Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש מה לעשות בברלין 7 ימים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם תרצה אשלח לך לו"ז לכמה ימים בברלין שיש לי מוכן ממדריך שחבר שלנו.

אם אתה רוצה לשמר את הגישה שלך לאוף טופיק אנא וודא שהדבר מבוצע בהקדם.

דווקא בלונדון הכל היה פתוח כל השבוע, עד סביבות 5-6 בערב (בינואר).

כנ"ל בפראג אם כי שם לא הלכתי למוזיאונים, אבל לאתרים תיירותיים אחרים כן.

אגב הוסיף לבלבול העניין שבחלק מהמקומות באתרי האינטרנט הרשמיים כתוב שפתוח כל ימות השבוע ובחלק אחר באותו אתר כתוב שסגור בשני.

במקרה הזה עזר מאוד הבחור בקבלה שבדק ואמר חד משמעית שסגור בשני.

במבה התחבורה בלונדון הייתה לדעתי הרבה יותר נוחה אפילו בלי רכבות עיליות (S Bahn) ובלי חשמליות (Tram) אלא רק אנדרגראונד (U Bahn בגרמניה).

גם מהקווי תחתית ועילית ברור שהעיר הייתה מחולקת במשך שנים.

זה במגמת שיפור (חפירות קווים חדשים) למשל לאורך אונטר דן לינדן.

גם כרטיס האויסטר בלונדון היה הרבה יותר נוח מהכרטיסים החד פעמיים של גרמניה.

באויסטר אם נסעת מעל למכסה היומית של איזה 5 פאונד או משהו כזה הוא פשוט לא מחייב אותך יותר, בגרמניה אתה צריך לתכנן מראש אם משתלם לך לקנות כרטיס יומי או חד פעמי.

באופן כללי ויתרתי כמעט על כל המוזיאונים, וגם על הפוסטדאם ומרכז סוני ומרכזי הקניות.

נכנסתי פעם אחת לפרימארק באלכסנדרפלאץ ופעם אחת לחנות של רשת Butlers שיש להם דברים נחמדים לבית (בדיעבד ראיתי אתמול שהרבה מהסחורה שלהם מאוד דומה לשל הרמוניה לבית וגם המחירים קרובים מאוד).

ל-205 נכנסתי כדי לראות את המייצג מפגושי רכב בגובה 12 מטר וממנו עברתי ל-206 לראות את העיצוב בסגנון שנות ה-20.

מוזיאונים:

היהודי - לא התחברתי בכלל, נמצא רחוק בכלל משאר האתרים (דרומית לצ'קפוינט צ'רלי).

בית הכנסת החדש - אין כניסה לבית הכנסת עצמו אלא רק למוזיאון, נחמד והמחיר לא גבוה (3 יורו).

פרגמון - מומלץ מאוד, עתיקות מדהימות גם למי שלא חובב כולל שער ענק שהיה כניסה לעיר בבל בעבר. להזמין כרטיסים מראש או להגיע 10 דקות לפני הפתיחה (הזמנו באינטרנט, הגענו בפתיחה ועקפנו תור של חצי שעה, כשיצאנו היה תור של שעתיים או שלוש).

שוקולד:

עולם השוקולד של ריטר נחמד מאוד ומומלץ, במיוחד שוקו חם שעשוי מטבלת שוקולד שלמה לסופרי הקלוריות (לא זול במיוחד 3.6 יורו אבל שווה בהחלט).

חנות השוקולד Fassbender and Rausch מומלצת מאוד (קרוב לעולם השוקולד, צמוד לז'נדרמארקט) עם דגמים משוקולד (רייכסטאג, שער הניצחון) קניתי דגם שוקולד קטן (50 גרם) של פורשה 911 בסביבות 4 יורו ותבליט של פורמולה 1 (100 גרם) בסביבות 7 יורו, יש גם דגם 50 גרם של חיפושית ו-200 גרם דגם של פורמולה 1 (כולם תלת מימד חוץ מהתבליט) השוקולד מעולה.

