחיל בעליות של ירושלים שאני מכיר כ"כ ואז להגיע להיכן שאמרת.

כמו שאמרתי קודם - תודה!!! מעריך מאוד את העזרה.

מיותר לומר כמובן, שאחרי שאבצע את הנסיעה אחזור לדווח :) אם אוכל לעזור לכאלה שמתעניינים, לפחות כמו שעוזרים לי-הרווחתי :)

המשך יום מצוין !

פורסם

אחרי חשיבה נוספת ובעזרתכם-- Murzilka, noknok , pasat04 - החלטתי לא לנסוע לצפון, ולהעדיף מסלול שאת חלקו הגדול אני מכיר טוב מאוד -ירושלים.

הנה המסלול עם נקודות מדויקות על גבי גוגל maps :

https://maps.google.co.il/maps?saddr=%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%9F+%D7%90%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9F,+%D7%93%D7%A8%D7%9A+%D7%90%D7%91%D7%90+%D7%94%D7%9C%D7%9C,+%D7%A8%D7%9E%D7%AA+%D7%92%D7%9F&daddr=%D7%A9%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%AA+%D7%94%D7%97%D7%95%D7%A6%D7%91%D7%99%D7%9D+to:%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%A9+386+to:%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%A9+3866+to:%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%A9+38+to:31.8028088,34.9494598+to:%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%9F+%D7%90%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9F,+%D7%93%D7%A8%D7%9A+%D7%90%D7%91%D7%90+%D7%94%D7%9C%D7%9C,+%D7%A8%D7%9E%D7%AA+%D7%92%D7%9F&hl=iw&ie=UTF8&ll=31.948666,34.801941&spn=0.625743,1.352692&sll=32.059591,34.863396&sspn=0.156248,0.338173&geocode=FQbL6QEd8mQTAiH5wacvPCJTHSkRjcUXh0kdFTH5wacvPCJTHQ%3BFb4u5QEdoEcYAg%3BFbLK5AEdEloYAg%3BFTtm5AEdlAgXAg%3BFaia5AEdEecVAg%3BFbhF5QEdU0kVAimt7hsvCsYCFTGS49aBUuMc8g%3BFQbL6QEd8mQTAiH5wacvPCJTHSkRjcUXh0kdFTH5wacvPCJTHQ&oq=%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%9F+%D7%90%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9F&mra=ls&via=5&t=m&z=10

הורדתי את עמק האלה ויכול מאוד להיות שאוסיף אותו במידה ואהיה בטווח לוח הזמנים. כל המסלול מהתחלה עד סופו אמור לקחת בסביבות שעתיים, כך שיש מצב שאוסיף אותו לרשימה בgps ..

בכל אופן אני אשמח מאוד מאוד לשמוע את דעתכם! אם יש השגות או כביש 'מומלץ' אחר בדרך חזור הביתה - מה טוב :)

שוב - תודה!!

פורסם

תודה noknok אבל הירידה משער הגיא לכיוון בית שמש,נס הרים,ולעין כרם - מורידה את כל העליות הרגילות לירושלים שאם אני כבר שם אני אעדיף לעשות. כלומר משער הגיא עד מחלף הראל זה עלייה שאני מכיר והיא די דומה מבחינת גבהים לבית שמש-נס הרים-עין כרם (ממה שאני יודע זה עלייה בגובה של 300,400 מטר אם זה מעניין מישהו) .ההבדל ביניהם הוא ברמת הטכניות של הכביש. בכביש 1- ישר ודי פשוט. בבית שמש-נס הרים--המצב שונה ממה שאני רואה..על פניו,כביש מעניין מאוד. בכביש הזה אני מתכוון להיות בכיוון ההפוך, כלומר ירידות לכיוון בית שמש ומשם חזרה למרכז. הקטע הכי מדהים הוא שלפני שעתיים קיבלתי (משמיים) הודעה מהעבודה שאני צריך לנסוע לבית שמש ברביעי/חמישי (מה שאבחר.) - ואני יותר משמח על השרשור הזה, כי אני אסע לשם שוב (הפעם עם האוטו האישי שלי) וכשאסיים את עיסוקיי בבית שמש אני מתכוון לנסוע לירושלים דרך נס הרים! ככה שזה מסתדר מצוין :)

