Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש מה לעשות בברלין 7 ימים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שהסתכלת על ה-Leonardo הלא נכון. זה Leonardo Mitte, הוא מרוחק 7 ק"מ מה-Art'otel West

אולי הסתכלת על Leonardo West?

גם המחירים שונים, בארטוטל זה 2900 או 3300 שקל לתקופה, בלאונרדו West זה 2800 או 3200 שקל, ובלאונרדו Mitte זה 4200 או 4700 שקל.

על המפה גם הלאונרדו West נמצא קרוב ל-Art'otel

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 317
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אגב, המלצה לזוגות היותר צעירים פה בחבורה,

easyhotel - מלון במיקום מעולה (צמוד להאקשיר מרקט וליד תחנת רוזנטלר), חדש, החדרים ברמה מעולה, הבעיה היחידה היא שהם קטנטנים.

מה זה קטנטנים? יש דלת, מסדרון שבצידו יש שירותים/מקלחת ובסופו מיטה זוגית עם חצי מטר-מטר רווח לכל כיוון מהקירות.

לטעמי, עיר כמו ברלין שגם ככה אתה לא נמצא במלון בכלל אלא כל היום מסתובב בחוץ, זה יותר ממספיק, העיקר כשאתה חוזר שיש לך מקלחת ומיטה טובה לישון בה בלי צורך בטיולים בעיר בשביל לחזור למלון (וגם המטרו/טראם מפסיקים לעבוד בלילה).

לעומת זאת החיסכון בכסף הוא מאוד משמעותי. (תקבלו עודף מ40 יורו ללילה)

http://www.easyhotel.com/hotels/berlin.html

פורסם
מה תאריכי הטיסות? $1000 לזוג זה ממש לא הרבה. אני מחפש חופשה לסוכות, הכרטיסים מתחילים סביב 750 דולר לאדם לרוב היעדים באירופה.

זה הרבה. אנחנו טסנו לאירופה בקיץ, 4 נפשות בטיסת אלעל, המחיר היה משהו כמו 1700-1800$.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

שים לב - סוכות. יומיים קודם או שבוע אחר כך המחירים הרבה יותר זולים.

בקיץ טסנו לפינלנד - 4 אנשים, שילמנו $2000 ב-finnair. מבחינת זמן טיסה דומה לטיסה למערב אירופה (כ-4.5 שעות), שירות פחות טוב מאל-על. ביוני שילמתי כ-$470 לניס עם AF ובחנוכה שילמתי $420 לליסבון דרך פריז - הבל הזמנתי כרטיסים חודשיים מראש, והזמנה שבועיים יותר מאוחר כמעט הכפילה את המחיר.

אשה שעובדת במערכת החינוך היא דבר יקר :cry:

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פשוט הזוי, חזרנו אתמול בלילה (מוצ"ש) מגרמניה, עשינו קצת טיול (מקווה שאכריח את עצמי לשבת לכתוב על זה שרשור נפרד), מינכן->נירנברג->פרנקפורט->ברלין.

בקצרה, במינכן עצמה אין יותר מדי מה לעשות אם אתה בעניין של טיול עירוני (ההפך המוחלט מברלין לצורך הדיון).

טסנו בערב ראש השנה וחזרנו בצאת כיפור, 312$ לכרטיס.

נחתנו במינכן, המראנו מברלין לבריסל ומשם לארץ.

ה service של חברת התעופה הבלגית היה פשוט מעולה.

היינו 4 ימים בברלין וזה פשוט לא מספיק, בקושי הספקנו את האתרים המרכזיים. ברלין זו עיר שאתה יכול לקחת רכבת/אוטובוס לאנשהו ולגלות אזור יפה ומעניין בכל כיוון שתבחר.

היינו ב Ibis ב ויטנברג פלץ, משם למרכז העיר זה סדר גודל של 15 דקות בתח"צ כך שאין חובה לקחת מלון במרכז העיר.

הוזכר פה הכרטיס נסיעה בתח"צ בברלין, נקרא Berlin welcome card מעבר לנסיעה חופשית באוטובוסים/חשמלית/רכבת תחתית/רכבת מקנה 25% הנחה במוזיאונים בעיר, צריך טיול דחוס מאד בשביל שזה ישתלם, הכרטיס יקר, 32€ לאדם ל 5 ימים.