מסעדות:

Curcuma מסעדה ויאטנמית ליד קולנוע קינו אינטרנציונל מזרחה מאלכנסדרפלאץ, מחירים סבבה ומנות מצוינות (מומלץ הברווז ברוטב חלב קוקוס וברווז ברוטב אננס ומנגו).

Hans im glock מול תחנת הרכבת בפרידריכשטראסה עם המבורגרים טובים ועסקיות צהריים משתלמות.

מסעדה הודית שאני לא זוכר את שמה על פרידריכשטראסה ליד התיאטרון שמציג את המחזמר Wyld שיש לו פרסום מטורף (מעבר לגשר מתחנת פרידריכשטראסה לצד התיאטרון) מנות מצוינות ומעין לאפת שום (נען אני חושב) טעים מאוד, קצת יותר יקר מהאחרים.

בהמשך הצפוני של פרידריכשטראסה (אולי אפילו הרחוב שממשיך אותו) בערך 500 מטר מהתחנה לכיוון צפון מסעדה שנקראת smart deli יש להם סושי מצוין ודים סאם מהטובים שאכלתי. מחירים ממש טובים, ויש להם גם מיני מרקט למצרכים אסייתיים למי שאוהב.

מסעדת רומא על הפרידריכשטראסה (צפונית להודית ודרומית לסושי ולקליאופטרה) עם מחירים סבירים (8 יורו לפיצה מצוינת שמכינים במקום).

חשבתי לאכול במגדל הטלוויזיה אבל חלק מהביקורות טענו שהמבחר שם מאוד דל והמקום יקר אז ויתרתי.

אני לא איש מסיבות ובערבים נהניתי לשבת בפאבים, לחובבי הנרגילות יש שני מקומות שניסיתי ומומלצים:

קליאופטרה במיטה ברחוב ההמשך הצפוני לפרידריכשטראסה, מחירים באיזור ה-7 יורו לנרגילה שמחזיקה בערך שעתיים וחצי. בירה באיזור ה-3 וחצי יורו, נאצ'וס עם גבינה מצוין (קנוי, עם גבינה צהובה, ועדיין מצוין). מבחר טעמים גדול ושירות מצוין, יש להם גם שש בש לשירות הלקוחות.

טוני'ס לאונג' ליד הקינו אינטרנציונל והמסעדה הויאטנמית, מחירים דומים ונרגילה מצוינת המחזיקה לא פחות זמן, גם שתייה במחירים דומים. מבחר טעמים יותר גדול ושירות טוב (אם כי זה של קליאופטרה היה מעל ומעבר).

בשני המקומות לא מומלץ לדבר עברית למרות שאני מאמין שהם הבינו מהר שאנחנו יהודים ועדיין השירות היה מצוין בשניהם ולא נראה שום שינוי ביחס.

יש עוד מקום ברחוב צדדי של הפרידריכשטראסה אבל נראה פחות מזמין ויש רק טעם תפוח).

לגבי בילויים בשישי בלילה ושבת בלילה רוב המקומות מלאים עד מפוצצים (בהאנס אם גלוק תחכו איזה 10-15 דקות לשולחן, בקליאופטרה סביר להניח שתחלקו שולחן עם עוד אנשים, בטוני היינו רק בצהריים כשדיי ריק).

על הכדור פורח ויתרתי כי לא עניין אותי, הטראבי ספארי נשמע מעניין (נהיגה עצמית בשיירה ברחובות ברלין בטראבי המזרח גרמנית) אבל מדובר על תענוג יקר של כ-80 יורו לזוג לסיבוב של שעה ו-10 דקות, אין פחות, נראה עניין אבל לא מספיק כדי לשרוף קרוב לשעה בהמתנה ואז עוד שעה ומשהו בסיבוב עצמו), מה שפסל סופית את הרעיון.

לרייכסטאג צריך להזמין כרטיסים בערך שבוע מראש לא פחות (סמכתי על כאלה שאמרו שמספיק יומיים מראש ולא נשארו כרטיסים לתאריכים שהייתי בברלין) וגם סגור לשיפוצים אז תבדקו תאריכים.

