Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 האצ'בק 1600 / 2000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם זה נכון שהמנוע 2000 יותר חסכוני מהמנוע 1600 ? - אני נוסע בסביבות ה 10.000 - 12.000 ק"מ בשנה ? האם ההבדל בין שני המכוניות ישפיע גם על כמות הכסף שאני אשקיע בדלק ?

האוטו ינוע בעיקר בין תל - אביב - ראשון .

וסתם אשמח לקבל המלצות על הרכב הזה.

שנתונים : 2004 - 2007 (משני הדגמים)

תקציב : 40,000 מקסימום ( שואף לפחות )

פורסם

בנהיגה עירונית, בפקקים ובנהיגה מנהלתית רגועה 1600 יותר חסכוני.

או במילים אחרות, בעומס ממוך מנוע קטן יותר חסכוני יותר. סדר גודל של 10% יתרון בצריכת דלק ל 1600.

באיזורים הרריים, במהירויות גבוהות, ובנהיגה מהירה ההפרש מצטמצם, מכיוון שעם המנוע הגדול אתה לוחץ פחות על הגז ו/או נוסע בהילוך גבוה יותר.

עדיין אני לא רואה מצב שהוא יהיה יותר חסכוני מ 1.6, מקסימום שווה בתנאים שתארתי.

אבל, במנוע הגדול יש לך תוספת של 50% הספק. האוטו מרגיש הרבה יותר זריז, הרבה יותר כייפי, מגיב הרבה יותר טוב. וגם מגיע מאובזר יותר.

פורסם

1:6-1:7 בעיר? זה המון :shock:.

אני בסיויק בלי בעיה בתוך העיר הייתי מגיע ל 1:10 (גם בדור 7 1600 אוטומטית 4 הילוכים וגם בדור 8 מנוע 1800 אוטומטית 5 הילוכים).

פורסם
מה יותר כדאי אז עדין לא הבנתי ?

האם בנסיעה של 12000 קמ בשנה אני ארגיש הבדל גדול מאוד בצריכת הדלק ביניהם ?

בשורה התחתונה, לא יהיה הבדל גדול בצריכת הדלק, יהיה הבדל גדול בחווית הנהיגה אבל תצטרך להוסיף סכום מכובד כדי לרכוש את הספיריט.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
האם זה נכון שהמנוע 2000 יותר חסכוני מהמנוע 1600 ? - אני נוסע בסביבות ה 10.000 - 12.000 ק"מ בשנה ? האם ההבדל בין שני המכוניות ישפיע גם על כמות הכסף שאני אשקיע בדלק ?

האוטו ינוע בעיקר בין תל - אביב - ראשון .

וסתם אשמח לקבל המלצות על הרכב הזה.

שנתונים : 2004 - 2007 (משני הדגמים)

תקציב : 40,000 מקסימום ( שואף לפחות )

מנוע 2.0 תצרוכת דלק 1 ל 10 ממוצע

מנוע 1.6 תצרוכת דלק ממוצע 1 ל 11 ממוצע

פורסם

1:11 זה ניראה לי המון לרכב 1.6 אוטומט.

בהונדה שהיתה לי 1800 אוטומט 5 הילוכים הגעתי בנסיעה של 80% מחוץ לעיר עם מזגן לצריכה הרבה יותר טובה: (602 ק"מ, כמעט 39 ליטר וזה אחרי שדחסתי בכוח עוד 2 ליטר בערך למיכל)

WP_20140730_001.jpg

פורסם

תודה רבה על התשובות חברים .. !! עזרתם מאוד !

מקווה מאוד שאני אמצא רכב עם מנוע 2000 במצב טוב. - זה הכיוון פחות או יותר .

פורסם

אני עם ה-1.6 כבר כמה שנים, בתוך העיר הממוצע שלי הוא בסביבות ה-1:9 ומחוץ לעיר בסביבות ה-1:11.5. אם אני לוחץ כמו משוגע בעיר אפשר להגיע בקלות גם ל-1:7 ומתחת לזה.

מהיכרות שלי עם שני המנועים, מנוע ה-1.6 חסכוני יותר בתוך העיר ומנוע ה-2.0 זהה ל-1.6 בכבישים בין-עירוניים (אך הוא שקט יותר בגלל שהוא עובד על סל"ד נמוך יותר) ובעליות יש אפילו יתרון קטן למנוע הגדול.

פורסם

אחרי שעברתי על אתר יד 2 .. אין המון מציאות לגרסא של מנוע 2.0L ...

מצאתי אחת עם 120K קמ שנתון 2005 ..

השנייה 90K קמ שנתון 2006

בגרסא 1.6 ראיתי שיש יותר אופציות אך לאחר חיפושים על הרכב בפורום ותגובות של אנשים אני ממש נעול על הגרסא של 2.0L ...

האם הק"מ משחק תפקיד ברכבים כאלה ?

• תוכן חדש...