Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש מה לעשות בברלין 7 ימים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מוזאוני רכב מעניינים בסביבה? אני יודע שליד מינכן יש של BMW ומרצדס.(בשטוטגרט אאל'ט) אולי מסלולים שניתן לשכור רכב מעניין? השאלה היא לאזור ברלין.

• תגובות 317
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתוך מינכן יש את המוזיאון של BMW, שצמוד לכפר האולימפי (מומלץ לבקר).

בשטוטגרט יש את המוזיאון של פורשה ומרצדס.

אם אתה מעל גיל 27, אפשר לשכור במוזיאון פורשה רכב, לא התעמקתי בזה יותר מדי כי הגיל שלי לא רלוונטי (21).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בברלין עצמה יש לך את המקום הזה שהוא ממש נחמד:

http://remise.de/Classic-Remise-Berlin-english-summary.php

וכמו שאמרתי לך, שעתיים נסיעה לוולפסבורג (אם אתה משכיר רכב) אז יש לך את המפעל של פולקסוואגן, ושם יש גם ביתנים של למבורגיני ואאודי וסקודה וסיאט ומוזיאון ענתיקות.

לגבי מסלולים, אני לא יודע על מסלולים קרובים שניתן ללכת אליהם, אבל אני מניח שישנם כאלו.

פורסם (נערך)

ברלין תמלא לך שבוע דחוס בלי לצאת יותר מדי מתחומי העיר (כחומר - מאזור C של התח"צ - בעקר פוטסדאם. השאר באזורים A ו-B), ועוד ישאר מה לראות בטיול הבא. אין מה לשכור רכב כיון שמדובר בטיול עירוני נטו ולרשותך אחת ממעכות התח"צ הטובות והזולות בעולם.

מינכן פחות עשירה - הייתי אומר העיר וסביבתה הקרובה 4-5 ימים, אבל יש עוד הרבה מה לעשות ברדיוס 1-2 שעות נסיעה .

דור - ההצעה שלך לנסוע לזלצבורג, או לטירול, או ליער השחור לא רלונטית לטיול של שבוע - כיון שכל אחד מאזורים אלה הוא יעד לטיול של שבוע בלי לערב את מינכן עצמה. אפילו לגבי שטוטגארט אני מציב סימם שאלה גדול, כיון שמדובר בנסיעה לא קצרה ממינכן.

מבחינה מוטורית מציע לבקר במוזיאון BMW (ולשלב בפארק האולימפי ואצטדיון אליאנץ הסמוכים) וכן ב-Deutsches Museum שימלא לך יום שלם במדע וטכנולוגיה, כולל מוטורית, ואם אתה רוצה לראות איזה הצגה קטנה - עיר הסרטים, בה מציגים פעלולים עם איזו BMW שצבועה בצבעי ניידת משטרה אמריקאית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן, אבל אם רוצים לטייל ולחוות כמה איזורים, אז זו אופציה אפשרית.

אכן אפשר לחרוש את מינכן שבוע - שבוע וחצי בלי בעיה בלי לחרוג יותר מדי ממנה.

באיזור מינכן אני הייתי ממליץ לבקר במחנה הריכוז דכאו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

ברלין היא עיר מדהימה, לא חסר מה לעשות שם.

קודם כל הייתי ממליץ לך לקחת את ה free tour שיוצא מהסטארבאקס ליד ברנדנבורג, אווירה ממש קלילה ונחמדה, ועוברים על לא מעט חלקים מעניינים בעיר. (יוצא פעמיים ביום - נהוג להשאיר "טיפ" של 20-30 יורו בסוף הסיור)

לגבי ברלין עצמה, הייתי ממליץ לך לנבור קצת ברשימת החברים שלך, אולי תצליח למצוא מישהו שעבר לשם או מקומי כזה או אחר, לא יאומן כמה תיירים "מפספסים" בעיר הזאת בגלל הגודל שלה, ובגלל כל אווירה ה"אנדרגראונד" שאופפת אותה.

בגדול, אפשר למצוא שם הכל, החל מבירות ונקניקיות ברמה גבוהה, סמים, מסיבות טכנו/טראנס, מועדוני סקס על שלל הסטיות הקיימות בעולם, סתם פאבים מוצלחים שנעלמים מעיני הציבור בלילה בגלל המיקום שלהם וכו'.

מעבר לזה, קיימות כל האטרקציות הרגילות שמופיעות בכל האתרי תיירים למיניהם (לרייכסטאג תזמין מקום מראש באינטרנט), בשבוע תספיק לעבור על הכל עם תכנון זמן נכון, אטרצקיה שלא מופיעה לרוב ואני אישית ממליץ, הוא המוזיאון היהודי בעיר (לא המוזיאון שמתחת לאנדרטה של השואה עם האבנים, אלא המבנה בצורת ברק (סוג של)).

אם יש לך שאלות נוספות, מוזמן להציף ואשתדל להביא יותר פרטים, תנסה גם לכוון לכיוון שיותר מעניין אתכם לראות שם בשבוע הזה.