מזרקת "תכשיטי הזונה" באלכסנדרפלאץ בשיפוצים ועטופה מכל הכיוונים בפיגומים.

חפירת קו תחתית חדש בפרידריכשטראסה פינת אונטר דן לינדן (ובכלל לאורך אונטר דן לינדן) יוצר קצת אי נוחות אבל לא נורא.

כל אי המוזיאונים בשיפוצים מסיביים, לכו אחרי השלטים לכניסות למוזיאונים ודוכני הכרטיסים.

אינטרנט אלחוטי פתוח לשימוש הציבור לא מאוד זמין (בניגוד ללונדון למשל), אם כי לרוב המסעדות והפאבים יש רשת מוגנת סיסמה שישמחו לספק לכם אותה.

שניצל וינאי אמיתי עם בשר עגל לא ממש נפוץ כמו שחשבתי.

סים דיאטה כבר לא נמכר ברשתות rossman DM rewe markt, כשמצאתי סים דאטה בפיצוציה צדדית ב-12 וחצי יורו כבר לא היה רלוונטי.

לא הרגשתי שהמלון היה במיקום לא מרכזי, להפך, קרוב כמעט לכל מקום וליד תחנת תחבורה ציבורית איזורית, גם ההאקשר מרקט במרחק הליכה קצר יחסית ואין מחסור בפאבים או מסעדות באיזור, להפך, המקום מאוד חי בלילה.

הטיסות היו מנמל טגל משם יש קו אוטובוס TXL לתחנת המרכזית (Hauptbahnhof) ומשם יש לך תחתית עילית חשמלית או אוטובוס בערך לכל מקום, חזרה אותו דבר הפוך.

לא יודע איך התחבורה לנמל שונפלד.

בטיסות של אייר ברלין יש צ'ק אין באינטרנט חוסך תור ענק בשני הכיוונים.

בהלוך היינו בתור Priority/Online בחזור הזיזו את הצ'ק אין מאיזור A ל-B בשדה התעופה והיה תור עצום, למי שעשה צ'ק אין באינטרנט התור היה אולי עשירית.

מקומות שנראים לי שווים ביקור ולא הספקתי זה ארמון שרלוטנסבורג, מוזיאון הטבע, וטירת spandau, חלשים לב שכולם סגורים בימי שני.

מזכרות כמעט אותו מחיר בשוק של באלכסנדרפלאץ וחנויות נידחות על שדרות קארל מארקס כמו בחנויות הענקיות באונטר דן לינדן (חצי יורו לפה או לשם בערך) אנחנו קנינו ב I Love Berlin באונטר דן לינדן, חנות גדולה עם מבחר טוב ומחירים סבירים.

m3x7r3m3, קודמת לסמל.

עוד טיפים יתקבלו בברכה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 317
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני שהיתי במלון Sir f.k Savigny עם בת הזוג שלי לפני שנה ונהננו מאוד

בדיוק מאחוריו יש תחנת S bahn ויש המון מסעדות ברחוב

על נהר השפרה יש פאב בסגנון שוק ההון. מחירי בירות עולים ויורדים בזמן אמת בהתאם לביקוש על הפאב ומוצגים על גבי מסכים במקום. מאוד אהבתי את הפאב

ממליץ על חנות השוקולד של ריטר כפי שליאור אמר

קניות: (בכל זאת, הייתי עם החברה)

יש את קה דה וה, שזה מבנה גדול של מותגי יוקרה

ומעבר לזה יש את Alexa ליד תחנת אלכסנדר פלאטץ שזה קניון ענק

כמו כן יש מבנה לקונצרן VAG. עשיתי סיור של רבע שעה במקום בזמן שחברה שלי הזילה ריר על הבוגאטי שמוצגת שם, היה נחמד

מקום נוסף שבו היינו זה האי הטרופי. זה נמצא מחוץ לברלין וזה מקום די מגניב

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם (נערך)

