Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש מה לעשות בברלין 7 ימים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבתי גם על גן החיות ונמחק לי ושכחתי לכתוב שוב.

גן חיות מצוין, הזמנו מראש כרטיסים שלא חסכו שום המתנה כי לא היה תור כשבאנו, תשים לב במפה שכשאתה מגיע ברכבת לתחנת zoological garten אתה לא נכנס מהשער שהם קוראים לו "שער הפילים", אבל ליד השער שאתה נכנס נמצאים הפילים, מבלבל...

בכל מקרה במפה של הגן חיות הכניסה נמצאת בצד שמאל של המפה ולא למטה.

בכניסה תצלם בפלאפון את המפה (המלצה של העובדת בגן חיות) כי מפה שלהם עולה 5 יורו.

שווה מאוד, באמת הפעם היחידה בחיים שהייתי במרחק של מטר מאריה או כמה סוגי נמרים ועוד בזמן שהם אוכלים.

גם החיות למדו לתפוס תשומת לב של אנשים (בעיקר בביתן האריות והנמרים למיניהם) על ידי שאגות ונהמות, שזה ממש נחמד, וכמה פעמים בחיים יוצא לך לשמוע אריה שואג במרחק מטר ממך בלי זכוכית חוצצת ובלי שהוא ירדוף אחריך? מעט מאוד כנראה. אתה גם מגלה שהם כולם בעצם חתולים גדולים גם בהתנהגות וברצון לתשומת לב.

אגב הפנדה שהוא סמל הגן חיות הזה הלך לעולמו לפני שנתיים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 317
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מקס, מספר הערות לסקירה הרחבה שלך:

1. ציינתי כי אי פתיחת מוזיאונים ביום ב' נפוצה - אבל ב החלט אינה כלל ברזל, ולכן ציינתי שחובה לבדוק שעות פתיחה של כל אתר באופן פרטני, בדרך כלל בדף ייעודי של "Information". אישית אני מעדיף לבדוק באתרי המוזיאונים עצמם ולא במדריכי התיירות שעלולים להיות לא מעודכנים. כך גם לגבי מחירים.

2. עניין קוי הרכבת בברלין פשוט מאד: הטראם פועל רק בעיר המזרחית לשעבר. בעיר המערבית פשוט אין טראם, כיון שהוא חוסל שנים רבות לפני האיחוד מחדש.

3. בעיית האינטרנט האלחוטי בגרמניה ידועה, ונובעת מהחוק המטיל אחריות על מפעיל הרשת גם כאשר מבוצעת עבירה על ידי משתמש.

4. כבר שנים שאני עושה צ'ק אין אלקטרוני מוקדם, אלא אם האפשרות לא קיימת, כיון שבמקרים רבים זה מאפשר לי לבחור מקומות עדיפים. השבוע דווקא "נדפקתי" כך, כיון שב-JAF כנראה ממלאים את המטוס מאחורנית קדימה, וכיון שעשיתי צ'ק אינן ברגע שנפתח הוקצו לי מקומות ליד השירותים מאחור, והמערכת שלהם לא אפשרה שינוי מקומות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש אינטרנט במקומות מרכזיים בברלין - אם אני זוכר נכון חצי שעה חינם ליום ולאחר מכן אם רוצים אפשר לעשות מנוי לשבוע, אני כבר לא זוכר את המחירים אבל זה היה מקסימום 20 יורו.

בבתי מלון יש אינטרנט חינם.

אגב ברלין זה לא גרמניה ממש, הרבה מאוד מהאוכלוסייה הינם מהגרים, סטודנטים ובעיקר אנשים שאין להם הרבה כסף. אתה גם יכול לראות את תרבות הנהיגה שלהם בכבישים. שאר גרמניה שונה מאוד ברלין (איפה היקים איפה)

שניצלים כנראה תצטרך לחפש מחוץ לברלין.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

1. בהחלט אם כי הבעיה במקרה הזה הייתה האתר הרשמי.

בכל מקרה מומלץ לבדוק לפני כן באתרים הרשמיים.

2. מה שהיה חשוב לי להבהיר זה שלמרות סוגי התחבורה השונים התחבורה בלונדון הרבה יותר נוחה.

3.לא ידעתי, בכל מקרה המידע לגבי סים דאטה שהוא פריפייד לא מעודכן ברשת, במקום מסוים אפילו רצו לצלם את הדרכון שלי בשביל סים פריפייד.

בסוף זה פשוט הפך ללא רלוונטי כי נשאר יום או יומיים.

4. מערכת טיפשית למה לאפשר צ'ק אין באינטרנט בלי לקבוע מקומות?

אגב באופן כללי לגבי שתייה בברלין עדיף להיכנס לסניפי dm או rossman ולקנות משם שתייה קלה, המבחר יותר מצומצם אבל בקבוקי ליטר עולים בערך יורו (גם מים וגם מים בטעמים ותה קר וכו') לעומת מחירים פי 2 עד 4 בחוץ.