עדיין לא החלטתי דרך איזה כביש אחזור חזרה למרכז. במסלול שצירפתי קודם בחרתי בכביש 44 אבל מניסיוני הוא כביש רגיל ואם יש לכם המלצה לכביש מעניין קצת יותר..וגם מבחינת נוף (אם כבר..) אז שיחקתם אותה :)

בכל אופן - אתם עזרתם לי כל כך!! תודה!

עכשיו נותר להכניס את הקאורדינטות לgps ושלום על ישראל :)

ברור שאשוב לעדכן מחר על רשמים מהדרך ומהאוטו!

לילה מצוין :)

פורסם

אנחנו עשינו נסיעות מבחן קצרות של כחצי שעה, איך הצלחת לארגן נסיעות של שלוש שעות ?

בטח בכביש 6 בחלק בתשלום לא יתנו לך לנסוע.

אז תנסה לגוון גם עליות מפותלות מבית שמש לירושלים וגם אולי לשלב את הקטע החינמי של כביש 6 ממחלף שורק דרומה שם תוכל לנסוע מהר בלי סכנת פקקים.

כמובן שגם כדאי לך לבדוק אם הרכב נוח בפקקים בירושלים.

פורסם

bobi, תודה על תגובתך. לעניין ה3 שעות נסיעת מבחן - אחרי רכישת הרכב הנוכחי שלי - הבטחתי לעצמי שכל רכב שארכוש , הנסיעות מבחן שאעשה יהיו ארוכות כמה שניתן. ברכב הקודם שרכשתי ביצעתי נסיעת מבחן רגילה (באופן יחסי), ויכולתי לקבל את הרכב ליום שלם וליותר מזה. אחרי שנסעתי עליו אהבתי מאוד את מה שהרגשתי,חזרתי לסוכנות -נשאלתי אם הספיק או שרוצה עוד - ובאמת שזה הספיק-אהבה ממבט ראשון-, כך שבאותו רגע פתחתי הזמנה .

כיום המצב שלי שונה מבחינת הרצונות שלי ואני מחפש רכבים גבוהים,אמינים ונוחים לישיבה. בסופו של יום הבטחתי לעצמי שאחרי שאנעל על אוטו מסוים - התנאי הראשוני שלי לקנייה יהיה נסיעת מבחן ארוכה כמה שאפשר. אני לא צריך סוף שבוע (כמו שהציעו לי בזמנו), אבל בת'כלס הכי נוח זה יום שלם, או חצי יום. זה היה התיכנון.. בלי יותר מדי לחץ ובלי לתכנן מדי...אבל הרכב הוזמן בשבילי כפי שאמרתי ל3 שעות (עם סטייה לכאן או לכאן).

הערה שחשוב לי לומר לך, בעניין רכב - ובכלל לחיים -- אם רוצים משהו מספיק חזק->זה יקרה! אני לא הייתי רוכש שום רכב בדרישות הנוכחיות שלי,בלי לנסוע (ובעיקר לשבת) עליו זמן ממושך. בשיחת טלפון הבהרתי את זה לבחור הנחמד מאוד שטיפל בי (כבר עשיתי נסיעה על ה1.8 אגב...) ,חזר אליי עם תשובה חיובית אחרי בדיקה כזו וכזו..והנה אנחנו פה :)

לעניין הנסיעה עצמה --- נתקלתי בסוגיית כביש 6 כשהעברתי את הנקודות לgps. משום מה, לא שמתי לב לזה כשסידרתי את המסלול בגוגל. בהחלט אני לא אתכנן לנסוע דרך שם כי רוב הסיכויים שלרכב ההדגמה אין מנוי. לא קריטי, כרגע שיניתי את המסלול חזרה למרכז למסלול הזה:

כביש 44->משם לכביש 431->כביש 4-> וחזרה למרכז.

