Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז זה הסיפור וסליחה על החפירה.

כרגע עם פוקוס סטיישן בליסינג, החוזה מסתיים אוטוטו. יש לנו שתי בנות במושבי בטיחות, בקרוב אחת תעבור לבוסטר ועוד חצי שנה - שנה גם השניה.

עוד כמה חודשים יהיה תינוק חדש במשפחה. מאחר וכבר עכשיו טיפה צפוף לנו באוטו, אנחנו מתלבטים מה לעשות.

אני מניח שהאפשרויות לסידור המושבים הם 2 מושבי בטיחות + בוסטר מאחורה (יש רכב שזה יכנס בו בכלל?) או מושב מאחורה + בוסטר ומבוגר אחד ובכסא מקדימה כסא בטיחות נוסף.

אחנו מתלבטים בין שתי אפשרויות:

1. האם לקחת שוב ליסינג? האפשרויות לרכבי סטיישן הם פורד, יונדאי או קיה. בתוספת של 500 ש"ח (כרגע משלם רק שווי מס) אפשר לעבור לטויוטה ורסו או אוונסיס למשל, ובתוספת של 900 ש"ח אפשר לעבור כבר לאאוטלנדר או אופל זאפירה.

2. האם לקנות רכב באופן פרטי ואם כן איזה? נניח משהו כמו אאוטבק בת שנתיים, אולי אאוטלנדר, או אולי אורלנדו חדשה, או אולי משהו בכלל אחר?

מבחינת נסועה, בימי השבוע הרכב נוסע בעיקר בעיר ובסופי שבוע יש לנו נסיעה ארוכה אחת. יוצא בערך 20K-22K ק"מ בשנה.

אם נקנה, נרצה שהעלויות החודשיות יהיו פחות או יותר 3000-3500 ש"ח, מה שנראה לי אפשרי.

בקיצור, אשמח לשמוע מה דעתכם.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

הפוקוס שלך נחשבת למכונית משפחתית מאוד לא מרווחת, כך שלא פלא שאתם מרגישים צפיפות גם עכשיו. יש מספיק מכוניות משפחתיות בקטגוריה של הפוקוס שהן מרווחות יותר והמושב האחורי שלהן צריך להספיק ל-3 מושבי בטיחות (במיוחד אם שתיים מתוכם הם בוסטרים).

קשה לי להגיד לך מה יעלה לך יותר ומה יעלה לך פחות כי כל הנושא הזה של הליסינג הוא מאוד אינדיבידואלי ומשתנה בהתאם לשכר שלך, התנאים מהעבודה (דלקן מוגבל? לא מוגבל? מקבל הוצאות רכב? גובה שכר? וכו' וכו' וכו'). אני יכול להגיד לך שעשיתי את החישוב הזה כמה וכמה פעמים עם אנשים שכן היו לי את הנתונים שלהם וההפרש בין שתי האופציות לא היה גדול במיוחד. לדעתי בקילומטראז' שנתי של 22 אלף (שהוא מעל לממוצע) יש יתרון לליסינג, אבל שוב זה לא משהו אסטרונומי שיאפשר לך לשפץ בעוד שנה את המטבח או אפילו לא לקנות מסך 55 אינטש' לסלון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

העניין הוא שהתחליפים האפשריים לפורד הם יונדאי CW, קיה סיד סטיישן, או פורד חדשה. יש גם את האסטרה סטיישן בתוספת של 140 ש"ח.

חושב שאחד מהם עדיף על הפורד מבחינת מרווח?

לגבי העלויות, לפי החישוב שלי לקילומטרז' שרלוונטי לנו, החיסכון בפרטי לעומת הליסינג הוא כ 10%.

כלומר לפוקוס בערך 300 ש"ח לחודש, לאאוטלנדר 400 ש"ח לחודש. לא משהו לכתוב עליו הביתה, אבל בהחלט נחמד לפתוח לילד תוכנית חיסכון.

החיסכון היותר גדול הוא אם נחזיק את הרכב 5-6 שנים במקום 30 חודשים כמקובל בליסינג.