שמתי לב לעניין התושבים והמהגרים, וגם לנהיגה של חלקם אם כי עדיין היה מאמץ יחסי לשמור על חוקי התנועה.

אינטרנט אלחוטי כבר כמעט ואין רשתות פתוחות (כלומר ללא סיסמת רשת).

לגבי שניצל אחפש כשאטוס ליער השחור.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

3. אני קונה סים פריפייד כמעט בכל נסיעה. עקרונית יש נוהל של האיחוד האירופי שמחייב זיהוי של רוכש הסים, אבל לפי ניסיוני בנסיעות האחרונות כנראה שהנוהל הולך ומתרופף. קניתי בחודשים האחרונים כרטיסי סים בפורטוגל, פינלנד ובלגיה והליך הרכישה היה זהה לרכישת בקבוק שתיה. כנראה שהגרמנים עדיין לא נגמלו מהנוהל. קוריוז - לפני 6 שנים קניתי כרטיס סים בלי בעיה עם הדרכון הישראלי, אבל כאשר רציתילקנות כרטיס נוסף והצגתי דרכון גרמני דרשו ממני גם תעודת תושבות.

4. בנמלי תעופה רבים אין יותר צ'ק אין בדלפקים - אלא ברשת או ב"קיוסקים" בשדה התעופה. גם נתב"ג הולך בכיוון זה, אם כי איני ידוע אם התהליך כבר הושלם.

5. מצווה להכנס ל-dm לא רק בגלל בקבוקי השתיה אלא בגלל המחירים הנמוכים באופן כללי. לשים לב לנהלי החזרת בקבוקים: במקרים רבים הפקדון מהווה 80% ממחיר הבקבוק, ואפשר להחזירו רק ברשת בה נרכש - כלומר בקבוק קולה שנרכש ב-Lidl יוחזר רק ב-Lidl' ולא, נניח, ב-Aldi או Penny Markt. ואם במחירי מוצרי צריכה עסקינן, הדוגמה האישית שלי היא משחת השיניים Colgate Sensitice. אשתי מסרבת להשתמש בכל משחה אחרת. רכשנו השבוע בבלגיה במחיר 2.11 אירו לשפופרת. למחרת בדקנו בשופרסל-דיל-אקסטרא - מחיר "מבצע" 25 ש"ח, כלומר יותר מפי 2.5.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם במוצרי צריכה עסקינן,מאז שפתחתי את הפוסט פרצה מחאה על מוצר מסוים, שוקל לייבא מילקי מברלין :wink:

לגבי הסים קארד, יש לי ולאשתי גולן טלקום, לא עדיף פשוט לשלם 99 ש'ח ולהינות מראש שקט? ראיתי שהמחירים בגרמניה הם כמעט זהים לחבילה של גולן.

פורסם

אני ברחתי מגולן לפני שנה וחצי, כיון שאי אפשר היה לדבר בקו. מאז יש לי 3 קוים באורנג' (שניים מהם כ-012) ולאחרונה העברתי שני קוים להוט - ובכולם שירות מצויין. בהוט מחיר שיחות בחו"ל 2 ש"ח בדקה, מצד שני מחיר החבילה החודשי 30 ש"ח, לעומת 99 בגולן.

הגלישה בגרמניה לא כלולה בחבילה של גולן, אלא צריך לרכוש חבילה ייעודית (29 ש"ח ל-100 מ"ב ליום), כאשר סים מקומי כולל חבילת גלישה של 1 ג"ב או גלישה מוגבלת מהירות למשך שבוע יעלו סביב 10-15 אירו, כלומר 3 ימי גלישה בחבילה של גולן, ועם נפח הרבה יותר גדול.

פורסם

בית הכנסת החדש - אין כניסה לבית הכנסת עצמו אלא רק למוזיאון, נחמד והמחיר לא גבוה (3 יורו).

אין כניסה לבית הכנסת כיון שמרביתו נהרסה במלחמת העולם השניה ובתקופה הקומוניסטית, ורק החלקים הקרובים לחזית משומרים.

מבחינתי מקום חשוב באופן אישי - זה המקום שבו אבא שלי עלה לתורה כבר מצווה, בשנת 1936.

פורסם
3. אני קונה סים פריפייד כמעט בכל נסיעה. עקרונית יש נוהל של האיחוד האירופי שמחייב זיהוי של רוכש הסים, אבל לפי ניסיוני בנסיעות האחרונות כנראה שהנוהל הולך ומתרופף. קניתי בחודשים האחרונים כרטיסי סים בפורטוגל, פינלנד ובלגיה והליך הרכישה היה זהה לרכישת בקבוק שתיה. כנראה שהגרמנים עדיין לא נגמלו מהנוהל. קוריוז - לפני 6 שנים קניתי כרטיס סים בלי בעיה עם הדרכון הישראלי, אבל כאשר רציתילקנות כרטיס נוסף והצגתי דרכון גרמני דרשו ממני גם תעודת תושבות.

