Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש מה לעשות בברלין 7 ימים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כדאי גם לטייל באתר הזיכרון של החומה, צ'ק פוינט צ'רלי, הרחבה של האוניברסיטה שבה שרפו את הספרים.

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

• תגובות 317
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רק לי נראה מוזר שפות"ש רוצה לקחת את אשתו לירח דבש במחנות ריכוז?

זתומרת, אל תבין אותי לא נכון, ברלין זו אחלה עיר, אבל... יש מקומות רומנטיים יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שירשור מועיל מאוד! למועדפים!

אני שאלה, למה לא לטוס לברלין עם איזיג'ט? המחירים מגוחחים יחסית לשאר

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

למה לא? אין סיבה. רק צריך ובדוק פרטנית לגבי הטיסה המתאימה לך, לבחון את השעות (אחד המחירים הסמויים של ה-Low Cost הוא שעות טיסה בלתי אפשריות שמחסלות ימי חופשה) ולבדוק את המחיר הסופי, לא המחיר הראשוני המוצג באתר, כלומר כולל כל האקסטרות דרושות לך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
רק לי נראה מוזר שפות"ש רוצה לקחת את אשתו לירח דבש במחנות ריכוז?

זתומרת, אל תבין אותי לא נכון, ברלין זו אחלה עיר, אבל... יש מקומות רומנטיים יותר.

רוצה להתכונן לבאות ??? :)

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מעבר לדברים הברורים מאליהם שכתובים בכל מדריך ואתר, אשמח לשמוע המלצות מניסיון החברים כאן.

מה לראות, איפה לאכול, איפה לשתות ואיפה לבלות. כל המלצה תתקבל בברכה ובתודה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אהלן.

עוד כשבועיים אני טס לברלין ל5 ימים מלאים,יש לי העברות מהשדה למלון וחזרה.

התכנון שלי לבזבוז כסף הוא:

*כל יום ארוחת צהריים וערב במסעדה כלשהי, לא משהו פנסי אבל שיהיה סביר,20 יורו הכי גבוהה נניח.

*כל ערב פאב/מסיבה.

*כמה מוזאונים ואתרים היסטורים במהלך השבוע.

*שימוש בתחבורה ציבורית ואולי כמה פעמים במונית.

*קניות של עד 150 יורו.

חשבתי לנסוע עם 500 יורו, חברים שלי טוענים שזה יותר מדי, אמא שלי טוענת שזה לא מספיק.

אלה מבנכם שהיו בברלין בטיול מסוג כזה, מה תגידו?

(sperial מקווה שתגיב גם)

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

טסתי לברלין לארבעה ימים, בדיוק עם אותן דרישות, עם 450 יורו, ונשארו לי 50. לא חסכתי בכלל...

מה שכן, אל תפספס את המטריקס בסופי שבוע. מטורף מה שהולך שם

פורסם

מטריקס? בא לך לפרט מה זה?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

גבי - כתבתי לך תגובה מפורטת אבל היא נמחקה בהעברת השרשור.

אמנם לא הייתי בגרמניה כבר כ-5 שנים, אבל כלל האצבע שלי ושל אשתי באירופה הוא 100 אירו ליום, לא כולל מלון ושכירת רכב. כמובן שיש ימים בהם ההוצאה זעירה וימים עם הוצאות גדולות, ואם תכין תוכנית תוכל להעריך את הוצאות כרטיסי הכניסה.

תוכל לדעת מראש גם את עלות התח"צ (זולה מאד ויעילה, המרחקים גדולים ולכן אני ממליץ על כרטיס יומי או תקופתי). שים לב שהכרטיס הרגיל הוא לאזורים AB, אבל נמה"ת SXF והעיר פוטסדאם באזור C, (לא יודע לגבי TXL) כך שאם אתה נוסע אליהם דאג להחזיק בכרטיסים מתאימים.

המזון בגרמניה זול, אבל אתה מתכוון לאכול במסעדות, בעוד שאשתי ואני קונים בד"כ אוכל בסופרמרקט, מה שכמובן חוסך לא מעט.

עוד המלצה חשובה - החזק בכרטיס אשראי למקרה של הוצאה לא צפויה או תקלה כלשהי. אישית אני מחזיק לפחות בשניים.

לפי התאור שלך הייתי לוקח 500-600 אירו. אם 100-200 מהם יחזרו לא קרה שום דבר, לא מדובר בקורונות או פורינטים, לאירו תמיד יהיה שימוש בנסיעה הבאה. ואם תזקק ליותר מהתכנון - כנראה שבילית היטב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
מטריקס? בא לך לפרט מה זה?

מועדון בברלין, נמצא בחלק המלחיץ של ברלין, כמו רב המועדונים, מתחת לגשר הWarschauer S-Bahn. מדובר במועדון שיש בו 7 אזורים (יותר או פחות, תלוי בלילה ובהיצע הדיג'יים והמסיבות). כל איזור הוא מסיבה בפני עצמה עם סגנון אחר.. לא חוויתי דבר כזה בארץ. היה שם באמת כיף, וגם האלכוהול לא יקר.

100 מטר ממנו נמצא מועדון הWatergate, בבעלות של ישראלים. לרב מה שהולך שם זה טכנו, וקהל מבוגר יותר (עובדה שאנחנו, בני 20, לא עברנו סלקציה....).

