Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש מה לעשות בברלין 7 ימים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

7 ימים זה לא מספיק לברלין. כלומר - זה מספיק - לאתרים העיקריים בברלין עצמה ובסביבה הקרובה.

הייתי בברלין שבוע לפני 6 שנים, ברור לי שמה שהספקתי היה בקושי "להריח" את העיר. יש טעם שלעוד, ועוד הרבה.

תשאיר את הולנד לטיול אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 317
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

פות"ש ברשותך מתעלק על השרשור,

אישתי ואנוכי מתכננים טיול לאמסטרדם בפסח ללא הילדים, ככל הנראה איזור ה-3 או 4 לילות.

מה מחפשים?

כל מה שהעיר וסביבתה יכולה להציע- אתרים שחובה לבקר ממוזיאונים ועד פארקים\נופים, מסעדות מומלצות, מועדונים מומלצים, פאבים מומלצים, קופי שופס מומלצים - בקיצור רוצים להנות ועם ראש פתוח וזורם.

אשמח גם להמלצה על מלונות ברמה סבירה+ (חובה נקי וחובה מלון מסודר, לא איזה מוטל מעופש) ושיהיה במיקום נגיש לאתרים מרכזיים\מעניינים.

יש אטרקציות מוטוריות מעניינות באמסטרדם וסביבתה?

יש מקומות מעניינים מסביב לאמסטרדם ששווה לנסוע? (אין לנו בעייה לקום בוקר להרביץ נסיעה של איזה 3 שעות למקום שווה ולשהות שם כמה שעות ולחזור בערב חזרה).

המון תודה.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הולנד משופעת באתרי תיירות, ואמסטרדם אינה יוצאת מכלל זה.

אם אתם חובבי אומנות יש שורה של מוזיאונים המציגים ממיטב האמנות ההולנדית.

מבחינת אתרים יהודיים יש בית הכנסת הפורטוגזי, מולו המוזיאון היהודי, וכמובן בית אנה פרנק.

שפע של מוזיאונים המוקדשים לתחומים שונים - החל ממוזיאון בובות שעווה, דרך מוזיאון ימי, ביקרו באגף של הארמון המלכותי, ועד מוזיאון הסקס.

יש לא מעט מבנים עתיקים, אישית אני אוהב לטפס במגדלים של כנסיות לתצפיות על הערים.

לחובבי הבירה - ביקור במוזיאון היינקן.

כמובן שנחמד לשוטט ברחובות ולאורך התעלות.

בטווח נסיעה לא ארוך יש לא מעט אתרים, כגון אתר טחנות הרוח ב-Zaanse Schans וכפרי הדייגים Marken ו-Volendam.

אם אתה מעדיף יציאה ברכבת - האג נמצאת במרחק כשעת נסיעה וגם לה יש לא מעט מה להציע.

סה"כ אמסטרדם מתאימה לביקור של 3-4 ימים גם בלי לצאת מהעיר. ביקור יותר נרחב בהולנד ימלא גם חודש.

לגבי שכירת רכב - שתי אזהרות, שהן די סטנדרטיות בצפון אירופה: האחת - לא להכנס לעיר אמסטרדם ברכב, הנהיגה מסובכת ביותר. השניה - אכיפת חוקי הנהיגה דרקונית, המשמעת בשויצריה שויצריה רופפת בהשואה להולנד. כמובן שהמקומיים מכירים את הכללים, אבל אתה זר ולא יודע היכן צפויה ההפתעה. להזכיר כי גאטסו היא חברה הולנדית, ובהתאם לכך מוצריה נפוצים מאוד בארץ זו. הצד השני הוא כמובן, שהכבישים והשילוט מצויינים והנהגים קפדנים ואדיבים.

בקיצור - קרא קצת באתרי ההדרכה לתיירים כגון זה (שאפילו מתורגם לעברית) ורבים אחרים, ותחכים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש איזה אטרקציות מוטוריות באיזור?

איזה אתרי חובה הייתם ממליצים לבקר?

מדובר על ברלין כמובן.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חברים יקרים חרשתי על אתר מטייל ובניתי לעצמי קובץ עם כל המקומות המומלצים אך שמתי לב שרוב האתרים הם קירות,שערים,פסלים וכו ובניין הדום.