נ.ב.

דעתי האישית - ברלין היא פי כמה וכמה מעניינת ממינכן, נכון שאין יותר מידי אטרקציות מוטוריות, אבל כל השאר, כמה וכמה רמות מעל מינכן.

נ.ב.2

תיקח מלון באיזור ה"מיטה"/mitte (מרכז)

נ.ב.3

תבדוק טיסות בgermanwings לפני שאתה סוגר, הם מאוד זולים ולא מופיעים בהרבה מהאתרי ההשוואות.

עריכה אחרונה על ידי tomz
פורסם

אין בכלל מה להשוות בין ברלין למינכן - אבא שלי טוען שמינכן מאוד פרובינציאלית (למרות גודלה - העיר השלישית בגודלה בגרמניה). עם זאת, כפי שכתבתי - יש הרבה מה לראות ברדיוס לא גדול יחסית.

דור - אני חולק עליך. כלומר, אני ממש לא חולק על כך שיש הרב מה לעשות באותם אזורים שציינת, הם, ורבים אחרים, מעניינים ומהנים מאד. העניין הוא שאתה קצת גורר לכיוון של "9 מדינות ב-8 ימים", בעוד שמדובר בבחור צעיר שיהיו לו עוד הרבה הזדמנויות לבקר באותם אזורים ולהקדיש להם את הזמן (הרב) הדרוש להם. לדעתי עדיף להתרכז באזור יותר מצומצם ולהתעמק בו, במיוחד באזור כמו דרום גרמניה ושכנותיה, העשירים כל כך באתרים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא אמרתי להשתגע, נסיעה של יום אחד לשטוטגרט, נסיעה או שתיים לאוסטריה, ו4-5 ימים במינכן זה לא רע בכלל וזה לא קרוב אפילו לכיוון של "9 מדינות בשמונה ימים".

פורסם

יש כל כך הרבה מה לעשות יותר קרוב למינכן, ולעומת זאת זלצבורג וסביבתה לבד "שוים" 4-5 ימים בלי להתרחק מאד. לכן אני חושב שעדיף להשאר באזור מינכן. למשל - הזכרת את דכאו - היא, לבדה, תתפוס חצי יום ויותר, כולל נסיעה ברכב (אלא אם המלון יחסית קרוב). חשוב על אתרים כמו Chimsee או Zugspitze שהם אתרים בודדים, לא כמו זלצבורג שגם יותר רחוקה וגם מצדיקה לפחות 4-5 ימים (כולל הסביבה הלא רחוקה). אני אפילו מסוק אפ נסיעה של יום אחד לשטוטגארט מוצדקת - כיוון שהיא תכלול לפחות 5-6 שעות על האוטובאהן (או טיפה פחות ברכבת, לא כולל המתנה). כמובן שאם הוא מחפש את Metzingen אפשר לקחת לילה באותו איזור וכך לשרוף יומיים.

פורסם

משטוטארט למינכן לקח לנו כשעתיים נסיעה במזג אוויר גשום.

פורסם

לא הייתי במינכן, אבל כן הייתי בברלין 11 ימים. לא חסר מה לעשות שם, אבל מה הכיוון הכללי? מה מדבר אליך יותר ומה פחות?

פורסם

צריךגם לחזור. אז זה 4 שעות. לי זה לקח יותר, אבל הכביש היה בשיפוץ.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים.

בנתיים וויתרתי על מינכן לאחר צפייה בכמה סרטוני יוטיוב על שני הערים.

התחלתי לפזול לכיוון אמסטרדם אבל עליה וויתרתי בגלל המחירים המוגזמים של המלונות והסאבלטים. הכיוון הוא מינכן אנחנו צעירים אני 27 היא 24. לא בקטע של מסיבות אבל זורמים לפאבים, מוזיאונים אדריכלות וכו. פחות אנשים של טיול מודרך, יותר בקטע של ללכת לאיבוד ולמצוא מקומות מעניינים. בטיול לאיטליה משנה שעברה גיליתי שהיא גם זורמת למשחקי כדורגל :) מקווה ליפול על משחק מעניין למרות שברלין זאת עיר עם קבוצות פח בסטנדרטים אירופאים. כמובן שופינג זה תמיד נחמד ואם אפשר לקנות מוצרי אלקטרוניקה בזול אז אשמח להמלצה. אני לוקח מלון עם ארוחת בוקר, מה עלויות המחייה שם בערך?

פורסם (נערך)

המחיה יחסית זולה. לדעתי 100-120 אירו ליום לזוג, כולל מזון, תחבורה וכניסה לאתרים, לא כולל לינה.

קבוצת הכדורגל (הרטה) אולי לא גדולה, אבל לפני 10 ימים ביקר אצלי אוהד של הקבוצה, כנראה שכשהאצטדיון ריק יש 50,000 אוהדים.

שופינג - גרמניה היא המקום הטוב ביותר שתמצא - מבחר עצום ומחירים נוחים. יש 3 רשתות אלקטרונקה מומלצות - Media Markt, Saturn, Conrad.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...