Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצות לטיול במזרח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז עוד 5 חודשים אני משתחרר מ-4 שנים בצה"ל, ואני כבר מתכנן את הטיול ה"גדול". במרכאות כי אני לא באמת מחפש טיול גדול, אלא חודש פלוס-מינוס. הייתי ברוב אירופה אבל אף פעם לא במזרח, אז אני מודה שאני לא מכיר שם שום דבר, ולא יודע איך העניינים מתנהלים.

אני רוצה להתחיל את הטיול כמה שיותר מהר אחרי השחרור, כלומר בתחילת אפריל.

בגדול אני מחפש טיול לא "קיצוני" מדי, כלומר במדינה יחסית מפותחת, שאפשר להיות בציוויליזציה ולהיות מסוגל לברוח לכמה ימים לטרק קטן או גיחה לאי כלשהו (וכן, ברור לי שזה אומר שזה יהיה יקר יותר), ולשלב בדרך שהות בערים מעניינות וגדולות. מהסיבה הזו, הודו לא קורצת לי, לפחות על פי הסיפורים והשמועות, אבל אשמח להתבדות.

אשמח לשמוע את דעתכם על האופציות שחשבתי עליהן, כולל המלצות, והרחבות לאופציות נוספות שנעלמו ממני:

- תאילנד - הבחירה הסטנדרטית, תוהה אם לא סטנדרטית מדי... הבנתי גם שאפריל זה שיא החום. שמעתי האשמות של "תאילנד זה נטו ממוסחר", אני מניח שאין לא נכונות, אבל אשמח להתייחסות

- פיליפינים - אופציה ממש מעניינת עבורי ופחות מתויירת, הבנתי שכיף להיות שם, אבל שזה "מקום לירח דבש" יותר מלטיול אחרי הצבא

- סרי לנקה - הבנתי שיפה, אבל יחסית קטן, ודומה להודו

- סין - מעניין אותי ממש, אבל השאלה היא כמה קשה להסתדר שם, איך המחירים, ולאן בכלל לנסוע מכל הגודל הזה

- יפן - נורא מעניין, אבל האם אפשרי להסתדר שם בתקציב ריאלי? (10,000 שקל לחודש?)

פורסם

אני הייתי בתאילנד ובסין.

אני יותר אהבתי את תאילנד, יותר קל להסתדר, יותר התחברתי למה שראיתי שם (אם אתה רוצה אני אתן לך קישורים לאלבומים שלי בפייסבוק משתי הארצות ותראה מה מעניין אותך יותר), האוכל יותר טוב (לא אכלתי אוכל מקומי בשני המקרים), ובכללי יותר נהנתי.

בסין אי אפשר להסתדר בלי מתורגמן. הם בקושי יודעים אנגלית, וחלק מנהגי המוניות הסיניים אפילו לא יודעים לקרוא סינית!

מה גם שלנסוע עם נהגי המוניות שלהם זה פשוט טירוף. (לא שהתאילנדים וואו, אבל קצת יותר שפויים)

קח בחשבון שבשתי המדינות הלחות מאוד גבוהה, ואחרי שהתרגלת למזג האוויר הכיפי של אירופה, אתה לא תבין מאיפה זה נפל עליך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

dorsht, אני לא מסכים איתך בנוגע לסין.

גם אני הייתי בסין ותאילנד. בסין הייתי 45 יום ואת כל הטיול תכננתי בעצמי ולא הייתי עם מתורגמן או משהו. נכון שיש מקומות שאין להם מושג מה זה אנגלית (במיוחד בכפרים), אבל מסתדרים.

לפי התיאור שלך, נשמע שסין יכולה להתאים לך. מצד אחד יש ערים מפותחות, מצד שני יש כפרים שבהם אפשר להתרחק קצת מהרעש וההמולה ולראות נופים מדהימים.

תאילנד זה בעיקר בטן גב (חוץ מהצפון), בהנחה שהולכים על המסלול "הקבוע" של הישראלים. אם אתה מחפש מסיבות, ים ובחורות, סע לשם.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

יפן יקרה מאד תצטרך לעבוד שם אחרת כל הכסף ילך,

תאילנד זה דיסנילנד,קל ומאד מתוייר,אבל מאד נחמד וכייפי.

אני הייתי משאיר את תאילנד לסוף.

הייתי במיזרח

כ 3 שנים נהנתי בכל מקום והנה המקומות המומלצים שהייתי,

יפן,נפאל,פיליפינים,דרום קוריאה,תאילנד,

מומלץ לרכוש בתאילנד כרטיסי טיסה וגם לסיים את הטיול שם כי זה הכי קל

ואפשר לנוח.

אפשר לכתוב כאן מגילות ארוכות,מה בדיוק אתה רוצה להתמקד?

פורסם

בסה"כ הייתי במאזן הכולל כמעט שנתיים במזרח ב3 ביקורים שונים.

זה היה מזמן.

אני מציע לך לא לוותר על וויאטנם.כן מפותח,לא מפותח,זה המקום הכי יפה שהייתי בו. כל כך נהניתי שם שלמרות שהייתי שם רק חודשיים (בהודו בסה"כ הייתי יותר משנה) אני זוכר אותה לפרטי פרטים.

אין חוקים במזרח,כל אחד מוצא את המקום שהוא אוהב יותר. תקרא המון מדריכים ותחליט מה הכי מדבר אליך,והכי חשוב,תהיה פתוח לשינויים וכמה שפחות לקבוע דברים מראש. הזכרונות הכי טובים מהטיולים הם אלו שנוצרו כמעט ממש במקרה.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך בנוגע למזרח היא להבין שהמנטליות של המקומיים שונה בתכלית מהמנטליות המערבית שאתה כה מורגל בה. פועל יוצא מכך הוא שצריך שם הרבה סבלנות וסובלנות. החיים מתנהלים שם בקצב אחר וחלק מהמנהגים המקומיים אינם מוכרים במערב.

קח בחשבון שבתאילנד לא מעט מקומיים לא יראו בך אדם אלא ארנק מהלך. לא הייתי בהודו, אבל חבר שכן ביקר שם סיפר שהמצב שם דומה מהבחינה הזאת.

בסה"כ נהניתי שם ואני מקווה עוד מתישהו לחזור לשם לסיבוב שני, אבל אתה חייב לקחת בחשבון את הדברים האלה.

תהנה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפי מה שאתה מחפש, אולי תשקול גם אוסטרליה או ניו זילנד?

אני טיילתי 8 חודשים במזרח, חודשיים מהם בנפאל (עם הרבה שריפת זמן, אבל לא מצטער על כלום :-P), אפשר להעביר שם חודש די עמוס - 3-4 ימים בקטמנדו לסמן וי על כל המקדשים והאטרקציות שיש בסביבה, ואז לפוקרה- עיירה תיירותית יחסית שיושבת על אגם, ממנה אפשר לצאת לשלל טרקים מגוונים וגם לאטרקציות שונות כמו ראפטינג או סתם מקדשים נחמדים בסביבה הקרובה.

כשאתה נח בין הטרקים אתה יכול לאכול סטייק טוב באברסט סטייקהאוס :-)

סך הכל פוקרה עיר די נוחה לבטן גב ומצויינת ליציאה לאטרקציות אחרות, אבל אני לא יודע מה אתה מחפש ב"עיר"- שופינג לדוגמה לא תמצא שם.

פורסם

פוקרה מדהימה,האגם השלו וחנויות הטרקים והאוירה

הססגונית,פשוט גן עדן להגיע אחרי שסיימת טרק לאגם,

הלואי עלי לשוב לשם.

• תוכן חדש...