פורסם

הומלץ לי על Ibis Alexanderplatz אך הוא היה מלא.

אגב בדיקה שלי באתר שסופק למעלה easytobook אומר שהתקופה שלי במלון לאונרדו (9-13) בחדר Superior עם ארוחת בוקר עולה לבד 4700 שקלים לזוג.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בעקבות ההערה שלך ליאור הוחלף למלון הנ'ל

יותר קרוב ובעל ביקורות יותר טובות באתרי ההשוואות וטריפ אדווייזור. (תודה )

נסגר ב 3300 ל 8 לילות ללא ארוחות. לדעתי מחיר מעולה.

פורסם

מחיר מצוין ונראה גם מקום סבבה לגמרי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן.

המלון לאונרדו מיטה חדש לחלוטין ומצוין, המיקום ממש ממש טוב (מרחק גשר מתחנת ה-U/S Bahn של פרידריכשטראסה, מרחק הליכה קצר מהרחובות המרכזיים כמו פרידריכשטראסה, אונטר דן לינדן, רחוב ה-17 ביוני, מרחק קצר גם מרוב האטרקציות כמו בית הכנסת החדש, הרייכסטאג, עולם השוקולד, חנות השוקולד, רבעים 205 ו-206, גלרי לאפייט, אנדרטת השואה וכו', אפילו מרחק הליכה לא ארוך מאלכסנדרפלאץ), הארוחת בוקר מצוינת וגם מי שלא אוכל חזיר על הבוקר ימצא מה לאכול, יש מבחר יפה מאוד של גבינות, נקניקים, בייקון ושאר בשרים חמים, חביתות וביצים קשות, לחמים, ריבות, דגני בוקר, קפה תה ושאר משקאות חמים, מיצים טבעיים, סלטים וכו'.

בלובי יש 4 מחשבים עם מדפסות ללא תשלום (צ'ק אין באינטרנט? הזמנת כרטיסים מראש? בקלות ובחינם).

החדר עצמו מצויד במקלחת מצוינת עם פטנט של ברז גאוני עם "כפתור הגנה" גם לטמפ' המים (גבוה ונמוך) וגם לעוצמת הזרם.

אצלי בחדר היה גם ערכת תה / קפה / שוקו וגם מרפסת (שלא הייתה בשימוש עקב מזג האוויר).

אצלי בחדר מישהו שלפניי כבר הספיק לשפוך קפה על השטיח אבל זה היה מצופה.

היחס בבית המלון מצוין.

באופן כללי הזמנו כרטיסים מראש למוזיאון הפרגמון (מומלץ בהחלט) וזה חסך לנו בערך 3 שעות של עמידה בתור לקניית כרטיסים! (אתה מזמין באינטרנט ומדפיס את ה-PDF ואיתו מגיע ישר לשומר בכניסה).

התור מצטמצם משמעותית לאיזור החצי שעה אם מגיעים בשעת הפתיחה.

שימו לב שבברלין רוב המוזיאונים סגורים בשני (למה? כובע) ורוב החנויות סגורות בראשון.

בגלל עניין היום שני פיספסתי את מוזיאון הטבע ועוד דבר או שניים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שימו לב שבברלין רוב המוזיאונים סגורים בשני (למה? כובע) ורוב החנויות סגורות בראשון.

בגלל עניין היום שני פיספסתי את מוזיאון הטבע ועוד דבר או שניים.

עניין יום שני נכון למרבית המוזיאונים באירופה. זו הסיבה שבגללה אני מזכיר בכל שרשור מסוג זה לבדוק שעות פתיחה של אתרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש nh אלכסנדרפלאץ שמככב בדילים. הרשת הזו רצה חזק שם, שווה לנסות.

אני הייתי בברלין 8 ימים ב2010. עשיתי רשימת אתרים יפה, שכחתי אותה בבית ואלתרתי 8 ימים מלאים לחלוטין באטרקציות.

