Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, רכשתי מאיביי פלסטלינה 3m סינית ויום שבת האחרון החלטתי להשתמש בה על הפיגו 206 שלי.

אז התחלתי עם לשטוף את האוטו באופן יסודי ולאחר ייבוש מלא הכנתי את הפלסטלינה וחומר סיכוך(מים עם סבון בשפריצר) והתחלתי לשפשף את הפח.

השפשוף הלך חלק והפלסטלינה החליקה על הפח בקלות אבל מיד שמתי לב שהמים הופכים ללבנים(האוטו לבן) לא ישקר המשכתי על עוד איזה שתיים שלוש חלקים באוטו וכשהבנתי שאני בעצם מוריד צבע הפסקתי מייד וייבשתי את המים שהיו על האזורים המיושמים.

אחרי הייבוש הבחנתי בבירו במעין פיצוצים בצבע שאני משוכנע שלא היו לפני ובחלק מהמקומות ראיתי ממש כאילו הצבע שופש בבירור ורואים שכבה מתחת(כנראה החלק נצבע מחדש ומה שאני רואה זה צבע ישן או משהו כזה).

בקיצור התאכזבתי נורא כי ראיתי שהמון משתמשים בפלסטלינה ומאוד מרוצים ולא זכור לי בשום מקום שהוזכר כי פלסטלינה מורידה צבע או משפשפת אותו באופן כלשהו.

אולי אני עושה משהו לא נכון למרות שקשה לי להאמין כי קראתי המון שרשורים וראיתי לא מעט סרטונים אבל בכל זאת אולי מישהו יודע להצביע על גורם אפשרי לבעיה הזו?

אני שואל כי אני רוצה לעשות פלסטלינה בסדרה 7 של אבא שלי שגם היא לבנה וכרגע ממש חושש לעשות כי אצלו אין סיכוי שפיצוץ בצבע יתקבל בברכה.

תודה רבה לכל העוזרים!!!!

פורסם

תעלה איזה תמונה שנבין על מה מדובר.

ואם יש סידרה 7 ולך אין ניסיון ממליץ ללכת למקום מסודר שיעשו טיפול מלא, חבל להתאמן על כזה אוטו

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• אחראי פורום
פורסם

לא מכיר תופעות כאלה אבל מוכן להסתכן: רכב שנצבע בצורה חאפרית?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

האמת שקשה לי להעיד שנצבע בצורה חאפרית כי אין איזשהם קילופים או משהו בסגנון והצבע די עמיד לפחות בתחושה, מה שכן הצבע הוא אכן ברק ישיר למיטב הבנתי, אין על האוטו לכה.

אם אכן בצבע ברק ישיר זה יכול לקרות איך זה שבאף מדריך או שרשור בנושא לא הייתה אזהרה לגבי שימוש בפלסטלינה על צבע ברק ישיר?

דבר נוסף צבעי שהייתי אצלו אמר לי שהצבע יותר חזק ועמיד מלכה, אם כך באמת הדבר איך יכול להיות שהפלסטלינה מורידה את הצבע ואילו לכה לא?אולי היא כן מורידה ואנשים פשוט לא מודעים לכך כי הלכה שקופה?יש סיכוי כזה?!

תודה על התגובות חברים!

פורסם

לא קיים מצב שפלסטלינה מורידה צבע, אלא אם כן הלכה גמורה.(אין שכבת לכה או ממש דקה)

איזה שנה הרכב ? עבר צביעה?

להבא לפני יישום פלסטלינה לא לנגב את הרכב אלא להשאיר רטוב.

פורסם

כמו שאמרתי השתמשתי בחומר סיכוך בצורה נדיבה לא זו הייתה הבעיה כמו שאמרתי הצבע אצלי הוא ברק ישיר כמו של הרבה מכוניות בשוק היום ומצד אחד אתה אומר שאם אין לכה אכן הפלסטלינה מורידה צבע מצד שני בשום מקום זה לא הוזכר או הופיע כאזהרה למשתמש המתחיל, אם באמת הפלסטלינה פוגעת במכוניות עם ברק ישיר אני חושב שמן הראוי שנעלה את המודעות לזה ולפרסם בפוסטים רלוונטים אזהרה לגבי השימוש......

מחכה לעוד חוו"ד בנושא

פורסם (נערך)

עשיתי פלסטלינה גם על רכבים עם צבע ברק ישיר ולא הייתה הורדת צבע.

לדעתי משהו בטכניקת הצביעה לא נכון.

תפקידו של פלסטלינה להוריד מזהמים מעל פני הצבע/לכה. (לא יותר ולא פחות)

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם

אם אוכל לתרום את 2 האגורות שלי לנושא:

יש לי בשכונה איזה סוזוקי בלנו עתיקת יומין לבנה, שאני די בטוח ששפשפה לי את הפגוש האחורי מתישהו (היא עמדה מאחורי, ולמחרת מצאתי שפשופים לבנים על הפגוש האחורי בפינה הימנית). זה השאיר לי על הפגוש ממש שכבה של צבע לבן, כמו טיפקס, וזה היה pain in the ass רציני להוריד את זה! אבל זה בהחלט משהו שהיה יורד עם פלסטלינה.

כשבחנתי את הפגושים של הסוזוקי, ראיתי שבאופן ברור עשו לחלקים ממנה צביעה מחדש בצבע, לא יודע אם ברק ישיר או סתם צבע טמבור - בחיי שלא ראיתי עבודת צביעה כל כך חאפרית בחיים. אבל הדבר הזה מתקלף אפילו אם משפשפים חזק עם האצבע.

אם באמת הצבע אצלך יורד - סיכוי טוב מאוד שזו עבודת צביעה לא איכותית, אולי ללא פריימר, אולי ללא ניקוי הולם של השטח לפני, אולי לא הצבע המתאים. יש מיליון דרכים לצבוע משהו לא נכון (יש לי הרבה ניסיון בזה, לא מתחום הרכב)

המלצה שלי - קח פינה נסתרת יחסית באוטו, שטוף אותה היטב, צלם. עשה רק בה פלסטלינה, שטוף שוב, צלם. ותראה - אם יהיה הבדל מהותי, אכן קילפת משהו. אם לא, יכול להיות שהפיצוצים\קילופים תמיד היו שם אבל כוסו בשכבה של לכלוך בהיר שהפסטלינה חשפה.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

הייתי אצל צבעי שנתן רק חוות דעת לא ביצעתי אצלו שום טיפול וזה גם מישהו שאני מכיר טוב, ונצא מנקודת הנחה שאכן צבע ברק ישיר חלש יותר מלכה, האם הגיוני שהפלסטלינה מורידה צבע ברמה של נייר שיוף??

אם כן נשמע כאילו זה גם משייף את הלכה ברכבים שצבועים עם לכה אולי לא באותו מידה אבל עושה משהו

• תוכן חדש...