אני כמובן לא רוצה לאכזב את הבוסים פה 8)

יום 1- תל אביב - ברלין: סיור בעיר וביקור ברייכסטאג

טיסה לברלין, בירת גרמניה. עם הגעתנו נצא לסיור ראשוני להכרת העיר ונחוש בשוני שבין מרכז העיר העשיר והנוצץ לבין המזרח המצוי בתנופת פיתוח אדירה. נסור אל שער ושדרת ברנדבורג, אוטר דן לינדן, כיכר אלכסנדר פלאץ, עיריית ברלין, בית המשמר החדש, כנסיית מריה הקדושה ועוד. נמשיך ונסייר ברייכסטאג, בניין הפרלמנט הגרמני שנבנה במאה ה-19, אשר נפגע קשות במלחמת העולם השנייה, שוקם והיה לאחד האתרים המרשימים בגרמניה. כיפתו החדשה מציעה מבט פנוראמי על העיר. נגיע למלון למנוחה. עם ערב נצא (בתחבורה ציבורית) אל שדרות הקו-דאם הנוצצות, למרגלות כנסיית הקייזר וילהלם אשר שרידיה נשענים על המבנה החדיש ובו תאורה מדהימה מיצירות שאגאל.

בילוי ערב – אזור הקו-דאם.

יום 2- קו התפר ומוזיאון פרגמון

היום נלמד להבחין ולהכיר היכן חולף קו התפר, הוא קו החומה שהפרידה בין מערב למזרח העיר. שרידי החומה באיסט סייד גלרי מובילים אותנו אל שדרת קרל מרקס הסטליניסטית. נסייר גם במצבת הזיכרון לחללי הצבא האדום, באנדרטת החומה השנויה במחלוקת ובפארק שנוצר לאורך קו התפר, בצ'ק פוינט צ'רלי המפורסם ובשרידי החומה ליד מרטין גרופיוס. אחה"צ נמשיך למוזיאון פרגמון, אחד מגדולי המוזיאונים בעולם העוסקים בעולם העתיק וכולל שכיות חמדה מהמזרח הקדום, מצרים העתיקה והעולם הקלאסי.

בילוי ערב – רובע ניקולאי.

יום 3- ברלין היהודית והמוזיאון

היום יוקדש לברלין היהודית. נבקר בבית הכנסת החדש ברחוב אורניינבורגר, הבנוי בסגנון מורי-ביזנטי, בעל כיפת זהב ובבית הקברות היהודי הישן בו ניצבת מצבתו של משה מנדלסון. נמשיך לבבל פלאץ, מקום שריפת הספרים בשנת 1933 ונראה את האנדרטה המקורית של האומן הישראלי מיכה אולמן - "אנדרטת הספרייה הריקה" -המנציחה את האירוע. נסור גם לביקור באתר הזיכרון ליהודי אירופה שנרצחו בשואה, באזור שער ברנדנבורג. את שעות אחה"צ נקדיש לביקור במוזיאון היהודי, המתעד את יהדות גרמניה, פרי עבודתו של הארכיטקט דניאל ליבסקינד.

בילוי ערב – האקשה הוף. חצרות היהודים ברח' אורנייאנבורגר.

יום 4- ונזה, פוטסדאם

הבוקר נצא לביקור בוילה ונזה שם נערכה "ועידת ונזה" הידועה לשמצה. נעבור דרך יערות ואגמים ונחצה את "גשר המרגלים" ששימש נקודת גבול בין מערב ברלין למזרח גרמניה ועליו נערכו חילופי מרגלים בזמן המלחמה הקרה. נגיע לפוטסדאם עיר הארמונות של מלכי גרמניה ונבקר בארמון ססילנהוף בו נערכה ועידת פוטסדאם בסיום מלחמת העולם השנייה. נטייל בגנים המרהיבים של ארמון סן סוסי של פרידריך הגדול. בתום הסיור נשוב למלוננו שבברלין.

בילוי ערב – פוטסדאמר פלאץ, מתחם סוני סנטר והאיזור.