כשהגעתי הביתה הסתבר ששום דבר ממה שהיה ברשימה לא הספקתי (למשל, לא הגעתי לאי המוזאונים ובטח שלא לפוטסדאם)

החל מראשית נובמבר ועד סוף נובמבר אני שם. מי שירצה להפגש ולקבל טיפים בזמן אמת מוזמן לפנות. אני אישית הולך הפעם על טיול ״אלטרנטיבי״ שיכלול כנראה את פוטסדאם ואת האזורים המרוחקים יותר של העיר. (כל מה שהוא לא מיטה ואלכסנדרפלאץ)

אחזור עם רשימה ארוכה של מסעדות ופאבים ריקים מתיירים ככל הנראה.

יש מלונות במיקומים יותר מרכזיים, אם להודות באמת (בהשוואה למלון-טריפ שבחרתם)

הקרבה להאקשרהוף טובה ותעשה איתכם חסד כשתרצו לצאת לבירה או מסעדה בערב.

אגב מרחק, אין מה לחשוש ממרחקים. התח״צ היא היעילה בעולם ואין פינה שלא תוכלו להגיע ממנה/אליה.

עריכה אחרונה על ידי SuperBamba

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

שוב תודה לכולם. שאלה נוספת, איך הגעתם מהנמל למלון? רכבת\מונית?

לגבי מסעדות כבר מצאתי שתיים שאבקר בהם בטוח, THE PUB ו THE BIRD

פורסם (נערך)
עניין יום שני נכון למרבית המוזיאונים באירופה. זו הסיבה שבגללה אני מזכיר בכל שרשור מסוג זה לבדוק שעות פתיחה של אתרים.

דווקא בלונדון הכל היה פתוח כל השבוע, עד סביבות 5-6 בערב (בינואר).

כנ"ל בפראג אם כי שם לא הלכתי למוזיאונים, אבל לאתרים תיירותיים אחרים כן.

אגב הוסיף לבלבול העניין שבחלק מהמקומות באתרי האינטרנט הרשמיים כתוב שפתוח כל ימות השבוע ובחלק אחר באותו אתר כתוב שסגור בשני.

במקרה הזה עזר מאוד הבחור בקבלה שבדק ואמר חד משמעית שסגור בשני.

במבה התחבורה בלונדון הייתה לדעתי הרבה יותר נוחה אפילו בלי רכבות עיליות (S Bahn) ובלי חשמליות (Tram) אלא רק אנדרגראונד (U Bahn בגרמניה).

גם מהקווי תחתית ועילית ברור שהעיר הייתה מחולקת במשך שנים.

זה במגמת שיפור (חפירות קווים חדשים) למשל לאורך אונטר דן לינדן.

גם כרטיס האויסטר בלונדון היה הרבה יותר נוח מהכרטיסים החד פעמיים של גרמניה.

באויסטר אם נסעת מעל למכסה היומית של איזה 5 פאונד או משהו כזה הוא פשוט לא מחייב אותך יותר, בגרמניה אתה צריך לתכנן מראש אם משתלם לך לקנות כרטיס יומי או חד פעמי.

באופן כללי ויתרתי כמעט על כל המוזיאונים, וגם על הפוסטדאם ומרכז סוני ומרכזי הקניות.

נכנסתי פעם אחת לפרימארק באלכסנדרפלאץ ופעם אחת לחנות של רשת Butlers שיש להם דברים נחמדים לבית (בדיעבד ראיתי אתמול שהרבה מהסחורה שלהם מאוד דומה לשל הרמוניה לבית וגם המחירים קרובים מאוד).

ל-205 נכנסתי כדי לראות את המייצג מפגושי רכב בגובה 12 מטר וממנו עברתי ל-206 לראות את העיצוב בסגנון שנות ה-20.

מוזיאונים:

היהודי - לא התחברתי בכלל, נמצא רחוק בכלל משאר האתרים (דרומית לצ'קפוינט צ'רלי).

בית הכנסת החדש - אין כניסה לבית הכנסת עצמו אלא רק למוזיאון, נחמד והמחיר לא גבוה (3 יורו).