4. בנמלי תעופה רבים אין יותר צ'ק אין בדלפקים - אלא ברשת או ב"קיוסקים" בשדה התעופה. גם נתב"ג הולך בכיוון זה, אם כי איני ידוע אם התהליך כבר הושלם.

5. מצווה להכנס ל-dm לא רק בגלל בקבוקי השתיה אלא בגלל המחירים הנמוכים באופן כללי. לשים לב לנהלי החזרת בקבוקים: במקרים רבים הפקדון מהווה 80% ממחיר הבקבוק, ואפשר להחזירו רק ברשת בה נרכש - כלומר בקבוק קולה שנרכש ב-Lidl יוחזר רק ב-Lidl' ולא, נניח, ב-Aldi או Penny Markt. ואם במחירי מוצרי צריכה עסקינן, הדוגמה האישית שלי היא משחת השיניים Colgate Sensitice. אשתי מסרבת להשתמש בכל משחה אחרת. רכשנו השבוע בבלגיה במחיר 2.11 אירו לשפופרת. למחרת בדקנו בשופרסל-דיל-אקסטרא - מחיר "מבצע" 25 ש"ח, כלומר יותר מפי 2.5.

3. כן כמו שאמרתי זה לא אחיד, ובהרבה מקומות פשוט הפסיקו למכור כרטיסי פריפייד כנראה עקב הנהלים הללו.

4. בטגל עדיין יש צ'ק אין רגיל אבל ממש לא כדאי לבדוק את זה במידה ויש צ'ק אין באינטרנט.

5. לא שמתי לב בכלל לעניין הפיקדון, את הבקבוקים הריקים שמתי בפח המיחזור הקרוב.

והאמת שלא חיפשתי בכלל מוצרי צריכה, ומשחת שיניים (כי הייתי אמור לשים אותה בתיק ושכחתי) קנינו כבר בנתב"ג במחיר שאני לא זוכר, זול זה כנראה לא היה.

אין כניסה לבית הכנסת כיון שמרביתו נהרסה במלחמת העולם השניה ובתקופה הקומוניסטית, ורק החלקים הקרובים לחזית משומרים.

מבחינתי מקום חשוב באופן אישי - זה המקום שבו אבא שלי עלה לתורה כבר מצווה, בשנת 1936.

הוא לא בתהליכי שיחזור מתקדמים? נדמה לי שראיתי משהו על זה איפשהו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש שני בתי כנסת גדולים.

אחד החלק שהיו מתפללים הרוס אך נשאר חלק מסויים שקיים, יש גם מוזיאון קטן שם. מי שנכנס לשם (העלות לטעמי גבוהה אגב) ייגלה שהוא נכנס למתחם סגור של יהודים שגרים שם ולומדים, זה בעצם מרכז קהילתי.

בית הכנסת השני הינו בית כנסת גדול (לפי מדריך מקומי הכי גדול שיש באירופה?) שהינו סגור במשך השבוע חוץ מיום שישי, עד כמה שהבנתי מהמדריך המקומי הוא פתוח בשישי רק למתפללים ויש להם בעיה שם, חסר להם אנשים. הוא כמעט ולא ניזוק בזכות השכונה (סוג של ארים שלא רוצים לראות שריפה ליד בייתם ובכך כמעט ולא נפגע).

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

השני לפי התיאור שלך נקרא "בית הכנסת החדש" שנמצא בשכונת Mitte על רחוב Oranienburger ועליו דיברנו

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני התייחסתי ל-Oranienburgerstrasse, עם הכיפה הבולטת.

בית הכנסת לא נהרס עד אמצע המלחמה, אבל נפגע קשות בהפצצות בעלות הברית. אני ביקרתי בו ב-2008, אז רק האולמות החזיתיים (אלה שהשתמרו) היו פתוחים לקהל, ואיני יודע אם ומה נעשה לגבי שיקום שאר המתחם.

מכל מקום - יש בעיה קשה בקהילה היהודית של ברלין, כיון שהרוב היום הוא יוצאי ברה"מ לשעבר, שמשתדלים למחוק כל זכר לקהילה שעד הגיעם ברבע המאה האחרון. לאבא שלי, למשל, לא ניתנה אפשרות לגשת למידע על משפחתו שנמצא בארכיוני הקהילה.

פורסם

שטראסה (strasse בתעתיק str בכתיב מקוצר, Straße במקור) זה בתרגום "רחוב", ולכן Oranienburgerstrasse או Oranienburgerstraße הוא פשוט רחוב Oranienburger

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני יודע, ואני מכיר גם את האות שלא נמצאת במקלדת שלי, וד"א עד לפני כמה שנים נרשמה דווקא sz (התעתיק ss די חדש).

פורסם

היא גם לא אצלי במקלדת :D

מה שעשיתי זה לחפש בגוגל strasse וקיבלתי תוצאה של Wikipedia DE עם האות הזו

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...