פורסם

גם היונדאי, גם הקיה וגם האופל יהיו מרווחות יותר מהפוקוס. אני הייתי בודק גם את הפלואנס (רצוי בדגם הדיזל) ואת האוקטביה, שהן אפילו עוד יותר מרווחות. גם הקורולה די מרווחת. בכל מקרה כדאי שתקפוץ לסוכנות (או סתם לחבר מהעבודה שיש לו רכב כזה בליסינג) כדי לראות כמה המושב האחורי מרווח והאם זה מספיק בשבילך. אם תצליח גם להעביר לשם את הכיסאות ולבדוק פיזית שזה נכנס - עוד יותר טוב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

את הפלואנס דיזל ואת האוקטביה אין. מה גם שאנחנו חובבי 5 דלתות ולא סדאן.

ממה שראיתי בקטלוג של קיה, בדגם הליסינג החלונות מאחורה רגילים ולא כהים, לנו זה חשוב יותר מבקרת שיוט נניח. לא יודע איך זה ביונדאי.

בכל אופן תודה.

פורסם
העניין הוא שהתחליפים האפשריים לפורד הם יונדאי CW, קיה סיד סטיישן, או פורד חדשה. יש גם את האסטרה סטיישן בתוספת של 140 ש"ח.

חושב שאחד מהם עדיף על הפורד מבחינת מרווח?

לגבי העלויות, לפי החישוב שלי לקילומטרז' שרלוונטי לנו, החיסכון בפרטי לעומת הליסינג הוא כ 10%.

כלומר לפוקוס בערך 300 ש"ח לחודש, לאאוטלנדר 400 ש"ח לחודש. לא משהו לכתוב עליו הביתה, אבל בהחלט נחמד לפתוח לילד תוכנית חיסכון.

החיסכון היותר גדול הוא אם נחזיק את הרכב 5-6 שנים במקום 30 חודשים כמקובל בליסינג.

הי,

תוכל להסביר לי איך הגעת להפרש שכזה ?

האם אתה משווה רכב ליסינג לקניית רכב חדש ? ואם מדובר בקניית רכב מליסינג עם שנתיים על הכביש (שקיבלת ירידת ערך משמעותית כבר)

ובמיוחד היום שאפשרויות המימון הן מצויינות בגלל ריבית הנמוכה מאוד במשק

פורסם
את הפלואנס דיזל ואת האוקטביה אין. מה גם שאנחנו חובבי 5 דלתות ולא סדאן.

האוקטביה היא האצ׳בק בתחפושת..

פורסם
הי,

תוכל להסביר לי איך הגעת להפרש שכזה ?

האם אתה משווה רכב ליסינג לקניית רכב חדש ? ואם מדובר בקניית רכב מליסינג עם שנתיים על הכביש (שקיבלת ירידת ערך משמעותית כבר)

ובמיוחד היום שאפשרויות המימון הן מצויינות בגלל ריבית הנמוכה מאוד במשק

אני משווה את הליסינג לקניית אותו הרכב 0 ק"מ מליסינג (יד 01).

למשל הפוקוס:

קניה ב 100,000 (http://www.motodeal.co.il/deals/50/) פחות מכירה כעבור 3 שנים אני מעריך סביב ה 60,000 ₪ = 40,000 ₪ (אני מעריך שהרכב יפסיד יחסית הרבה ויהיה קשה למכור כי השוק מוצף בכאלו)

דלק ל 3 שנים בערך 65,000 ק"מ = 5910 ליטר * 7.2 ₪ לליטר = 42,600 ₪ (לפי 11 ק"מ לליטר)

ביטוח ל 3 שנים בערך 10,000 ₪

רישוי ל 3 שנים 4200 ₪

טיפולים 2500 ₪

רחיצה + שונות 1500 ₪

סה"כ: 101,000 ₪

כלומר 2805 ש"ח לחודש. ההפרש משווי רכב הוא 350 ש"ח לחודש.

כמובן שהנעלם הכי גדול פה הוא מחיר המכירה וההשפעה שלו גדולה מאוד.

פורסם (נערך)

החישוב פה לוטה בערפל. הנחת שמחיר הדלק ישאר קבוע בשלוש שנים הבאות... לא נורא. רציתי רק לציין שיש פה מישהו שעשה בדיקות על רוחב ספסל אחורי. חפש אותו. אז תגלה שמיצובישי אוטלנדר רק נראה גדול. הטעות האופטית הזו קיימת בהמון מכוניות (אפילו פורד מונדיאו צרה בספסל האחורי). אל תשכח שמשענת יד בדלת גורעת מהרוחב התפעולי של הספסל האחורי. אין כמו בדיקה עם מטר רץ. לדעתי תלך על הזאפירה. ליסינג או לא זה לשיקולך.

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...