פרגמון - מומלץ מאוד, עתיקות מדהימות גם למי שלא חובב כולל שער ענק שהיה כניסה לעיר בבל בעבר. להזמין כרטיסים מראש או להגיע 10 דקות לפני הפתיחה (הזמנו באינטרנט, הגענו בפתיחה ועקפנו תור של חצי שעה, כשיצאנו היה תור של שעתיים או שלוש).

שוקולד:

עולם השוקולד של ריטר נחמד מאוד ומומלץ, במיוחד שוקו חם שעשוי מטבלת שוקולד שלמה לסופרי הקלוריות (לא זול במיוחד 3.6 יורו אבל שווה בהחלט).

חנות השוקולד Fassbender and Rausch מומלצת מאוד (קרוב לעולם השוקולד, צמוד לז'נדרמארקט) עם דגמים משוקולד (רייכסטאג, שער הניצחון) קניתי דגם שוקולד קטן (50 גרם) של פורשה 911 בסביבות 4 יורו ותבליט של פורמולה 1 (100 גרם) בסביבות 7 יורו, יש גם דגם 50 גרם של חיפושית ו-200 גרם דגם של פורמולה 1 (כולם תלת מימד חוץ מהתבליט) השוקולד מעולה.

מסעדות:

Curcuma מסעדה ויאטנמית ליד קולנוע קינו אינטרנציונל מזרחה מאלכנסדרפלאץ, מחירים סבבה ומנות מצוינות (מומלץ הברווז ברוטב חלב קוקוס וברווז ברוטב אננס ומנגו).

Hans im glock מול תחנת הרכבת בפרידריכשטראסה עם המבורגרים טובים ועסקיות צהריים משתלמות.

מסעדה הודית שאני לא זוכר את שמה על פרידריכשטראסה ליד התיאטרון שמציג את המחזמר Wyld שיש לו פרסום מטורף (מעבר לגשר מתחנת פרידריכשטראסה לצד התיאטרון) מנות מצוינות ומעין לאפת שום (נען אני חושב) טעים מאוד, קצת יותר יקר מהאחרים.

בהמשך הצפוני של פרידריכשטראסה (אולי אפילו הרחוב שממשיך אותו) בערך 500 מטר מהתחנה לכיוון צפון מסעדה שנקראת smart deli יש להם סושי מצוין ודים סאם מהטובים שאכלתי. מחירים ממש טובים, ויש להם גם מיני מרקט למצרכים אסייתיים למי שאוהב.

מסעדת רומא על הפרידריכשטראסה (צפונית להודית ודרומית לסושי ולקליאופטרה) עם מחירים סבירים (8 יורו לפיצה מצוינת שמכינים במקום).

חשבתי לאכול במגדל הטלוויזיה אבל חלק מהביקורות טענו שהמבחר שם מאוד דל והמקום יקר אז ויתרתי.

אני לא איש מסיבות ובערבים נהניתי לשבת בפאבים, לחובבי הנרגילות יש שני מקומות שניסיתי ומומלצים:

קליאופטרה במיטה ברחוב ההמשך הצפוני לפרידריכשטראסה, מחירים באיזור ה-7 יורו לנרגילה שמחזיקה בערך שעתיים וחצי. בירה באיזור ה-3 וחצי יורו, נאצ'וס עם גבינה מצוין (קנוי, עם גבינה צהובה, ועדיין מצוין). מבחר טעמים גדול ושירות מצוין, יש להם גם שש בש לשירות הלקוחות.

טוני'ס לאונג' ליד הקינו אינטרנציונל והמסעדה הויאטנמית, מחירים דומים ונרגילה מצוינת המחזיקה לא פחות זמן, גם שתייה במחירים דומים. מבחר טעמים יותר גדול ושירות טוב (אם כי זה של קליאופטרה היה מעל ומעבר).

בשני המקומות לא מומלץ לדבר עברית למרות שאני מאמין שהם הבינו מהר שאנחנו יהודים ועדיין השירות היה מצוין בשניהם ולא נראה שום שינוי ביחס.

יש עוד מקום ברחוב צדדי של הפרידריכשטראסה אבל נראה פחות מזמין ויש רק טעם תפוח).

