Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא לציטוט. אני אישית בטוח ב-100 אחוז שאיכות המוצרים של ייצרני OEM שווי ערך למוצר המקורי כולל בקרת איכות וכול השאר חוץ מהמחיר.

הדבר היחיד שמבדיל ברוב המקרים בין מוצר מקורי ל-OEM זה האריזה החיצונית ולא יותר מזה.

פעם היה לי וויכוח עם חבר הפורום דניאל באותו עניין ואתם פשוט חוזרים על דבריו מילה במילה שלפי דעתי זו טעות.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?296811-%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%98%D7%A8-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%99-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94&p=2366922&viewfull=1#post2366922

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

שלא לציטוט אני רוצה להאמין שאתה צודק.

יחד עם זאת קיימות מספר אופציות:

1. אין הבדל בין חלק OEM לחלק מקורי. יצרן הרכב בדק ומצא כי תכונות החלק של יצרן X תואמות למפרט הנדרש על ידו והוא קונה אותם ישירות מהיצרן. כאשר מזהים מק"ט יצרן OEM על החלק המקורי, ואת אותו המק"ט ניתן לרכוש בצורה עצמאית אפשר להיות בטוחים שמדובר באותו החלק.

2. יצרן הרכב הכתיב מפרט טכני ליצרן ה OEM וזה ייצר עבורו סדרה ספציפית. מכאן אין לצרכן דרך לדעת האם החלק הוא אכן זהה או רק דומה.

אתן דוגמה מהסופר: פעם אחת רציתי לקנות נקניקיות בשופרסל. הסתכלתי על האריזה שמותגה תחת שופרסל וראיתי שיצרן ה OEM שלה הוא יחיעם (נראה לי). לקחתי ליד אריזה של יחיעם והשוותי בין השניים. על פניו נראה שמדובר היה באותו המוצר, למעט שינוי הגרפיקה על האריזה. כשעיינתי בטבלת הרכיבים התברר שיש שוני די משמעותי בין שני המוצרים, על אף שהם יוצרו באותו המפעל.

3. יצרן מייצר חלק אשר אינו חלק מקורי, כלומר חלק תחליפי למהדרין. לדוגמה: MANN מייצרת פילטר אוויר תחליפי לטויוטה קורולה בעוד ש MANN אינה יצרן OEM אשר מייצר פילטר אוויר לטויוטה קורולה. מה הדין במקרה הזה? MANN היא חברה טובה, ידועה ומוכרת, אבל מי מבטיח לנו התאמה מושלמת? מי מבטיח ש MANN יודעת את הספיקציות שדורשת טויוטה לגבי איכות הסינון? אורך החיים? ספיקת האוויר הנדרשת?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הנה החמש דרכמות שלי עם תחליפיים

בבלמים הקיט יכול להיות של יצרן מעולה וגם אפילו של אותו יצרן כמו מקורי שיש ברכב ולעיתים קרובות מאוד הוא לא מתאים 100% למשל חסר איזה זיז שמחזיק את הפחית מונעת רעשים ןאז מבטלים אותה ומתחילה חגיגת רעשים או אין פחית צריחה של דיסקיות גמורות או יש רק על דסקית אחת

בפליטרים של אויר לפעמים היצרן הוא נחשב אבל לא בדיוק מתאין לרכב ואז חודר אבק למנוע

יש זיופים במיוחד למותגים או תואמי מקורי ורק מוצר מקורי שאתה מביא אותו מיבואן הרכב אתה יכול להיות בטוח שהוא מקורי רס בן אמו

חלקים מקוריים אתה מקבל שנה אחריות ולא 3 חודשים כמו חלקים תחליפיים

פורסם (נערך)
שלא לציטוט אני רוצה להאמין שאתה צודק.

יחד עם זאת קיימות מספר אופציות:

1. אין הבדל בין חלק OEM לחלק מקורי. יצרן הרכב בדק ומצא כי תכונות החלק של יצרן X תואמות למפרט הנדרש על ידו והוא קונה אותם ישירות מהיצרן. כאשר מזהים מק"ט יצרן OEM על החלק המקורי, ואת אותו המק"ט ניתן לרכוש בצורה עצמאית אפשר להיות בטוחים שמדובר באותו החלק.

2. יצרן הרכב הכתיב מפרט טכני ליצרן ה OEM וזה ייצר עבורו סדרה ספציפית. מכאן אין לצרכן דרך לדעת האם החלק הוא אכן זהה או רק דומה.

אתן דוגמה מהסופר: פעם אחת רציתי לקנות נקניקיות בשופרסל. הסתכלתי על האריזה שמותגה תחת שופרסל וראיתי שיצרן ה OEM שלה הוא יחיעם (נראה לי). לקחתי ליד אריזה של יחיעם והשוותי בין השניים. על פניו נראה שמדובר היה באותו המוצר, למעט שינוי הגרפיקה על האריזה. כשעיינתי בטבלת הרכיבים התברר שיש שוני די משמעותי בין שני המוצרים, על אף שהם יוצרו באותו המפעל.

3. יצרן מייצר חלק אשר אינו חלק מקורי, כלומר חלק תחליפי למהדרין. לדוגמה: MANN מייצרת פילטר אוויר תחליפי לטויוטה קורולה בעוד ש MANN אינה יצרן OEM אשר מייצר פילטר אוויר לטויוטה קורולה. מה הדין במקרה הזה? MANN היא חברה טובה, ידועה ומוכרת, אבל מי מבטיח לנו התאמה מושלמת? מי מבטיח ש MANN יודעת את הספיקציות שדורשת טויוטה לגבי איכות הסינון? אורך החיים? ספיקת האוויר הנדרשת?

איתמר

איתמר, אני מתנצל מראש על כך שאינני עונה על השאלות והאתגרים שאתה מציב לי :cry: כי פשוט כואבת לי היד מרוב כתיבה.

אני רוצה שתקרא את ההודעה של חבר הפורום מוסך רון שביקר במפעלים של ייצרני OEM וכתב במפורש שאין שום הבדל בפס הייצור של חלק מקורי או חלק אפטר מרקט במפעלים שהוא ביקר.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?427631-%D7%91%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%99-%D7%91%D7%9E%D7%A4%D7%A2%D7%9C%D7%99-%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9E%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%92%D7%A8%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%94&p=3422442&viewfull=1#post3422442

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

הקריאה שלך סלקטיבית. תקרא שוב, בעיון, את מה שרשמתי.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לפי דעתי האישית והבלתי מחייבת: בקורולה יש בעיה קטנה אם שמים בלמים תחליפיים(רפידות/צלחות) יש סיכוי שזה ירעיש בנסיעה או בעצירה ולכן גם ככה המחירים של הטיפולים יחסית נמוכים ובגדול. כלום לא מתקלקל אז דווקא פה כן כדאי לשיםבלמים מקוריים (אבל לא במורשה כי שם המחירים אחרים).

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לא יודע לגבי טויוטה ספציפית אבל מעולם לא ניתקלתי בדיסקיות בלמים תחליפיות שהם בדיוק כמו המקורית תמיד יש זה נראה ומרגיש קצת אחר

• תוכן חדש...