כמה הערות:

על מנת לעלות לגג הרייכסטאג מומלץ לקבוע מקום מראש, לי נודע שניתן לעשות זאת דרך המלון, אחד החברים כאן ניסה ולא היה מקום לכן מומלץ לקבוע מראש ולתת פור של שבועיים.

בתי מלון בעיקרון יש שני אזורים מרכזיים – שדרת הקניות איפה שאני הייתי(יוצא ליד גן החיות) או מתחם סוני (ליד מגדל התקשורת). כולם עם גישה קרובה מאוד לרכבות ולאוטובוסים, ואזורי מסעדות וקניות.

בעניין פוטסדאם יש שם כמה ארמונות, ממליץ ללכת לכולם אנחנו היינו בכול חוץ מאחד שפתוח רק בימי שני וחמישי (מומלץ לבדוק באינטרנט את העניין הזה). מי שאוהב לראות ארמונות וחפצי אומנות (פסלים, תמונות וכדים....) ייהנו מאוד, מי שפחות מתחבר שווה להיכנס רק לארמונות הגדולים.

עריכה אחרונה על ידי aka77

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם (נערך)

יומיים נמצא פה, רשמים לבינתיים:

1: המלון אחלה, ממש קרוב להכל והפקידים בקבלה מאוד אינפורמטיביים, יש ויי פי בחינם אבל הוא איטי אז אני קונה כבר יומיים את הגישה לפרמימיום (. 5 יורו ליממה)

2: הייתי היום בגן חיות, ממש מומלץ להגיע ולהסתובב בסביבתו, אם קונים את הכרטיס welcome to Berlin ישנה הנחה משמעותית. לקנות את הכרטיס זה סיוט! עברתי כמה תחנות מטרו ובקבלה של המלון כדי לקנות את החרא הקטן.

3: אם יש לכם חוש התמצאות ניתן לתכנן פה די בקלות טיולים בתחבורה הציבורית. בנתיים הטראם וה s bahn בשביתה ככה שצריך לקחת בחשבון.

4: הצלחתי להספיק גם לסיור ברייכסטאג, ממש חובה! ועוד בלילה זה עוד יותר מדהים. חבר׳ה צריך להזמין מראש! לא חייב להדפיס את האישור! חייב להגיע עם הדרכון!

5: כל כך זול בסופרים פה שזה מעצבן, ואני עוד הלכתי לסופרים שכונתיים, לא רוצה לדעת מה יקרה כשאגיע לגדולים.

6: מזג אוויר, תענוג! נ

7: האוכל לא זול!

עריכה: הגרמנים ממש נחמדים ובכל פנייה תמיד התאמצו לעזור. בסוף לקחתי מונית מהנמל למלון 18:50 יורו( שווה לדעתי ) הטיסה התארכה בשעתיים וחצי כי היה ערפל מעל הנמל ונאלצנו לנחות בשונפלד ואז חיכינו עוד שעה ושוב המטוס המריא לטגל! אתם קולטים? עשינו טיסה של מרחק מצפון תל אביב לבת ים! הזוי ביותר.

עריכה אחרונה על ידי E-A
פורסם
m3x7r3m3, קודמת לסמל.

;)

קניות: (בכל זאת, הייתי עם החברה)

יש את קה דה וה, שזה מבנה גדול של מותגי יוקרה

ומעבר לזה יש את Alexa ליד תחנת אלכסנדר פלאטץ שזה קניון ענק

קטע לא עשיתי קניות בכלל :) שכחתי לחלוטין מהם.

כמו כן יש מבנה לקונצרן VAG. עשיתי סיור של רבע שעה במקום בזמן שחברה שלי הזילה ריר על הבוגאטי שמוצגת שם, היה נחמד

כן הוא בשיפוצים עכשיו

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בשיפוצים וסגור לקהל?