קצת רחוק, אין לי מושג איפה בדיוק בעיר, נמצא המועדון הטוב ביותר באירופה, שמו Bergheim. זה מועדון חובה למי שיש את הזמן לחכות בתור, והסלקציה שם היא קשה מאד. הסיכוי שלך להיכנס הוא משהו כמו 40%, ואתה יכול לבלות ערב שלם בתור בלי להיכנס. אלו שנכנסו, טוענים שזה שווה את ההמתנה. לך על זה אם אתה מוכן לקחת סיכוי שלא תיכנס...

ברלין היא גם גן עדן לחובבי פטישים, סאדו מאזו וכו', אותנו לא עניין אבל ידוע שזו עיר מאד מאד פתוחה, והזנות שם היא חוקית (לא ניכנס לענייני אתיקה וניצול נשים :lol:), ככה שאם תחפש מסיבות כאלה, לא יהיו חסרות לך.

יש לי כל כך הרבה ברים להמליץ עליהם, מצד שני, כל אלו הם הברים היחידים שביקרתי בהם :lol: ככה שיכול להיות שהחוויה היא דומה בכל בר....

בר שאני זוכר במיוחד לטובה, הוא הBerliner Biersalon (קישור), מסתבר שזה בר עם רפרטואר מרשים. מקום ענק עם אווירה מעולה, אוכל טעים ומחירים זולים.. נכנסנו לשם במקרה, אם ייצא לך להיות באיזור הקודאם ליד הZooleg garten, לך לנסות. המלון שלנו היה צמוד...

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם
גבי - כתבתי לך תגובה מפורטת אבל היא נמחקה בהעברת השרשור.

אמנם לא הייתי בגרמניה כבר כ-5 שנים, אבל כלל האצבע שלי ושל אשתי באירופה הוא 100 אירו ליום, לא כולל מלון ושכירת רכב. כמובן שיש ימים בהם ההוצאה זעירה וימים עם הוצאות גדולות, ואם תכין תוכנית תוכל להעריך את הוצאות כרטיסי הכניסה.

תוכל לדעת מראש גם את עלות התח"צ (זולה מאד ויעילה, המרחקים גדולים ולכן אני ממליץ על כרטיס יומי או תקופתי). שים לב שהכרטיס הרגיל הוא לאזורים AB, אבל נמה"ת SXF והעיר פוטסדאם באזור C, (לא יודע לגבי TXL) כך שאם אתה נוסע אליהם דאג להחזיק בכרטיסים מתאימים.

המזון בגרמניה זול, אבל אתה מתכוון לאכול במסעדות, בעוד שאשתי ואני קונים בד"כ אוכל בסופרמרקט, מה שכמובן חוסך לא מעט.

עוד המלצה חשובה - החזק בכרטיס אשראי למקרה של הוצאה לא צפויה או תקלה כלשהי. אישית אני מחזיק לפחות בשניים.

לפי התאור שלך הייתי לוקח 500-600 אירו. אם 100-200 מהם יחזרו לא קרה שום דבר, לא מדובר בקורונות או פורינטים, לאירו תמיד יהיה שימוש בנסיעה הבאה. ואם תזקק ליותר מהתכנון - כנראה שבילית היטב.

תודה על התגובה המפורטת, המלון שלקחנו נמצא באיזור C, חברים שלי כוסיות לא רצו מלון באיזור האלכסנדרפלאץ כי חשבו שזה אזור פרוע.

לגבי האוכל, זה רעיון מעולה,כשאני מטייל עם אמא שלי בעולם אנחנו גם עושים בשיטה הזאת והיא פשוט מכינה לנו סנדוויצ'ים להמשך היום. עם חברים שלי זה לא נראה לי יצא לפועל.

אשראי אין לי לחו''ל, רק ישראלי ולדעתי יהיה סיבוך לנסות לשלם עם של אמא שלי.

בכל מקרה זה באמת לא אסון לחזור עם יורו, נראה לי בסופו של דבר אקח כ650 יורו כמו שאמא שלי ממליצה.

מועדון בברלין, נמצא בחלק המלחיץ של ברלין, כמו רב המועדונים, מתחת לגשר הWarschauer S-Bahn. מדובר במועדון שיש בו 7 אזורים (יותר או פחות, תלוי בלילה ובהיצע הדיג'יים והמסיבות). כל איזור הוא מסיבה בפני עצמה עם סגנון אחר.. לא חוויתי דבר כזה בארץ. היה שם באמת כיף, וגם האלכוהול לא יקר.

טוב מאוד לשמוע על המקום הזה, תודה!

אגב איך היחס לתיירים?

פורסם

שים לב שערכתי את התגובה למעלה והוספתי עוד המלצות ^

היחס לתיירים מעולה. המלצה אישית- תקנה סים קארד מקומי עם חבילת גלישה, ותתנייד עם גוגל מאפס. בברלין, זה מדהים! ההספק שלנו בארבעה ימים היה בלתי נתפס.

אתה בגילי אז אני מניח שהולכים לזרום בעורקייך 2 ליטר בירה ביום, אופי הטיול שלנו דומה מאד (גם אני שנייה לפני גיוס), תהנה! :)

• תוכן חדש...