Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

רכב אמין בעלות של עד 20 אלף מחפש המלצות תמציתיות ומנומקות


saarsinai
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

 

אני בתקופה האחרונה קורא בפורום הרבה וגם באינטרנט לגבי רכבים.

מעוניין לרכוש את הרכב הראשון שלי (בן 22)

המטרה העיקרית היא נסיעה לעבודה ביום יום (כ40 ק"מ בין עירוני ביום הלוך חזור)

 

יש לי מעט מעוד ידע בכל מה שקשור לרכבים ולכן אני משתדל לקרוא המון ולנסות להבין מה הכי יתאים לי.

 

כמו הרבה אנשים לפניי, אין לי העדפה לרכב ספציפי

מהסיבה הפשוטה שאין לי ניסיון להגיד מה אני מעדיף או את הסכום של הכסף כדי להיות בררן :)

 

מקריאה כאן רוב ההמלצות הגיעו על הדגמים הבאים (אין משמעות לסדר):

  • טויוטה יאריס
  • פיג'ו 206
  • יונדאי גטס
  • פיאט פנדה\ספייס\פונטו

 

עכשיו, מין הסתם שדילמה ראשונה זה על איזה מהדגמים ללכת?

האם לחפש את כל הדגמים והאחד שבסופו של יום יראה כי טוב עליו ללכת? או מראש להחליט על דגם אחד ומשם להתחיל לחפש?

 

שאלה נוספת, איפה מומלץ לחפש? באתרים כמו יד 2, בפורומים שמוכרים כמו פה, ללכת למגרשים, כל התשובות נכונות?

 

בקשה לגבי התגובות שלכם:

אשמח שמצד אחד הן יהיו תמציתיות אך גם מנומקות היטב.

תשתדלו לדרג את ההמלצות שלכם (עם הסבר כל עוד אפשרי) ולא לזרוק ברשימה מבולגנת (תלך על זה זה או זה)

על מנת שאוכל לקבל תמונת מצב מסך כל התגובות שלכם.

 

 

מקווה שתוכלו לעזור לי לקבל החלטה.

שבוע טוב וחג שמח.

עריכה אחרונה על ידי saarsinai
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה יכול לחפש פה וכמובן ביד 2 במגרשים פרטים לא ממליץ.

היאריס טובה וחיסכונית,אבל היא יקרה לקניה ותהיה ישנה בכמה שנים לעומת שאר הרכבים,ללא הצדקה מסוימת.

ה206 רכב נוח מנוע ה1.4 אמין,הגיר האוטומטי נקודת החולשה שלו לא ציינת אם אתה מחפש ידני או ולא,אבל ידני זה יכול להיות אחלה רכב.

יש פה סיקור מעולה של חברת פורום מיקה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?423498-%D7%93%D7%95-quot-%D7%97-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%AA-%D7%A4%D7%92-%D7%95-206-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C-2004-1-4-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA

הגטס היא סוס עבודה אמינה מאוד אבל פחות חיסכונית,ב2006 הייתה מתיחת פנים ששיפרה את עניין החיסכון והזריזות אבל עדיין הוא לא ברמה של הפיאטים או יאריס,לחפש ברמות איבזור GLI/GLX/GLS.

הפיאטים חיסכונים מאוד וגם עם עלות אחזקה לא יקרה,אם אתה מחפש אוטומט יש להם גיר רובוטי,כלומר מאוד חיסכוני אבל גם הגיר לא שיא האמינות ופחות חלק מאשר אוטומט רגיל,גם פה גיר ידני עדיף בהרבה,לגרנדה פונטו אם אתה מחפש ידני כדי לחפש את מנוע ה1.4 כי הוא בטיחותי יותר.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום וברכה לפורום,

 

אז ככה...

טויוטה יאריס - בתקציב כזה אני בספק אם תמצא משהו טוב, בדר"כ המחירים שלהם מופרזים.

יונדאי גטס - רכב אמין מאוד, יש פה חבר פורום שיגיד שהוא ישרוד הפצצה גרעינית :) אם כי לא הכי חסכוני בדלק אבל לנסיעות שלך לא בטוח שזה יהיה הפרש גדול, באזור 150 ש"ח לחודש.

פונטו ספייס - רכב אמין, אם כי יש שיגידו הרבה תקלות חשמל, היה לי ניסיון עם פונטו 6 שנים ללא תקלות חשמל בכלל. מאוד חסכוני בדלק, נוח ומרווח ביחס לגודל.

פנדה - בדיוק כמו הספייס, לעניות דעתי יותר אמינה אבל בעיצוב נתקעה אי שם מאחור ואני בספק אם בתקציב שלך תמצא פנדה.

לגבי הפג'ו אין לי מושג, נחכה לחברי פורום שיגיבו.

 

לגבי מגרשים וחברות השכרה...לא להתקרב. בתקציב כזה גם אם הרכב יראה לך טוב, זה יהיה פח.