לגבי בילויים בשישי בלילה ושבת בלילה רוב המקומות מלאים עד מפוצצים (בהאנס אם גלוק תחכו איזה 10-15 דקות לשולחן, בקליאופטרה סביר להניח שתחלקו שולחן עם עוד אנשים, בטוני היינו רק בצהריים כשדיי ריק).

על הכדור פורח ויתרתי כי לא עניין אותי, הטראבי ספארי נשמע מעניין (נהיגה עצמית בשיירה ברחובות ברלין בטראבי המזרח גרמנית) אבל מדובר על תענוג יקר של כ-80 יורו לזוג לסיבוב של שעה ו-10 דקות, אין פחות, נראה עניין אבל לא מספיק כדי לשרוף קרוב לשעה בהמתנה ואז עוד שעה ומשהו בסיבוב עצמו), מה שפסל סופית את הרעיון.

לרייכסטאג צריך להזמין כרטיסים בערך שבוע מראש לא פחות (סמכתי על כאלה שאמרו שמספיק יומיים מראש ולא נשארו כרטיסים לתאריכים שהייתי בברלין) וגם סגור לשיפוצים אז תבדקו תאריכים.

מזרקת "תכשיטי הזונה" באלכסנדרפלאץ בשיפוצים ועטופה מכל הכיוונים בפיגומים.

חפירת קו תחתית חדש בפרידריכשטראסה פינת אונטר דן לינדן (ובכלל לאורך אונטר דן לינדן) יוצר קצת אי נוחות אבל לא נורא.

כל אי המוזיאונים בשיפוצים מסיביים, לכו אחרי השלטים לכניסות למוזיאונים ודוכני הכרטיסים.

אינטרנט אלחוטי פתוח לשימוש הציבור לא מאוד זמין (בניגוד ללונדון למשל), אם כי לרוב המסעדות והפאבים יש רשת מוגנת סיסמה שישמחו לספק לכם אותה.

שניצל וינאי אמיתי עם בשר עגל לא ממש נפוץ כמו שחשבתי.

סים דיאטה כבר לא נמכר ברשתות rossman DM rewe markt, כשמצאתי סים דאטה בפיצוציה צדדית ב-12 וחצי יורו כבר לא היה רלוונטי.

לא הרגשתי שהמלון היה במיקום לא מרכזי, להפך, קרוב כמעט לכל מקום וליד תחנת תחבורה ציבורית איזורית, גם ההאקשר מרקט במרחק הליכה קצר יחסית ואין מחסור בפאבים או מסעדות באיזור, להפך, המקום מאוד חי בלילה.

הטיסות היו מנמל טגל משם יש קו אוטובוס TXL לתחנת המרכזית (Hauptbahnhof) ומשם יש לך תחתית עילית חשמלית או אוטובוס בערך לכל מקום, חזרה אותו דבר הפוך.

לא יודע איך התחבורה לנמל שונפלד.

בטיסות של אייר ברלין יש צ'ק אין באינטרנט חוסך תור ענק בשני הכיוונים.

בהלוך היינו בתור Priority/Online בחזור הזיזו את הצ'ק אין מאיזור A ל-B בשדה התעופה והיה תור עצום, למי שעשה צ'ק אין באינטרנט התור היה אולי עשירית.

מקומות שנראים לי שווים ביקור ולא הספקתי זה ארמון שרלוטנסבורג, מוזיאון הטבע, וטירת spandau, חלשים לב שכולם סגורים בימי שני.

מזכרות כמעט אותו מחיר בשוק של באלכסנדרפלאץ וחנויות נידחות על שדרות קארל מארקס כמו בחנויות הענקיות באונטר דן לינדן (חצי יורו לפה או לשם בערך) אנחנו קנינו ב I Love Berlin באונטר דן לינדן, חנות גדולה עם מבחר טוב ומחירים סבירים.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תודה על ההמלצות. לרייכסטאג הזמנתי לשני ימים שונים, אחד לביקור לבד לפני השיפוצים והשני הוא להרצאה באנגלית לאחר שכיפה נסגרת למבקרים. בגן החיות היית?

• תוכן חדש...