על אילו אתרים (מוזאונים וכו) הייתם ממליצים לבקר?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם (נערך)

אל תתייחסו , טעיתי בדיל

עריכה אחרונה על ידי maxcher
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

ליד הדום תמצא את מוזיאון פרגמון - בעצם מספ מוזיאונים של עתיקות מאיזו ר מזרח הים התיכון. מרשים ביותר.

בסמוך יש מוזיאון לתולדות גרמניה (Zeughaus), ולמיטב זכרוני יש לידם גם שוק פשפשים נחמד.

יש מוזיאון לתולדות ברלין, כולל סיור במקלט האטומי.

סע לפוטסדאם (אפשר ב-S-bahn, שים לב שצריך כרטיס לאזורים ABC שעולה כמה פרוטות יותר מזה של AB בלבד), וסייר בארמונות. בדרך עצור בעיירה Wannsee ובקר בבית ועידת ואנזה, המקום שבו הוחלט על "הפתרון הסופי". עוד על אותו רו רכבת - רציף 17 בתחנת Grunewald, מקום היציאה של הרכבות שהובילו את יהודי ברלין למחנות הריכוז. יש במקום אתר זכרון.

אם אתה מעוניין בארמונות מלכים וגנים מרהיבים מומלץ ארמון שרלוטנבורג .

וזה על קצה המזלג, מה שאני זוכר בלי לעיין ברישומים שלי.

פורסם

אשמח אם תוכל להעיף מבט ברישומים שלך.

אכן פוטסדאם אחד המקומות המתוכננים.

ראיתי גם שיש "אי המוזאונים" אך די התקשתי להבין באתר שלהם מה קורה.

פורסם (נערך)

בגלל זה נתתי לך את הקישורים למוזיאון פרגמון ולמוזיאון לתולדות גרמניה - אם האתר עולה בגרמנית יש למעלה מימין כפתור למעבר לאנגלית.

ד"א - בית הכנסת הגדול של ברלין נמצא לא רחוק משם, ב-oranjenburgerstrasse. אמנם רק חלק ממנו שוחזר, אבל מצדיק ביקור (ומבחינתי מדובר גם בעניין של שורשים).

כמובן שלא הזכרתי הרבה מאד אתרים מרכזיים - אותם "קירות", מבנים היסטוריים, אנדרטאות, מוזיאונים יהודיים (מוזיאון השואה והמוזיאון היהודי). כל מדריך תיירים (ספר או ברשת) יפרט אותם יותר טוב ממני.

חשוב מאד, אם לא הזכרתי: יש לתקף כל כרטיס ניסעה לפני תחילת השימוש בו. אישית השתמשתי בברלין בכרטיס ל"קבוצה קטנה" שעלה כ-16 אירו ליום ל-5 אנשים (מחירי 2008 ), למשך יום שלם, לכל אמצעי התח"צ. אתה יכול לרכוש כמה כרטיסים מראש, ולתקף (מלשון לתת תוקף) לפני הנסיעה הראשונה על ידי הדפסתו בתיבה הייעודית הנמצאת ליד דלת האוטובוס או הטראם או בכניסה לתחנת הרכבת או התחתית. שים לב שכניסה לרציף הרכבת עם כרטיס ללא תוקף שקולה לנסיעה ללא כרטיס ואתה עלול להקנס. מבקרי הכרטיסים מסתובבים בבגדים אזרחיים, אינם מדברים אלא מציגים תעודה - ועליך להציג את הכרטיס התקף.

המכונות למכירת כרטיסים "דוברות" מספר שפות כך שלא תתקשה לתפעל אותן באנגלית .

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

ספריאל דווקא ממה שזכור לי בברלין מכונות התיקוף נמצאות ברציפים, כולל מקומות מסויימים שיש גם מכונות קנייה בתוך הרציפים.

להבדיל מפראג למשל בה קונים ומתקפים לפני הירידה לרציף

פורסם

יתכן שאני מבלבל עם מינכן, ויתכן שיש גם הבדלים בין תחנות - אבל זה מה שזכור לי.

פראג היא סיפור שונה חלוטין, המבקרים לא בודקים אותך ברכבת אלא ביציאה (בתקווה שלא שמרת את הכרטיס).

פורסם

אני מתכנן לרכוש כרטיס שבועי ABC ביום ההגעה.האם עדיין אצטרך לתקף בכל עלייה לתחבורה ציבורית?

פורסם

בדוק באתר של חברות התחבורה הציבורית אבל קרוב לודאי שרק בנסיעה הראשונה.

• תוכן חדש...