Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סובארו B3 שנת 2009, ואני עוד מעט מקבל רכב מהעבודה ומפסיק להשתמש בסובארו לתקופה של שנה לפחות, ואני לא רוצה למכור או שמישהו אחר ישתמש. אני רוצה להעמיד את האוטו לפחות שנה ולאחר מכן לחזור להשתמש בו

השאלה היא מה אני צריך לעשות כדי להשאיר אותו במצב טוב במהלך חוסר השימוש. האם צריך תחזוקה מסויימת במהלך תקופת ההשבתה?

נא לא להתייחס לעניין הביטוחים וכו', רק לרכב.. תודה!

פורסם

הכי טוב יהיה להניע אותו פעם בשבוע ולעשות נסיעה של איזה 30 דקות, מעבר לזה טיפולים כרגיל, כמובן שלא יזיק לכסות אותו.

אם אתה לא יכול להניע אותו אפילו לא פעם בשבועיים אז תצטרך מקום מסודר להעמיד אותו כי רשויות מקומיות לא אוהבות רכבים שעומדים הרבה זמן במקום וצוברים אבק. הגלגלים מקבלים "גולה" עם הזמן ולהעמיד על בלוקים זה משהו שעיריה פשוט תגרור את הרכב בגללו.

פורסם

מסכים עם זה שמעלי: אם אתה יכול הכי טוב זה כן לבצע נסיעה, פעם בשבוע. וכל חודש לבדוק ל"א בצמיגים, שמן מים.. וטיפולים אתה עושה כרגיל, החלפים החשובים ברכב (שמן מנוע, נוזל בלמים הידראולי) מאבדים מתכונותיהם עם הזמן, ללא תלות בקילומטראז' הנצבר.

אם אין לך את האפשרות בזאת, אז תחפש בפורום. יש פירוט של הפעולות והבדיקות שצריך לעשות לפני\אחרי ההשבתה (וקח בחשבון את ההערה עם הגלגלים)

פורסם

אתם מבינים שנסיעה של פעם בשבוע או פעם בחודש דורשת החזרת ביטוח רכב כן? הרכב אמור להיות מבטוח בלפחות ביטוח חובה כאשר הוא עומד בחניה וזה אם חס וחלילה מישהו נכנס בו ומשהו יקרה לאותו אדם, לא משנה מה, הרכב חייב להיות מבטוח בביטוח חובה לפחות, זה קודם כל.

כמובן שישנם ביטוחים עבור נסיעה של חצי שעה פעם בשבוע או פעם בשבועיים, אין בעיה להפעיל אותם אבל זול זה לא.

טיפ לגבי צמיגי הרכב, ניתן לנפח אותם בלחץ המקסימלי המותר של הצמיג ( מצויין עליו ) בכדי לשמור על צורת הצמיגים לאורך השנה ( להיות זהירים בנסיעה ובסיבוב השכונתי איתם ).

מעבר לכך? שום דבר מיוחד מכיוון שכעבור שנה, בין אם זה טיפול או בין אם עברה שנה, אתה אמור לבצע טיפול רעננון שמנים וכו', אז אל תדאג לגבי זה כי כעבור שנה אתה תעשה.

פורסם

היי ארז,

על מנת לשמור על הרכב במצב אי שימוש למשך תקופה של שנה מומלץ

להוציא את המצבר מהרכב,אחת לחודש לחבר את המצבר,להניע ולנסוע מעט עם הרכב

ושוב להוציא את המצבר לחודש נוסף,לכסות עם כיסוי חיצוני את הרכב,בתום התקופה

יש להחליף שמן מנוע ונוזל קירור.

מקווה שעזרתי, אייל מסובארו :)

פורסם

קודם כל - חבל על הירידת ערך. אוטו חדיש יחסית. תמכור.

מעבר לכך, תחסוך ביטוח, אגרה, טסט, טיפול, בלאי צמיגים ומכלולים, מצבר וכו' וכו'.

כמו שאמרו, שנה זה הרבה זמן.

פורסם

לא יכול למכור, לא ניכנס לזה. רוצה לדעת מה לעשות עם הרכב אחרי שנה שלא נגעתי בו. רשמתי את זה גם בהתחלה

תודה רבה לכל העוזרים, לדעתי איישם את מה שאייל מסובארו אמר- פעם בחודש אחבר את המצבר ואסע קצת, לאחר מכן אנתק אותו עד החודש הבא ובסוף השנה אחליף שמנים. כמובן שאכסה את האוטו

יש עוד משהו שכדאי לעשות?

פורסם

תודה רבה

יש לנו חניה של הבניין עם שער וכו', אני פשוט אשים אותו בחניה ונגמר הסיפור. בלי ביטוחים בלי אגרות בלי טסטים.

פורסם

כל עוד הרכב נמצא במקום ציבורי ניתן לתבוע אותך במקרה שמישהו נפצע בגלל הרכב,שלא לדבר על מישהו שיפגע ברכבך בטעות או בזדון.

דבר עם השכנים לפני שאתה תפס חנייה שנה שלמה,מספיק שכן ממומר אחד שיתקשר לעירייה ויכולים פשוט לגרור לך את הרכב.

פורסם

בוא לא נגזים לגבי הגרירה. רק במידה וזאת גרוטאה שנראית ללא כל ספק כגרוטאה לעין ומפגע סביבתי, מגיעים ומודיעים לפחות חודש במינימום ובכללי זה 60 יום לפחות ומספר מדבקות. רק לאחר מכן נוקטים בפעולות. נראה לי שעד אז הוא כבר ישים לב.

פורסם
כל עוד הרכב נמצא במקום ציבורי ניתן לתבוע אותך במקרה שמישהו נפצע בגלל הרכב,שלא לדבר על מישהו שיפגע ברכבך בטעות או בזדון.

דבר עם השכנים לפני שאתה תפס חנייה שנה שלמה,מספיק שכן ממומר אחד שיתקשר לעירייה ויכולים פשוט לגרור לך את הרכב.

לעירייה אין זכות להזיז רכב שנמצא במתחם חניה של הבלוק. היא יכולה לגרור רכב שחונה על הכביש ליד המדרכה לא בתוך מתחם חניה מוגדר.

לדיירים אין זכות להזיז רכב שנמצא במתחם חניה שבו החניות לא רשומות בטאבו. מה שכן, זה לא מונע התנכלות לרכב.

ולראיה, לשכן שלי יש גרוטאה שהוא לא מתכוון לגרוט ולא למכור למתכת. היא עומדת כבר באותה חניה מעל 5 שנים. אין לו רכב והוא בא לדירה מדי פעם. יש לו דירה אחרת בה הוא גר. רק בשביל לעשות לכולם את "הפרינציפ" הוא תופס חניה ועוד חנייה שנמצאת "בפריים לוקיישן".

לך תבין אנשים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...