Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים :wink:

לפני כשבועיים לאחר תאונה חזיתית החליפו לי שני פנסים קדמיים + פגוש + מכסה מנוע. כיוון אורות נעשה בנוכחותי למרות שלא היה להם את הציוד הרגיל כמו במכון טסטים.

לאחר נסיעה בערב שמתי לב שהאורות לא מכוונים טוב. נגשתי למכון טסטים ושם לא הצליחו לכוון את האורות בשני המנורות לטענתם מנוע של המנורות לא תקין.

לטענתם שני הפנסים לא תקינים ויש להחליפן.

דגם הרכב MITSUBISHI LANCER 2006

מנוע 1.6.

מה דעתכם?

תודה מראש לכולם.8)

חיים רק פעם אחת תנצל אותם.

פורסם

כן הייתי שם אתמול הם אמרו אין בעיה גם לחשמלאי.

לא היה לא ציוד מתאים הוא כיוון את האורות מול קיר לבן ואמר בסדר.

אתמול בדרך הביתה נשרפה לי מנורה ראשית אחד.

אז נכנסתי לאוטו דיפו וקניתי זוג.

לאחר הרכבה על ידי הטכנאי של המקום.

שמתי לב שהוראות מסנוורים אז נגשתי היום למכון אדיר.

והם חצי שעה התעסקו בניסיון לכוון את הפנסים ולא הצליחו.

האם יש סיכוי ששני הפנסים לא טובים למרות שזה לא נשמע הגיוני.

או שיש אולי בעיה במגע רופף? מנורה לא יושבת טוב?

האם מי שהוא מכיר חשמלאי ישר באיזור חולון.

תודה

פורסם

נראה לי שהבעייה יותר מהותית וקשורה לתאונה.

השאלה היא אם תושבות הפנס / מה שמחזיק אותו לגוף הרכב, לא התעוותו בתאונה או שלא תוקנו והוחזרו למצבן המקורי (עד כמה שניתן לבקש זאת).

לדעתי - על המוסך שתיקן לך את הרכב (הפחח) לנסות ולראות מה ניתן לעשות לפי בדיקת מצב התאורה וכוון הסינוור.

זה שמכון (רישוי ?) ניסה לכוון ולא הצליח - אומר שכנראה ישנה בעייה מהותית במיקום הפנסים / במנח שלהם ברכב (ולכן שום כוון לא יעזור, כי הוא "מחוץ לטווח" התקין).

alfa 156 2.5.

פורסם

יש לשים לב בנוסף שמנועי כיוון אלומת האור הועברו מהפנסים הישנים לפנסים החדשים . בדר״כ מנועי הכיוון אינם מגיעים יחד עם הפנסים.

פורסם

תודה על העזרה אני ממש מעריך זאת.

יכול להיות ששכחתי לצייין האוטו לא חטף מכה חזקה.מכסה מנוע התעקם קצת וירד צבע מהטבון.

הפנסים הישנים לא נפגוע כלל. האוטו היה בצב נסיעה טוב לקחתי אותו לחבר שהוא בעל מוסך פחחות. ושמה השמאי קבע שיש להחליף גם פנסים וטמבון + מכסה מנוע.

יש לציין שלאחר התאונה אם הייתי מנסה לכוון את גובה האורות מהקבינה הכול עבד. יש מין מתג כזה עם 4 מצבים. הייתי שומע את המנוע של הפנסים עובד.

ולאחר שהחלפתי אתמול בערב שני נורות קדמיות חדשות המנוע הפסיק לעבוד. זה כאילו שיש איזה מגע רופף או מה שהוא, לא הגיוני ששני הפנסים הגיעו דפוקים.

לכן נראה לי שהפנס עצמו יושב טוב. יוכל להיות שיש איזו בעיה בחוטים או במנועים עצמם

בכול מקרה חבר אמור להפנות אותי שוב לחשמלאי ואם הוא יקבע שהמנועים דפוקים יצטרכו להזמין פנסים חדשים.

מה אתם אומרים?

פורסם

פנסים חליפים.האוטו סוגר עשר שנים על הכביש עוד מעט. לא אישרו לי פנסים מקוריים. האם יש מצב אם מנוע אחד לא מחובר טוב אז השני לא עובד?

פורסם

בדרך הקשה גיליתי שיש פנסים חליפיים ויש פנסים חליפיים, החלפתי פנס depo שאישתי כיסחה בפנס של tyc שבדיעבד גיליתי שבורג הצידוד שלו לא עושה שום דבר.

תקח מברג/מפתח אלן תמצא איזה קיר ותתחיל לשחק ידנית, תראה מה טווח התנועה של האלומה.

תנסה לגשש בעצמך תבדוק מגעים ותראה אם הפנסים יושבים במקום ותוודא ששום דבר לא מחובר בברגים קודחים.

לא מכיר את מבנה הפגוש בלנסר, אבל באלמרה יש "תומך פגוש עליון" שהפנסים יושבים עליו, כל תאונה קטנה והפנסים שמוטים ושום כיוון בעולם לא ירים אותם.

פורסם

טווח אלומה - כמה אתה יכול לכוון אותה ידנית מעלה/מטה/ימינה/שמאלה.

אין לי שמץ, לא מצאתי על זה מידע מסודר, אם היית יודע עם איזו פזילה בפנסים עברתי טסט בשנה שעברה היית צוחק אם זה לא היה עצוב.

פורסם

אל תנגע בשום דבר. יש מישהו שתיקן לך את האוטו והוא אחראי. אם תנגע ולא תצליח לסדר [וזה כנראה מה שבאמת יקרה - שלא תצליח לסדר] ואז תחזור למי שתיקן, יגיד האחרון, זה שתיקן, שאתה הרסת.

עזוב אותך מכל העצות של -- להתעסק עצמאית-- . יש לך אחריות על התיקון ולכן כל שיש לעשות הוא לחזור למי שתיקן ולהסבר לו שעליו להוציא רכב תקין ואם לא יעשה כן, תלך למוסך מומחה/מורשה יבואן/ חשמלאי מכובד וכו שיעשה את העבודה לרבות החלפת הפנסים לאיכותיים [לאו דווקא מקוריים] , ועדיף לו לפחח החבר לסדר. חברות לחוד ועבודה מקצועית לחוד.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אחרי החלפת פנסים חייבים לבצע כוון עם ציוד כוון אורות ולא מול קיר לבן

כאתה חוזר למוסך דרוש כוון רק עם ציוד ואם אין אז שיקחו את הרכב לחשמלאי שהם עובדים איתו שיעשו כוון ורצוי שתהיה נוכח בזמן הביצוע

• תוכן חדש...