כשהייתי שם אני הסתובבתי באולם של פולקסווגן ובהיתי בגולף R קבריולט וחברה שלי הייתה באולם תצוגה של בוגאטי ובנטלי

כשחזרתי לגרד אותה מהרצפה היא אמרה לי שהיא רוצה להישאר עוד כמה דקות ולנסות לצוד איזו רוכש פוטנציאלי לבוגאטי/ בנטלי

ליאור, פספסת חוויה :?

אז נהנית בברלין? היית חוזר לשם שוב או שמרגיש שמיצית? (שאלה שאני שואל את כל מי שחוזר משם, כי אני מרגיש שפשוט לא מיציתי ומאוד רוצה לחזור)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

בשיפוצים וסגור הרמטית מסביב עם לוחות שעליהם כתוב Sorry We Are Closed ועוד כיתובים שאני יכול לנחש שהם תרגומים של המשפט ההוא לשלל שפות.

וכמובן עם סמלים של VW ושאר המותגים על הלוחות.

מה קורה בפנים לא יכלתי לראות, ובהחלט מרגיש שפיספסתי.

לצערי גם החנות של פרארי נסגרה (הייתה ליד המרצדס).

יש סיכוי שאחזור לסיים את מה שלא הספקתי / היה סגור.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

למרות שהייתי כבר 3 פעמים ברוב המקומות הנ"ל, הת'רד הזה פשוט מדליק אותי לחזור לברלין פעם רביעית.

לא יודע מה יש דווקא בברלין, אבל אני פשוט מאוהב במקום הזה.

מבחינת בתי מלון, הפעם האחרונה בפסח האחרון הייתי בIBIS אלכסנדרפלץ. שניה מכל מקום, פשוט, זול ונחמד.

אני מאד ממליץ לקחת אופניים ב10 יורו ליממה. בפעמיים האחרונות שהייתי שם לקחתי ליום והמשכתי עוד יומיים. ב30 יורו אתה חורש עשרות ק"מ ביום. תענוג. ים של שבילי אופניים ייעודיים וגם אם לא, פשוט בימין הכביש כמו עוד מלא רוכבי אופניים. ההתניידות ממקום למקום היא לאו דווקא ברכבות כמו שתמיד רגילים אלא דרך ובתוך העיר עצמה. תוך כדי דווש בכיף, עוצרים שותים קפה ומנשנשים משהו וממשיכים. אפילו לשופינג גררתי את הפרטנרית בפעם האחרונה עם אופניים. ובפעם הקודמת היינו ארבעה חבר'ה כולנו עם אופניים היה ענק. אגב שופינג, אין ממש מה לבנות על זה. הדברים הטובים באמת הם או במחיר כמו בארץ או יקרים, והזבל - זבל.

WIFI בעייתי. ישראל זה גן עדן לעומת שם. אבל קונים סים של ג'יגה ב15 יורו סוגר לך את הפינה.

יאללה פעם רביעית!

עריכה אחרונה על ידי shorlakk
פורסם

מי זורם איתי לתערוכת רכב של פרנקפורט ב2015?

פורסם
Fבאיזה איזור נמצאות החנויות האלה?

של הרכבים? היו ב-Unter Den Linden.

כרגע יש רק את מרצדס במספר 14, ויש את Mini על רחוב פרידריכשטראסה (191-193) קרוב יותר לצ'קפוינט צ'ארלי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
ויש את Mini על רחוב פרידריכשטראסה (191-193) קרוב יותר לצ'קפוינט צ'ארלי

מה יש של mini? לא מצאתי אזכור בשרשור.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
הייתי בשניהם היום בפוקס, מרצדס מאוד מרשים ומזמין! אגב אתמול הייתי ב remisse

כן והמנוע החשוף שם למעלה (ה-V12 של AMG) ממש תוספת נחמדה.

מה יש של mini? לא מצאתי אזכור בשרשור.

"חנות קונספט", מוצרים של מיני (עד כמה שראיתי במחירי מזכרות, משמע מטריה במקום 3-4 יורו עולה 20) בין כמה מכוניות מיני (קבריולט, קופה, קופר וכו').

כמו מרצדס, רק פחות מפואר, פחות יקר, וקצת פחות מעניין :)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...