אם היה לי זמן יותר ארוך , הייתי נוסע עוד יותר דרומה לכבישים שיוצא לי להיות בהם לאחרונה. בכל מקרה, נראה לי שיצא לי מסלול סביר ;)

לילה טוב :)

פורסם

נתקלתי אתמול בנסיעת מבחן לטראקס שהיה כתוב בה "נוחות הנסיעה בעיר אינה טובה במיוחד, עקב נוקשות וקופצנות מיותרות. מושב הנהג קשה ושטוח ואינו תורם לנוחות. מחוץ לעיר גילינו נוחות נסיעה סבירה-פלוס ביחס לקטגוריה". כמובן שיש דברים שחייבים להבדק ע"י הנהג עצמו לצורך התאמה לצרכיו.

מעבר לנסיעה בעליות/ירידות/כביש מפותל, יש גם חשיבות לנוחות בישיבה ממושכת, ואת זה ארגנת לך בצורה נבונה. לא משנה באיזה כבישים תיסע, תדאג למשוך את הזמן כמה שניתן לצורך התרשמות זו.

פורסם

יש לי את הקרוסאובר חודשיים וחצי וכבר הספקתי לעשות למעלה מ-6000 ק"מ .

בחג נסענו לכמה ימים לרמת הגולן ומאד נהניתי מהנהיגה הנוחות הפרקטיות ומתצרוכת הדלק כמובן ביחס לצפיות מרכב משפחתי כך שלפסול אותו ביחס לטראקס נראה לי קצת מוזר.כדאי לנסות את שניהם.

ממליץ גם על אחד המסלולים העולים לירושלים דרך בית שמש.

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

פורסם

אחרי הנסיעה יש לי בפי מילה אחת לכולכם - תודה!

בזכותכם יצרתי לעצמי מסלול מצוין. מי שמחפש מסלול לנסיעה ארוכה ומדהים ביופיו - שיציץ בקישור כמה הודעות למעלה - ויהנה!! המסלול מהתחלה עד סופו=3 שעות.בול. אחרי שדבר מסוים מאוד מאוד הפריע לי (בקורה A) בסיבובים שמאלה, נסענו כדי לבדוק את זה באיזור קצת יותר מעניין שלא הכנסתי למסלול שהעליתי=בני ברק. אפרט בהמשך.

בראש ובראשונה אתייחס למה שנאמר כשלא הייתי כאן-

pasat04 - את מה שהבאת לכאן, לגבי מבחן שנערך לרכב--קראתי אותו עוד לפני הנסיעה הקודמת (על ה1.8 ) ומי שכתב אותו קלע לגבי הנוחות נסיעה בעיר. מחוץ לעיר-איכות נסיעה מצוינת, חוץ מהגה שרכרוכי מעט. לגבי הסיפא שלך-כפי שאמרתי קודם, לא הייתי מוותר על הנסיעה הארוכה בעד שום הון שבעולם. באמת. גיליתי הרבה דברים שלא הכרתי בנסיעה הקודמת.

לגבי הGPS-ניסיתי בבוקרו של אותו יום,לא הצלחתי. המשכתי אתמול-לא הצלחתי. אני אכתוב לך בשרשור המקורי (אחרי שיחזור אליי,השאלתי לחבר) ומקווה שנצליח לפתור יחד. תודה.

M1963- כפי שכתבתי בתחילת דבריי בשרשור זה, "לצערי(!) הקרוסאובר כנראה ירד". הסיבה: הוא יותר רכב משפחתי (מוגבה במעט), מאשר ג'יפון. לצורך העניין אני הייתי חי בשלום עם העניין אבל לאישה,שהיא הקובעת, נמוך להיכנס ולצאת (גם לי. באמת. אבל בשביל מה שאני מקבל בו, לעומת הטראקס- הייתי מתפשר. כי בינינו-אין בחיים דברים מושלמים... חוץ מהנשים שלנו ;-) )

מה גיליתי על הטראקס שלא ידעתי קודם :

נגד -

*קורה שמאלית מאוד מפריעה בפניות שמאלה. שדה ראייה היה מבחינתי מאפיין חשוב (כפי שתיארתי בשרשור הראשון שלי) וכאן באמת שאני קיבלתי בומבה לפנים. לא התייחסתי לזה בנסיעה הקודמת על ה1.8 אבל בנסיעה הזו שהיתה הרבה יותר ארוכה - הדבר היה מוחשי ומפריע.

