Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש מה לעשות בברלין 7 ימים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק לתקן - יש כרטיס ל-7 ימים לכל התחבורה הציבורית בברלין (לאזורים ab או abc)

ההבדל בין הכרטיס השבועי לכרטיס של ה-5 ימים הוא שהכרטיס 5 ימים כולל הנחות לכל מיני אטרקציות (מיותרות בעיני).

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 317
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום רב ושבוע טוב לחברי הפורום.

אנחנו (זוג) מעוניינים לטוס לברלין ל-5 לילות , וללון בדירת נופש (לא מלון). קרוב למרכז.

את כרטיס הטיסה אנחנו רוצים לקנות דרך "חוליו" ואת הדירת נופש דרך "BOOKING.COM".

מבקשת את עזרתכם לגבי מקומות לטייל בהם בברלין ומקומות בילוי.

האם האוכל בברלין יקר?

אנחנו אוכלים כשר!!

האם יש מסעדות מומלצות?

האם בית חב"ד קרוב למרכז ויש נגישות לשם?

תודה מראש ושבוע טוב

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

יש לך גם אפשרות לטוס לשם עם איזיג'ט

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

האוכל בברלין לא יקר ודומה יחסית למחירים בישראל ואפילו יותר זול.

בית חב"ד למיטב זכרוני נמצא קרוב ל-Alexanderplatz ככה שאולי כדאי לכם לחפש מראש דירת נופש באיזור הזה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ברלין ידידותית מאד לתייר. חפש בפורום ותמצא עשרות שרשורים בנושא.

לגבי אתרים - השיטה שבה אני נוקט הוא חיפוש בגוגל בסגנון "טיול בברלין 5 ימים", ותגיע לתוכניות של טיולים מאורגנים, מהם תוכל לגזור תוכנית המתאימה לתחומי העניין שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

חזרתי שבוע שעבר מברלין, הייתי במלון [h=1]Mercure Hotel & Residenz Berlin Checkpoint Charlie[/h]מלון 4 כוכבים מאוד נחמד נמצא במרכז,במרחק הליכה מכל התארים ההיסטוריים של ברלין ובמרחק הליכה קצר מקניון ברלין החדש.

יש לך כמו כן את הסיורים של נדב בשפה העברית .

פורסם

בוקר טוב מה שלומכם?

סוף חודש הבא אני מתכנן עם אישתי לטוס לברלין לירח דבש (בתור התחלה), אפשר המלצות למקומות לבקר בהם בין היתר אם יש שם מחנות ריכוז, אטרקציות וכמו כן נסיעות במקום והמזג אויר 22.2-27.2

תודה רבה לעוזרים

Kia Sportage, 2014 

פורסם (נערך)

רק פסיק מפריד בשאלתך בין מחנות ריכוז לאטרקציות, אבל הכוונה ברורה.

אפשר לשלב נסיעה לארמון סן סוסי וביקור בוילה ואנזה. (וילה ואנזה היא המקום בו הוחלט על "הפתרון הסופי").http://www.shichor.co.il/%D7%91%D7%A8%D7%9C%D7%99%D7%9F/%D7%95%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%95%D7%90%D7%A0%D7%96%D7%94?cat=11

מחנה הריכוז הקרוב ביותר לברלין הוא זקסנהאוזן, http://www.stiftung-bg.de/gums/en/index.htm

נמצא בעיר Oranienburg כ-30 קילומטר צפונית למרכז ברלין. יש באתר הסברים לגבי דרכי הנסיעה לשם, ולגבי הדרכה במקום (בשפה גרמנית או אנגלית).

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

בדקת את השרשור הזה? יש בו הרבה מידע על ברלין

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אכן יש רק פסיק אבל יש הבדל ענק בין מחנות ריכוז לאטרקציות שאין קשר ביניהם בכלל!

לא בדקתי את השירשור הקשור בכך ואבדוק עכשיו, תודה רבה לכם ואשמח לשמוע הצעות נוספות.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

ברלין תמצא הרבה עניין - יהודי ושאינו יהודי.

מדובר במרכז תרבות מהגדולים באירופה טוב, לא לונדון ולא פריז, אבל יותר, נניח, מרומא.

אם אתה מדבר על שבוע פלוס מינוס העיר וסביבתה יעסיקו אתכם בלי צורך להרחיק ממנה, אם כי לא הייתי מוותר על פוטסדאם (במיוחד ארמון סן-סוסי שהוזכר לעיל), ובדרך גם העיירה ואנזה (עם אתר הזכרון בוילה ואנזה) ואתר הזכרון ברציף 17 בתחנת הרכבת Grunewald. הזכרתי אותם בנשימה אחת כיון שהם יושבים על אותו קו רכבת.

ממליץ לך לבצע חיפוש בגוגל במחרוזת מסוג "טיול בברלין" או "שלושה ימים בברלין (או בהתאם לשהיה המתוכננת).

מבחינת תכנון שים לב שברלין עיר ענקית ופרושה מאוד - אין לה"מרכז" אלא בעצם מדובר באוסף של ערים שהתאחדו במהלך השנים. המרחקים בין אתרים הם בני הרבה קילומטרים, אבל מאידך תחבורה ציבורית משובחת וזולה. תכנן לך מקבצים של אתרים, והבא בחשבון זמני הליכה ונסיעה לא קצרים בקישורים ביניהם.

ושיהיה במזל טוב!

לגבי מזג אויר - התכונן למזג אויר קר, אבן בדוק תחזיות מספר ימים קודם. בתאריכים האמורים הייתי מתרכז באתרים סגורים (מוזיאונים וכו'). כמובן הצטייד בביגוד מתאים כיון שה"קר" יכול להיות קר מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
רק פסיק מפריד בשאלתך בין מחנות ריכוז לאטרקציות, אבל הכוונה ברורה.

אפשר לשלב נסיעה לארמון סן סוסי וביקור בוילה ואנזה. (וילה ואנזה היא המקום בו הוחלט על "הפתרון הסופי").http://www.shichor.co.il/%D7%91%D7%A8%D7%9C%D7%99%D7%9F/%D7%95%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%95%D7%90%D7%A0%D7%96%D7%94?cat=11

מחנה הריכוז הקרוב ביותר לברלין הוא זקסנהאוזן, http://www.stiftung-bg.de/gums/en/index.htm

נמצא בעיר Oranienburg כ-30 קילומטר צפונית למרכז ברלין. יש באתר הסברים לגבי דרכי הנסיעה לשם, ולגבי הדרכה במקום (בשפה גרמנית או אנגלית).

חייב לתקן טעות נפוצה,

בועידת ואנזה (20/1/42) לא הוחלט על הפיתרון הסופי, רק משום שכבר חצי שנה קודם החלו הנאצים לרצוח את יהודי בריה"מ.

מה שכן, בועידה זו תיאמו גופי הממשל השונים את הרחבת ההשמדה לכלל היהודים באירופה.

פורסם (נערך)

מקבל את ההערה. לא רוצה להסיט את השרשור לנושא זה ולכן לא אדון במשמעות ההסטורית של הועידה לגבי הכללת כל היהודים באירופה בתכנית ההשמדה.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER

• תוכן חדש...