רק יד 2 או לחפש בפורום.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נלך לפי הסדר:

יאריס: תתקשה למצוא אחת שמורה מתחת ל20K, גם אז היא תהיה כנראה משנת 2000-2001. אישית, עם כל הכבוד לשם הטוב שלה, הייתי מוותרת על רכב כל כך ישן.

206: לי אישית אין ניסיון עם הרכב, אבל לפי מה שיצא לי לקרוא הן מומלצות יותר עם גיר ידני. אתה יכול לבצע חיפוש ולקרוא שרשור מתעדכן של חברת פורום mika_p בעלת 206 שנת 2004. השרשור נקרא: דוח משומשת.

יונדאי גטס: הרכב נחשב לאמין מאוד אבל עד שנת 2007 הגיע עם מנוע 1.35 שנחשב לבזבזן דלק, בעיה נוספת היא שהשוק מוצף בדגמי GLF שהיו נפוצים בחברות ליסינג\השכרה והגיעו עם כרית אוויר אחת בלבד וללא ABS.

פיאט פונטו ספייס: הרכב מאוד רגיש להזנחה. אם אתה מצליח למצוא אקזמפלר שמור אתה תהנה מרכב אמין, מאוד חסכוני בדלק וזול לאחזקה, הבעיה היא שוב שקשה למצוא אחד שמור כמו שצריך והרכב מאוד נפוץ אצל סוחרי הרכב, ככה שצריך לזכור שלא כל הנוצץ זהב ולבדוק כל רכב ב7 עיניים. באופן כללי בתצקיב שלך יכול להכנס גם שנתון 2006, הייתי ממליצה לך להתמקד בדגמים בעלי גיר רציף (מגיע עם מנוע 16V בעל 80 כ"ס ונקרא dynamic\elx תלוי בשנתון) או ידני (לרוב יגיע עם המנוע החלש יותר- 60 כ"ס actual, אבל מידי פעם צצות הפעות גם עם המנוע החזק), הגיר הרובוטי (רמת גימור active) היה פחות מומלץ בשנים של הפונטו ספייס.

פיאט פנדה: הגיעה עם גיר ידני או רובוטי (אותו אחד שהגיע גם בספייס) והמנוע החלש בעל 60 כ"ס. ככה שההמלצה כאן להתמקד בגיר הידני ולחפש אקזמפלר שמור ומטופל.

Mini Cooper S R56 - לכיף

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שחכתי לציין את הגיר, אחרי הרבה מחשבה החלטתי ללכת על גיר ידני ככל הנראה גם בגלל המחיר + צריכת הדלק + בלאי ותיקונים אם אגיע לזה.

וזה רכב ראשון אז למה לא?

 

תודה על הלינק לסקירה של הפיג'ו 206, נראה ממש מעניין ומשך לי את העין לכיוונה.

כנראה הכיוון שלי יהיה הפיג'ו ואחריה הגטס ואז הפיאט פנדה והספייס.

 

אם אתם נתקלים בכמה הצעות מעניינות שכדאי לי להציץ בהם אשמח שתשתפו =]

 

 

בנוסף עוד תגובות יתקבלו בברכה אני עדיין לא סגור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשוב מאוד שתבדוק מה מצב הרכב זה אפילו יותר חשוב מהיכולות שלו והאופן שבו תחזקו את הרכב מכריע לגבי האמינות שלו במיוחד שהוא מתיישן.

ממליץ לך לקרוא את המדריל שכתבתי ומופיע בחתימה שלי ולחפש רכב עם היסטוריית טיפולים מלאה וטסט ארוך.

אם אתה מעוניין, שלח לי את האימייל שלך בה"פ אני אנסה לעבור על יד 2 ולשלוח לך למייל הצעות שניראות לי מעניינות.

מהיכן אתה בארץ?.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מתל אביב, יצא לי לקרוא את המדריך והוא נתן לי הבנה לגבי המשך החיפוש (כאשר אגיע למוכרים, מה לבדוק וכדומה)

ובעקבות כך באמת אשמח לקישורים לרכבים שנשמעים טוב וכדאי לתת כקפיצה כדי לראות באמת מציעים אלה שמוכרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה החסרונות של פיג'ו 206 1.4 אוטומט (שנת 2005, 100 ק"מ)?

בהתחלה הכיוון שלי היה ידני ויצא לי לראות רכבים מהשנתונים האלה (2005+-) וקבלתי תחושה שלא בהכרח יתאים לי ידני

אני גר בתל אביב, וחצי מזמן הנסיעה היא בין עירוני וחצי עירונית.

ותקנו אותי אם אני טועה, בסדר גודל של הנסיעות שלי אולי עדיף לי לחשוב לכיוון האוטומט לנוחות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא זוכר עד איזה שנה אבל ידית האיתות,שסתומי לחץ בגיר יש עוד כמה מחלטת מציע להריץ חיפוש.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואיפה הוא ימצא 107 במחיר של עד 20 אלף שקל?

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתקציב המצומצם שלך מאד מומלץ ידני. הקריטריון הכי חשוב הוא לא סוג הרכב אלא עד כמה הוא שמור.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...