בנוסף - שדה הראייה לאחור---כמעט ולא קיים. חלון פיצפון והמצלמה לצורך העניין, עוזרת מאוד (ואני אומר את זה בתור בעלים של רכב עם מצלמה לאחור שאני כמעט ולא מסתכל במה שהיא מראה לי. בטראקס אי אפשר שלא להשתמש בה..)

*חסכו בכל דבר שאפשר! זה ממש מכעיס. באמת. רכב שעולה לא מעט ואין בו תאורה במראת 'איפור' שבסוכך שמש! בחיייאת!! רכב שעולה לא מעט ואין בו הרמה אוטומטית לחלונות בלחיצה (לפחות של הנהג והנוסע לידו. באופל מוקה יש, וזה ממש הפתיע אותי לטובה-- הרמה אוטומטית בלחיצה של 4 החלונות! לא מדובר בסגירה של החלונות עם השלט, אלא על הכפתור בתוך האוטו שצריך להישאר לחוץ כדי לסגור\לפתוח את החלון.) בנוסף אין בקרת אקלים וזה חסר. במקום זה קיים חלל מוזר מתחת למסך המולטימדיה והוא נראה ריק! בכלל, מרגיש שהרכב יצא מהתנור כמה דקות לפני הזמן. ראוי לדעתי שהמהנדסים יישבו שוב לסיעור מוחות ויוציאו רכב קצת יותר שלם.

*מנוע+גיר- המנוע מצוין, הגיר מחליף הילוכים בצורה חלקה אבל לטעמי עולה לפעמים מהר מדי להילוך גבוה (כנראה בשביל צריכת דלק) . בשביל זה יש את השליטה הידנית, אבל כאן הם פיספסו!! במקום מנופים מאחורי ההגה או הורדה אמיתית של 'המוט הילוכים' למטה ומעלה --- הם בחרו בכפתורים מאוד לא נוחים לשליטה הידנית. ממוקמים בצד שמאל-למעלה של המוט ובצורה לא אינטואיטיבית. לא נראה לי שאשתמש בהם, לעומת הקרוסאובר של סוזוקי,ששם הרגשתי שהמנופים כל כך נכונים לרכב הזה. עוזר כל כך)

*קופצני מאוד (בדקתי בכבישים של בני ברק, ובאמת שהייתי המום. המתלים ממש נוקשים.)

לטובה-

*בנסיעה ארוכה עם המון פניות (בכבישים שסלולים היטב יחסית לארץ,חשוב לומר), עליות וירידות --- מאוד נוח. כמובן שזה אינדיבדואלי ואמליץ לכל אחד לבדוק לפני שהוא רוכש, אבל לי היה נוח.

*מנוע 1.4 - מצוין! הרגיש ביצועיסט יותר ושקט משמעותית מה1.8.

*האצות (עקיפות) - הגיר מוריד הילוך בזמן ויש מספיק כוח. שזה חשוב.

דברים שאני לא יודע היכן למקם -

אמינות (לא קשור לנסיעה)

צריכת דלק

סחירות עתידית (לא קשור לנסיעה)

אני לא יודע מה להחליט,באמת. מחכה לשמוע את דעתכם. האוטו לא מושלם בכלל, ואפילו פחות מזה. אבל האישה די נעולה..מאוד נוח לנו לעלות על האוטו ולרדת ממנו,שזה באמת-הפרמטר שחשוב לפני הכל...

בכל אופן לקחתי לנו חופשה קטנה בארצנו כדי לחשוב על זה, וגם כמובן- איך לא- לנוח מהחגים :)

שיהיה שבוע טוב :)

• תוכן חדש...